آنچه در این مقاله میخوانید

    برندینگ سازمانی

    برندینگ سازمانی

    یکی از روش‌های تاثیرگذار و کارآمد جهت متمایز ساختن سازمان یا شرکت خود از سایر شرکت‌ها، ایجاد یک هویت برند منحصر به فرد است. با توسعه یک استراتژی برندسازی سازمانی قوی می‌توانید با مشتریان هدف ارتباط برقرار کرده و خود را به عنوان یک سازمان قابل اعتماد در حوزه فعالیت‌تان تثبیت کنید. اما برندینگ یا برندسازی سازمانی چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟ برندینگ سازمانی که تحت عنوان برندینگ شرکتی نیز شناخته می‌شود به شما در افزایش آگاهی از برند، افزایش سهم بازار، جلب اعتماد و حفظ مشتریان کمک کرده و جایگاه شرکت و یا کسب و کار شما در بازار را تقویت می‌کند.

    برند سازی در واقع شامل هویت، سبک ارتباطی، استراتژی بازاریابی و سایر دارایی‌های شرکت شما است. بنابراین، برندسازی شرکتی یک استراتژی است که به جای تمرکز کامل بر یک محصول یا خدمات، هویت شرکت شما را تقویت و ترویج می‌کند. برندسازی شرکتی شامل عناصری همچون لوگوی برند، ارزش‌ها، لحن، پیام رسانی، هدف، پیشنهاد، مخاطبان هدف و ایجاد تمایز در بازار است. اما چگونه برندسازی سازمانی انجام دهیم و یک هویت قوی برای شرکت خود خلق کنیم؟ در ادامه این مطلب شما را با مفهوم و اهمیت برندینگ سازمانی آشنا کرده و نحوه تدوین استراتژی‌ برندینگ درون سازمانی نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

    برندینگ سازمانی چیست؟

    برندینگ سازمانی یا برندینگ شرکتی به تصویر یا هویت یک شرکت و روش ارائه آن به مشتریان اشاره دارد. نام تجاری یک شرکت معمولا نشان دهنده ارزش‌ها، صدای برند و پیام‌های آن است. برندسازی سازمانی، پیام‌رسانی و جایگاه‌یابی برند شما محسوب می‌شود و دارای مفهومی فراتر از یک نام، محصول یا رنگ سازمانی است.

    به عنوان مثال، شعار برند نایکی "Just Do It" ذهنیت این شرکت را منعکس می‌کند. نایکی افراد را ترغیب می‌کند تا آرزوها و جاه ‌طلبی‌های خود را دنبال کنند، بدون اینکه اجازه دهند ترس و عوامل دیگر مانع آنها شوند. نام تجاری شرکت نایکی چیزی بیش از یک شعار است. این شرکت از شعار خود جهت کمک به افزایش مشارکت با ورزشکاران حرفه‌ای و توسعه خطوط تولید کفش ورزشی و لباس استفاده کرد که در نهایت منجر به رشد عمده سهم بازار آن شد. این مثال نشان می‌دهد که برندسازی استراتژیک سازمانی چگونه می‌تواند برای یک کسب و کار مفید باشد و موجب رشد و پیشرفت آن شود.

    شعار برند نایکی

    هنگامی که درباره نوع تصویر برند سازمانی خود تصمیم می گیرید، باید در استفاده از لوگو، پیام، تصویر، سبک و صدای برند خود در تمامی اقدامات بازاریابی خود ثابت قدم باشید. این ثبات باعث می‌شود که شرکت شما برای مشتریان بالقوه بیشتر شناخته شود و آن را از رقبا متمایز خواهد کرد. تصویر برند شرکتی به معنای آن است که مصرف کنندگان چگونه یک شرکت را می‌بینند. تمامی افراد فعال در شرکت، از مدیر اجرایی گرفته تا یک کارمند جدید، بر نحوه درک مخاطبان هدف شما از شرکت شما تأثیر خواهند داشت.

    صاحبان مشاغلی که بر برندسازی سازمانی تمرکز می‌کنند، این حقیقت را درک کرده‌اند و در نحوه تبلیغ محصولات جدید و برقراری ارتباط با مخاطبان خود دقت بیشتری دارند. این شرکت‌ها تصویر سازمانی خود را در تمامی اقدامات بازاریابی حفظ می‌کنند.

    بیشتر بخوانید: تصویر برند 

    اهمیت برندسازی سازمانی

    برندینگ سازمانی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هویت خود را تعریف کرده و ارزش‌ها، ماموریت و نقاط قوت خود را به شکلی واضح به افراد منتقل کنند. از این رو، برندسازی سازمانی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به شما امکان می‌دهد تا شخصیت، ویژگی‌ها، ارزش‌ها و اهداف کسب و کار خود را به خوبی تعریف کنید. برندینگ شرکتی همچنین می‌تواند مشتریان را به انتخاب محصول یا خدمات شما نسبت به دیگران ترغیب کند، زیرا ارزش برندتان را درک کرده و آشنایی کاملی با شما دارند.

    برندسازی سازمانی در صورت اجرای صحیح و حرفه‌ای می‌تواند شخصیت و ارز‌ش‌های کسب و کار شما از اقدامات بازاریابی گرفته تا فروش و خدمات به مشتریان را به نمایش بگذارد. از مهم‌ترین دلایل اهمیت برندینگ شرکتی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    برندینگ و هویت سازمانی

    ایجاد چشم‌انداز روشن از آینده و مسیر شرکت

    تمامی صاحبان مشاغل، شرکت خود را با یک چشم انداز وسیع راه اندازی می‌کنند. تمامی مدیران دارای اهداف مشخصی برای شرکت خود هستند که برای دستیابی به آنها به برنامه‌ریزی دقیق نیاز دارند. برندینگ سازمانی به شما کمک می‌کند تا علاوه بر معرفی برند مجموعه خود به مخاطبان هدف همچنین در مسیر مناسبی جهت تحقق اهداف‌تان قرار بگیرید و تیم خود را نیز در راستای دستیابی به چشم‌انداز تعیین شده، به خوبی آموزش دهید.

    ایجاد تمایز از رقبا

    زمانی که مصرف کنندگان به شرکت‌ها فکر می‌کنند، تنها به لوگو و عناصر ظاهری آن توجه نخواهند کرد. مصرف کنندگان به نوع برقراری ارتباط، کیفیت خدمات و سایر عناصر آن نیز فکر می‌کنند و این موارد برای آنها اهمیت بالایی دارد. برندسازی شرکتی نشان می‌دهد که مخاطبان چگونه به شرکت شما فکر می‌کنند. برندسازی اصولی و مناسب به شما کمک می‌کند تا از رقبا متمایز شوید و برند منحصر به فرد خود را به مخاطبان هدف معرفی کنید.

    برقراری ارتباط با مخاطبان

    مشتریان، شرکت شما را چیزی فراتر از یک کسب و کار ارائه دهنده محصولات و خدمات مختلف تصور می‌کنند. برندینگ سازمانی به شما کمک می‌کند تا بتوانید با مخاطبان هدف خود ارتباط عمیق‌تری برقرار کرده و آنها را با برندتان درگیر کنید. علت اصلی موفقیت برند اپل، فروش محصولاتی همچون رایانه، گوشی آیفون و سایر محصولات فناوی محور نیست، زیرا بسیاری از برندهای دیگر نیز می‌توانند همین محصولات را تولید و آنها را به فروش برسانند . موفقیت برند اپل به این دلیل است که یک برند قوی تولیدکننده محصولات قابل اعتماد است و مفاهیمی همچون نوآوری، کیفیت بالا و از همه مهم‌تر مشتری‌مداری را به عنوان هدف اصلی خود مشخص کرده است. همین مفاهیم نیز منجر به جلب اعتماد مشتریان و برقراری ارتباط عاطفی عمیق با آنها شده است.

    برندینگ درون سازمانی

    افزایش آگاهی از برند

    برندینگ سازمانی، شرکت شما را به یادماندنی خواهد کرد، زیرا برندینگ اصولی باعث می‌شود که بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار بگیرید. مشتریان پس از پنج الی هفت مرتبه مشاهده اقدامات برندسازی یک برند، بسیار راحت‌تر آن را به خاطر می‌سپارند. این پویایی باعث می‌شود که مصرف کنندگان درباره محصولات شما صحبت کنند و یا آنها را به افراد دیگر نیز معرفی کنند. زمانی که فردی از گوشی آیفون خود استفاده می‌کند، در واقع برند اپل را به نمایش می‌گذارد. زمانی که یک دونده، کفش ورزشی Vaporfly را می‌پوشد، ناخواسته برند نایکی را تبلیغ می‌کند. برندسازی سازمانی موجب ایجاد وفاداری در مشتریان می‌شود و آنها را به بهترین بازاریابان شرکت شما تبدیل می‌کند.

    بیشتر بخوانید: افزایش آگاهی از برند

    بهبود اثربخشی اقدامات بازاریابی

    هویت واضح برند، بازاریابی و تبلیغات آن را ساده می‌کند. برندها از عبارات جذاب و به یاد ماندنی استفاده می‌کنند تا نشان دهند که چگونه به مصرف کنندگان در برآورده ساختن نیازهای آنان کمک می‌کنند. اقدامات بازاریابی مرتبط با نام تجاری شرکت شما موجب تقویت و بهبود جایگاه برند شما در بازارهای رقابتی می‌شود، زیرا مخاطبان به برندی که آن را می‌شناسند بسیار راحت‌تر اعتماد کرده و از آن خرید می‌کنند.

    برندسازی سازمانی شما را قادر می‌سازد تا از محتواهای موثرتری برای تبلیغات، اشتراک‌گذاری پست‌های رسانه‌های اجتماعی و سایر منابع و دارایی‌های خود استفاده کنید. صحبت و برقراری تعامل با لحن ثابت در پلتفرم‌های دیجیتال، تبلیغات و سایر روش‌های ارتباطی، هویت برند شما را تقویت می‌کند. یک هویت ثابت می‌تواند نرخ تبدیل محصول را بهبود بخشد، منجر به بازگشت مشتریان شود و سفر مشتری را نیز تسریع بخشد.

    تفاوت برند شخصی و شرکتی

    بسیاری از افراد گمان می‌کنند که برند شخصی و برند شرکتی مشابه هستند، در حالی که این دو برند به عنوان یکی از رایج‌ترین انواع برند در نظر گرفته می‌شوند و تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. برند شخصی برندی است که به یک فرد خاص یا شخصیت مشهور اشاره دارد. این نوع برند اغلب به عنوان یک نماد یا نماینده از شخصیت مشخصی در ذهن افراد شناخته می‌شود. معمولاً هنرمندان، افراد معروف و شخصیت‌های عمومی از برند شخصی به منظور ارتقاء شناخت و تعریف منحصر به فرد خود استفاده می‌کنند.

    از طرفی دیگر، برند شرکتی به یک شرکت یا سازمان خاص اشاره دارد و به عنوان یک واحد تجاری مستقل از آن شناخته می‌شود. هدف اصلی این نوع برند، سازماندهی هویت شرکتی، جذب مشتریان، افزایش اعتبار و ایجاد تمایز از رقبا است. برند شرکتی در هر حوزه‌ای قابل استفاده است و تمامی شرکت‌ها و سازمان‌ها از آن در جهت ارتقاء شناخت و تشخیص برند خود استفاده می‌کنند.

    نحوه ایجاد استراتژی برندینگ سازمانی

    حال که با مفهوم برندینگ و هویت سازمانی آشنا شدید، سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد، این است که چگونه می‌توانیم برندینگ سازمانی انجام دهیم؟ برندینگ شرکتی یا سازمانی برای آنکه بتواند با موفقیت انجام شود و فرآیند دستیابی یک شرکت به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت آن را تسهیل سازد، به تدوین یک استراتژی کارآمد نیاز دارد. توسعه یک برند شرکتی قوی معمولا مستلزم همکاری نزدیک با یک تیم برای ارزیابی دقیق مأموریت‌ها، ارزش‌ها، چشم‌انداز و اهداف شرکت است. از این طریق می‌توانید استراتژی‌هایی موثری را برای توسعه مؤثر پیام برند جهت برقراری ارتباطات معنادار با مخاطبان خود استفاده کنید. برای تدوین و توسعه یک استراتژی قوی برندینگ سازمانی باید مراحل زیر را طی کنید:

    تعیین اهداف، چشم انداز و مأموریت شرکت

    در اولین مرحله از برندینگ سازمانی ابتدا باید اهداف اصلی، چشم انداز و ماموریت شرکت خود را به طور واضح و شفاف مشخص کنید. پیش از آنکه بتوانید هر گونه استراتژی برندسازی را اجرا کنید، باید تعیین کنید که مطالب و پیام‌هایتان چه چیزی را به مخاطبان نمایش دهند. برای انجام بهتر این کار با تیم‌های مدیریت و رهبری خود کار کنید تا نحوه دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلندت شرکت‌تان را مشخص نمایید. ماموریت و بیانیه‌های چشم‌انداز شرکت، همراه با ارزش‌های آن را مورد بررسی قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید که اهداف شما به خوبی با هدف کلی شرکت همخوانی دارد. درک صحیح هدف شرکت توسط تمامی اعضای تیم و کارکنان به شرکت کمک می‌کند تا سریع‌تر و آسان‌تر به اهداف خود دست پیدا کند و همچنین پیام‌ها و مطالب دقیق‌تری را نیز برای نشان دادن این موضوع طراحی و تولید نماییاند.

    شناسایی و درک مخاطبان هدف

    مخاطب هدف از انواع مختلف شخصیت‌های مشتری تشکیل می‌شوند که ارزش‌های شما را به اشتراک می‌گذارند. مشتری ایده‌آل خود را بر اساس عواملی مانند موقعیت مکانی، سطح تحصیلات، شغل، محدوده سنی، درآمد، عادات خرید، نیازها و ارزش‌های شخصی آنها شناسایی کنید. به یاد داشته باشید که برند شما قرار نیست تمامی مخاطبان را هدف قرار دهد و به آنها خدمات‌رسانی کند. در عوض، ارزش پیشنهادی برند شما باید به وضوح با مخاطبان خاص‌تان صحبت کرده و رضایت آنان را جلب کند. به عنوان مثال، برندهای لوکس بر مخاطبان دارای سبک زندگی تجملاتی، متمرکز هستند و مشتریان حساس به قیمت را در دسته‌بندی مخاطبان خود قرار نمی‌دهند. تعیین مخاطبان هدف به شما کمک می‌کند تا اقدامات مربوط به برندسازی سازمانی خود را متناسب با نیازها و خواسته‌های آنان انجام دهید.

    استراتژی برندینگ سازمانی

    تحقیق درباره رقبا

    در سومین مرحله از برندینگ شرکتی باید رقبای فعال در صنعت خود را شناسایی کنید. شناخت رقبا یک گام اساسی برای درک چیزی است که شما را از سایر شرکت‌ها متمایز می‌سازد. موقعیت رقبای خود را در تمامی نقاط تماس مشتری بررسی کنید، صدا و لحن آنها را ارزیابی کرده و نظرات معتبر مشتریان را درباره آنها جستجو کنید. در حین انجام تحقیقات به سوالات زیر پاسخ دهید:

    • رقبای اصلی من چه افرادی هستند؟
    • وعده آنها به مشتریان‌ چیست؟
    • آیا به وعده‌های خود عمل می‌کنند؟
    • چگونه با مشتریان خود صحبت می‌کنند؟
    • مشتریان چگونه آنها را درک می‌کنند؟
    • چه فرصت‌هایی برای شکست دادن آنها وجود دارد؟

    تعیین گزاره ارزش و پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP)

    یکی از مدیران ارشد در حوزه برندسازی و بازاریابی توصیه می‌کند که "جایگاه خود را پیدا کنید و در چندین کلمه تعریف کنید که چه چیزی باعث متمایز شدن برند شما می‌شود." در این زمینه، پیدا کردن جایگاه خود به این معنا است که دقیقاً چه مزایایی به مشتریان ارائه می‌دهید و چرا آن را بهتر از رقبای اصلی خود انجام می‌دهید. این موارد در اصل، ارزش پیشنهادی و پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما (USP) هستند.

    برای یافتن ارزش پیشنهادی برند خود باید به سوالات زیر پاسخ دهید:

    • چه مزایای خاصی به مخاطبان هدف خود ارائه می‌دهید؟
    • کدام یک از نقاط درد مخاطب خود را حل می‌کنید؟ محصول شما چگونه موجب بهبود وضعیت و یا برطرف ساختن نیازهای آنان می‌شود؟
    • چگونه محصول شما تنها راه حل برای نقطه درد آنها است؟ چه کاری را متفاوت و یا بهتر از رقبا انجام می‌دهید؟

    تعیین گزاره ارزش و پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP)

    تقویت صدای برند

    صدای برند (Brand Voice) در واقع شخصیت کسب و کار و روش شما برای برقراری ارتباط با مشتریان است. صدای شما باید ارزش‌ها و ماموریت برندتان را منعکس کرده و به طور مستقیم با مشتریان صحبت کند. برای ایجاد صدای برندی که با مخاطبان شما طنین انداز شود، به دو سوال اساسی زیر پاسخ دهید:

    • چه صفاتی شخصیت برند من را توصیف می‌کنند؟
    • با توجه به آنچه در مورد مخاطبانم می‌دانم، مناسب‌ترین روش برای صحبت با آنها چیست؟

    صدای برند خود را باید با توجه به مخاطبان هدف تعیین کنید تا بتوانید ارتباط موثری با آنها برقرار نمایید. به عنوان مثال، صدای برندی که مخاطبان آن نوجوانان هستند، قطعا با برندی که مخاطبان آن را افراد مسن تشکیل می‌دهد کاملا متفاوت است.

    ایجاد هویت بصری

    درست مانند صدای برند که بر کپی رایتینگ برند شما تاثیر می‌گذارد، هویت بصری شما نیز بر شکل ظاهری دارایی‌ها و نقاط تماس برندتان تاثیر می‌گذارد. برای ایجاد هویت بصری منحصر به فرد برند خود به نکات زیر توجه داشته باشید:

    • به این فکر کنید که چگونه تصاویر شما ارزش‌هایتان را تکمیل می‌کند. آیا می‌خواهید نام تجاری شما ساده و به یاد ماندنی باشد؟ یا می‌خواهید با استفاده از عناصر بصری خاص، آن را در ذهن مخاطبان ثبت کنید؟
    • اطمینان حاصل کنید که تمامی جنبه‌های هویت برند شما برای مخاطبان قابل درک است. ایده‌های خود را با سلایق و فرهنگ‌های مختلف تطبیق دهید تا مطمئن شوید که هویت بصری برندتان برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان، جذاب و خاص است.
    • برای خلق هویت بصری خود از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید. عناصر بصری به برند شما رسمیت، هویت و اعتبار می‌بخشند، از این رو برای طراحی آنها باید زمان و هزینه صرف کنید تا بتوانید برند خود را به طور موثر در معرض دید مخاطبان قرار دهید.

    با طی کردن این مراحل و توجه به نکات ذکر شده، به راحتی می‌توانید برندینگ سازمانی خود را انجام داده و کسب و کار خود را به طور موثر به مخاطبان هدف معرفی کنید.

    جمع بندی

    ما در این مطلب شما را با مفهوم و اهمیت برندینگ سازمانی یا برندینگ شرکتی آشنا کرده و مراحل برندسازی سازمانی را نیز مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که خواندید، برند سازمانی به تصویر یا هویت یک شرکت و روش ارائه آن به مشتریان اشاره دارد که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هویت خود را تعریف کرده و ارزش‌ها، ماموریت و نقاط قوت خود را به شکلی واضح به افراد منتقل کنند.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو