برند لوکس یا برند لاکچری (Luxury Brand) از نظر بسیاری از افراد، برندی است که محصولات و خدمات آن قیمت بسیار بالایی دارند و مشتریان خاصی را هدف قرار میدهد. قیمت بالا اغلب به عنوان فاکتوری از کیفیت بالا در نظر گرفته میشود و برندهای تولید کننده محصولات گران قیمت نیز در دسته برندهای لوکس و لاکچری قرار میگیرند. این باور رایج تا حدی درست است اما یک برند لوکس علاوه بر قیمت بالای محصولات، دارای مشخصات دیگری نیز هست که آن را از سایر برندها متمایز میسازند. برند لوکس برندی است که محصولات آن از کیفیت بالایی برخوردارند و در مقایسه با سایر محصولات مشابه، دارای برخی ویژگیهای منحصر به فردی هستند که انگیزه خرید در مشتریان ایجاد میکنند.
در هر صنعت، یک یا چندین برند لوکس و متمایز وجود دارد که در حوزه فعالیت خود به عنوان برند پیشتاز و پیشرو شناخته میشوند و جایگاه خاصی در بازارهای رقابتی بدست آوردهاند. اما به نظر شما یک برند لوکس دارای چه ویژگیهایی است وچگونه ساخته میشود؟ در ادامه این مطلب شما را با مفهوم دقیق برند لوکس آشنا کرده و مراحل ساختن برند لوکس را نیز به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم. با آرمکده همراه باشید.
جهت مشاوره برند و ساخت یک برند لوکس با آرمکده در تماس باشید
برند لوکس چیست؟
برند لوکس یا لاکچری برندی است که با مفاهیمی همچون انحصار، کیفیت عالی و قیمت بالا شناخته میشود و محصولات آن به طرز قابل توجهی با محصولات سایر برندها تفاوت دارد. محصولات و خدمات این برندها معمولا با توجه به استانداردهای بسیار دقیقی تولید میشوند و به مشتریان با درآمد و سطح توقع بالا عرضه میشوند. برندهای لوکس وجه تمایز خود از رقبا را از طریق جنبههایی همچون طراحی منحصر به فرد، کیفیت ساخت بالا، دسترسی محدود و برندسازی خاص ایجاد میکنند.
یک برند لوکس عموما قیمتهای بالایی را برای محصولات خود در نظر میگیرد و برای تولید آنها نیز از مواد با کیفیت بالا و درجه یک استفاده میکند. برندهای لاکچری تجربه فوقالعادهای از خرید و کیفیت خدمات را برای مصرف کنندگان رقم میزنند و بخش عمدهای از تمرکز خود را به برقراری ارتباط عاطفی عمیق با مشتریان و ایجاد وفاداری در آنها معطوف میکنند.
مشتریان برندهای لوکس نیز اغلب به دنبال محصولات خاصی هستند تا از طریق آنها بتوانند موقعیت اجتماعی خود را منعکس کنند. به عنوان مثال ساعت مچی برند رولکس، محصولات پوشیدنی برند لویی ویتون و یا آخرین مدل گوشی آیفون نمونه بارزی از سلیقه مصرف کنندگانی هستند که حاضرند برای استایل و شکل ظاهری فاخر و خاص خود مبالغ زیادی هزینه کنند تا محصولات و خدمات این برندها را خریداری نمایند.
اما به نظر شما چه عواملی یک برند معمولی را به یک برند لوکس تبدیل میکنند؟ منحصر به فرد بودن یکی از مهمترین فاکتورهای یک برند لوکس است که آن را از سایر برندها متمایز میسازد. کیفیت بالا نیز یکی دیگر از مشخصههای برندهای لوکس است؛ اما این ویژگی ممکن است در برندهای برجسته دیگری که به دنبال جذب مشتری و ارائه خدمات به طیف گستردهای از مصرف کنندگان هستند نیز وجود داشته باشد. اما عاملی که برند لوکس را از برندهای نسبتا خوب موجود در بازار جدا میکند این است که یک برند لوکس به دنبال خدمات رسانی به تمامی مشتریان نیست و تنها مشتریان خاص را هدف قرار میدهد. بنابراین برندی که میخواهد در دسته برندهای لوکس قرار بگیرد، باید سطح بالایی از انحصار در بازار و احساس نیاز را در مخاطبان کلیدی و هدف ایجاد کند.
با این وجود، عناصر کلیدی که موجب لوکس شدن یک برند میشوند به اختصار شامل موارد زیر هستند:
- خلاقیت
- پیچیدگی
- عملکرد برتر
- منحصر به فرد بودن
- کیفیت بالای محصولات
- توانایی برقراری ارتباط عاطفی عمیق با مشتری
- ایجاد تصویر ذهنی مثبت
- اصالت و اعتبار
- دسترسی محدود
اهمیت ساخت یک برند لوکس
ساختن برند لوکس کمک بسیاری به افزایش اعتبار یک نام تجاری و جلب توجه مشتریان خاص میکند و به تدریج موجب افزایش میزان سودآوری و شهرت آن خواهد شد. زمانی که یک برند با ارائه محصولات و خدمات باکیفیت و منحصر به فرد بتواند جایگاه اختصاصی خود را در بازار و ذهن مصرف کنندگان بدست آورد، آنگاه میتوان آن را یک برند لاکچری در نظر گرفت. با این حال، اهمیت ساخت یک برند لوکس را میتوانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:
افزایش ارزش محصول یا خدمات
یک برند لوکس معمولا برای ساخت محصولات و خدمات خود، ارزش افزوده و یا قابلیت خاصی به آنها اضافه میکند تا بتواند توجه مشتریان راجلب کند. یک محصول زمانی میتواند به محصولی پرطرفدار و البته پرفروش تبدیل شود که از یک یا چند ویژگی خاص و منحصر به فرد برخوردار باشد تا به واسطه آنها بتواند ارزش بیشتری به مشتریان اعطا کند. این افزایش ارزش به یک برند لوکس امکان میدهد تا با خیال آسوده، قیمتهای بالایی را برای محصولات خود تعیین کند و نگرانی بابت عدم پذیرش آن نداشته باشد؛ زیرا اطمینان دارد که مشتریان، ارزشهای افزوده و قابلیتهای مازاد را درک میکنند و برای خرید آنها نیز هزینه خواهند کرد.
جذب مشتریان وفادار
یک برند لوکس با تولید محصولات منحصر به فرد و ارائه خدمات باکیفیت میتواند افرادی که به دنبال کیفیت بالا هستند را به مشتری وفادار تبدیل کرده و آنها را به برند خود متعهد سازد. بسیاری از مشتریان برای حس تجربه منحصر به فردی که از یک برند لوکس دریافت میکنند، هزینههای بیشتری پرداخت میکنند که این امر در بلندمدت منجر به افزایش سودآوری، فروش و تعداد مشتریان وفادار یک برند لوکس خواهد شد.
ایجاد تمایز از رقبا
در صنایع و بازارهای رقابتی شدید، برند لوکسی که بتواند خدمات باکیفیت و انحصاری به مشتریان ارائه دهد، به راحتی از رقبا متمایز خواهد شد. محصولات برندهای لوکس معمولا دارای ویژگیهای خاصی هستند که آنها را در میان سایر محصولات برجسته میسازند. برند اپل نمونه بارز این امر است که با طراحی گوشی آیفون توانست خود را به طور کامل از رقبا متمایز سازد و یک بازار کاملا انحصاری و محبوب برای خود تشکیل دهد.
افزایش فروش و سودآوری
همانطور که اشاره کردیم، برندهای لوکس به دلیل ارائه محصولات و خدمات باکیفیت و همچنین قیمتهای بالا به سود زیادی دست پیدا میکنند. زیرا مشتریان برای خرید محصولات آنها حاضرند هزینه زیادی صرف کنند و عمدتا به سراغ خرید از رقبا نیز نخواهد رفت. همین موضوع سبب میشود تا برندهای لوکس، سودآوری بالایی داشته باشند و در دسته برندهای ثروتمند قرار گیرند.
ایجاد تصویر ذهنی مثبت
تصویر ذهنی مثبت نیز در نتیجه تولید و ارائه محصولات و خدمات باکیفیت به وجود میآید؛ زیرا در این صورت تجربه خرید دلپذیر و خوشایندی برای مشتریان رقم میخورد و این تجربه نیز منجر به ایجاد تصویر ذهنی مثبت از برند در ذهن آنان خواهد شد.
بنابراین ساختن برند لوکس تاثیر بسزایی بر رشد و پیشرفت یک نام تجاری در گذر زمان داشته و موجب افزایش اعتبار و محبوبیت آن در میان مشتریان خواهد شد.
ویژگی های برند لاکچری
یک برند لوکس دارای ویژگیهای بارز و مشخصی است که آن را به برندی استثنایی و خاص تبدیل میکنند. برخی از مهمترین ویژگیهای یک برند لاکچری شامل:
- کیفیت بالا: برندهای لوکس به معنای واقعی کلمه باید دارای کیفیت بسیار بالا و برجسته باشند. این کیفیت بالا به معنای استفاده از مواد اولیه عالی، طراحی فرآیندهای تولید دقیق و کنترل کیفیت است که در نهایت منجر به ساخت محصولات باکیفیت و منحصر به فرد خواهند شد.
- طراحی خاص: برندهای لوکس معمولا به طراحی استثنایی و خاص شهرت دارند. طراحی حرفهای محصولات، بسته بندی شیک، برندسازی اصولی، طراحی لوگوی حرفه ای و جذاب و تبلیغات خلاقانه همگی به یک برند رسمیت و اعتبار میبخشند و آن را به یک نام تجاری لوکس تبدیل میکنند.
- تاریخچه و میراث: برندهای لوکس معمولا دارای تاریخچه و میراث غنی هستند. این تاریخچه به معنای سالها فعالیت مستمر و درخشان در تولید محصولات با کیفیت است که به آن اعتبار و هویت میبخشد.
- خلاقیت و نوآوری: برندهای لوکس به ایجاد نوآوری و توسعه محصولات جدید و خاص معروف هستند و همین ویژگی نیز آنها را از برندهای معمولی متمایز میسازد.
- محدودیت تولید: برندهای لوکس معمولا تعداد محدودی از محصولات یا خدمات خود ارائه میدهند که این محدودیت در تولید به منظور حفظ ارزش محصولات و ویژگی انحصاری بودن آنها انجام میشود. این عمل در واقع نوعی استراتژی فروش است تا احساس نیاز و فوریت نسبت خرید را در افراد ایجاد کند.
- قیمت بالا: محصولات یا خدمات برندهای لوکس معمولا دارای قیمت بالایی دارند و این قیمت بالا نیز به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی آنها در نظر گرفته میشود.
- تجربه خرید مثبت: برندهای لوکس با انجام اقداماتی همچون ارائه محصولات منحصر به فرد، بسته بندی شیک و یا برخورد دوستانه، تجربه خرید لذت بخش و مثبتی را برای مشتریان خود رقم میزنند و میزان وفاداری آنان را افزایش میدهند.
- شهرت جهانی: برندهای لوکس معمولا به دلیل حضور در بازارهای بین المللی در سطح دنیا شناخته شده هستند و شهرت جهانی دارند. این ویژگی نیز سبب میشود تا بتوانند به مشتریان داخلی و خارجی خدمات رسانی کرده و به محبوبیت جهانی دست پیدا کنند.
تمامی این ویژگیها در کنار یکدیگر منجر به ساخت یک برند لوکس میشوند. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک برند لاکچری الزاما به معنای یک برند محبوب نیست. این برندها در عین لوکس بودن باید بتوانند ارتباط مثبتی با مشتریان خود برقرار کنند تا به برندی محبوب و مردمی نیز تبدیل شوند.
مراحل ساخت برند لوکس
یک برند لوکس در حوزه فعالیت خود به عنوان رهبر بازار شناخته میشود و از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است. اما این جایگاه ویژه و اعتبار بالا چگونه ساخته میشود؟ ساخت یک برند لاکچری فرآیندی زمانبر است که به برنامه ریزی دقیق و استراتژیهای کارآمد نیاز دارد. با این حال، کارشناسان مدیریت برند، چندین مرحله کلیدی را برای ساختن برند لوکس پیشنهاد میکنند که این مراحل شامل موارد زیر است:
تعریف و طراحی برند
در اولین مرحله از ساخت برند لوکس باید حوزه فعالیت، نوع محصولات و خدمات، مشتریان هدف و استراتژیهای خود را به درستی تعریف کنید و سپس به طراحی لوگو، نمادها، رنگهای سازمانی و برندسازی بپردازید. این عناصر باید به شکل منحصر به فرد، نماینده بصری برند لوکس شما باشند؛ به طوری که مشتریان پس از مشاهده آنها به سرعت بتوانند برند شما را تشخیص دهند. انتخاب اسم برند لوکس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به گونهای انتخاب شود که حس خاص بودن و لوکس بودن را به افراد القا کند. نام برخی برندهای لوکس دنیا همچون لویی ویتون، برگرفته از نام موسس آن است.
مشخص کنید که چه کسی را هدف قرار می دهید
هر برند دارای گروهی از مخاطبان خاص است که به برند، محصولات و خدمات آن اهمیت می دهند. شما به عنوان صاحب یک برند باید دقیقاً متوجه شوید که مشتریان شما چه کسانی هستند و چه انتظاراتی دارند. پس از شروع کار باید بر روی برآورده ساختن نیازها و خواستههای مشتریان هدف تمرکز کنید تا بتوانید برند خود را در مسیر جلب رضایت آنان قرار دهید. پس از آنکه نام تجاری شما به خوبی در میان مخاطبان تثبیت شد، تعریف خود از مشتری ایده آل را گسترش گسترش دهید.
ایجاد تمایز
ایجاد تمایز، عنصر کلیدی موفقیت برندهای لوکس نوظهور است. از همان ابتدا باید مشخص کنید که چه چیزی برند لوکس شما را به برندی منحصر به فرد تبدیل میکند؟ آیا در طراحی و تولید محصولات یا خدمات سفارشی، تخصص بالایی دارید؟ آیا محصولات شما دست ساز هستند؟ برجسته کردن آنچه شما را از سایر برندها متمایز میسازد به برای مطرح ساختن نام تجاریتان کمک زیادی میکند.
برند خود را به یک نماد تبدیل کنید
برای ساخت یک برند لوکس سعی کنید نام تجاری خود را به مفاهیمی خاص گره بزنید تا شنیدن نام برندتان برای افراد تداعی کننده آن مفاهیم باشد. به عنوان مثال این تصور که فقط افراد باهوش و یا غنی از برند شما خرید می کنند، مشتریان را نسبت به خرید ترغیب خواهد کرد؛ زیرا با استفاده از محصولات برند لوکس شما این مفاهیم در ظاهر آنها نمود پیدا میکند. در این استراتژی نیز برند اپل را در نظر بگیرید. این برند به عنوان غول فناوری دنیا شناخته میشود و استفاده از محصولات آن برای خریداران به نمادی از لاکچری بودن تبدیل شده است.
ایجاد انحصار
برندهای لوکس جدید میتوانند با ارائه پیشنهادات ویژه به مشتریان فعلی از مزیت ایجاد انحصار بهرهمند شوند. طراحی محصولات منحصر به فرد، تعیین قیمتهای بالا و تولید محدود به عنوان روشهای اجرای این استراتژی هستند. به عنوان مثال، شرکت خودروسازی استون مارتین زمانی که اتومبیل آستون مارتین مدل One-77 را تولید کرد، دو عامل قیمت بالا و عرضه محدود را برای ایجاد انحصار مورد استفاده قرار داد. این شرکت خودروسازی بریتانیایی در مجموع 77 خودرو تولید کرد و هر کدام را به قیمت 1.8 میلیون دلار به فروش رساند.
به وعدههای برند خود متعهد باشید
برندهای لوکس به تعهدات و وعدههای خود وفادار هستند و همواره تلاش میکنند تا رضایت مشتریان را جلب نمایند. تعهد به وعدهها، اعتبار خاصی به برندها میدهد و آنها را از یک نام تجاری معمولی به برندی لاکچری و معتبر تبدیل میکنند. بنابراین به منظور حفظ ارزش و اعتبار برند خود و تقویت حس وفاداری مشتریان، هرگز وعدههای خود را زیر پا نگذارید.
با در نظر داشتن این مراحل و از همه مهمتر تولید محصولات منحصر به فرد و باکیفیت بالا میتوانید برند لوکس خود را راه اندازی کنید. اما به یاد داشته باشید که ساخت برند لاکچری فرآیندی زمانبر است و برای کسب شهرت واعتبار میان مشتریان باید تلاش زیادی کنید.
10 برند لوکس سال 2023
در هر صنعت معمولا یک یا چند برند ممتاز و لوکس فعالیت دارند که به عنوان رهبر بازار شناخته میشوند و محصولات آنها از کیفیت ساخت بالایی برخوردار هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، 10 برند زیر به ترتیب به عنوان پرطرفدارترین برندهای لوکس دنیا رتبه بندی شدهاند:
برند پورشه (Porsche)
شرکت خودروسازی آلمانی پورشه به عنوان لوکسترین برند در صنعت اتومبیل سازی شناخته میشود که در سال 1931 توسط فردیناند پورشه تاسیس شد و به طراحی خودروهای لوکس و اسپرت پرداخت.
بیشتر بخوانید: تاریخچه لوگو پورشه
برند فراری (Ferrari)
شرکت خودروسازی ایتالیایی فراری نیز به عنوان دومین برند لوکس سال 2023 در صنعت اتومبیل سازی شناخته میشود که در سال 1929 توسط فردی به نام انزوا فراری راه اندازی شد.
برند لویی ویتون (Louis Vuitton)
برند لویی ویتون یا به اختصار LV نیز خانه مد فرانسوی و یک برند پیشرو در صنعت مد دنیا است که در سال 1854 توسط یک طراح فرانسوی با همین نام تاسیس شد. این برند ارائه دهنده طیف گستردهای از کالاهای لوکس همچون کیف، کفش، ساعت، لوازم جانبی، طلا و جواهر است که شش سال متوالی، عنوان با ارزشترین برند در زمینه تولید کالاهای لوکس در جهان را از آن خود کرد. تاریخچه برند لویی ویتون را از اینجا مطالعه کنید.
برند شنل (Channel)
برند فرانسوی شنل نیز به عنوان یکی از لوکسترین خانههای طراحی مد و پوشاک زنانه شناخته میشود که در سال 1909 میلادی توسط خانم کوکو شنل تاسیس شد. درباره تاریخچه برند شنل بیشتر بدانید.
برند گوچی (Gucci)
برند ایتالیایی گوچی نیز یکی دیگر از برندهای لوکس است که در صنعت مد و تولید کالاهای چرمی فعالیت دارد. این برند در سال 1921 توسط یک طراح مد به نام گوچیو گوچی تاسیس شد. پیش تر در آرمکده درباره لوگو گوچی صحبت کرده ایم.
برند هرمس (Hermes)
هرمس نیز یک برند فرانسوی فعال در حوزه تولید کالاهای لوکس و مد است که در سال 1837 توسط فردی به نام تیری هرمس تاسیس شد و در حال حاضر به عنوان یکی از برندهای لاکچری دنیا شناخته میشود.
بیشتر بخوانید: تاریخچه طراحی لوگو هرمس
برند دیور (Dior)
شرکت فرانسوی تولیدکننده کالاهای لوکس دیور نیز یکی دیگر از برندهای لاکچری دنیا است که در سال 1946 توسط یک طراح مد فرانسوی به نام کریستین دیور تاسیس شد.
برند کارتیه (Cartier)
برند فرانسوی محبوب کارتیه نیز یک برند لوکس در صنعت تولید جواهرات و ساعت است که در سال 1847 توسط فردی به نام لویی کارتیه تاسیس شد و در حال حاضر به عنوان لوکسترین برند در صنعت جواهرسازی شناخته میشود.
برند رولکس (Rolex)
برند سوئیسی رولکس نیز به عنوان برند پیشتاز در حوزه ساعت سازی شناخته میشود که در سال 1905 توسط دو برادر تاسیس شد و اکنون یکی از مشهورترین و البته گرانترین برندهای ساعت دنیا است. درباره تاریخچه برند رولکس بیشتر بدانید.
برند استه لودر (Estée Lauder)
برند آمریکایی استه لودر نیز به عنوان لوکسترین برند در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی شناخته میشود که در سال 1946 تاسیس شد و یکی از گرانترین برندهای محصولات آرایشی است.
جمع بندی
برندهای لوکس یا لاکچری به عنوان نامهای تجاری پیشرو در بازار شناخته میشوند که محصولات آنها دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و عمدتا قیمت بالایی نیز دارند. یک برند لوکس با رقم زدن تجربیات شخصی و انحصاری برای مشتریان، برندسازی حرفهای و بکارگیری استراتژیهای قیمت گذاری موثر میتواند پس از مدتی، جایگاه خاص خود در بازارهای رقابتی را بدست آورد و به عنوان برندی لوکس و ممتاز در صنعت خود شناخته شود.