آنچه در این مقاله میخوانید

    تاریخچه و حاشیه‌ها‎ی لوگوی کوکاکولا

    تاریخچه و حاشیه‌ها‎ی لوگوی کوکاکولا

    کوکاکولا یکی از برندهای شناخته شده نوشیدنی درجهان به شمار می ‎رود. در سال ۱۸۸۶در ایالت ویرجیای آمریکا یک قانون برای منع مشروبات الکلی به تصویب رسید.

    حاشیه های لوگوی کوکاکولا

    پس از وضع این قانون دکتر جان اس پمبرتون که نوشیدنی‌ها ‎ی الکلی خود را در داروخانه‌ها ‎ به فروش می ‎رساند، تصمیم گرفت تا آنها را با  نام تجاری جدید و بدون استفاده از الکل روانه بازار کند.

    او درنظر داشت که نام این محصول را از مواد اولیه تشکیل دهنده آن یعنی کوکائین (که از برگ کوکا گرفته می‌شد) و همچنین عصاره کافئین دانه کولا بود. (بعدها کوکائین این نوشابه در سال ۱۹۰۵ از فرمول آن حذف شد) انتخاب نماید.

    به همین دلیل نام«شربت تقویت کننده کوکاکولا» ترکیبی از دو واژه کوکا و میوه کولا  را برگزید. فرانک رابینسون دفتردار و حسابدار دکترپمبرتون بعد از دیدن این نام آن را خلاصه کرده و به کوکاکولا تبدیل کرد و از آنجاییکه خط خوبی داشت حروف را با پیچ و خم زیبایی نوشت.

    این حالت نوشتاری به اندازه ‎ای زیبا بود که مورد پسند دکتر پمبرتون قرار گرفت و بر روی تمامی محصولات جدیدش نام کوکاکولا را به همان صورت درج نمود. این گونه بودکه لوگوی معروف و جهانی کوکاکولا پایه گذاری گردید .


    مشاوره برندینگ، انتخاب رنگ سازمانی و انتخاب نام برند خود را به آرمکده بسپارید

    حاشیه‌های لوگوی کوکاکولا

    شاید شما نیز با مطالبی که در رابطه با طراحی لوگو شرکت کوکاکولا پخش شده است، برخورد کرده باشید. شایعاتی مبنی بر ضد دینی بودن لوگوی شرکت کوکاکولا که موجب خشم بسیاری از مسلمانان و خریداران این محصول شده است.

    حاشیه های لوگوی کوکاکولا

    در زیر به این مطالب که در فضای مجازی منتشر شده است، اشاره می ‎کنیم و در پایان به رد این ادعاها می ‎پردازیم:

    « این آرم بدون این که افراد معمولی به آن دقت کنند یک اهانت به پیامبر (ص) و شهر مکه می ‎باشد. اگر برچسب نوشابه کوکاکولا را از بدنه بطری جدا کرده و به پشت آن نگاه کنید آرم کوکاکولا را به صورت برعکس مشاهده می ‎کنید که از پشت به این صورت خوانده می ‎شود «لا محمد– لا مکه» یعنی محمد و مکه وجود ندارد.

    در این لوگو با خط زیبا و حرفه ‎ای از یک طرف برچسب «لامحمد – لامکه» به زبان عربی دیده می ‎شود و از طرف دیگر برچسب کلمه کوکاکولا به زبان انگلیسی و به همان شکل و شمایل صحیح آن قابل مشاهده می ‎باشد.»

    اما این که این مباحث چقدر بنیه علمی دارد و آیا این امر صحت داشته و قابل توجیه می ‎باشد نیاز به بررسی بیشتری دارد.

    پاسخ به ادعای مخالفین آرم شرکت کوکاکولا

    1- زمانی که فرانک رابینسون این لوگو را طراحی نمود، در اندیشه افکار اسلام هراسی نبوده است. بررسی اندیشه‌ها ‎ی رابینسون به عنوان طراح لوگوی کوکاکولا را می ‎توان با مختصری از بیوگرافی وی مشخص کرد.

    بیشتر بخوانید: برندسازی چیست؟

    حاشیه های لوگوی کوکاکولا

    رابینسون در سال 1845 درشهر آتلانتا در ایالت جورجیا آمریکا به دنیا آمد. وی به عنوان یک بازاریاب مشغول به کار شد و بیشتر از آن که در مباحث سیاسی، اجتماعی و مذهبی شرکت کند، در امور اقتصادی فعالیت داشت و پس از آشنایی با دکتر جان پمبرتون به عنوان حسابدار در شرکت وی استخدام و در سال 1886 موفق به طراحی لوگوی کوکاکولا شد.

    در این سال‌ها ‎ روابط مسلمانان و یهودیان به مانند امروز نبوده و مشکل اساسی میان این دو دین وجود نداشت که یک حسابدار در فکر طراحی لوگو برای تخریب اعتقادات دیگری باشد.

    2- اگر بپذیریم برچسب‌ها ‎ی بر روی بطری‌ها ‎ی نوشابه کوکاکولا را برعکس کنیم عبارت «لامحمد ـ لامکه» ظاهر می‌گردد، باید توجه داشت که اخیرا بطری‌ های این محصول بصورت فلزی بوده و لوگوی این شرکت بر روی آن حک شده به طوری که برعکس شده این لوگو از داخل ظرف قابل مشاهده نمی ‎باشد و براستی که اگر هدف این شرکت مقابله با اعتقادات مسلمین است.

    باید لوگو بر روی یک برچسب طراحی شود به طوری که پیوسته برعکس آن نیز قابل مشاهده باشد. این در حالی است که شرکت کوکاکولا رغبت بیشتری برای تولید بطری‌ها ‎ی فلزی دارد.

    3- اگر هم بپذیریم این لوگو حرفه ای در جهت مقابله با اسلام طراحی شده است، لوگو در حالت عادی هیچگونه مشکلی ندارد تنها اشکالی که از سوی مخالفین طرح شده برعکس شدن برچسب می ‎باشد که عبارت مذکور بر روی آن مشاهده می ‎شود.

    لذا می ‎توان گفت تنها تعداد معدودی از مصرف کنندگان برچسب را برعکس مشاهده می ‎کنند که آن هم نیاز به دقت نظر زیادی دارد. مگر در مواردی که فرد از قبل نسبت به آن آگاهی پیدا کرده باشد.


    جهت سفارش انواع طراحی لوگو صنایع غذایی و لوگو بازرگانی کلیک کنید


    حاشیه های لوگوی کوکاکولا

    4- محصولات این شرکت فارغ از مشروبات الکلی می ‎باشند، در نتیجه برای مسلمانان قابل استفاده هستند. پس باید گفت از آنجا که در نوع محصول هیچگونه ضدیتی با قوانین اسلامی دیده نمی ‎شود.

    بنابراین کمی غیرمنطقی به نظر می ‎رسد که یک امر اتفاقی را توطئه بدانیم، زیرا یک شرکت به دنبال مشتریان خود در سرتاسر جهان است و با توجه به جمعیت یک میلیارد و 500 میلیون نفری مسلمان هیچ گاه به خاطر اهداف مذهبی، خود را از هدف اصلی شرکت یعنی کسب سود دور نمی ‎کند.

    5- به دلیل رقابتی بودن بازارهای تجاری، ممکن است برخی از رقیبان این شرکت برای کاستن اعتبار این شرکت درصدد تخریب آن برآیند.

    دراین زمینه اگر هم مخالفتی با ساخت لوگو این برند وجود داشته باشد، یک گروه به نمایندگی از سوی جامعه مسلمانان می ‎تواند به شکل منطقی با شرکت کوکاکولا وارد مذاکره و گفتگو شود و از جنجال و بحث خودداری نماید.

    بیشتر بخوانید: طراحی لوگو با هوش مصنوعی

    سوالات متداول لوگو کوکاکولا

    آیا شایعات مبنی بر ضددینی بودن لوگوی کوکاکولا صحت دارد؟

    باید گفت زمانی که فرانک رابینسون در سال 1886 این لوگو را طراحی نمود، در اندیشه افکار اسلام هراسی نبوده است. در آن سال‌ها‎ روابط مسلمانان و یهودیان به مانند امروز نبوده و مشکل اساسی میان این دو دین وجود نداشت. بنابراین کمی غیرمنطقی به نظر می ‎رسد که یک امر اتفاقی را توطئه بدانیم، زیرا یک شرکت به دنبال مشتریان خود در سرتاسر جهان است و با توجه به جمعیت یک میلیارد و 500 میلیون نفری مسلمانان هیچگاه به خاطر اهداف مذهبی، خود را از هدف اصلی شرکت یعنی کسب سود دور نمی‌کند.

    برعکس شده لوگوی کوکاکولا چه نوشته‌ای است؟

    مخالفین آرم کوکاکولا اظهار می‌کنند که اگر برچسب لوگوی این برند را از پشت بخوانید، عبارت " لامحمد، لامکه" ظاهر می‌شود. با این حال باید توجه داشت که اخیرا بطری‌ های این محصول بصورت فلزی بوده و لوگوی این شرکت بر روی آن حک شده به طوری که برعکس شده این لوگو از داخل ظرف قابل مشاهده نمی ‎باشد. پس لوگو در حالت عادی هیچگونه مشکلی ندارد، تنها اشکالی که از سوی مخالفین طرح شده برعکس شدن برچسب می ‎باشد که عبارت مذکور بر روی آن مشاهده می ‎شود.

     

    برای دیدن لوگو های طراحی شده توسط آرمکده و سفارش طراحی لوگو روی لینک مربوطه کلیک کنید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر
    جانم فدای رهبر
    1402/07/19 20:57

    اینا یک مشت اراجیفه که خود نویسندشم میخنده بهشون!همه میدونن که کوکولا و پپسی مال صهیونیستاست و پولش میره جیب اسرائیل،در ضمن نوشابه سرطان زاست ...اون آرم هم یک نماد بارزه ضد اسلامه که یک بچه ی کلاس اولی هم میفهمه

    هادی دونوقزلباش
    1402/05/04 00:20

    کوکا کولا یک نوشیدنی مرگ زاو تماما ضرر برا بدن است
    قند و محتویات آن که کلا سمی هست فارغ از آن اگر مقاله در مورد شهادت آب خوانده باشید کلمات مثبت و منفی روی
    چینش مولکول های آب تاثیر دارد و آب به طوری تحت تاثیر آن کلمات می شود و نظم و تقارن خود را از کلمه ها می گیرد به طوری که اگر نام الله را بر برچسبی روی لیوان آب بزنیم در مدت کمی آب چینش مولکولی خود را به شکل کعبه و طواف کنندگان آن در می آید و اگر نام شیطان را بنویسم آب از حالت خود خارج شده و چینش های مولکولیش فجیع و نامنظم می شود و این چینش مولکولی آب بر بدن ما تاثیر فراوان دارد
    آنجاست که خداوند متعال می گویید همه موجودات در تسبیح و ذکر و یاد خداوند هستند(همههههه)
    و این نحوه نوشتن و جملات کوکاکولا اثر بدی روی چینش مولکولی آب دارد و قصد این اشخاص فرا تر از افکار و اندیشه های ماست و به طور دقیقی سعی در انجام این کار های خبیثانه دارند

    علی
    1401/08/18 22:00

    اوضاع خیته

    سینا
    1401/04/28 23:36

    نخیر طبق قرآن از ابتدای تولد پیغمبر یعنی ۱۴۰۰ سال پیش یهودیان با مسلمانان مشکلات و جنگ های نرم و نماد گرایانه داشته اند.

    هموطن
    1401/02/20 01:43

    نکته اصلی اثر این کلمات در آب هست که بیشترین در صد نوشابه رو تشکیل میدهد و بعد از مصرف بر بدن انسان ، به تحقیقات سالیان طولانی پروفسور ایموتو که تاثیر کلمات و سخنها و آهنگها و...بر روی کریستالهای آب که ژاپنی هستند حتما مراجعه کنید

    حمیدرضا
    1401/02/02 09:39

    جالب اینجاست هنوز توجیهی از سمت مسئولین کوکاکولا کسی نشنیده حرام زاده ها اگر بحث توهین نیست خوب توجیه کنید

    علیپور
    1400/08/02 01:53

    این مسئله توطئه کوکاکولا علیه مسلمانان اثباتش فرقی تو موضوع نمیکنه. اون کارخونه همچنان با قدرت توی تمام دنیا اعم از مسلمانان محصولاتش رو میفروشه و چه بسا این مطلب باعث بولد شدن اسمش و فروش بیشتر شرکت هم شده

    غمیلوئی
    1400/08/01 16:45

    لوگوی کوکاکولا تو دو تا رنگ طراحی شده متن قرمز روی زمینه سفید و سفید روی زمینه قرمز‌. آیا ما هم میتونیم یه همچین روشی رو تو طراحی لوگو به کار ببریم یا غیر حرفه ایه؟

    Ali
    1400/07/30 18:00

    تاریخچه کوکاکولا هم در نوع خودش جالبه. که از اول دارو بوده و الان پرمصرف ترین نوشیدنی جهان شده

    حجتی نیا
    1400/07/29 17:26

    چقدر قدرت تبلیغات برند کوکاکولا بالاست که همه روزه میلیونها بطری از محصولی رو مصرف میکنیم که استفاده برامون نداره که هیچ سراسر ضرره و از کوچک و بزرگ هممون لوگوی این برند رو میشناسیم

    احمدی نیا
    1400/07/27 17:55

    شرکت کوکاکولا اینقدر سود و درآمد براش مهمه که هیچ وقت کاری نمیکنه که محصولاتش تو کشورهای اسلامی تحریم بشه

    زهرا نوری
    1400/07/26 00:49

    انشاءالله همینطوره که تحلیل کردین . ولی خوب آمریکایی ها و صیهونیست ها از هر روشی که بتونن به اسلام توهین میکنن

    بهنام
    1400/07/23 00:18

    محصولات کوکاکولا توی تمام کشورهای دنیا استفاده میشه ولی این نوشابه‌ها تنها در دو کشور کره شمالی و کوبا فروخته نمی‌شوند

    مقیسه
    1400/07/20 23:33

    فکرشو بکنید که دوتا بطری کوکاکولا که کریستیانو رونالدو تو کنفرانس جام ملت‌های اروپا از رو میز برداشت باعث بشه چهار میلیارد دلار قیمت سهام این برند سقوط کنه . به همین راحتی

    راضیه
    1400/07/11 22:08

    فونتی که برای آرم کوکاکولا استفاده شده واقعا تکه و به ندرت برندی هست که این فونت رو استفاده کرده باشه سبک طراحی این لوگو چی هست؟

    کیان
    1401/01/24 12:12
    پاسخ به:راضیه

    این خط و فونت، خط استاندارد "کرسیو" هست. خطی که در زبان لاتین مثل نستعلیق در زبان فارسی هست.
    خوبه بدونیم در نوشتن کوکاکولا کاملا اصول رعایت شده و هیچ شیطنتی صورت نگرفته. البته حرف "C" در خط کرسیو -وقتی در ابتدای کلمه و حرف بزرگ باشد- با یک پیچ بیشتر و به شکل یک گره کامل رسم میشه

    مدیر ارشد
    1400/08/12 11:40
    پاسخ به:راضیه

    سلام دوست عزیز سبک لوگوی کوکاکولا را در مقالات زیر خواهید یافت:

    Hamed
    1400/07/09 00:04

    مطلبتون چالش برانگیز بود . چقدر خوب و عالی بررسی کردین. اینطوری موضوع رو نه نفی کردین و نه اینکه تایید

    علیرضا اشرفی
    1400/07/07 23:38

    احسنت تحلیل جامعی بود. از تاریخچه شرکت نستله هم مطلب بزارید ممنونم.

    Ehsan
    1400/07/05 22:51

    یه سوال فونت آرم کوکاکولا چه فونتی هست به نظرم سبک تایپوگرافی استفاده شده درسته؟

    کیان
    1401/01/24 12:17
    پاسخ به:Ehsan

    خط "کرسیو" که بعضی ها شنیدم بهش میگن "زنجیری!!!!!". زنجیری؟!!! 😳

    مدیر ارشد
    1400/08/12 11:42
    پاسخ به:Ehsan

    سلام دوست عزیز لطفا برای جواب سوالتون مقالات زیر را مطالعه فرمایید:

    روح اله احمدی
    1400/05/16 04:16

    آفرین، به این میگن یه تحلیل خوب و نرمال، واقعا آفرین

    ناشناس
    1396/02/04 00:42

    پیشنهاد میکنم در مورد مقاله (شهادت آب) تحقیق کنید

    احمد
    1395/09/17 00:08

    با سلام بی طرفی و بدون غرض بودن نویسنده این مطلب بنده را بر این واداشت که نویسنده آن را ستایش کنم

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو