تاریخچه لوگوی گوگل، عنوان مقاله ای است که در حال حاضر مطالعه می کنید. تاریخچه لوگوی گوگل، اهمیت ابتکار و خلاقیت در طراحی لوگوی تجاری را به خوبی نشان می دهد. جالب است بدانید که در ابتدای امر دو دانشجوی دانشگاه استنفورد، با نام های Larry Page و Sergy Brin، یک پروژۀ تحقیقاتی آغاز کردند که با یک موتور جستجوگر، لینک های پشتیبانی سایت ها را بررسی می کرد و میزان ارزش آن ها را در نتایج به دست می آورد.
ملاک این ارزش گذاری و رتبه بندی این بود که وبسایت هایی که لینک های بیشتری از سوی صفحات معتبر می گیرند، از نظر ارتباطی در جایگاه مهمی قرار می گیرند. در واقع فرضیۀ آن ها این بود که اگر پایه و اساس موتورهای جستجو بر تحلیل رابطه بین وب سایت ها باشد، نتیجۀ بهتری نسبت به روش های رایج زمان به دست خواهد آمد.
دامنۀ گوگل ابتدا google.stanford.edu بود. سپتامبر سال 1997 این دامنه به google.com تغییر یافت و سرانجام در سال 1998 نخستین دفتر کاری گوگل راه اندازی شد و شرکت گوگل رسماً فعالیت حرفه ای خود را شروع کرد.
گوگل مفیدترین کلمۀ سال
در بازگویی تاریخچه لوگوی گوگل، هدف ما نشان دادن طرز نگرش مدیران گوگل در تعیین طرح لوگوی گوگل است. شرکت گوگل روند رشد خود را پشت سر میگذاشت و توانست در سال 2000 عنوان مفید ترین کلمۀ سال را به خود اختصاص دهد.
در سال 2002 گوگل 8 میلیارد سایت اینترنتی را مدیریت می کرد و ورودش به بازار بورس، گوگل و کارمندانش را ثروتمند ساخت. در سال 2008 گوگل مروگر اختصاصی خود را تحت عنوان google chrome ایجاد کرد.
دسترسی به الگوریتم های محاسباتی فوق العاده قوی از بزرگ ترین ویژگی های شرکت گوگل است که امکان نتایج زیاد در کمترین زمان را برای کاربران فراهم کرد و رفته رفته او را به یک ابر موتور جستجو تبدیل کرد.
طراحی لوگوی گوگل توسط یک استاد دانشگاه
تاریخچه لوگوی گوگل روند ساده اما با حساب و کتابی را طی کرده است. لوگوی جذاب و تثبیت شدۀ گوگل توانسته در نهایت سادگی، گوگل را در پیشروی اش در حیطۀ موتورهای جستجوی اینترنتی یاری برساند.
شرکت گوگل در 4 سپتامبر 1998 به طور رسمی کار خود را آغاز نمود. نخستین کسی که لوگوی این شرکت را طراحی کرد، شخص سرگئی برین (Sergy Brin) بود که از نرم افزار Gimp برای طراحی لوگوی گوگل استفاده کرد.
اما نسخۀ نهایی و ثابت گوگل را که امروزه همگی با آن آشنا هستند خانم روت کدار Ruth Kedar طراحی نمود. روت کدار مدرس طراحی در دانشگاه استنفورد بود. لری پیج و سرگئی برین که در اندیشۀ برندی جهانی با هدف تصاحب رتبۀ برتر بودند و برای رسیدن به این هدف، به اهمیت طراحی خلاقانۀ لوگو پی برده بودند، به سراغ کدار رفتند و او را برای طراحی لوگوی گوگل استخدام کردند.
گوگل پیشتازی شرکت های مهم اینترنتی چون LookSmart, HotBot, Excite. Tahoo و Lycos را می دید و با این وجود در صدد داشتن لوگویی متمایز بود که در عرصۀ رقابت اینترنتی با غول های آن زمان سپر نیندازد و حتی شاخ این غول ها را بشکند.
یک موتور جستجوگر قدرتمند
تاریخچه لوگوی گوگل را می خوانیم. شرکت های ممتاز اینترنتی در زمانی که گوگل آغاز به کار کرد، پورتال تجاری بودند و در ضمن آن خدمات جستجوی اینترنتی را هم ارائه می دادند.
گوگل با ایدۀ بی نظیر خودش، تصمیم گرفت که تنها یک موتور جستجوی قدرتمند در فضای اینترنتی باشد و این گونه شناخته شود. به علاوه گوگل بر نتایج جستجوی سریع، جامع و قابل اعتماد تأکید داشت.
آن ها شعار خود را "ساماندهی تمامی اطلاعات دنیا" قرار دادند. جلسات فراوانی بین مدیران گوگل و خانم روت کدار برگزار می شد و در آن ها اهداف و چشم اندازهای شرکت گوگل از هر نظر مطرح می شد تا اینکه خانم کدار بتواند با اذعان کافی بر اهداف گوگل، لوگوی مناسب را طراحی کند. کاری فوق العاده حرفه ای، که تنها از عهدۀ طراحان خبره بر می آید.
روند تکامل لوگوی گوگل
تاریخچه لوگوی گوگل به مذاکرات انجامید. سرانجام نشست ها و میتینگ هایی که مابین مدیران گوگل و خانم کدار صورت پذیرفت، به ثمر نشست. خانم روت کدار موفق به طراحی، لوگوی نهایی گوگل شد، لوگویی که از نقطه نظر تطابق با موضوع و انتقال مفاهیم شرکت گوگل بی نظیر بود.
لوگوی گوگل از نوع تایپوگرافی و تأکید طراح بر برجستگی تک به تک حروف از طریق سایه دار بودن بود. لوگویی متشکل از رنگ های جذاب و سر زنده که در وهلۀ نخست عاری از هر نوع پیچیدگی و کاملاً ساده می نماید، اما تمام این المان های ساده برخاسته از اهداف خاصی بود.
به عنوان نمونه چرخۀ رنگی لوگوی گوگل تداعی کنندۀ خاطرات خوش کودکی است توأم با نمایش ماهرانۀ ژرف اندیشی یک موتور جستجو. فونت منتخب خانم کدار Catull بود که نه از فونت های متعارف و کلیشه ای زمان بود و نه فونتی نوپا.
این فونت هم حس سرزندگی و نشاط را القا می کرد و هم تلفیقی از عناصر قدیمی با خطاطی مدرن بود. ماهیّت تاریخی این فونت بین دنیای آنالوگ و عصر دیجیتال توازنی برقرار می کرد.
با گذشت سالیان لوگوی گوگل تغییری بنیادی نکرد و تنها فلت یا مسطح شد. اما یک امکان ویژه ای که گوگل به کار خود بخشید این بود که لوگوی خود را مطابق با مراسم خاصی چون کریسمس تغییر دهد و اصطلاح گوگل برای این شرایط doodle است. یکی از این مراسم خاص که در آن گوگل لوگوی خود را تغییر می دهد، نوروز باستانی ماست.