برترین طراحان لوگو جهان
-والترلاندور یک طراح و گرافیست آلمانی که بیشترین محبوبیت خود را مدیون لوگوی فدرال اکسپرس و استفاده از فضای منفی فلش می داند. این اثر یکی از بهترین لوگو های جهان و خلاقیتهای این طراح شناخته شده است.
-هربرتلوبالین طراح لوگو که با طراحی Familis به عنوان لوگوی ازدواج در سال 1965 و لوگوی خانواده در سال 1980 به عنوان یک طراح خبره معرفی شده است.
-ساگی هاویوطراح لوگوی پارک ملی نیویورک هاربر، رادیو آزاد اروپا، کتابخانه کنگره و برند معروف مد با عنوان آرمانی یکی از طراحان لوگو در جهان میباشد.
-ایوانچیرمایف و تام جیسمار دو دانشجوی دانشگاه بیل در دهه 1950 بودن که با طراحی لوگوهایی چون موبایل، تایم وارنر، ویاکام و زیراکس به شهرت رسیدند.
-والی اولینز پزشکی که با طراحی شاهزاده فیلیپ در سال 1999 و لوگوی جشن 300 ساله انجمن سلطنتی هنر به عنوان یک طراح لوگو شناخته شد.
-ریموندلووی به عنوان یک طراح لوگو توانست با طراحی لوگویشل (shell) ،بریتیش پترولیوم و اکسون به اوج شهرت برسد.
لیست بهترین لوگوها از نظر شرکت Stock Logos
استاک لوگو Stock Logos یکی از بزرگترین شرکتهای طراحی لوگو است که لیستی از لوگوهای مشهور دنیا را جمع آوری نموده و آنها را به همراه هزینه و طراحان آنها منتشر کرده است. از جمله این لوگو ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-لوگوی بانک نیوزیلند و استرالیا که در سال ۲۰۰۹ مجددا طراحی شده است که برای آن 15،000،000 دلار قیمت گذاشته شد.
-لوگوی کمپانی اکسنچر در حدود 100،000،000 دلارقیمت دارد و در سال 2000 مجدداً توسط استودیو Landor Associates طراحی گردید.
-لوگوی BBC، با قیمت 180،000،00 دلار قیمت طراحی شد و درسال 1997 تغییراتی در آن صورت گرفت.
-لوگوی بریتیش پترول (British Petrol)که در سال 2008 از نو طراحی شد در حدود 211،000،000 دلار برای آن پرداخت گردید.
-لوگویانرون (enron) با قیمتی در حدود 33،000،000 دلار در دهه1990 توسط یک هنرمند به نام پاول رند طراحی شد.
-لوگوی گلاسگو گیمز (Glasgow) که توسط آژانس مارک در سال 2014 طراحی شد. این لوگو در حدود 95000 دلار قیمت گذاری شد.
-لوگوی شرکت گوگل در سال 1998 به وسیله سرجی برین یکی از پرسنل شرکت طراحی، که بعدها نیز تغییراتی در آن صورت گرفت.
-لوگوی شرکت کوکاکولا توسط جان پمبرتون و فرانک میسون رابینسون در سال 1885 طراحی شد.شاید بتوان از کوکاکولا به عنوان معدود لوگوهایی که تا به حال هیچ تغییری در آنصورت نگرفته، نام برد.
-لوگوی المپیک لندن نیز در سال 2007 توسط ولف اولینز طراحی شد. این لوگو با قیمت 625000دلار خریداری گردید.
-لوگوی کمپانی Next به واسطه پاول رند به سفارش استیوجابز در سال 1986 طراحی شد و بابت آن 100،000 دلار پرداخت شد.
-لوگوی کمپانی نایک (NIKE) توسط کارولین دیویدسون در سال 1975 طراحی شد و هزینه آن در حدود 600،000 دلار بود.
قیمت و هزینه طراحی لوگو بر اساس پارامترهایی همچون تجربه تیم طراحی، تیم تخصصی درگیر پروژه، سطح مطالعاتی که برای برند و آینده برند صورت میگیرد و ارزش و جایگاه آن برند متفاوت است، ولی اصولا کمپانی ها می توانند در بازار جهانی از مبلغ 10 دلار تا 1.000.000 دلار و در ایران از 30.000 تومان تا 60.000.000 تومان برای طراحی لوگو خود سرمایه گذاری نمایند، در واقع طراحی لوگو هزینه نمی باشد و باید با دیدگاه سرمایه گذاری به آن نگاه کرد، در مقالعه مجزا در این خصوص با عنوان قیمت طراحی لوگو در این خصوص صحبت شده که میتوانید به مراجعه به آن اطلاعات دقیقتری را مطالعه نمایید.
بهترین لوگوهای ایرانی
لوگوی سایپا
لوگوی سایپا را پدر گرافیک ایران، مرتضی ممیز در سال ۱۳۶۶ طراحی کرد. شکل زاویهدار و آجری رنگ این لوگو از روی آجرهای بناهای مراغه الهام گرفته شدهاند. و در نگاه اول این خطوط و زاویهها ما را به یاد چرخدندههای محکم واستوار یک کارخانهی عظیم میاندازند. به طور کلی نظم و تقارن این لوگو یادآور قابل اعتماد بودن، قدرت و تکنولوژی است.
لوگوی سازمان آتش نشانی
یکی دیگر از بهترین لوگوهای ایران را مرتضی ممیز طراحی کرده است. لوگوی سازمان آتش نشانی در سال ۱۳۷۴ طراحی شد. چهارچوب سیاه این لوگو نشانگر مهار کردن آتش و امنیت است و شعلهی داخل آن نشانگر آتش مهارنشدنی است.
لوگوی شرکت ایران خودرو
در سال ۱۳۷۳ یکی دیگر از طراحان لوگوی به نام کشورمان، بیژن جناب، لوگوی ایران خودرو را طراحی کرد. طراحی این لوگو به شکلی است که سرعت و ایمنی خودرو را به یاد میآورد. همچنین اسب که از دیرباز نماد حرکت و قدرت بودن این پیغام را تشدید میکند.
لوگوی استاندارد ایران
طراح لوگوی استاندارد ایران هم استاد مرتضی ممیز است. ایشان این لوگو را در سال ۱۳۶۴ طراحی کردهاند. علامت استاندارد ایران در واقع از روی حروف نخست واژههای انگلیسی «موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران» (Institute of Standard and Industrial Research of Iran) طراحی شده است. ایشان در مورد طرح این لوگو گفته است: «در طراحی لوگوی استاندارد توانستم از قلمی استفاده کنم که به خوبی حروف اختصاری ISIRI را به کلمهی ایران تبدیل کند. دوست داشتم کادر فلش مانندی اطراف نوشته را ببندد. کادری که دو زاویهی آن کاملا تیز و دو زاویهی دیگر منحنی و نرم باشد، تا در نهایت خلاصگی فلش حداکثر و حداقل را که هدف داوری موسسه در محصولات است نشان دهد. اما این حد سادگی برای سفارش دهنده کافی نبود، با اضافه کردن خطوط بیشتر حالت فلش را نمایانتر کردم»
لوگوی شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما)
این لوگو در لیست زیباترین لوگوهای سازمانهای هواپیمایی جهان قرار دارد. ادوارد زهرابیان در سال ۱۳۴۰ به صورت اتفاقی به آگهی فراخوان طراحی لوگو برای شرکت تازه تاسیس هواپیمایی ملی ایران برخورد. او در آن زمان بسیار جوان بود و هنوز به دانشگاه نرفته بود، ولی علاقهی زیادی به طراحی داشت. برای همین هم تصمیم گرفت شانس خود را در فراخوان امتحان کند. این طرح براساس سردیسهای مجموعهی باستانی تخت جمشید و هما پرندهی اساطیری ایران رسم شده است.
لوگوی بانک صادرات ایران
این لوگو را اسماعیل کیا مقدم در ابتدا با خطهای تیزتر در سال ۱۳۶۹ طراحی کرد. بعدها استاد ممیز آن را به روز کرده و در طراحی جدید از منحنیها و طراحی نرمتری استفاده کرد. ردیفهای ستون مانند اطراف لوگو ما را به یاد قدرت و امنیت میاندازند که از سرمایهها (دایرهی وسط لوگو) با تمام قوا محافظت میکند. از نظر روانشناسی رنگها و اشکال هندسی این لوگو بهترین استفاده را از اشکال دایره و مستطیل کرده است و تمام پیغامهای درست را به ناخوداگاه مخاطب منتقل میکند.
لوگوی شرکت ملی نفت ایران
طراح این لوگو استاد احمد میرزا یکی از شاگردان استاد ممیز است. ایشان طراحی این لوگو را در سال ۱۳۶۳ انجام داد. این لوگو بعد از ملی شدن صنعت نفت و انقلاب ایران طراحی شد و برای همین قراردادن نقشهایی که مستقیما به فرهنگ ایرانی-مذهبی کشورمان مربوط میشود در این طرح از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
لوگوی شرکت ایر ایران
شاید در آن زمانی که ادوارد زهرابیان شروع به طراحی لوگوی شرکت هواپیمایی ایران نمود، هیچگاه تصورش را نمیکرد که روزی این لوگو در ردیف برترین لوگوهای جهان قرار بگیرد.
در این اواخر آژانس خبري حمل و نقل هوايي (skift) از 30 لوگوي برتر شرکتهاي هوايي دنيا نام بردهاست که در اين اثنا لوگوي شرکت ایر ایران به دليل جذابيت، سادگي و رسا بودن پيامبه عنوان برترين لوگوي شرکتهاي هوايي جهان شناخته شد.
طراح این لوگو در گفتوگو با دويچهوله از چگونگي طراحي اين لوگو میگوید: «در سال 1340شمسی آگهي يک مسابقه براي طراحي لوگوي شرکت هواپيمايي ايران را در روزنامه کيهان مشاهده نمودم که مرا را برای طراحی یک لوگو ترغیب نمود.
تاريخ مسابقه ماه خرداد بود. اعلام نتيجه آن البته چند ماهي طول کشيد. وقتي ديدم خبري از اعلام نتيجه مسابقه نيست، به شرکت هواپيمايي ملي ايران که تازه تأسيس شده بود، تلفن کردم که به من گفتند تو برنده شدی.»
در آن زمان هزینه طراحی این لوگو 500 تومان بوده است که حروف اول عبارت هواپیمایی ملی ایران، همان «هما» میباشد که با پرنده اساطیری هما نیز همخوانی داشته است از این رو این طراح را بر آن داشته تا برای طراحی لوگو از آثار تاریخی در تخت جمشید استفاده نماید.