در قسمت قبلی نکاتی عملیاتی در ساخت هویت بصری یک برند تجاری مطرح شد.
در این مطلب نکات دیگری در طراحی هویت بصری شرح داده می شود تا بتوان کتاب هویت بصری سازمانی کاملی داشت.
1.اطلاعات لازم در مورد لوگو
یک نکته مهم در زمان طراحی لوگو این است که بدانید چه اطلاعاتی در لوگو وجود دارد. در واقع لوگو باید حاوی مفهوم و معنی مشخصی باشد. ممکن است یک لوگو بزرگ باشد، اما بدون معنا اثر خاصی را به دنبال ندارد. در نهایت داشتن هویت بصری در نام تجاری باعث توسعه کسب و کار در نزد مخاطبان می شود. اگر لوگو حاوی اطلاعات معنادار باشد، مخاطب میل بیشتری برای تمرکز روی آن دارد. در این زمینه حتی رنگ هم می تواند نمودار پیام باشد.
2.استفاده از فونت های خاص
در زمان طراحی لوگو از نام تجاری استفاده می شود. در واقع تایپوگرافی بخش مهمی از پروژه طراحی لوگو می باشد که باید از فونت های خاصی در آن استفاده شود. فونت ها می توانند به انتقال لحن کمک کنند. می توان نوع فونت را با توجه به نام تجاری انتخاب کرد.
3.استفاده از رنگ های مناسب
رنگ بیش از هر چیزی در هویت بصری نام تجاری کاربرد دارد و به چشم می آید. رنگ یک دلبستگی روانی را در لوگو ایجاد می کند. رنگ ها هر یک خصوصیات ویژه خود را دارند. پیشنهاد می کنیم حداکثر از دو رنگ برای نام تجاری استفاده کنید. در زیر به معانی و مفاهیمی که رنگ ها به دنبال دارند، می پردازیم.
رنگ آبی: این رنگ نشانه اعتماد است. اگر به اکثر بانک ها دقت کنید، برای طراحی برند تجاری از این رنگ استفاده می کنند.
رنگ بنفش: این رنگ خلاقیت و لوکس بودن را تداعی می کند. بهتر است از این رنگ در حاشیه یا در متن اصلی استفاده کنید.
رنگ قرمز: این رنگ جسارت و شور و حرارت را به مخاطب منتقل می کند. رنگ نارنجی و زرد هم به عنوان خواهران رنگ قرمز محسوب می شوند.
رنگ سبز: این رنگ نشانه سازگاری با محیط زیست است و نماد تازگی و طراوت می باشد. اغلب از این رنگ برای محصولات ارگانیکی استفاده می شود.
رنگ سیاه و سفید: این دو رنگ به لوگو اعتبار خاصی می بخشد. رنگ های سیاه و سفید اگر با هم ترکیب شوند، نوعی پیچیدگی ذهنی را در مخاطب ایجاد می کند.
4.استفاده از رنگ سیاه و سفید
صرف نظر از رنگی که برای طراحی لوگو استفاده می کنید، باید به عناصر سبک خود هم توجه داشته باشید. در واقع برخی از لوگوها ممکن است از بهترین رنگ ها استفاده کرده باشند، اما زمانی که وارد مرحله چاپ می شوند، به خوبی نمایان نیستند. این در حالی است که رنگ سیاه و سفید می تواند یک انتخاب عاقلانه برای طراحی عناصر ثابت لوگو باشد.
5.بررسی فیدبک مخاطبان
شما می توانید به راحتی از طریق شبکه های اجتماعی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. برای مثال می توانید با اجرای یک مسابقه عکاسی در شبکه های اجتماعی، نوع خواسته،آرزوها و اندیشه مخاطبان را بررسی کنید. این سرنخ ها می تواند در طراحی هویت بصری برند تجاری به شما کمک کند.
6.استفاده از الگو
گاهی کمک گرفتن از الگو هم برای طراحی هویت بصری برند موثر واقع می شود. به این معنا که از تصاویری که به لوگوی شما مرتبط است، کمک بگیرید. تصاویری که در وبلاگ ها و یا رسانه های اجتماعی منتشر می شود، با کمی اصلاح و ویرایش می توانند در طرح شما موثر واقع شوند. استفاده متن، الگو گرفتن از نوع فونت، قالب و رنگ هم از دیگر مواردی است که می تواند در الگو گرفتن به شما کمک کند.
7.استفاده از کتاب هویت بصری برند تجاری
برخی کتاب هایی که در زمینه هویت بصری برند تجاری نوشته شده اند، چاره ساز هستند. اگر این کتابها را به دقت مطالعه کنید، اطلاعات دقیقی در مورد فونت، اندازه، رنگ و انواع تصویر بدست خواهید آورد. کتاب راهنمای طراحی لوگو می تواند رنگ های متناسب با فعالیت شما را نشان دهد.
8.اتحاد بین تیم طراحی لوگو
اگر طراحی لوگو به صورت تیمی انجام می شود، باید بین اعضای تیم هماهنگی کامل وجود داشته باشید. اینکه همه اعضا از هویت بصری برند تعریف یکسان داشته باشند، اهمیت زیادی دارد. قالب اصلی لوگو باید با تمامی اعضا به اشتراک گذاشته شود. پس از اینکه نظرات اعضای تیم با یکدیگر هماهنگ شد، می توان برای طراحی کامل لوگو اقدام کرد.
9.انتقال حس به مخاطبان
لوگو باید بتواند احساس شما را به مخاطبان انتقال دهد. بهترین راه برای این کار، شفاف سازی در طراحی لوگو و صادق بودن است. مخاطبان به لوگوهایی اعتماد می کنند که صادقانه باشند. المان های خام و صادقانه ای که در لوگو استفاده می شود، در عین حال که اعتبار بیشتری دارند، شناخت آنها هم به مراتب آسان تر است.
10.انتشار ویدئو
طبق تحقیقات شرکت فوربس بینش، بیش از 59 درصد مدیران ارشد ترجیح می دهند که متن ها را از طریق ویدئو بخوانند. بنابراین می توانید توضیحات لازم در مورد هویت بصری لوگو را در وب سایت منتشر کنید. یوتیوب دومین موتور جستجو در جهان است که در زمینه انتشار فیلم ها فعالیت دارد. شما می توانید ویدئوی نام تجاری خود را در این سایت منتشر کنید.
خیلی از طراحان اکثر اوقات برند و هویت بصری را یکی میدانند، ولی در واقع این دو اصلا یکی نیستند. شما احتمالا با مفهوم برند و برندینگ آشنا هستید، ولی حالا بیایید مفهوم هویت بصری را با هم مرور کنیم؟
هویت بصری در واقع رنگها، فونتها، لوگوها، لوگوهای ثانویه، المانهای گرافیکی و تصاویری است که برای القای یک احساس خاص در مخاطب برای یک برند یا کسب و کار طراحی میکنیم. میتوانیم بگوییم هویت بصری چیزی نیست که بتوانیم به صورت فیزیکی لمس کنیم، ولی اتفاقی است که در ذهن و جان مخاطب میافتد و باعث میشود حس و نهایتا عقیدهی خاصی در مورد آن برند داشته باشد. هویت بصری اولین چیزی است که هنگام فکر کردن به برند به ذهن مخاطب میآید.
لوگو و برندی که برای کسب و کار خود طراحی میکنید برای این منظور طراحی شدهاند که هویت بصری مطلوبی در ذهن مخاطب و مشتریهای احتمالی به وجود بیاورند. هویت بصری آن چیزی است که احساس متمایز برند شما را در ذهن مشتری به وجود میآورد، به مشتریان نشان میدهد شما چه کسانی هستید و چطور مشکلات خود را حل میکنید و احساساتی که شما میخواهید مشتریان در مورد محصولات شما داشته باشند را در آنها به وجود میآورد.
برای مثال اسکایپ را ببینید، این نمونهی کاملی از این است که چطور برندینگ، برند و هویت بصری دست به دست هم دادهاند تا به موفقیت یک کسب و کار کمک کنند. آنها به تازگی یک لوگوی جدید طراحی کردهاند که مدرنتر و به روزتر از لوگوی قدیمی است و ارتباط این شرکت با مایکروسافت را به صورت ضمنی نشان میدهد.
همراه با این لوگوی جدید، تغییراتی هم در ساختار وبسایت و برنامهی موبایلی و خدمات اسکایپ هم به وجود آوردهاند. این تغییرات باعث شده برنامه انعطاف پذیرتر، راحتتر و شخصیتر شود. به علاوه رنگها و ایموجیهای زیادی هم به محیط چت اسکایپ اضافه شدهاند. همهی اینها، لوگوی جدید، برنامهی جدید، وبسایت جدید و امکانات جدید در واقع به بهبود بخشیدن هویت بصری اسکایپ کمک کردهاند.
وظایف مشاور طراحی هویت بصری برند چیست؟
مشاور طراحی هویت بصری برند، کسی است که در بهبود بخشیدن هویت بصری کسب و کار شما کمکتان میکند. مشاور طراحی هویت بصری فردی خلاق و جستجوگر است که هویت بصری کلی کسب و کار شما را به وجود میآورد. این فرد تمام عوامل مربوط به برند شما (مثلا لوگو، وبسایت، شعار، تبلیغات و غیره) را طراحی میکند.
یکی دیگر از وظایف مشاور طراحی هویت بصری این است که اهداف تجاری و بازار مورد نظر شما را تعریف و شناسایی کند، در مورد آن تحقیق کند و رقبای شما در صنعت و بازار را پیدا کند. به علاوه مشاور طراحی، هویت بصری شخصیت و استراتژیهای ارتباطی کسب و کار شما را هم کشف میکند.
باید به خاطر داشته باشید که لوگو و وبسایت فقط بخشهایی از هویت بصری برند شما هستند و مشاور طراحی هویت بصری با شما همکاری میکند تا تمام اجرای هویت بصری را طراحی کند، نه فقط این دو بخش را.
در واقع وظیفهی مشاور طراحی هویت بصری این است که مطمئن شود طراح لوگو، طراح وبسایت، طراح عکسها، نویسندهی شعار و مطالب وبسایت، مجری تبلیغات و تمام افراد دیگری که در توسعهی هویت بصری کسب و کار شما میکوشند در یک جهت و موازی با اهداف تجاری شما پیش بروند.
برای همین است که هر شرکت موفق و بزرگی باید یک مشاور طراحی هویت بصری در میان کارکنان خود داشته باشد تا تمام عناصر شرکت با هم همسو و در جهت رشد و تعالی شرکت باشند.
نکات عملی در ساخت هویت بصری یک برند تجاری-قسمت اول