هر کسبوکاری به یک لوگو برای معرفی خود نیاز دارد. اغلب افراد برای طراحی لوگو دست به دامن شرکتهای طراحی سایت یا فریلنسرها میشوند. بسیاری از اوقات طرح نهایی که به دست ما میرسد، با آنچه در ذهن ما بوده بسیار تفاوت دارد. در بدترین حالت شکل لوگو با سلیقهی ما مطابقت ندارد که تنها راه برای رفع مشکل، ویرایش یا طراحی مجدد آن است؛ ولی اگر فقط با رنگ لوگو مشکل داشته باشید، دیگر نیازی نیست که این کار را به طراح خارجی بسپارید و چندین روز منتظر نتیجهی نهایی بمانید. خود شما هم میتوانید با کمی دانش، تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را انجام دهید و آن را به رنگ دلخواتان در آورید. در این آموزش ما به شما یاد میدهیم که چطور با چند کلیک ساده، رنگ لوگو خود را تغییر داده و آن را به دنیا نشان دهید.
مشاهده نمونه کارهای طراحی لوگو IT و لوگو صنعتی در آرمکده
قدم به قدم با تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ
قبل از اینکه بخواهید تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را انجام دهید، باید مطمئن شوید که فایل لوگو از نوع png بوده و پسزمینهی آن شفاف است؛ یعنی هیچ نباید رنگی در بکگراند طرح نباشد. چنانکه رنگی در پسزمینه داشتید؛ بهسادگی با ابزارهایی نظیر Magic Eraser tool میتوانید آن را حذف کنید.
روش اول : تغییر رنگ لوگودر فتوشاپ با متد color overlay
برای تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ بهترین متد، color overlay است. با کمک این متد شما میتوانید یک رنگ جدید را جایگزین رنگ قبلی لوگو کنید. این تکنیک مستقیما روی لوگو اعمال میشود و نیاز به ویرایش زیادی ندارد. نحوهی تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ به این روش بهصورت زیر است:
مرحلهی اول: دیالوگ باکس Layer Styles را باز کنید.
برای این کار ابتدا در منوی لایهها، روی لایهی عکس دو بار در نقطهی نمایش داده شده، کلیک میکنیم.
بیشتر بخوانید: برندینگ
پس از کلیک کردن پنجرهای مشابه شکل زیر برای شما باز میشود که همان دیالوگ باکس استایل لایهها است.
مرحلهی دوم: انتخاب گزینهی Color Overlay:
پس از اینکه پنجره باز شد، از منوی سمت چپ، تیک قسمت Color Overlay را فعال کنید.
در مرحلهی دوم از تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ به روش color overlay شما علاوه بر فعال کردن تیک، باید روی گزینهی Color Overlay نیز کلیک کنید تا به پنجرهی تنظیمات آن دسترسی پیدا کنید.
گام سوم : رنگ جدید لوگو را انتخاب کنید:
اول از همه مطمئن شوید که حالت blend mode روی نرمال بوده و میزان شفافیت یا همان opacity نیز روی 100 درصد قرار گرفته باشد، سپس بقیهی مراحل تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را دنبال کنید.
روی باکس رنگ مقابل blend mode کلیک کنید:
با زدن روی این رنگ سفید، پالت رنگ فتوشاپ برای شما باز میشود که میتوانید هر رنگی که دوست دارید را با کلیک روی آن، انتخاب کنید و عمل تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را انجام دهید. شما میتوانید با کلیک روی هر قسمت از تصویرتان هم رنگ آن را در پالت رنگی کپی بگیرید.
با زدن روی دکمهی OK، لوگو به رنگ دلخواه شما، تغییر میکند.
اکنون تغییر رنگ لوگو در شما انجام شده و شما موفق شدهاید! لوگوی قرمز جدید شما، آماده شده است:
چطور تنها قسمتی از لوگو را تغییر رنگ دهیم
اگر شما بخواهید رنگ کل لوگو را یکجا عوض کنید؛ مانند مثال بالا، بهراحتی با روش color overlay، میتوانید تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را را انجام دهید؛ اما گاهی مواقع نیاز داریم که تنها بخشی از لوگو را تغییر رنگ دهیم؛ مثلا در لوگوی بالا، میخواهیم رنگ نوشتهها، تغییری نکند و فقط قسمت آرم لوگو، قرمز باشد. برای این کار میتوانید از قابلیت ماسک کردن لایهها کمک بگیرید و در چند ثانیه تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را بهسادگی به اتمام برسانید.
قبل از هر چیز، یک کپی از لایهی خود بگیرید. برای این کار بعد از انتخاب لایه، از کلیدهای میانبر Command + J، برای مک و Control + J، برای ویندوز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طراحی لوگو با هوش مصنوعی
در لایهی کپی شده هم ما همان افکت Color Overlay را داریم ولی باید آن را حذف کنیم. با زدن روی آیکن fx و انتخاب گزینهی Clear Layer Style، این افکت را حذف کنید.
با حذف افکت، لوگو به شکل اول برمیگردد. ولی لایهی زیرین، همچنان افکت رنگ قرمز خود را خواهد داشت.
بعد از این کار، یک لایهی ماسک به لایهی کپی شده اضافه کنید.
حال با انتخاب ابزار براش و تنظیم رنگ فورگراند به مشکی، کار تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را شروع کنید.
کاری که میخواهیم انجام دهیم، این است که قسمتهایی از لوگو که باید تغییر رنگ دهید را با قلم براش به حالت شفاف درآورید تا لایهی تغییر رنگ داده شدهی زیرین، دیده شود. برای این کار باید لایهی ماسک را انتخاب کرده و آن قسمت از لوگو که میخواهید به رنگ قرمز دیده شود؛ یعنی آرم لوگو، را با استفاده از براش، مشکی کنید. حتما میدانید که هرجایی از لایهی ماسک که به رنگ مشکی براش زده شود، شفاف شده و دیگر دیده نمیشود.
کار شما در این مرحله هم با موفقیت به پایان رسید و شما توانستید، قسمتهای دلخواه لوگویتان را به همین روش تغییر رنگ دهید.
اگر بخواهید برای قسمت دیگری از لوگو یک رنگ دوم بزنید انتخاب کنید، همین مراحل را در لایهای دیگر تکرار کنید. فقط بهجای حذف استایل لوگو، باید یک رنگ جدید انتخاب کرده و برای ماسک هم تنها همان قسمت را باقی بگذارید.
روش دوم استفاده از Hue Saturation Adjustment Layer
استفاده از روش color overlay برای تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ، زمانی بهدرد میخورد که شما بخواهید یک رنگ جدید را با رنگ قبلی عوض کنید؛ اما، گاهی تنها تغییر تُن رنگی مد نظر ماست. برای چنین حالتی باید روش دوم را انتخاب کنید؛ البته این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از Hue Saturation Adjustment Layer برای تبدیل رنگهای سفید و مشکی به یکدیگر، چندان کاربردی ندارد.
اما ببینیم چطور میتوان از این ابزار استفاده کرد:
گام اول: ابتدایی ترین گام برای تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ به روش Hue Saturation Adjustment Layer این است که یک لایهی Hue Saturation Adjustment Layer بسازید.
شما میتوانید این لایه را یا از طریق پنل adjustments بسازید یا اینکه در پایین پنل لایهها آن را اضافه کنید.
گام دوم: اسلایدر Master Hue را تنظیم کنید.
اولین چیزی که پس از باز کردن این ابزار به چشم شما میخورد، تب Master است. در این تب، به تمامی تنظیمات کلی نوع رنگها، میزان رنگها و شفافیت آنها در لایهی لوگو دسترسی دارید.
با جابهجا کردن اسلایدر hue، شما میتوانید رنگ لوگو را به دلخواه تغییر دهید.
و با تغییر saturation و luminance نیز میتوانید میزان وضوح و شفافیت رنگ را به مقدار لازم کم و زیاد کنید.
همانطور که دیدید، بهراحتی با این دو گام توانستید رنگ لوگوی خودتان را عوض کنید. در جاهایی که بخواهید قسمتهای رنگی لوگو را تغییر دهید؛ ولی رنگهای سیاه و سفید آن دستنخورده بمانند، این متد بسیار کاربردی است.
چطور تنها قسمتی از لوگو را تغییر رنگ دهیم؟
فرض کنید ما بیش از یک رنگ در لوگوی خود داریم و میخواهیم تنها یکی از این رنگها را با متد hue adjustments تغییر دهیم. اینجا هم میتوانید با کمک ماسک، این کار را بهسادگی انجام دهید. کاری که باید بکنید این است که قسمتهایی که رنگ آنها را دوست ندارید، در لایهی adjustment ، ماسک کنید.
اول باید این لایهی adjustment را انتخاب کرده و سپس با براش و رنگ فورگراند مشکی، آن بخشها را کاور کنید. با ماسک کردن، این بخشها در ابزار hue adjustments غیرقابل دیدن میشوند و به رنگ اصلی باقی خواهند ماند.
زمانیکه کار تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را تمام کردید، تنها بخشهایی از تصویر تغییر کردهاند که در ماسک قابل رویت باشند؛ یعنی همان قسمتهای سفیدرنگ ماسک.
وقتی که کار شما نهایی شد، باید تصویر لوگو را با فرمت PNG مجددا ذخیره کنید.
خلاصهی کلام
ابزار ویرایش تصویر فتوشاپ، یکی از کاربردیترین ابزارها برای ایجاد هر گونه تغییری در فایلهای تصویری شماست. همهی افراد از مبتدی گرفته تا حرفهای میتوانند با این ابزار، هر ادیتی بخواهند روی تصاویر خود اعمال کنند. شما چه بخواهید یک لوگو را کاملا تغییر رنگ بدهید یا اینکه رنگ قسمتی از آن را عوض کنید، در هرحال میتوانید از فتوشاپ کمک بگیرید. یکی از خصوصیات برنامهی فتوشاپ این است که برای انجام هر کاری بیش از یک روش در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید هر تغییری را در سطح ساده تا تخصصی در این ابزار انجام دهید. در این مقاله ما دو متد از آسانترین راههای تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را به شما نشان دادیم که میتوانید برای تغییر رنگ لوگو یا هر طرح دیگری در فتوشاپ از آنها استفاده کرده و طرحتان را با سلیقه و نظر خودتان بسازید.