طراحی لوگو وکلا و دفاتر وکالت یکی از مهمترین پیش نیازهای مشاغل حقوقی در نظر گرفته میشود که نقش حائز اهمیتی را در جلب اعتماد افراد ایفا میکند. لوگو وکیل و یا لوگو موسسه حقوقی باید به گونهای طراحی شود تا در نگاه اول بتواند حس اعتماد و اطمینان را در مخاطبان به وجود آورد و آنان را نسبت به سپردن پرونده حقوقی خود به وکیل و یا دفتر وکالت موردنظر ترغیب نماید. طراحی لوگو بهترین روش برای برقراری ارتباط غیرکلامی با مشتریان و تشویق آنان نسبت به استفاده از خدمات یک موسسه و یا سازمان است.
دفاتر وکالت و موسسات حقوقی نیز به منظور اعتمادسازی و معرفی حرفهای خود به مخاطبان باید به عناصر بصری مهم از جمله طراحی لوگو و یا طراحی داخلی موسسه توجه ویژه داشته باشند تا بتوانند مجموعه خود را به روشی موثر به افراد معرفی نمایند. بنابراین طراحی لوگو وکلا صرفا طراحی یک نماد جهت معرفی یک وکیل و یا یک دفتر حقوقی نیست؛ بلکه نمادی از اعتماد و اعتبار است که باید به صورت حرفهای و اصولی طراحی شود. در ادامه این مطلب اصول طراحی لوگو موسسه حقوقی را مورد بررسی قرار میدهیم و شما را با چندین نمونه طراحی لوگو وکلا در آرمکده نیز آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اهمیت طراحی لوگو وکلا
وکالت از جمله مشاغل پرمتقاضی و رسمی است که «اعتمادسازی» در آن از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا افراد به منظور دریافت حق و حقوق خود و اجرای عدالت به وکلا و یا مشاوران حقوقی مراجعه میکنند. از این رو در قدم اول ابتدا باید بتوانند به وکیل و یا دفتر وکالت موردنظر اعتماد کرده و سپس برای حل مشکلات حقوقی خود به آنها مراجعه کنند. طراحی لوگو وکلا اولین و بهترین روش جهت جلب اعتماد مراجعه کنندگان و ایجاد حس امنیت و اطمینان در آنها است؛ زیرا افراد با مشاهده یک لوگوی حرفهای بسیار راحتتر میتوانند به مهارت و کیفیت خدمات رسانی یک مجموعه اطمینان کرده و در نهایت آن مرکز را برای رسیدگی به مشکلات حقوقی خود انتخاب کنند.
برای درک بهتر این موضوع، فرض کنید که برای حل یک مسئله حقوقی به دنبال یک وکیل مجرب و یا موسسه حقوقی معتبر هستید تا بتوانید با آنان مشورت کنید. موقعیتی را تصور کنید که در مقابل دو تابلوی وکیل پایه یک قرار میگیرید و برای انتخاب از میان آنها مردد هستید. در این شرایط قطعا توجه شما به تابلوی اعلان وکیلی جلب میشود که دارای یک لوگوی اختصاصی و طراحی منحصر به فرد است. کمتر کسی به یک تابلوی کاملا ساده که تنها نام وکیل و یا موسسه حقوقی در آن درج شده است، توجه کرده و نسبت به دریافت مشاوره اولیه ترغیب میشود. بنابراین طراحی لوگو وکلا و توجه به جلوههای بصری و ظاهری در این شغل، تاثیر بسزایی بر جلب توجه افراد خواهد داشت. تمامی وکلا و موسسات حقوقی امروزی دارای لوگوی اختصاصی هستند که از آن در تابلوی دفتر وکالت، کارت ویزیت و یا وب سایت خود و همچنین ایجاد تمایز در محیط رقابتی استفاده میکنند. از این رو افراد فعال در حوزه حقوق و وکالت باید نسبت به طراحی آرمی خاص و جذاب برای خود اقدام کرده تا از آن از طریق آن به کسب و کار خود رسمیت، هویت و اعتبار بخشند و از همه مهمتر آنکه اعتماد مراجعه کنندگان را نیز جلب نمایند.
روش های طراحی لوگو وکلا و موسسات حقوقی
برای طراحی لوگو وکلا سه روش اصلی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید لوگوی اختصاصی موسسه حقوقی و یا دفتر وکالت خود را طراحی کنید. برای انتخاب روش طراحی لوگو دفاتر حقوقی و یا لوگو وکیل هیچ قانون و یا الزامی وجود ندارد و همه چیز به سلیقه و ترجیح شما بازمیگردد. اما با انتخاب یکی از این سه روش اصلی طراحی لوگو و رعایت برخی نکات ساده ولی کاربردی میتوانید یک لوگوی منحصر به فرد و رسمی برای دفتر حقوقی خود خلق کنید. روشهای طراحی لوگو وکلا شامل:
لوگو تصویری
لوگو تصویری یکی از روشهای رایج طراحی لوگو برای اصناف مختلف است که در آن از یک تصویر مرتبط با کسب و کار موردنظر برای طراحی نماد بصری و آرم اختصاصی آن استفاده میشود. برای طراحی لوگو وکلا میتوانید از نمادهای رایجی همچون خوشه گندم و یا ترازوی عدالت دادگستری استفاده کنید تا مخاطب در نگاه اول بتواند مفهوم آن را درک کرده و حوزه فعالیت شما را نیز تشخیص دهد.
لوگوتایپ یا لوگو نوشتاری
لوگوتایپ نیز یکی دیگر از روشهای طراحی لوگو شناخته میشود که در آن به جای استفاده از تصویر یا نماد از نام فرد و یا موسسه موردنظر جهت خلق لوگو استفاده میشود. یعنی شما به عنوان یک وکیل و یا موسسه حقوقی میتوانید برای طراحی یک لوگوی اختصاصی تنها از نام و نام خانوادگی خود و یا نام دفتر وکالتتان استفاده کنید. لوگوتایپ شاید نتواند به اندازه لوگو تصویری، معرف حوزه فعالیت یک موسسه باشد اما به طور کلی شما را از رقبا متمایز میسازد.
لوگو ترکیبی
لوگو ترکیبی به عنوان یکی از رایجترین و پرطرفدارترین سبکهای طراحی لوگو در نظر گرفته میشود و اکثر مشاغل نیز برای خلق نماد بصری کسب و کار خود از این روش استفاده میکنند. لوگو ترکیبی همانطور که از نام آن پیداست، تلفیقی از دو روش لوگو تصویری و لوگوتایپ است که در صورت طراحی حرفهای و اصولی، تاثیرات مثبتی را بر مخاطبان هدف برجا خواهد گذاشت. بنابراین اگر میخواهید لوگویی ماندگار و خاص برای دفتر حقوقی خود طراحی کنید، لوگو ترکیبی بهترین گزینه پیش روی شما است.
مراحل طراحی لوگو دفاتر حقوقی
حال که با میزان اهمیت و روشهای طراحی لوگو وکلا آشنا شدید، در این بخش مراحل طراحی لوگو دفاتر حقوقی و وکلا را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم و نکات مهم در فرآیند طراحی لوگو را نیز به شما آموزش خواهیم داد. مراحل اصلی طراحی لوگو وکلا شامل:
انتخاب روش طراحی
اولین قدم در طراحی لوگو وکلا انتخاب روش طراحی است که تعیین کننده مسیر شما در این پروسه خواهد بود. بدون انتخاب روش طراحی نمیتوانید لوگویی مناسب برای یک وکیل و یا دفتر حقوقی طراحی کنید و دچار سردرگمی میشوید. بنابراین در اولین گام از طراحی لوگو وکلا ابتدا از میان سه روش طراحی لوگو، یک روش را انتخاب کرده و نکات بعدی را در آن پیاده کنید.
انتخاب نماد مناسب و مرتبط
در صورت انتخاب روش لوگو تصویری و یا لوگو ترکیبی به عنوان روش طراحی باید یک تصویر مرتبط با حوزه وکالت و حقوق برای لوگوی خود انتخاب کنید. از آنجایی که شغل وکالت با مفاهیمی همچون عدالت، حق و حقوق، برابری و غیره همراه است بنابراین باید از نمادهای مرتبط با این مفاهیم در طراحی لوگو استفاده شود. ترازوی عدالت و خوشه گندم به عنوان رایجترین نمادهای مورد استفاده در طراحی لوگو دفاتر حقوقی شناخته میشوند که نزدیکترین ارتباط را با این مفاهیم دارند و برای مخاطبان نیز قابل درک است. لوگو اختصاصی اکثر وکلا و یا موسسات حقوقی با استفاده از این دو نماد طراحی شدهاند.
انتخاب فونت ساده و خوانا
انتخاب فونت مناسب نیز مرحله مهم دیگری در فرآیند طراحی لوگو وکلا در نظر گرفته میشود که تاثیر بسزایی بر جذابیت لوگو نوشتاری و البته لوگو ترکیبی شما خواهد داشت. از آنجایی که وکالت یک حرفه کاملا رسمی و جدی است، این جدیت و رسمیت باید در لوگوی آن نیز نمود پیدا کند. بنابراین با انتخاب فونتی کاملا ساده، کلاسیک و خوانا میتوانید حالت رسمی لوگو را حفظ کرده و به آن رسمیت و اعتبار بخشید. بدیهی است که استفاده از فونتهای فانتزی و ناخوانا برای طراحی لوگو وکلا به هیچ وجه مناسب نیست و موجب ایجاد حس بی اعتمادی در مخاطبان خواهد شد. بنابراین در انتخاب فونت برای طراحی لوگو دفاتر حقوقی و یا لوگو وکیل دقت کافی داشته باشید تا با استفاده از فونتهای نامناسب و پیچیده، تصویر ذهنی منفی در ذهن مشتریان خود ایجاد نکنید.
حفظ سادگی لوگو
بسیاری از افراد بر این باورند که هرچه یک لوگو پیچیدهتر و دارای عناصر بصری بیشتری باشد، لوگوی جذابتر و خاصتری خواهد بود. در صورتی که چنین نیست و بهترین و ماندگارترین لوگوهای دنیا در کمال سادگی اما جذابیت طراحی شدهاند. بنابراین در هنگام طراحی لوگو وکلا به این نکته توجه داشته باشید که مخاطبان بسیار سریع و راحت پیام لوگوهای ساده را درک کرده و با آنها ارتباط برقرار میکنند. لوگوهای شلوغ معمولا احساسات مثبتی را در افراد به وجود نمیآورند و خیلی سریع نیز به دست فراموشی سپرده میشوند. سادگی در طراحی لوگو به معنای آن است که از یک نماد ساده اما مرتبط با وکالت استفاده کرده و آن را با سایر عناصر طراحی همچون تایپوگرافی ترکیب نمایید. بدین ترتیب میتوانید از لوگوی خود بدون هیچگونه محدودیتی در موقعیتهای مختلف همچون بنرهای تبلیغاتی، تابلو موسسه حقوقی، کارت ویزیت، شبکههای اجتماعی و غیره استفاده کرده و در فرآیند چاپ نیز دچار مشکل نشوید.
استفاده از پالت رنگی مناسب
انتخاب رنگ لوگو نیز یکی دیگر از مهمترین مراحل طراحی لوگو وکلا محسوب میشود که تاثیر بسزایی بر جذابیت بصری و تاثیرگذاری لوگو بر مخاطب خواهد داشت. همانطور که اشاره کردیم، وکالت یک شغل کاملا جدی و رسمی است و این رسمیت و جدی بودن نیز باید در طراحی لوگو وکلا نمود پیدا کند. یعنی برای انتخاب رنگ لوگو بهتر است به سراغ رنگهای سنگینتر و رسمیتر همچون مشکی، طلایی، سورمهای رفته و از بکار بردن رنگهای شاد همچون قرمز، زرد و یا سبز خودداری کنید. برای طراحی لوگو وکلا بهتر است از یک یا نهایتا دو رنگ استفاده کنید تا حس اعتماد و اطمینان را به مخاطب انتقال دهید. البته در هنگام انتخاب رنگ همچنین باید به اصول روانشناسی رنگها در برندینگ و طراحی لوگو توجه داشته باشید؛ زیرا هر رنگ دارای انرژی خاصی است و احساسات متفاوتی را در مخاطب ایجاد میکند. بنابراین استفاده از یک یا دو رنگ و توجه به روانشناسی رنگها، دو نکته مهم در این مرحله از طراحی لوگو وکلا محسوب میشوند که حتما باید به آنها توجه داشته باشید.
استفاده از اشکال هندسی
طراحی لوگو با اشکال هندسی نیز یک روش متداول و خاص برای طراحی لوگو وکلا است که در خلق یک نماد بصری به یاد ماندنی، کمک بسیاری به شما خواهد کرد. به عنوان مثال شکل هندسی مثلث نمادی از ثبات، قدرت و حرکت رو به جلو است که حس اعتماد و اطمینان را به مخاطب انتقال میدهد؛ دقیقا همان حسی که لوگو دفتر وکالت باید در مخاطب به وجود آورد. بنابراین قرار دادن عناصر بصری لوگو در اشکال هندسی نیز روشی منحصر به فرد برای طراحی لوگو وکلا است که تاثیر بسزایی بر زیبایی و جدابیت لوگوی شما خواهد داشت.
حفظ تناسب میان اجزای لوگو
رعایت تناسب و فاصله مناسب میان اجزای مختلف لوگو نیز نکته مهم دیگری است که در مرحله آخر طراحی لوگو وکلا باید به آن توجه داشته باشید. در صورت طراحی لوگو به صورت ترکیبی باید اجزای مختلف لوگو را با رعایت فاصله استاندارد از یکدیگر قرار دهید تا بتوانید پیام برند را به خوبی مخاطب انتقال داده و جذابیت بصری لوگو را نیز حفظ نمایید. برای طراحی لوگو در حالت استاندارد و ایده آل باید نماد اصلی را در وسط و نام شخص و یا موسسه حقوقی را نیز با فاصله نه چندان زیاد در پایین آن بنوسید. بدین ترتیب لوگوی شما با رعایت تمامی نکات مربوط به طراحی لوگو خلق میشود و به نمادی ماندگار از کسب و کارتان تبدیل خواهد شد.
با رعایت این نکات ساده اما مهم میتوانید لوگو دفتر وکالت خود را به صورت حرفهای و اصولی طراحی کرده و از آن به عنوان هویت و نماد بصری موسسه حقوقیتان استفاده نمایید.
نمونه طراحی لوگو وکلا در آرمکده
گروه طراحان آرمکده دارای سالها تجربه در حوزه طراحی لوگو برای مشاغل مختلف است که لوگوی موردنظر و دلخواه شما را با رعایت پارامترها و اصول طراحی لوگو خلق میکند. در تصاویر زیر میتوانید چندین نمونه طراحی لوگو وکلا در آرمکده را مشاهده کنید و برای طراحی لوگو اختصاصی دفتر حقوقی خود نیز با ما در ارتباط باشید.