آنچه در این مقاله میخوانید

    لوگو مینیمال چیست؟

    لوگو مینیمال چیست؟

    شاید شما هم اصطلاح مینیمال را تا کنون بارها و بارها شنیده باشید: یک متن مینیمال، یک دکور مینیمال، موسیقی مینیمال، طراحی سایت مینیمال و یا حتی یک لوگو مینیمال. اما معنی این اصطلاح واقعا چیست؟

    در این مقاله پاسخ این سوال را خواهیم داد. همچنین یاد می‌گیریم که چه لوگویی مینیمال است و برای معرفی برندمان توسط این سبک از لوگو چه کارهایی باید بکنیم.

    برای ساخت لوگو مینیمال از طراحان آرمکده به صورت رایگان مشاوره بگیرید.

    مینیمال به چه معنی است؟

    مینیمالیسم (Minimalism) نام یک مکتب هنری است که آثار مطرح‌شده در آن بر اساس ساده‌گرایی و بدون روش‌های پیچیده‌ی فلسفی و شبه‌فلسفی ایجاد شده است. نام دیگر این هنر، هنر تحت اللفظی و یا هنر ABC است.

    جنبش مینیمالیسم پس از جنگ جهانی دوم در هنرهای تجسمی، موسیقی و سایر رسانه‌ها آغاز شد و بیشترین تأثیر خود را در دهه‌ی 1960 و اوایل دهه‌ی 1970 در هنرهای تجسمی امریکا گذاشت. از هنرمندان برجسته در این مکتب می‌توان به دونالد جاد (Donald Judd)، اگنس مارتین (Agnes Martin)، دن فلاوین (Dan Flavin)، کارل آندره (Carl Andre)، رابرت موریس (Robert Morris)، آن ترویت (Anne Truitt) و فرانک استلا (Frank Stella) اشاره کرد.

    لوگو مبنبمال

    اغلب این جنبش را واکنشی در مقابل اکسپرسیونیسم انتزاعی و مدرنیسم تفسیر می‌کنند. این اصطلاح در سایر رشته‌ها اعم از موسیقی، ادبیات، نقاشی، معماری و طراحی داخلی، استایل و غیره نیز به کار می‌رود و لوگو مینیمال نیز از انواع سبک‌های لوگو است که امروزه در جهان طراحی کاربرد وسیعی دارد.

    مینیمالیسم در بیانی عامیانه به هر آنچه که با رعایت اصل سادگی، با حداقل عناصر و به دور از اضافات بتواند مفهوم مورد نظر خود را منتقل کند تعریف می‌شود.

    لوگو مینیمال به چه معنی است؟

    لوگو مینیمال یکی از انواع سبک‌های لوگو و یک رویکرد طراحی است که با استفاده از عناصر موجود، سادگی را به حداکثر می‌رساند و از فضا استفاده می‌کند. طراح در این نوع از لوگو با حداقل عناصر، اشکالی ساده و حتی تک‌رنگ مفهوم مورد نظر برند را به مخاطب می‌رساند.

    در این نوع از لوگو جایی برای عناصر پیچیده و اضافی وجود ندارد. مغز انسان به طور معمول این سبک از طراحی را دوست دارد، چراکه پردازش و یادآوری آن بسیار آسان است. در یک لوگوی مینیمال، مغز به جای صرف انرژی برای رمزگشایی تصاویر پیچیده یک راست بر سر اصل مطلب می‌رود و مفهوم مورد نظر برند را بدون گزافه‌گویی درک می‌کند.

    لوگو مینیمالیستی چه ویژگی هایی دارد؟

    لوگوهای به سبک مینیمال معمولا چند ویژگی بارز و مشترک دارند:

    1. سادگی در طراحی مینیمال حرف اول را می‌زند.

    2. عناصر به کار رفته در لوگو مینیمالیستی، ابتدایی و پایه‌ای و به دور از زرق و برق و اضافات فانتزی است.

    3. تعداد رنگ‌های به کار رفته در آن کم است و هر رنگ به جا و به ضرورت استفاده شده است و مفهومی دارد.

    4. تعداد طرح‌های به کار رفته در لوگو مینیمالیستی محدود و معمولا یک الی دو عدد است.

    5. لوگوی مینیمالیستی به طور معمول در نگاه اول با مخاطب ارتباط خوبی برقرار می‌کند و به خوبی در ذهن او ثبت می‌شود.

    6. از انتقال مفاهیم پیچیده و فلسفی به دور است.

    7. در لوگو مینیمال از فضاهای خالی زیادی استفاده می‌شود.

    چگونه یک لوگو به سبک مینیمال طراحی کنیم؟

    1. سادگی را حفظ کنید. کلید اصلی طراحی لوگو مینیمال، سادگی است. اما این جمله به این معنا نیست که طراحی یک لوگوی ساده، آسان است. اغلب اوقات طراحی یک لوگوی مینیمال و ساده کاری بسیار پیچیده محسوب می‌شود. برای ساده‌سازی عناصر می‌توانید کارتان را با فونت و رنگ‌های محدود آغاز کنید.

    تنها عنصری کلیدی را در طراحی خود در نظر بگیرید که بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند. دقت کنید که پیامی که مد نظر دارید با تصویر طراحی شده تناسب داشته باشد. در انتخاب فونت و تایپوگرافی دقت کنید.

    از آنجا که در لوگوی مینیمالیستی دستتان برای استفاده از عناصر زیاد و مختلف بسته است پس باید فونتی را انتخاب کنید که درعین تناسب با موضوع، زیبا نیز باشد و توجه مخاطب را جلب کند.

    طراحی لوگو به سبک مینیمال

    2. از پالت رنگی ساده‌ای استفاده کنید. پالت رنگ شما نیز همانند فونت انتخابی‌تان باید ساده باشد. به غیر از سیاه و سفید (یا رنگ‌های خنثی) یک رنگ را انتخاب کنید و با همان طراحی را تا آخر جلو ببرید.

    این رنگ می‌تواند یک رنگ روشن و سبک یا رنگی زمینه‌ای یا حتی پررنگ و برجسته باشد. از تکرار نترسید و برای به حداکثر رساندن تأثیرگذاری طراحی لوگو به سبک مینیمال، از همان رنگ مورد نظرتان به طور مداوم استفاده کنید.

    3. استفاده‌ی به‌جا از خطوط مستقیم یا منحنی هسته‌ی اصلی طراحی لوگو است. استفاده از خطوط برای انتقال مفاهیم مختلف نوعی هنر است بنابراین برای انتخاب خطوط مناسب، وقت اختصاص دهید.

    تصور اینکه خطوط مستقیم برای مخاطب کسل‌کننده است، اشتباه بزرگی است. با استفاده از خطوط افقی، عمودی یا مورب و اشکال پیچشی می‌توانید یک لوگو مینیمال شیک بسازید.

    4. از اشکال هندسی استفاده کنید. این اشکال می‌توانند نشان‌دهنده‌ی ارزش‌های برند شما باشند، پیامتان را منتقل کنند و فضایی متناسب با آنچه که انتظارش را دارید در ذهن مخاطب ایجاد نمایند. یک شکل هندسی می‌تواند بر روی نحوه‌ی برداشت مخاطب تأثیر بگذارد، درنتیجه در انتخاب آن دقت کنید.

    درست همانند رنگ‌ها، اشکال نیز معانی روان‌شناختی منحصربفردی دارند. طراحان باتجربه معانی پشت دایره، مربع و مثلث را می‌دانند.

     دایره: شکلی که این روزها ترند به حساب می‌آید دایره است. بیضی و دایره هر دویشان نماد وحدت، عشق، تعهد، دوستی و هماهنگی هستند. همانند نماد المپیک که از پنج دایره تشکیل شده است و نشان از اتحاد پنج قاره شرکت کننده در مسابقات است و کشورهای مختلف را تشویق می‌کند تا بر اختلافات خود غلبه کنند. از سوی دیگر شکل دایره همانند یک چرخ، تحول مداوم و حرکت را به یاد می‌آورد و هیچ آغاز و پایانی ندارد.

     مربع: این شکل هندسی یادآور مفاهیمی چون تعادل، قابلیت اطمینان و حرفه‌ای بودن است. مشکلی که در این میان وجود دارد این است که مربع انتخاب مشترک اغلب طراحان است که برای تمایز با دیگران می‌توانید از رنگ‌های خاص استفاده کنید.

    نکته‌ی دیگری که توجه به آن اهمیت دارد این است که رنگ‌ها و سایه‌هایی را انتخاب کنید که از نظر روان‌شناختی مفاهیم مورد نظرتان را به مخاطب منتقل کنند.

     مثلث: این شکل هندسی کمتر از مربع مورد استفاده قرار می‌گیرد اما یک ابزار بصری قدرتمند است که می‌تواند آنچه در ذهن دارید را از برندتان بازگو کند. مثلث با گوشه‌های تیز خود یادآور انرژی، نوآوری، تغییر و پیشرفت است. اگر شما صرفا به دنبال انتقال مفهوم امنیت وآسایش هستید، بهتر است دور مثلث را خط بکشید و به سمت مربع و دایره بروید.

    مزایای طراحی لوگو مینیمال

    سبک مینیمالیسم همواره در حال تکامل است اما عناصر اصلی آن همچون خطوط تمیز، اشکال ابتدایی، رنگ‌های ساده و حداقل میزان تزئینات همچنان ثابت مانده‌اند. علت این اتفاق نیز به این موضوع بر می‌گردد که همواره یک طراحی ساده، آسان‌تر مشاهده می‌گردد و در ذهن مخاطب باقی می‌ماند. بسیاری از برندهای بزرگ با شیوه‌ی طراحی لوگو مینیمال قابل شناسایی هستند.

    نمونه لوگو مینیمال

    به همین ترتیب لوگوهای شلوغ که عناصر بیشتری را در خود جا داده‌اند سخت‌تر در خاطر می‌مانند. از آنجا که هدف نهایی هر لوگو، شناخته شدن برند است در نتیجه طراحی بیش از حد عناصر فایده‌ای ندارد و اینجاست که اهمیت لوگوی مینیمال مشخص می‌شود.

    از سوی دیگر برای بیزینس‌های کوچک نیز طراحی لوگو مینیمال می‌تواند مناسب باشد چراکه نسبت به سایر لوگوها مقرون‌به‌صرفه‌تر است. از دیگر مزایای این سبک لوگوها این است که قدرت ماندگاری بالایی دارند و تا سال‌ها همراه با بیزینس رشد می‌کنند.

    مزیت دیگر طراحی لوگو مینیمال این است که چاپشان هزینه‌ی کمتری دارد. این سبک لوگو به دلیل سادگی‌شان به راحتی در نگاه اول در ذهن مخاطب می‌مانند. لوگو مینیمال در صفحه‌ی نمایشگر کوچک چون صفحه‌ی موبایل نیز وضوح خوبی دارد.

    حتی در شلوغ‌ترین فضاها نیز این لوگوها به چشم می‌آیند. در این سبک از لوگوها می‌توان از ترکیبات مختلف رنگی برای رویدادهای هر فصل استفاده کرد.

    چه نکاتی را در طراحی لوگو مینیمال باید رعایت کنیم؟

    در این بخش از مقاله به مهم‌ترین عواملی که باید در طراحی لوگو مینیمال رعایت شود می‌پردازیم. البته الزامی در رعایت تک تک این موارد نیست اما اگر به دنبال طراحی یک لوگو مینیمال خیره کننده هستید بهتر است که به تمام این موارد توجه و آن‌ها را اجرایی کنید.

    1. بهترین نوع لوگو مینیمال، نوع تخت و دو بعدی آن است. بدین منظور از استفاده اشکال سه بعدی بپرهیزید و بافت و شیب را حذف کنید.

    2. به یک رنگ بچسبید. شما با استفاده از یک رنگ می‌توانید بیشترین تأثیر را روی مخاطب خود بگذارید. بدین منظور رنگ‌ها و سایه‌های مختلف را امتحان کنید تا متوجه شوید کدامشان تأثیرگذارتر است.

    3. عناصر اضافه را از لوگو مینیمال حذف کنید و تنها آنچه که واقعا نیاز است را نگه دارید. حتی می‌توانید عناصر بزرگ و پیچیده را ساده‌تر کنید.

    4. فونتی متناسب با طرحتان در نظر بگیرید. از آنجا که تمام عناصر در یک لوگو مینیمال باید هوشمندانه انتخاب شوند تا به ساده‌ترین شکل بیشترین تأثیر را بگذارند لذا انتخاب فونت متناسبی که در چارچوب این اصل حرکت کند بسیار حائز اهمیت است.

    در نتیجه استفاده از هر نوع تایپوگرافی در این سبک لوگو مجاز نیست. فونت نیز باید مفهوم مورد نظر برند را به سادگی منتقل کند، نوشتار آن به راحتی قابل خواندن باشد و فاصله‌گذاری بین حروف آن فراموش نشود.

    5. از تمام فضای موجود برای طراحی استفاده کنید و از قرار دادن تمام عناصر تنها در نقطه‌ای خاص بپرهیزید.

    6. به منظور برجستگی لوگو مینیمال از فضاهای منفی یا خالی به خوبی استفاده کنید. این فضا همان بخش سفید و خالی بین دو عنصر است.

    7. در انتها و پس از طراحی تمام عناصر را بررسی کنید و ببینید آیا آنچه ساخته شده است منتقل کننده‌ی مفهوم مورد نظر برند است یا خیر. لوگو باید با هویت برند متناسب باشد.

    لوگو مینیمال برای چه بیزینس هایی مناسب است؟

    بیزینس‌های بسیاری برای معرفی خود از لوگو مینیمال استفاده می‌کنند و همچنین بیزینس‌های بسیاری هم هستند که لوگوی خود را به نوع مینیمال تغییر داده‌اند.

    به طور کلی هر بیزینسی که اصل چشم‌نوازی، به یادماندنی‌بودن و تأثیرگذاری در عین سادگی را در ذهن دارد به طراحی لوگوی مینیمال فکر می‌کند. از سوی دیگر این سبک از لوگوها برای نمایش در صفحات کوچکی همچون صفحه‌ی موبایل مناسب هستند.

    1. عکاسی: از جمله بیزینس‌هایی که می‌تواند این سبک لوگو را برای معرفی خود انتخاب کند بیزینس‌های مرتبط با عکاسی است. عکاسی، ثبت بصری لحظات مهم زندگی است. اگر مشتری‌های شما به یک عکاس نیازمندند شما می‌توانید حرفه‌ای بودن خود در این حوزه را با ارائه‌ی لوگو مینیمال به آن‌ها نشان دهید.

    همانطور که یک عکس خوب به اندازه‌ی هزاران کلمه با مخاطب سخن می‌گوید یک لوگوی ساده نیز می‌تواند چنین ارتباطی را با او برقرار کند. شما حتی می‌توانید موضوعی که از آن عکاسی می‌کنید همچون حیوانات، افراد یا رویدادها را در لوگو مینیمال بگنجانید.

    2. مشاور املاک: هزاران شرکت مشاور املاک و مستغلات وجود دارد که هر کدام برای جلب توجه مشتری با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. یک طراحی مینیمالیستی منحصربفرد مطمئنا تأثیر خوبی روی مخاطب شما می‌گذارد و شما را از سایر رقبا متمایز می‌کند. استفاده‌ی هوشمندانه از خطوط و فضاهای خالی لوگوی جذابی را برای مشاورین املاک می‌سازد.

    لوگو مینیمال

    3. رستوران: شما بدون استفاده از تصاویر پیچیده و فانتزی شلوغ می‌توانید لوگوی مینیمالی برای معرفی یک رستوران بسازید که دهان مشتری را آب بیاندازد. این نوع لوگو با سادگی خود ذهن مخاطب را درگیر کرده و استفاده به جا از عناصر تصویری، حس حرفه‌ای بودن رستوران را به مخاطب القا می‌کند.

    4. اسپا: به طور کلی اسپا فضایی آرامش‌بخش را در ذهن مخاطب تداعی می‌کند. خواه در راستای ارائه‌‌ی خدمات فیشال باشد، خواه ماساژ و یا حتی کلاس‌های یوگا. استفاده از عناصر ساده و توازن در فضا در لوگوی مینیمال می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای انتقال حس آرامش ذهنی به مخاطب باشد.

    5. فیتنس: اگر مربی فیتنس هستید با استفاده از یک لوگوی مینیمال و ساده می‌توانید مخاطب را سریع‌تر از دیگران نسبت به خود جذب کنید.

    6. فروش جواهرات: لوگویتان درست مثل جواهراتتان باید بتواند چنان مخاطب را به خود جذب کند تا تبدیل به مشتری‌ دائمی شما شود. شما با استفاده از طرح‌های مینیمالیستی و فضای منفی و خالی می‌توانید به برجستگی مفهوم مورد نظرتان و سپس جلب مخاطب بپردازید.

    معرفی پنج لوگوی مینیمال خارجی

    1. لوگوی Uber: این شرکت یک تاکسی اینترنتی است که مسافران را به نزدیکترین راننده‌ها متصل می‌کند. در لوگوی آن تنها از یک فونت ساده و تک رنگ استفاده شده است و نمونه‌ای از یک لوگوی مینیمالیستی است.

    2. لوگوی نشنال جئوگرافیک (National Geographic): نشنال جئوگرافیک نام نشریه‌ی رسمی جغرافیای ملی است که از سال 1888 میلادی شروع به انتشار کرد و امروزه یکی از معتبرترین مجلات در حوزه علوم طبیعی در جهان است. لوگوی این نشریه با رنگ‌های محدود و فونتی ساده و به کار بردن تنها یک طرح مستطیل از معروف‌ترین لوگوهای مینیمالیستی محسوب می‌شود.

    3. لوگوی نایکی (Nike): این شرکت امریکایی چند ملیتی که در زمینه طراحی، تولید و عرضه پوشاک، کفش و لوازم ورزشی فعالیت دارد از لوگویی مینیمالیستی برای معرفی خود استفاده کرده است که در آن تنها یک طرح و یک رنگ وجود دارد و در خاطر مخاطب به خوبی می‌ماند.

    4. لوگوی لویی ویتون (Louis Vuitton): برند لویی ویتون که جزو 10 برند برتر دنیای مد و پوشاک است از لوگویی مونوگرام و در عین حال مینیمال برای شناساندن خود استفاده کرده است و فونت به کار رفته در آن نیز Serfis است و سادگی و مختصر بودن آن از ویژگی‌های موثر برای ماندگاری‌اش در ذهن است.

    5. لوگوی ریباک (Reebok): لوگوی به کار رفته در این شرکت تولیدکننده پوشاک و لوازم ورزشی امریکایی نیز از نوع لوگوی مینیمال است و در آن از فونتی ساده، تنها دو رنگ قرمز و مشکی و یک طرح مثلثی ساده استفاده شده است.

    معرفی پنج لوگوی مینیمال داخلی

    1. لوگوی تپسی: لوگوی این شرکت تاکسی اینترنتی مینیمال است و در آن از چند خط مستقیم و ساده که شتاب را به یاد می‌آورد و دو رنگ سفید و نارنجی استفاده شده است.

    2. لوگوی اسنپ: این شرکت معروف تاکسی اینترنتی نیز از دو رنگ سبز و سفید و تنها یک شکل ساده علامت تعجب دو بعدی در لوگوی خود استفاده کرده است که در ذهن مخاطب می‌ماند.

    3. لوگوی دیجیکالا: این فروشگاه اینترنتی در لوگوی خود تنها از یک فونت ساده و دو رنگ سفید و قرمز استفاده کرده است و نمونه‌ای از یک لوگو مینیمال است.

    4. لوگوی مستر بلیط: این سایت فروش بلیط اینترنتی در لوگوی مینیمال خود از فونتی ساده و تنها دو رنگ سفید و آبی استفاده کرده است و وجود فضای خالی و توازن عناصر در آن به چشم می‌خورد.

    5. لوگوی ریحون: این اپلیکیشن سفارش غذا نیز تنها از یک طرح ساده قاشق و چنگال روی هم و با پالت رنگی محدود استفاده کرده است که در عین سادگی مفهوم مورد نظر برند را به ذهن مخاطب می‌آورد.

    طراحی لوگو مینیمال و انتخاب آن توسط برندهای بزرگ و معتبر نشان داد که سادگی نیز آسان نیست و برای داشتن یک لوگوی مینیمالیستی باید هوشمندانه عمل کرد و با کمترین حرکت بهترین تأثیر را گذاشت.

    با بررسی بیشتر ویژگی‌های این سبک از لوگو و برندهایی که آن را برگزیدند در می‌یابیم که برای معرفی خود نیاز به پیچیدگی و زرق و برق اضافه نداریم و بدون المان‌های اضافی هم می‌توانیم هویت برندمان را با اصالت معرفی کنیم.

    برای اطلاع از قیمت طراحی لوگو به سبک مینیمال با ما در تماس باشید. شماره تماس : 41185-021

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو