آنچه در این مقاله میخوانید

    طراحی لوگو مدرسه

    طراحی لوگو مدرسه

    طراحی لوگو مدرسه از جمله اقدامات حائز اهمیت و اساسی در فرآیند برندسازی و معرفی یک مدرسه به مخاطبان است که نقش حیاتی را در جلب اعتماد آنان ایفا می‌کند. توجه به عناصر بصری و المان های لوگو مدرسه (به خصوص مدارس ابتدایی) و محیط داخلی آن از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا کودکان و البته والدین آنها مخاطبان اصلی محسوب می‌شوند. بنابراین باید عناصر ظاهری که مخاطبان در اولین نگاه به دقت می‌کنند را به گونه‌ای طراحی کنید که بتوانید اعتماد آنان را جلب نمایید.

    «لوگو» اولین چیزی است که مخاطبان پیش از آشنایی و یا حتی ورود به یک مدرسه به آن توجه می‌کنند. لوگو یا هویت بصری به طور غیرمستقیم می‌تواند میزان حرفه‌ای بودن شما و ارزشی که برای مخاطبان‌تان قائل هستید را به آنان نشان دهد. طراحی لوگو برای مدرسه در واقع روشی خاص جهت برقراری ارتباط غیر کلامی با مخاطبان است که تاثیر بسزایی بر جلب توجه افراد دارد. در ادامه این مطلب شما را با اهمیت طراحی لوگو مدرسه آشنا کرده و اصول ساخت یک لوگوی تاثیرگذار و منحصر به فرد برای مدرسه را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.


    جهت سفارش طراحی لوگو مدرسه و سایر اماکن آموزشی با آرمکده تماس بگیرید
    021-41185


    طراحی لوگو برای مدرسه

    اهمیت طراحی لوگو مدرسه

    مدرسه به عنوان یک محیط آموزشی بسیار مهم، مانند سایر مشاغل به یک لوگوی اختصاصی احتیاج دارد تا از آن به عنوان هویت بصری خود استفاده کند. از آنجایی که در هر منطقه و یا خیابان‌های اصلی شهر دست‌کم یک مدرسه ابتدایی، راهنمایی و یا دبیرستان وجود دارد، اهمیت طراحی لوگو برای مدارس اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا در این صورت باید با رقبای زیادی به رقابت بپردازند و نام خود را از طریق اقداماتی همچون برندسازی موفق و ارائه خدمات منحصر به فرد در حوزه آموزش و پرورش برجسته سازند.

    طراحی لوگو مدرسه از جمله اقدامات مهم و موثر در جهت متمایز ساختن یک مدرسه از سایر مدارس (چه دولتی و چه خصوصی) است که در صورت طراحی اصولی و حرفه‌ای نه تنها می‌تواند آن را از سایر مدارس یک ناحیه متمایز سازد، بلکه می‌تواند توجه مخاطبان هدف یعنی دانش‌آموزان را نیز جلب کند. با طراحی یک لوگوی خاص و جذاب برای مدرسه می‌توانید اولین قدم در جهت جلب توجه و اعتماد والدین نسبت به یک مجموعه آموزشی را به درستی بردارید و آنها را نسبت به استفاده از خدمات و ثبت نام فرزندشان ترغیب نمایید. طراحی لوگو برای مدرسه موجب شکل‌گیری احساسات و تصویر ذهنی مثبت از یک مدرسه برای مخاطبان شده و همین موضوع نیز تاثیر بسزایی بر رشد و موفقیت آن خواهد داشت. البته هر لوگویی قادر به ایجاد چنین تاثیرات مثبتی بر مخاطبان نیست و چه بسا ممکن است به دلیل طراحی غیر اصولی نتواند توجه افراد را جلب و آنها را نسبت به بازدید و یا ثبت‌نام ترغیب کند.

    بنابراین لوگو مدرسه ابتدایی یا راهنمایی نقش حائز اهمیتی را در فرآیند ایجاد هویت جلب اعتماد مخاطبان ایفا می‌کند و به همین دلیل برای طراحی آن باید دقت زیادی داشته باشید و از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.

    لوگوی مدارس باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

    طراحی لوگو مدرسه به خصوص مدارس غیرانتفاعی باید به گونه‌ای انجام شود که مخاطبان هدف در اولین نگاه بتوانند با آن ارتباط عاطفی برقرار کرده و نسبت به ثبت نام و در آن ترغیب شوند. اما به نظر شما لوگوی مدرسه ابتدایی باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد تا به لوگویی به خاص تبدیل شود؟ برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی لوگو برای مدرسه شامل موارد زیر است:

    حوزه فعالیت شما را نشان دهد

    معرفی واضح و شفاف حوزه فعالیت شما به عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های لوگوی مدارس محسوب می‌شود، زیرا طراحی لوگو باید به گونه‌ای باشد تا بتواند به طور صریح، زمینه فعالیت‌تان را به مخاطبان هدف معرفی کند. یعنی افراد در نگاه اول به لوگو باید بتوانند تشخیص دهند که این لوگو متعلق به یک مدرسه است. برای انجام این کار نیز پیشنهاد می‌کنیم در لوگوی خود از نمادهای مرتبط با این حوزه آموزش همچون کتاب یا قلم استفاده کنید تا این نمادهای بصری به طور مستقیم و صریح، معرف حوزه فعالیت شما به مخاطبان باشند.

    ویژگی های لوگوی مدرسه

    ساده اما منحصر به فرد باشد

    برای آنکه لوگو مدرسه تاثیرات مثبتی بر مخاطبان هدف داشته باشد باید در کمال سادگی و اما جذابیت طراحی شود تا افراد به راحتی قادر به شناسایی و درک مفهوم لوگو باشند و از همه مهم‌تر آنکه با نماد بصری مجموعه شما ارتباط عاطفی برقرار کنند. استفاده از المان‌های غیرضروری و اضافی در لوگو نه تنها توجه مخاطبان را جلب نمی‌کند، بلکه منجر به شکل‌گیری تصویر ذهنی منفی نیز خواهد شد؛ زیرا در این صورت برای درک معنا و مفهوم لوگو دچار مشکل می‌شوند و به راحتی نمی‌توانند آن را به خاطر بسپارند. بنابراین برای آنکه بتوانید لوگویی خاص اما تاثیرگذار برای آموزشگاه زبان خود طراحی کنید، باید اصل سادگی را در فرآیند طراحی رعایت کرده و از بکارگیری نمادهای متعدد در آن نیز اجتناب نمایید.

    با شخصیت برندتان مطابقت داشته باشد

    طراحی لوگو مدرسه باید به گونه‌ای باشد که با شخصیت یک برند ارائه دهنده خدمات آموزش کودکان و نوجوانان مطابقت داشته باشد؛ یعنی طراحی آن باید بازتابی از رویکرد کلی مجموعه شما به عنوان یک مجموعه آموزشی حرفه‌ای و معتبر باشد. به عنوان مثال طراحی لوگو به سبک ساده و مینیمال، استفاده از نماد مرتبط در لوگو، انتخاب پالت رنگی مناسب و عدم استفاده از فونت‌های ناخوانا و عجیب به راحتی می‌تواند ارزش‌ و اعتبار یک مدرسه را در لوگو نمایان کند.

    بیشتر بخوانید: آرکیتایپ برند یا شخصیت برند چیست؟

    انعطاف‌پذیر باشد

    انعطاف‌پذیر بودن نیز یکی دیگر از ویژگی‌های لوگوی مدارس است که آن را به لوگویی همه کاره تبدیل می‌کند؛ زیرا لوگوی شما قرار نیست تنها در یک موقعیت همچون تابلوی ورودی مدرسه استفاده شود. لوگو مدرسه باید در تمامی مراحل مربوط به برندسازی، تبلیغات و همچنین بروشورهای اختصاصی آن درج شود تا علاوه بر حرفه‌ای نشان دادن مدرسه همچنین در ذهن مخاطبان نیز ثبت شود. به همین خاطر باید به گونه‌ای طراحی شود که بدون افت کیفیت، امکان تغییر سایز و ابعاد را داشته باشد تا در هر زمینه‌ای به راحتی مورد استفاده قرار گیرد.

    اگر لوگو یک مدرسه دارای ویژگی‌های بالا باشد، به راحتی در ذهن مخاطبان هدف ثبت شده و به نمادی قابل تشخیص و ماندگار تبدیل خواهد شد.

    اصول طراحی لوگو مدرسه

    اصول طراحی لوگو مدرسه

    لوگوی مدارس علاوه بر ویژگی‌های بالا همچنین باید با در نظر داشتن برخی نکات و اصول مربوط به طراحی هویت بصری ساخته شود تا بتواند بیشترین تاثیر را بر مخاطبان داشته باشد و به راحتی آنها را با شما همراه سازد. در این بخش برخی از مهم‌ترین اصول طراحی لوگو مدرسه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    انتخاب روش طراحی لوگو

    در اولین مرحله از طراحی لوگو برای مدرسه ابتدا باید سبک طراحی خود را انتخاب کنید تا از همان ابتدا در مسیر صحیح طراحی قرار بگیرید و عناصر اصلی لوگوی خود را نیز تعیین نمایید. به طور کلی، برای طراحی لوگو سه روش اصلی وجود دارد که انتخاب از میان آنها کاملا به سلیقه و هدف شما بستگی دارد. این سبک‌های طراحی شامل:

    لوگو تصویری

    لوگو تصویری ساده‌ترین روش‌ طراحی لوگو است که در آن از یک تصویر مرتبط با حوزه فعالیت کسب و کار موردنظر جهت خلق هویت بصری آن استفاده می‌شود. برای طراحی لوگو مدرسه می‌توانید از تصویر قلم و کتاب استفاده کنید تا مخاطبان هدف در نگاه اول به راحتی بتوانند تشخیص دهند که این لوگو متعلق به یک مجموعه آموزشی است.

    لوگوتایپ یا لوگو نوشتاری

    لوگوتایپ نیز یکی از روش‌های رایج و پرطرفدار طراحی لوگو است که مبتنی بر حروف و کلمات بوده و در آن از نام مدرسه برای ساخت لوگو استفاده می‌شود. یعنی برای طراحی لوگو مدرسه می‌توانید از نام آن به صورت کامل و یا اختصاری (سبک مونوگرام) استفاده کنید. لوگوتایپ شاید نتواند همچون سبک تصویری، معرف حوزه فعالیت شما باشد، اما به طور کلی آن را از سایر مدارس متمایز می‌سازد و نام مدرسه را در ذهن مخاطبان ثبت خواهد کرد و از همه مهم‌تر آنکه امکان کپی برداری از آن نیز وجود ندارد.

    لوگو ترکیبی

    لوگو ترکیبی نیز به عنوان مناسب‌ترین روش‌ طراحی لوگو برای اکثر کسب و کارها از جمله مراکز آموزشس در نظر گرفته می‌شود. لوگو ترکیبی در واقع تلفیقی از دو سبک طراحی لوگو تصویری و لوگوتایپ است که در صورت اجرای اصولی و صحیح، تصویر ذهنی مثبت و ماندگاری را در ذهن مخاطبان هدف برجا خواهد گذاشت. لوگوی مدرسه به سبک ترکیبی متشکل از یک نماد مرتبط با حوزه فعالیت و نام آن است که از مزایای طراحی دو روش قبلی در یک لوگو بهره می‌برد.

    لوگو ترکیبی

    انتخاب پالت رنگی مناسب

    تفاوتی ندارد که برای طراحی لوگو مدرسه از چه روشی استفاده می‌کنید؛ زیرا در هر سبک از طراحی باید به منظور جلب توجه مخاطبان و افزایش قدرت تاثیرگذاری لوگو از رنگ‌های جذاب و مناسبی استفاده نمایید. توجه به اصول و نکات مربوط به روانشناسی رنگ‌ها در هنگام انتخاب رنگ مناسب برای لوگو کمک بسیاری به شما می‌کند. هر رنگ‌ عواطف و احساسات خاصی را به بیننده انتقال می‌دهد و به همین دلیل ترکیب رنگی لوگو مهد کودک باید با دقت انتخاب شود تا بتوانند توجه مخاطبان را جلب کرده و آنها را تحت تاثیر قرار دهد. لوگو مدرسه ابتدایی باید با رنگ‌های شاد و مورد علاقه کودکان همچون قرمز، زرد، آبی، صورتی، بنفش و یا سبز طراحی شود؛ زیرا هریک از این رنگ‌ها دارای انرژی مثبتی فوق العاده‌ای هستند و مواجه با آنها نیز احساساتی خوشایندی را در کودکان ایجاد می‌کند.

    استفاده از رنگ‌های متنوع در طراحی لوگوی مدرسه ابتدایی هیچگونه محدودیتی ندارد و میزان تاثیرگذاری آن را نیز دو چندان خواهد کرد. در صورت استفاده از روش لوگوتایپ و یا لوگو ترکیبی برای طراحی لوگو مدرسه می‌توانید برای نوشتن هریک از حروف نام مجموعه در لوگو از رنگ‌های مختلف استفاده کنید تا سازگاری بیشتری با حوزه فعالیت شما و روحیه کودکان داشته باشد. به طور کلی وجود رنگ‌های شاد در لوگو به سرعت توجه خردسالان و همچنین والدین آنها را جلب کرده و احساسات مثبتی را در آنان به وجود می‌آورد. بنابراین، تاثیر استفاده از رنگ‌های متنوع در طراحی لوگو مدرسه را دست‌کم نگیرید و در لوگوی خود حداقل از دو الی سه رنگ شاد و پرانرژی استفاده کنید.

    رنگ بندی لوگو مدرسه

    انتخاب فونت مناسب

    انتخاب فونت مناسب نیز نکته مهم دیگری در فرآیند طراحی لوگو برای مدرسه است که تاثیر بسزایی بر ماندگاری نام آن در ذهن مخاطبان خواهد داشت. برای طراحی لوگو مدرسه به جای فونت‌های ساده و کلاسیک می‌توانید از فونت‌های فانتزی استفاده کنید تا لوگوی شما جذاب‌تر شود و میزان تاثیرگذاری مثبت آن بر مخاطبان نیز افزایش یابد. فونت‌های گرد و بولد گزینه مناسبی برای طراحی لوگوی مدرسه ابتدایی هستند؛ زیرا خوانایی آن را نیز تحت تاثیر قرار نمی‌دهند و در عین سادگی، جلوه خاصی به لوگو می‌بخشند.

    اهمیت استفاده از فونت فانتزی اما خوانا در طراحی لوگو نوشتاری بسیار بیشتر از لوگو تصویری است؛ زیرا در این صورت فونت مورد استفاده به عنوان اصلی‌ترین عنصر لوگو در نظر گرفته می‌شود و تمام توجه مخاطب به آن معطوف خواهد شد. بنابراین فونتی را برای لوگوی مدرسه انتخاب کنید که خواندن آن برای مخاطب به خصوص کودکان، ساده و آسان باشد و درعین حال نیز توجه آنها را جلب کرده و تصویر ذهنی مثبتی را از مدرسه در ذهن آنها به وجود آورد.

    استفاده از نمادهای مرتبط

    برای طراحی لوگو مدرسه ابتدایی به سبک لوگو تصویری و یا ترکیبی باید از یک نماد و یا تصویر مرتبط با کودکان استفاده کنید تا از طریق آن بتوانید با مخاطبان هدف خود به طور موثر ارتباط برقرار نمایید. همانطور که اشاره کردیم، برای طراحی لوگو مدرسه می‌توانید از نمادهایی همچون کتاب و قلم استفاده کنید تا به گویای حوزه فعالیت آن باشند.

    تعیین ساختار کلی لوگو

    در آخرین مرحله از طراحی لوگو برای مدرسه باید عناصر آن را با رعایت تناسب و فاصله استاندارد در کنار یکدیگر قرار دهید. برای انجام این کار می‌توانید از اشکال هندسی مختلف کمک بگیرید و اجزای لوگو را در آن قرار دهید. استفاده از اشکال هندسی در طراحی لوگو از جمله رویکردهای رایج جهت خلق هویت بصری است که توجه و اعتماد مخاطبان را جلب می‌کند. برای طراحی لوگو مدرسه می‌توانید از شکل هندسی دایره و یا مربع استفاده کنید؛ یعنی در صورت طراحی لوگو به روش ترکیبی، نماد اصلی را در وسط قرار دهید و با رعایت کمی فاصله و در پایین لوگو و یا کنار آن نیز نام مدرسه را بنویسید و کلیه این عناصر را درون شکل هندسی دایره قرار دهید. در صورت طراحی لوگو به سبک ترکیبی یا تصویری نیز باید عنصر اصلی لوگو را دقیقا در وسط شکل هندسی موردنظر خود قرار دهید تا توجه مخاطب را در نگال اول جلب نمایید.

    با رعایت این نکات ساده اما کاربردی می‌توانید لوگویی ماندگار و منحصر به فرد برای مدرسه طراحی کرده و از آن به عنوان هویت بصری مجموعه‌ آموزشی خود استفاده نمایید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو