آنچه در این مقاله میخوانید

    آموزش قدم به قدم طراحی لوگو با ایلاستریتور

    آموزش قدم به قدم طراحی لوگو با ایلاستریتور

    اگر در حوزه طراحی و گرافیک فعالیت داشته باشید قطعا با نرم افزار ادوبی ایلاستریتور (Illustrator) آشنایی دارید و از آن برای طراحی لوگو، وکتور، فونت، نمودار، اینفوگرافیک و غیره استفاده کرده‌اید. طراحی لوگو با ایلاستریتور به عنوان یکی از جذاب‌ترین کاربردهای این نرم افزار شناخته می‌شود که ابزارها و امکانات متعددی را برای خلق یک لوگوی منحصر به فرد در اختیار شما قرار می‌دهد. اما چگونه در ایلاستریتور لوگو طراحی کنیم؟ طراحی لوگو با illustrator در صورتی که با ابزارهای گوناگون آن آشنایی داشته باشید و از خلاقیت خود در این مسیر بهره ببرید، بسیار ساده و لذت بخش خواهد بود. لوگوها ارزش و پیام یک برند را از طریق رنگ و اشکال مختلف به مخاطبان نشان می‌دهند و به صورت غیر کلامی و تنها از طریق جلوه‌های بصری با آنها ارتباط برقرار می‌کنند. بنابراین هرچه لوگوی شما خاص‌تر و حرفه‌ای‌تر باشد، پیام برندتان نیز به طور شفاف‌تر به مخاطبان انتقال داده می‌شود. در ادامه این مطلب از آرمکده با آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور همراهتان هستیم و شما را با ابزارهای این نرم افزار پرطرفدار آشنا خواهیم کرد.

    نرم افزار ایلاستریتور چیست و چه کاربردی دارد؟

    پیش از آموزش طراحی لوگو با ایلوستریتور ابتدا بهتر است با قابلیت‌های این نرم افزار جذاب و کاربردی آشنا شویم. ایلاستریتور یکی از بهترین نرم افزارهای شرکت ادوبی (Adobe) است که برای طراحی تصاویر گرافیکی همچون لوگو، فونت، نمودار، جدول، محتواهای تبلیغاتی، دیاگرام، اینفوگرافیک، گرافیک وب سایت، آثار هنری دیجیتال و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایلاستریتور برای اولین بار در سال 1987 طراحی و منتشر شد و از آن زمان تا به امروز تغییرات بسیاری پیدا کرده و در حال حاضر نیز بخشی از نرم افزار Adobe Creative Cloud است.

    ایلاستریتور به عنوان یکی از ابزارهای کاربردی طراحان گرافیک، طراحان وب و تصویرگران حرفه‌ای شناخته می‌شود که از آن جهت خلق آثار هنری با کیفیت و خاص استفاده می‌کنند. این نرم افزار دارای ابزارهای طراحی متنوع و پیچیده‌ای است که مدت زمان طراحی آثار گرافیکی همچون لوگو را کاهش داده و موجب تسهیل فرآیند طراحی خواهند شد. از این رو طراحی لوگو با ایلاستریتور در میان طراحان بسیار رواج پیدا کرده است.

    آموزش طراحی لوگو با ایلاستریتور

    حال که با نرم افزار ایلاستریتور و کاربرد آن آشنا شدید، در این بخش صفر تا صد طراحی لوگو با ایلاستریتور را به شما آموزش خواهیم داد. برای طراحی لوگو با illustrator باید مراحل زیر را به ترتیب و به درستی انجام دهید:

    مرحله اول: تهیه بریف طراحی لوگو

    تهیه بریف طراحی لوگو اولین مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور است که مسیر فکری صحیح و مشخصی را برای طراحی یک لوگوی منحصر به فرد در اختیار شما قرار می‌دهد. بریف طراحی لوگو اساسا خلاصه‌ و فهرستی از مشخصات و جزئیاتی است که می‌خواهید آنها را در طراحی لوگو لحاظ کنید. بنابراین پیش از آنکه حتی نرم افزار ایلاستریتور را باز کنید ابتدا باید بریف طراحی لوگوی خود را با پاسخ به سوالات زیر بنویسید:

    • حوزه فعالیت کسب و کار مربوطه چیست؟
    • مخاطبان هدف این برند چه کسانی هستند؟
    • تاریخچه این شرکت چیست؟ آیا نام آن دارای معانی عمیق‌تری است؟
    • ارزش‌های این برند چیست؟
    • مشتریان به کدام سبک از طراحی لوگو علاقه دارند؟
    • رقبای این برند چه کسانی هستند؟
    • آیا کسب و کار مربوطه شعار یا نماد خاصی دارد؟
    • چه چیز این برند را از رقبا متمایز می‌سازد؟
    • مخاطبان هدف چه انتظار و تقاضایی از این برند دارند؟

    برای یافتن پاسخ این سوالات باید با کارفرما به صورت شفاف صحبت کنید تا تمامی اطلاعات موردنیاز خود را دریافت کرده و وارد مرحله بعدی از طراحی لوگو با ایلاستریتور شوید.

    طراحی لوگو با ایلاستریتور

    مرحله دوم: یافتن کلمات کلیدی

    پس از آنکه اطلاعات اولیه موردنیاز خود را از مشتری دریافت کردید، حال می‌توانید از آنها در جهت خلق یک لوگوی خاص و بی نظیر استفاده نمایید. فرآیند طراحی لوگو را با تهیه فهرستی از کلمات مرتبط با برند مربوطه آغاز نمایید؛ یعنی هر کلمه‌ای که با فکر کردن به این برند در ذهن شما نقش می‌بندد را بر روی کاغذ بنویسید و نگران معنا و مفهوم آنها نباشید.

    طراحی لوگو با ایلوستریتور

    مرحله سوم: کشیدن ایده‌ها

    در این مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور باید از کلمات کلیدی خود الهام گرفته و طراحی را آغاز کنید. در این مرحله باید سلیقه و درخواست‌ مشتری خود را نیز در نظر داشته باشید و آنها را با ایده‌های خود ترکیب نمایید. در این مرحله از طراحی لوگو به خلق یک تصویر یا نماد زیبا فکر نکنید و هرآنچه به ذهنتان خطور می‌کند را ترسیم کرده و به جذابیت آن اهمیت ندهید. آنچه که اهمیت دارد این است که بتوانید تمامی ایده‌ها و مفاهیم ذهنی خود را بر روی کاغذ پیاده کنید؛ هر چه اشکال ترسیمی شما بیشتر باشد، احتمال طراحی یک لوگوی جذاب بیشتر خواهد بود.

    چگونه در ایلاستریتور لوگو طراحی کنیم؟

    مرحله چهارم: اصلاح طرح

    در این مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور باید طرح‌های خود را به دقت بررسی کنید. اشتباهات و خطاها را پیدا کرده، به دنبال تصحیح و بهبود آنها باشید و سپس بخش‌های موردعلاقه خود را پیدا کنید. پس از آن طرح‌هایی که بیشتر با استانداردها و سلیقه مشتری سازگار هستند را انتخاب کرده و آنها را بارها و بارها طراحی نمایید. شاید انجام این کار به نظر اتلاف وقت باشد اما چنین نیست؛ این طرح‌ها در هر طراحی بهتر و جذاب‌تر شده و به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بهترین نسخه نهایی طرح خود را در دهمین تلاشتان پیدا کنید. در هنگام طراحی سعی کنید بر طرح‌هایی که دوست دارید تمرکزکنید و آنها را بهبود بخشید و طرح‌های ضعیف‌تر را به طور کلی کنار بگذارید. طرح نهایی پس از انتقال به نرم افزار ایلاستریتور اصلاح خواهد شد.

    مرحله پنجم: دریافت بازخورد از مشتری

    در پنجمین مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور باید بهترین طرح‌های خود را انتخاب کرده و آنها را برای مشتری ارسال نمایید. پیشنهاد ما به شما این است که حداکثر دو یا سه طرح را برای مشتری ارسال کنید تا انتخاب از میان آنها دشوار نباشد. در مرحله دریافت بازخورد تنها طرح‌های سیاه و سفید خود را ارسال نمایید؛ زیرا افزودن رنگ به طرح‌‌ها سبب می‌شود تا مخاطب به رنگ‌ها توجه کند و در مرحله شما تنها به دنبال تایید طرح هستید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که علاوه بر ارائه طرح‌ها به مشتری باید شرح دقیقی از جزئیات، معانی و دلایل انتخاب خود نیز ارسال نمایید.

    طراحی لوگو با illustrator

    مرحله ششم: دیجیتالی ساختن طرح

    پس از انتخاب و تایید طرح توسط مشتری باید آن را وارد برنامه ایلاستریتور کنید. با توجه به نوع طراحی لوگو و اصول زیبایی شناسی که در ذهن دارید، چندین روش مختلف برای طراحی لوگو در ایلاستریتور وجود دارد که هیچ یک از این روش‌ها بر دیگری برتری نداشته و انتخاب آنها تنها به طرح پروژه فعلی شما بستگی دارد.

    گزینه اول: ترسیم همزمان طرح (Live Tracing)

    در این روش ابتدا باید طرح خود را به صورت دستی ترسیم کرده و سپس آن را وارد نرم افزار ایلاستریتور کنید. ابتدا برنامه طراحی مورد علاقه خود (به عنوان مثال فتوشاپ) را باز کرده و سپس ابزار قلم با جوهر را انتخاب کنید. حال لوگوی خود را تا جایی که امکان دارد به صورت دقیق ترسیم نمایید. برای انجام این کار بهتر است از رنگ مشکی یا تیره استفاده کنید تا ردیابی آن آسان‌تر باشد. استفاده از این روش نوعی حس دست ساز بودن را به لوگو می‌دهد و طرح شما در این مرحله شاید کمی ناهموار به نظر برسد. پس از ترسیم لوگو به لیست کلمات کلیدی خود مراجعه کنید تا تصمیم بگیرید که آیا این طرح اولیه برای پروژه شما مناسب است یا خیر.

    پس از تایید طرح، برنامه Illustrator را باز کرده و یک صفحه CMYK جدید ایجاد نمایید. بر روی گزینه File کلیک کرده و تصویر خود را در آن وارد کنید. سپس تصویر را انتخاب کرده و بر گزینه Image Trace در بالای صفحه کلیک کنید. حال پنل ترسیم تصویر (Image Trace Panel) را باز کنید و از منوی کشویی، گزینه دلخواه خود را انتخاب نمایید. گزینه Silhouettes معمولا طرح‌های لوگو را به بهترین شکل ترسیم می‌کند اما شما برای طراحی دقیق‌تر لوگوی خود گزینه‌های دیگر را نیز امتحان کنید. حال تصویر خود را با کشیدن اسلایدر روشن‌تر (به سمت چپ) یا تیره‌تر (به سمت راست) نمایید.

    زمانی که از نتیجه نهایی طرح رضایت داشتید، تصویر را انتخاب کرده و بر روی Expand در نوار ابزار بالای صفحه کلیک کنید. حال تمامی عناصر لوگوی شما به صورت اشکال برداری مجزا در دسترس قرار دارند و با خیال آسوده می‌توانید عناصر آن را تغییر دهید تا به طرح دلخواه خود برسید.

    طراحی لوگو با ایلاستریتور

    گزینه دوم: نقاشی

    یک صفحه CMYK جدید ایجاد نمایید و بر روی گزینه File کلیک کرده و تصویر خود را در آن وارد کنید. در پنل لایه‌ها (Layers panel) نام لایه‌ای را که شامل طرح شما می‌شود را تغییر دهید. از نوار Opacity جهت کاهش شفافیت تصویر استفاده کرده و سپس لایه را قفل کنید. حال یک لایه جدید در بالا ایجاد نمایید و سپس ابزار Pen Tool را انتخاب کنید تا فرآیند ترسیم طرح آغاز شود و با ابزاری که در اختیار دارید، لوگوی خام را مطابق با سلیقه و البته استاندارد مشتری خلق نمایید.

    مرحله هفتم: افزودن متن

    در هفتمین مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور که طرح نهایی لوگوی خود را ترسیم کرده‌اید حال باید نام برند و یا شعار کسب و کار مربوطه (در صورت دارا بودن) را در لوگو وارد نمایید. در طراحی لوگو هیچ مکان ثابت و مشخصی برای قرار دادن نام برند وجود ندارد اما در حالت ایده آل بهتر است آن را در پایین لوگو و با فونت ساده قرار دهید تا مخاطب پس از مشاهده عنصر اصلی به نام برند توجه نماید. برای انجام این کار ابتدا با ترسیم یک خط یا یک شکل، مکان درج نام برند یا شعار را مشخص نمایید و سپس از بخش ابزار Path گزینه Type را انتخاب کنید و بر روی خط یا شکل خود کلیک کرده و کلمه یا عبارت موردنظرتان را تایپ کنید. متن را در مرکز لوگو قرار داده و اندازه آن را طوری تنظیم کنید تا علاوه بر جلوه بصری به راحتی نیز قابل مشاهده و خواندن باشد.

    طراحی لوگو با ایلوستریتور

    مرحله هشتم: افزودن رنگ

    در این مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور باید به طرح خود رنگ اضافه کنید. افزودن رنگ به لوگو مرحله بسیار مهمی است که تاثیر بسزایی بر جذابیت بصری آن خواهد داشت. برای آنکه بتوانید بهترین و مناسب‌ترین پالت رنگی را متناسب با ارزش برند موردنظر انتخاب کنید باید با اصول روانشناسی رنگ در برندینگ آشنایی داشته باشید. برای اضافه کردن رنگ‌های دلخواه خود به لوگو در برنامه ایلاستریتور ابتدا باید عناصری که به رنگ احتیاج دارند را مشخص نمایید و سپس ابزار Shape Builder را انتخاب کرده و بر روی نواحی موردنیاز بکشید. اگر مسیر بسته‌ای در لوگو وجود داشته باشد، می‌تواند به یک شکل تبدیل شود که رنگ طوسی روشن خواهد داشت.

    پس از آنکه تمامی اشکال خود را ایجاد کردید حال می‌توانید فرآیند افزودن رنگ را آغاز نمایید. این کار را با گروه بندی تمام عناصری که دارای رنگ یکسانی هستند، شروع کنید؛ زیرا در این صورت تغییر رنگ بعدا برای شما آسان تر خواهد بود. در مرحله بعدی تمام عناصری را که می‌خواهید تغییر دهید را انتخاب کرده و بر روی گزینه Recolor Artwork در نوار ابزار کلیک کنید و شروع به تنظیم مقادیر رنگ نمایید.

    چگونه در ایلاستریتور لوگو طراحی کنیم؟

    مرحله نهم: ارائه لوگو به مشتری

    پس از انجام مراحل بالا و ایجاد تمامی تغییرات دلخواه خود را بر روی لوگو باید آن را به مشتری ارائه دهید. جهت حصول نتیجه بهتر می‌توانید تمامی نسخه‌های آزمایشی لوگو را در اختیار مشتری قرار دهید تا با مشورت یکدیگر در نهایت بهترین طرح را به عنوان لوگوی نهایی انتخاب کنید. در این مرحله مشتری ممکن است از شما بخواهد تا تغییراتی را در لوگو ایجاد نمایید که طراحی لوگو با ایلاستریتور این امکان را به سادگی در اختیار شما قرار می‌دهد.

    مرحله دهم: خروجی نهایی لوگو

    در آخرین مرحله از طراحی لوگو با ایلاستریتور باید از لوگوی نهایی خود فایل خروجی بگیرید. به خاطر داشته باشید که طراحی یک لوگوی خاص و جذاب به تنهایی کافی نیست و شما به عنوان طراح باید از فایل لوگو با فرمت‌های مختلف خروجی بگیرید؛ زیرا لوگوی مربوطه قرار است در سطوح و رسانه‌های اجتماعی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که تمامی فایل‌های موردنیاز مشتری را ارسال می‌کنید. این نسخه‌ها به طور کلی شامل نسخه‌های افقی و عمودی و همچنین نسخه‌های تمام رنگی، سیاه و سفید، فقط سیاه و یا فقط سفید لوگو می‌باشند.

    برای هر نسخه از لوگو باید این 5 فایل خروجی بگیرید:

    • فایل‌های ترکیب رنگ‌های CMYK و RGB ایلاستریتور
    • فایل EPS در ترکیب رنگی CMYK و RGB
    • فایل SVG با ترکیب رنگی RGB
    • فایل PNG (با پس زمینه شفاف) با ترکیب رنگی RGB
    • فایل JPG با ترکیب رنگی RGB

    برای تغییر ترکیب رنگی (CMYK برای چاپ و RGB برای وب) بر روی File و سپس گزینه Document Color Mode کلیک کرده و ترکیب مورد نظر خود ر را انتخاب نمایید. در دست داشتن هر دو نسخه CMYK و RGB برای استفاده چاپی و دیجیتالی ضروری است.

    با انجام دقیق و صحیح این 10 مرحله به راحتی می‌توانید یک لوگوی منحصر به فرد و جذاب طراحی کرده و آن را به مشتری خود تحویل دهید. طراحی لوگو با ایلاستریتور یکی از بهترین روش‌ها برای ایجاد طرح‌های مختلف است که با استفاه از ابزارهای کاربردی آن به راحتی می‌توانید لوگوی موردنظر خود را طراحی کنید.

    طراحی لوگو با illustrator

    منبع:

    99designs.com/blog/design-tutorials/create-a-logo-in-illustrator

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو