آنچه در این مقاله میخوانید

    بررسی به یادماندنی ترین لوگوهای معروف ایرانی

    بررسی به یادماندنی ترین لوگوهای معروف ایرانی

    لوگو همان عنصر گرافیکی است که به صورت نوشتار، سمبل یا ترکیبی از هر دو و به صورت خلاقانه طراحی می‌شود. این نشانه توسط شرکت‌های تجاری، صنعتی، تولیدی و برندهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

    برای طراحی لوگو به یاد ماندنی مانند لوگو های زیر با ما تماس بگیرید.

    معمولاً لوگو یک بار طراحی می‌شود و تا آخر عمر برند یا شرکت همراه آن می‌ماند. البته این طرح را با نام‌هایی مانند آرم، علامت تجاری، برند و غیره نیز ممکن است بشناسید. در این بخش می خواهیم شما را با به یاد ماندنی ترین اوگو های معروف ایرانی آشنا کنیم.

    علت مورد توجه قرار گرفتن برخی لوگوها

    برخی از لوگوها آنقدر ماندگار هستند که مردم آن را نماد آن محصول می‌دانند. به عنوان مثال لوگوی کوکا کولا آنقدر شناخته شده است که برخی افراد کوکا کولا را نماد نوشابه‌ی مشکی می‌دانند؛ اما چه عواملی باعث شده است تا این لوگوها مورد توجه قرار گیرند؟

     در اکثر موارد، یکه تازی طولانی مدت و تکرار زیاد یک لوگو، سبب شده است تا در ذهن مصرف‌کنندگان ثبت شود؛ اما امروزه که تنوع زیاد شده است، هنرمندانه است که بتوان یک لوگوی خاص طراحی کرد که مورد توجه قرار گیرد.

    لوگوهای معروف ایرانی

     سادگی و در عین حال گویایی لوگو در این زمینه تأثیر زیادی دارد. هر چه این دو عنصر قوی‌تر عمل کنند، توجه به آن لوگو بیشتر می‌شود. همچنین تکرار و تبلیغات حرفه‌ای و مرور زمان نیز می‌تواند در مورد توجه قرار گرفتن لوگو مؤثر واقع شود.

    ویژگی‌های لوگوهای خوب

    هنگام طراحی لوگو، باید دقت داشت که این طرح باید ماندگار باشد و تغییر لوگو در بازه‌های زمانی مختلف ممکن است به برندینگ و موفقیت برند لطمه بزند؛ از این رو باید از همان ابتدا لوگویی با کیفیت و خاص طراحی کرد. داشتن مشخصه‌های زیر از جمله عواملی است که هنگام طراحی لوگو باید به آن پرداخته شود:

    - سادگی و گویایی

    لوگو باید بتواند در عین حال که ساده است، گویای مشخصه‌های ویژه‌‌ی برند نیز باشد. اکثر لوگوهای ماندگار ساده هستند. گاهی نام برند با فونت خاص می‌تواند بسیار شیک‌تر از تصاویری درهم و پیچیده باشد.

    - ماندگاری لوگو

    اگر لوگو ساده ولی مرتبط طراحی شود، به خاطر سپردن آن برای مخاطب به مراتب راحت‌تر است. ذهن انسان اغلب از پیچیدگی گریزان است. لوگو باید به ‌گونه‌ای باشد که فرد بتواند با آن ارتباط برقرار کند و به یک سمبل ماندگار در ذهن او تبدیل شود.

    - انتزاع

    طراحی لوگو آنجا پیچیده می‌شود که باید در عین سادگی، مفاهیم ذهنی نیز در آن‌ها ایجاد شود. نیازی نیست، محصول تولیدی و لوگو با هم در ارتباط باشند؛ به عنوان مثال لوگوی معروف اپل یک سیب گاز زده و ساده است که با نام اپل هماهنگ است؛ ولی محصولات تولیدی اصلاً ربطی به سیب ندارند.

    برخی از معروف‌ترین لوگوهای معروف ایرانی

    برخی از لوگوهای ایرانی نیز از گذشته تا کنون در ذهن‌ها مانده‌اند و به یک لوگوی خاص تبدیل شده‌اند. در ادامه به بررسی این لوگوها می‌پردازیم.

    لوگوی سایپا

    یکی از معروف‌ترین لوگوهای ایرانی، مربوط به شرکت سایپا است. طراح آن، مرتضی ممیز با الهام گرفتن از کاشی‌کاری گنبد سرخ مراغه در سال 1364 آن را خلق کرد. این لوگو نشان دهنده‌ی تحرک و چرخش اطراف یک محور مرکزی است که تقارن را در ذهن تداعی می‌کند. جهت‌گیری بال‌های سه‌گانه نشان دهنده‌ی محصول، سود و خدمات هستند که از ورودی‌های منابع انسانی، مواد اولیه و مالی سرچشمه گرفته‌اند.

    لوگو شرکت سایپا

    لوگوی شهرداری تهران

    لوگوی شهرداری تهران را در سال 1368 استاد مرتضی ممیز طراحی کرد. این آرم ساده ولی زیباست و از دروازه‌ی قدیمی شهر تهران الهام گرفته شده است. این لوگو، تفسیری از شهری با دروازه‌ها‌ی قدیمی و متعدد است.

    لوگو شهرداری تهران

    لوگوی سازمان آتش‌نشانی

    از دیگر لوگوهای منحصر‌به‌فرد و ماندگار، لوگوی سازمان آتش‌نشانی است که توسط گرافیست و استاد دانشگاه، مرتضی ممیز در سال 1374 طرحی شد. این لوگوی ساده چارچوبی سیاه رنگ و شعله‌ای قرمز دارد که شعله نشان آتش و خطر آن است که توسط چارچوبی تسلط پذیر و کنترل‌گر، احاطه شده است.

    لوگو سازمان آتشنشانی

    لوگوی علامت استاندارد

    مانند اکثر لوگوهای معروف، لوگوی علامت استاندارد نیز در سال 1364 توسط استاد مرتضی ممیز طراحی شد. در طراحی این لوگو، حروف اختصاری ISIRI به زیبایی به کلمه ایران تبدیل شده است. این لوگو با فلش‌هایی به سمت بالا و پایین، حداکثر و حداقلِ هدف را نشان می‌دهد.

    لوگو علامت استاندارد

    لوگوی ایران‌خودرو

    این لوگو نشان دهنده‌ی ارابه‌ی باستانی و تصویری از اسبی در حال حرکت است. همچنین قرار گرفتن واژه‌ی ایران‌خودرو در زیر آن لوگو را گویا‌تر می‌کند. لوگوی ایران‌خودرو توسط بیژن جناب در سال 1370 طراحی شد؛ البته در لوگوی جدید ایران‌خودرو سمند به جای پیکان قرار گرفت. این لوگوی ثانویه که توسط رامین محمود نژاد در سال 1384 طراحی شد، کله‌ی یک اسب را نشان می‌داد و با نماد سمند و حرکت هم‌خوانی داشت. در این لوگو اسب نماد سرعت و حرکت است.

    لوگو ایران خودرو

    لوگو ایران خودرو

    لوگوی هواپیمایی هما

    لوگوی هواپیمایی هما به علت سادگی و رسایی اخیراً به عنوان برترین لوگوی شرکت‌های هوایی در دنیا انتخاب شد. خالق ان لوگو ادوارد تیگران زهرابیان بود که در سال 1340 آن را طراحی کرد. این لوگو بر اساس مخفف نام این شرکت «هما» یا پرنده‌ی اساطیری ایران است. برای طراحی هما از سر ستون‌های تخت جمشید الهام گرفته شده است و نشان دهنده‌ی باری است که این لوگو به دوش می‌کشد.

    لوگو هواپیمایی هما

    لوگوی بانک صادرات

    لوگوی این بانک در چند مرحله تغییر کرد و لوگوی امروزی را اسماعیل کیا مقدم در سال 1369 طراحی کرد. سپس مرتضی ممیز به کامل کردن آن پرداخت. این طرح نشان دهنده‌ی سکه‌ای است که در دو دست قرار گرفته است و اقتصاد و دارایی حاصل از صادرات را نشان می‌دهد.

    لوگوی بانک صادرات

    لوگوی شرکت ملی نفت

    لوگوی شرکت ملی نفت ایران، در سال 1363 توسط احمد میرزا طراحی شد. تفسیر این لوگو نشان دهنده‌ی توجه به جمهوری اسلامی است و معنای نه شرقی نه غربی نیز در طراحی آن نهفته شده است. از طرفی شعله‌ی قرمز بالای آن، آتش حاصل از نفت و انرژی را بیان می‌کند.

    لوگوی شرکت ملی نفت

    لوگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    این لوگو نیز توسط مرتضی ممیز در سال 1369 طراحی شد و نقش خورشید که در آن قرار گرفته، توسعه، دانایی، روشنفکری و سلامتی را نشان می‌دهد. مرتضی ممیز برای طراحی این لوگو از کاشی‌کاری‌های مقرنس ایران باستان الهام گرفته است.

    لوگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    لوگوی سازمان ورزش زنان

    لوگوی سازمان ورزش زنان در سال 1373 توسط استاد مرتضی ممیز طراحی شد. در این لوگو که شمایلی از ورزش‌های مبتنی بر توپ و آب دارد، تصویری از زنی با موهای بلند را نشان می‌دهد که در حال حرکت و دوندگی است.

    لوگوی سازمان ورزش زنان

    لوگوی شرکت ملی فولاد

    لوگوی شرکت ملی فولاد ایران در سال 1371 توسط استاد مرتضی ممیز طراحی شد. در طراحی این لوگو از دو مربع و یک دایره بهره گرفته شده که نشان دهنده‌ی چرخ صنعت و تداعی‌گر فلزات مختلف برای تولید فولاد هستند.

    لوگوی شرکت ملی فولاد

    لوگوی سازمان چای کشور

    این لوگو در سال 1337 توسط استاد مرتضی ممیز طراحی شده است. لوگوی سازمان چای کشور از یک غنچه و دو برگ تشکیل شده که تداعی‌گر چای رسیده و برداشت به موضع آن است.

    لوگوی سازمان چای کشور

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر
    سید مرتضی سلامی پور حکیم(جزایری شوشتری)
    1401/08/09 23:17

    با درود و مهر
    یاد و خاطره همیشه سبز هنرمند نامیِ کم مانند،
    مانایاد ، عالیجناب استاد مرتضی ممیز و همچنین همسر بزرگوار هنرمندش ، زنده یاد
    سرکار علیه ، مهربانو ، فیروزه صابری
    - که چند صباحی افتخار همکاری با آن عزیز
    در شرکت سهامی معاملات خارجی وابسته به
    وزارت بازرگانی سابق(شرکت بازرگانی دولتی ایران ، وابسته به وزارت کشاورزی کنونی)
    نصیبم شده بود - گرامی و روان پاکشان خشنود باد.
    جای بسی افسوس است که :
    " چرا عمر طاووس و دراج کوته ؟
    چرا مار و عقرب زیند در درازی ؟ "
    تندرست و مانا باشید خواهراندو برادران
    ارجمند هم میهن.
    ایام بکام.
    🌹🌹🌹

    قدرتی
    1400/11/07 10:10

    خیلی دوس داشتم معانی این لوگوهای معروف رو بدونم مطالب شما خیلی مفید بود ممنون

    یونس حبیبی
    1400/11/04 09:31

    مقاله ی تاثید گذار و خوبی بود با این مقاله با معانی لوگوهای معروف ایرانی آشنا شدم

    طباطبایی
    1400/11/01 19:19

    با این مقاله من با معانی و مفهوم لوگوهای معروف ایرانی آشنا شدم ممنون از آرمکده

    باربد احدی
    1400/10/25 00:55

    لوگوی بانک ها از چه سبک لوگو با چه فونتی هستن میشه توضیح مختصری در رابطه با این موضوع بدید؟

    مدیر ارشد
    1400/12/07 15:38
    پاسخ به:باربد احدی

    دوست عزیز برای اطلاع از انواع سبک لوگو روی لینک کلیک نمایید.

    فریبا
    1400/10/21 21:11

    لوگوی سازمان ورزش طنان رو خیلی خوب ب یاد دارم اوایلی که این لوگو طراحی شده بود این لوگوتصویر زنی بود که موهای بلند داشت که درحال حرکت کردن و ورزش کردن بود

    زهرا نقوی
    1400/10/20 16:44

    بنظر منم هرچقد لوگو ساده طراحی شه بهتر تو ذهن ها میمونه و همه میشناسن بعد از مدت ها

    سلیمانی
    1400/10/12 09:17

    لوگوی آتش نشانی واقعا خیلی خوب طراحی شده واقعا نمایانگر زنگ خطر برای آتش سوزیه

    ولی کاظمی
    1400/10/10 20:15

    لوگو در عین سادگی باید گویای برند و بیزینس و فعالیت هر شغلی باشه

    babak
    1400/10/01 23:37

    بسیار مفید و مختصر بود تمام موارد ذکر شده بود در این مقاله محتوای سایتتون خیلی خوبن

    رضایی
    1400/09/29 11:58

    سلام وقت بخیر
    ممنون بابت مطالب خوبتون مقالات فوق العاده جامع و مفید هستن

    قادری
    1400/09/19 23:32

    مقاله هاتون مفید و مختصر هستن ممنون از اینکه اطلاعات رو دقیق در اختیار ما میزارید

    مدیر ارشد
    1400/09/22 10:26
    پاسخ به:قادری

    خوشحالیم که راضی هستین

    سعیدی
    1400/09/12 21:47

    خسته نباشید
    لوگوی بیمه ی ایران رو طراحی میکنید؟برای یکی از غرفه های فروش میخواستم

    مدیر ارشد
    1400/09/14 11:19
    پاسخ به:سعیدی

    سلام بله حتما،در خدمتتون هستیم

    نوژین
    1400/08/05 19:29

    خیلی خوب است

    مرضیه
    1400/05/12 13:24

    خیلی جالب بود که با تاریخچه این لوگوهای معروف ایرانی آشنا شدم

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو