آنچه در این مقاله میخوانید

    شهرت برند چیست و چه تاثیری بر عملکرد برند دارد؟

    شهرت برند چیست و چه تاثیری بر عملکرد برند دارد؟

    شهرت برند (Brand Reputation) از جمله مفاهیم مهم در حوزه برند سازی است که ارتباط مستقیمی با عملکرد و میزان رشد و فروش یک برند دارد. شهرت برند به معنای درک و تصویری است که از یک برند در ذهن مصرف کنندگان، شرکا و سرمایه گذاران خاص شکل می‌گیرد. برندهای دارای شهرت بالا به راحتی می‌توانند اعتماد مشتریان را جلب کرده و آنها را نسبت به انجام تبلیغات شفاهی (تبلیغات دهان به دهان) ترغیب کنند. اینکه افراد درباره شما به عنوان یک شخص چه فکری می‌کنند، احتمالا اهمیت چندانی برایتان ندارد، اما زمانی که صحبت از برند شما به میان می‌آید، شهرت و محبوبیت آن بسیار مهم است. تحقیقات نشان می‌دهند که:

    • تقریبا 75 درصد از مشتریان برای معرفی خریدهای خود از روش تبلیغات دهان به دهان استفاده می‌کنند.
    • 92 درصد از مصرف کنندگان برای خرید از یک برند به نظرات قابل اعتماد سایر مصرف کنندگان متکی هستند.
    • بهبود 5 درصدی در شهرت برند موجب افزایش 2.5 درصدی میزان درآمد آن خواهد شد.

    بنابراین، شهرت برند به طور مستقیم بر نحوه ادراک مخاطبان، جلب اعتماد و در نهایت میزان فروش آن تاثیر می‌گذارد و موجب رشد و رونق یک کسب و کار خواهد شد. اما چگونه می‌توانیم شهرت برند خود را افزایش دهیم؟ در ادامه این مطلب شما را با مفهوم دقیق و میزان اهمیت شهرت برند آشنا کرده و روش های افزایش شهرت برند را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. با آرمکده همراه باشید.

    جهت مشاوره برند سازی با کارشناسان آرمکده در ارتباط باشید

    شهرت برند چیست؟

    منظور از شهرت برند چیست؟

    شهرت برند به نحوه درک یک برند توسط عموم، مشتریان، رقبا و سهامداران اشاره دارد. شهرت یک برند مجموعه‌ای از تمامی ارتباط مربوط به آن است که از نحوه درک مخاطبان، روش برقراری تعامل و تجربیات آنان ناشی می‌شود. کیفیت محصولات و خدمات، پشتیبانی مشتری، بازاریابی و روابط عمومی همگی بر شهرت کلی یک برند تأثیر می‌گذارند. شهرت بالا و البته مطلوب یک برند نشان‌دهنده اعتبار و قابل اعتماد بودن آن است.

    مشتریان از برقراری تعامل و خرید از یک برند مشهور، احساس خوبی خواهند داشت و به طور کلی از ارتباط با آن لذت می‌برند و به احتمال زیاد نیز برند موردنظر را به افراد دیگر نیز معرفی می‌کنند. شهرت یک برند در واقع دارایی نامشهودی است که برای موفقیت و رشد آن بسیار مهم است و ارتباط نزدیکی با ارزش برند (Brand Value) دارد.

    مدیریت شهرت برند چیست؟

    شهرت برند در گذشته، تا حد زیادی به کیفیت خدمات، تبلیغات و رضایت مشتریان مرتبط بود. اما اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، تعریف شهرت برند را تا حد زیادی تغییر داده‌اند. مصرف کنندگان اکنون به انبوهی از اطلاعات درباره برندها دسترسی دارند و این اطلاعات را از طریق بررسی‌های آنلاین و رسانه‌های اجتماعی برندها بدست می‌آورند. در عصر دیجیتال امروزی، تمامی جنبه‌های یک برند قابل بررسی است و هر برداشت و یا اطلاعاتی از آن می‌تواند در عرض چند ثانیه منتشر شود. از این رو، مدیریت شهرت برند و حفظ شهرت برند از اهمیت بالایی برخوردار است و ممکن است کمی دشوار به نظر برسد، اما با تدوین استراتژی‌های مناسب، به راحتی انجام می‌شود.

    مدیریت شهرت برند، فرآیند نظارت بر نحوه درک مشتریان از برند و انجام اقدامات استراتژیک به منظور بهبود تصویر برند است. امروزه مدیریت شهرت اغلب بر نظارت و محافظت از اعتبار آنلاین یک برند در بررسی‌ها، رسانه‌های اجتماعی و گوگل متمرکز است. مدیریت شهرت برند یک فرآیند مستمر است و به شما امکان می‌دهد که ادراک مثبت از برند خود را حفظ کرده و از قرار گرفتن نام تجاری خود در معرض آسیب جلوگیری نمایید.

    مدیریت شهرت برند

    اهمیت شهرت برند

    شهرت برند بر هر جنبه‌ از کسب و کار شما از جمله میزان موفقیت، سودآوری و حمایت مصرف کنندگان از آن تاثیر می‌گذارد. البته منظور از شهرت برند، شهرتی است که موجب ایجاد تصویر ذهنی مثبت از آن در ذهن افراد شود، زیرا بسیاری از برندها ممکن است بنابر دلایل منفی همچون ارائه خدمات بی‌کیفیت و یا عدم تعهد به وعده‌های خود در میان مخاطبان شناخته شوند. بنابراین، منظور ما از شهرت برند، جنبه مثبت آن است که مزایای زیر را برای کسب و کار شما به همراه خواهد داشت:

    افزایش اعتبار و اعتماد به برند

    شهرت خوب برند با افزایش اعتماد و اعتبار همراه است و مصرف کنندگان نیز معمولا از برندهایی که دارای شهرت بالایی هستند، تصویر ذهنی مثبتی دارند. اعتماد یک عامل کلیدی است و بر میزان خرید افراد، وفاداری آنها و اینکه آیا آنها از یک برند حمایت می‌کنند یا خیر تأثیر بسزایی خواهد داشت.

    برندهای مورد اعتماد به عنوان برندهای معتبر نیز شناخته می‌شوند که این عامل نه تنها موجب افزایش سودآورتر، بلکه باعث بهبود انعطاف‌پذیری برند نیز خواهد شد. در مواقع بحران یا مشکلات اقتصادی، مشتریان همواره برندهایی که به آنها اعتماد دارند و یا احساس می‌کنند که می‌توانند به آنها اعتماد کنند را حمایت کرده و به سمت برند رقیب نخواهند رفت.

    افزایش وفاداری مشتری

    برندهای دارای شهرت مطلوب معمولا از سطح بالایی از وفاداری مشتریان برخوردار هستند. مشتریانی که نسبت به برند یک احساس مثبتی دارند، مشتریانی هستند که بارها و بارها از آن خرید خواهند کرد. حفظ مشتری و وفاداری، ارتباط نزدیکی با سودآوری دارد، زیرا جذب مشتری جدید معمولا هزینه بیشتری نسبت به حفظ مشتری دارد. بنابراین، شهرت خوب برند برای حفظ و وفاداری مشتریان آن ضروری است.

    حمایت از برند

    مشتریان راضی و وفادار به عنوان سفیران برند عمل کرده و آن را از طریق تبلیغات شفاهی به افراد دیگر معرفی می‌کنند و چه به صورت حضوری و چه آنلاین نیز از برند موردنظر حمایت خواهند کرد. تبلیغات و حمایت خودجوش مشتریان موجب افزایش میزان فروش یک برند می‌شود. بنابراین، مهم نیست که محصولات و یا خدمات مشتری شما تا چه اندازه عالی و باکیفیت است، اگر برند شما شهرت مطلوبی نداشته باشد و مخاطبان از برقراری ارتباط با شما رضایت کافی نداشته باشند، از شما حمایت نخواهند کرد.

    بیشتر بخوانید: سفیر برند کیست؟

    افزایش میزان فروش

    شهرت خوب یک برند بنابر دلایل بسیاری همچون جلب اعتماد، بهبود حفظ مشتریان و حمایت از برند منجر به افزایش میزان فروش و کسب سود بیشتر می‌شود. شهرت خوب یک برند همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا برای محصولات و خدمات خود نسخه ویژه ارائه دهید؛ بدون اینکه از ریزش و حمایت مشتریان خود نگرانی داشته باشید، زیرا می‌دانید که آنها به برند شما وفادار هستند و تحت هر شرایطی نه تنها از شما حمایت می‌کنند، بلکه محصولات و خدمات‌تان را نیز خریداری خواهند کرد.

    افزایش میزان فروش با شهرت برند

    جذب استعدادهای برتر و حفظ کارکنان فعلی

    برندهای مطلوب برای کارمندان و همچنین عموم مردم مطلوب هستند. برندهایی که دارای شهرت خوبی هستند، نرخ حفظ کارمندان بالاتری دارند و استعدادهای بهتری را نیز جذب می‌کنند، زیرا افراد بسیاری مایلند تا با آنان همکاری کنند. زمانی که کارمندان به ارتباط با برند شما افتخار کنند، رضایت شغلی بالاتری داشته و مدت زمان بیشتری با شما همکاری خواهند کرد.

    زمانی که در حال استخدام نیروی کار مجرب هستید، متقاضیان درباره برند شما تحقیق می‌کنند و برندهای با شهرت بد را برای کار انتخاب نمی‌کنند. بنابراین، شهرت برند به شما امکان می‌دهد تا علاوه بر حفظ بلندمدت کارکنان فعلی خود، افراد بااستعداد در حوزه فعالیت خود را جذب کنید.

    کسب مزیت رقابتی

    شهرت خوب یک برند ارتباط نزدیکی با ارزش بالای آن در بازار دارد و به برند شما در هنگام رقابت با برندهای دیگر نوعی مزیت رقابتی می‌دهد. برندهایی که دارای شهرت خوبی هستند، برای سرمایه گذاران، مشتریان و کارمندان بالقوه مطلوب‌ترند که این امر باعث کسب سود بیشتر و انعطاف‌پذیری آنها خواهد شد. مزیت رقابتی باعث می‌شود که یک برند با ارائه یک مزیت خاص که رقبا قادر به ارائه آن نیستند، توجه مشتریان را جلب کرده و آنان را نسبت به خرید ترغیب نماید. شهرت برند نیز یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در کسب مزیت رقابتی نسبت به رقبا است که منجر به افزایش وفاداری مشتری و میزان فروش خواهد شد.

    تاثیر شهرت برند بر عملکرد برند

    شهرت برند به عنوان یک ارزش کلیدی، تأثیر قابل توجهی بر جذب مشتریان، رشد میزان فروش و همچنین افزایش اعتبار و اعتماد مشتریان دارد. شهرت برند به عنوان نشانه‌ای از اعتبار و کیفیت، موجب ترغیب و افزایش تمایل مشتریان نسبت به خرید محصولات یا خدمات آن می‌شود. یک برند معروف همچنین توجه و اعتماد بیشتری از سوی مصرف‌کنندگان بدست می‌آورد که این امر نیز به حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید کمک بسیاری می‌کند.

    شهرت برند بر قدرت رقابتی آن تأثیر مستقیم دارد. یک برند معروف و محبوب، ترجیحات مشتریان را تحت تأثیر قرار داده و از رقبای خود در بازارهای رقابتی پیشی می‌گیرد. این موضوع به برندها امکان می‌دهد تا قیمت‌گذاری بهتری داشته باشند، محصولات جدید خود را بسیار موفق‌تر به بازار عرضه کنند و بازدهی مالی بهتری نیز داشته باشند. علاوه بر این، شهرت برند تأثیرات مثبتی بر تجارت الکترونیک و حضور آنلاین آن دارد. برندهای مشهورتر در فضای دیجیتال به راحتی می‌توانند ترافیک ارگانیک جذب کرده و توجه مشتریان آنلاین را جلب کنند. این قابلیت به برندها امکان می‌دهد تا در بازارهای بزرگ‌تر و بین‌المللی حضور فعال‌تر و پربازده‌تری داشته باشند.

    به طور کلی، شهرت برند نقش مهمی را در نحوه عملکرد و موفقیت یک برند ایفا می‌کند و تأثیرات مثبتی بر جذب مشتریان، افزایش رقابت‌پذیری و بهبود عملکرد مالی آن خواهد داشت.

    روش های افزایش شهرت برند

    حال که با مفهوم و اهمیت شهرت برند آشنا شدید، سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چگونه می‌توانیم برند خود را به شهرت مطلوب برسانیم؟ به منظور کسب تمامی مزایای مرتبط با شهرت مطلوب برند به یک استراتژی مدیریت شهرت که هم فعال و هم واکنشی باشد، نیاز خواهید داشت. بهترین روش های افزایش شهرت برند شامل موارد زیر است:

    1. ایجاد هویت برند

    پیش از آنکه به شهرت خود فکر کنید، باید برندی ایجاد کنید که ارزش مدیریت و سرمایه‌گذاری را داشته باشد. ایجاد یک هویت برند قوی و منسجم تضمین می‌کند که درک روشنی از ماهیت و هدف برند خود داشته باشید، شما را راهنمایی می‌کند که در موقعیت‌های خاص چگونه عمل کنید و به شما امکان می‌دهد تا برند خود را بدون به خطر انداختن یکپارچگی و انسجام آن توسعه دهید. هویت برند شما باید شامل موارد زیر باشد:

    • یک زبان بصری منسجم و دارای عناصر برندسازی مانند لوگوی جذاب، پالت رنگی مناسب و فونت خاص
    • صدای برند ثابت
    • بیانیه ماموریت، چشم‌انداز و ارزش برند کاملا تعریف شده

    2. تقویت حضور آنلاین

    وب سایت شما ممکن است اولین پلتفرمی باشد که افراد از طریق آن با برند شما مواجه می‌شوند، بنابراین وب سایتی راه‌اندازی کنید که به بازدیدکنندگان امکان دهد تا هویت برند شما را مشاهده کرده و تصور دقیقی از تجارت شما در ذهن آنان شکل گیرد.

    اگر می خواهید نام تجاری شما حرفه‌ای و ساده تلقی شود، اطمینان حاصل کنید که تجربه بازدیدکنندگان شما نیز همینطور است. به عنوان مثال، ساده‌ترین اقدام جهت نمایش حرفه‌ای بودن برندتان این است که بررسی کنید که هیچگونه غلط املایی یا دستوری در محتواهای وب سایت شما وجود ندارد. اگر می‌خواهید نام تجاری شما بیشتر جنبه بصری داشته باشد تا متنی، بهتر است از تصاویر بزرگ و با وضوح بالا در وب سایت خود استفاده کنید تا به نشان دادن پیام و هویت برند شما کمک کند.

    برندسازی آنلاین

    3. نظرسنجی از کاربران و پاسخ به آنها

    در حالی که می‌توانید به طور فعال، کانال‌های ارتباطی مانند وب سایت و یا رسانه‌های اجتماعی متعلق به خود را ایجاد کنید، باید از آنها به عنوان پل برقراری ارتباط با مخاطبان نیز استفاده نمایید. با قرار دادن فضایی برای نظرسنجی و اشتراک‌گذاری نظرات مشتریان می‌توانید امکان برقراری ارتباط نزدیک‌تر با آنان جهت کسب اطلاع از میزان رضایتمندی آنها و نقاط ضعف و قوت خود را فراهم آورید. اگر محصولات خود را در وب‌سایت تجارت الکترونیک به فروش می‌رسانید نیز باید بخشی را برای ارزیابی، درج نظرات و بررسی خریدهای مشتریان توسط کاربران در نظر بگیرید.

    دقیقا مانند دیجی کالا که در بخش فروش محصولات خود، قسمتی را به امتیازدهی و درج نظر کاربران درباره کالاها اختصاص داده است. فراهم آوردن بستری جهت برقراری ارتباط با مشتریان، پرسش و پاسخ موجب افزایش شهرت و محبوبت برند شما خواهد شد. باید سعی کنید به تمامی نظرات کاربران پاسخ دهید، حتی نظرات منفی. اگر سریع و صادقانه به آنها رسیدگی کنید، در بسیاری از مواقع می‌توانید تجربه ضعیف خدمات مشتری را تغییر دهید و کسب و کار خود را حفظ کنید.

    4. بهبود تجربه مشتری

    بهبود تجربه مشتری یکی دیگر از روش های افزایش شهرت برند و همچنین محبوبیت برند شما در میان مشتریان است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که ۵۸ درصد از مشتریانی که احساس می‌کنند میزان تعامل و تجربه آنها با یک برند کم است، به احتمال زیاد رابطه خود را با آن قطع می‌کنند. مشتریانی که در تعامل با برند و یا خرید از آن تجربه ضعیفی داشته‌اند، بسیار بیشتر از مشتریان دارای تجربه مثبت، درباره برند موردنظر صحبت کرده و تجربه منفی خود را با افراد دیگر به اشتراک می‌گذارند. در حالی که مشتریان بالقوه به دنبال کسب اطلاعات درباره تجربیات مشتریان دیگر هستند، با شنیدن و یا خواندن نظرات منفی مشتریان ناراضی، به احتمال زیاد از خرید منصرف می‌شوند و سراغ رقبا می‌روند. حدود 94 درصد از مشتریان برای نهایی کردن تصمیم خود به دنبال آگاهی از تجربه سایر مصرف کنندگان هستند و نظرات منفی نیز آنها را از خرید منصرف خواهد کرد.

    بنابراین، به یاد داشته باشید که تنها کافی است یک فرد دیگر تجربه ضعیفی از تعامل با برند شما داشته باشد تا به دنبال آن، دیگران تصمیم بگیرند که از شما خرید نکنند. بنابراین، آماده باشید تا پیش از آنکه افراد دیگر این کار را برای شما انجام دهند، خودتان شهرت برند خود را مدیریت کنید. شما می‌توانید از طریق اقداماتی همچون ارائه خدمات باکیفیت و ایجاد پایگاه قوی مشتریان جهت پاسخگویی به مشکلات آنان، شهرت برند خود را مدیریت کرده و از گسترش پیام‌های منفی درباره برندتان جلوگیری نمایید.

    بهبود تجربه مشتری

    5. ایجاد راهنمای سبک برند

    مخاطبان از اولین لحظه‌ای که با نام تجاری شما مواجه می‌شوند، شروع به بررسی و اظهار نظر درباره آن می‌کنند، چه زمانی که برای اولین بار وارد وب سایت‌تان می‌شوند یا از ویترین فروشگاه شما عبور می‌کنند و یا حتی تبلیغات شما را در رسانه‌های آنلاین مشاهده می‌کنند. درک آن‌ها از برندتان می‌تواند در هر نقطه‌ از رابطه‌شان با شما تغییر پیدا کند.

    همانطور که برندتان رشد می‌کند، اطمینان حاصل کنید که نام تجاری شما هویت و پیام یکسانی را در هر زمان و در تمامی کانال‌های ارتباطی و تبلیغاتی ارائه می‌دهد. ایجاد راهنمای سبک برند تضمین می‌کند که همه اعضای تیم شما درباره استراتژی‌های ارتباطی، کیفیت خدمات مشتری و غیره ثابت قدم می‌مانند.

    سبک برند به مجموعه‌ عناصر تشکیل‌دهنده‌ای اشاره دارد که یک برند برای بیان هویت و تفاوت خود از آنها استفاده می‌کند. این عناصر شامل لوگو، رنگ‌ها، فونت‌ها، تصاویر و سایر عناصر گرافیکی است که تصویر کلی و یکپارچه‌ای از برند را شکل می‌دهند و در تمامی محصولات و ارتباطات برند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. زمانی که برند شما دارای عناصر بصری مشخص و جذابی باشد، مخاطبان پس از مدتی با مشاهده آنها فورا برندتان را تشخیص می‌دهند که این شناسایی زودهنگام در واقع همان شهرت برند است.

    با انجام اقدامات بالا می‌توانید شهرت برند خود را افزایش دهید و از طریق آن نیز از مزایایی همچون افزایش تعداد مشتریان و رشد میزان فروش بهره‌مند شوید.

    جمع بندی

    شهرت برند یا Brand Reputation به ارزیابی کلی نگرش و نظر مثبت یا منفی مخاطبان نسبت به یک برند اشاره دارد. این شهرت بر اساس تجربیات گذشته مشتریان، کیفیت محصولات یا خدمات، ارتباطات بازاریابی، رفتارهای اخلاقی برند و سایر عوامل تعیین می‌شود. شهرت مثبت برند منجر به افزایش اعتماد مشتریان، جذب مشتریان جدید و افزایش ارزش برند خواهد شد. با استفاده از روش‌هایی همچون تعیین هویت برند، ارائه محصولات منحصر به فرد، حضور فعال در رسانه‌های اجتماعی، بهبود تجربه مشتریان، بازاریابی و تبلیغات گسترده می‌توانید شهرت برند خود را افزایش دهید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو