آنچه در این مقاله میخوانید

    آگاهی از برند چیست و چه اهمیتی دارد؟

    آگاهی از برند چیست و چه اهمیتی دارد؟

    آگاهی از برند (Brand Awareness) از جمله اصطلاحات مهم در حوزه بازاریابی است که نقش حائز اهمیتی را در رشد و توسعه کسب و کارها ایفا می‌کند. اما آگاهی از برند چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟ آگاهی از برند به میزان آشنایی مخاطبان با یک برند اشاره دارد و در واقع اولین و مهم‌ترین گام در فرآیند خرید محسوب می‌شود؛ زیرا مصرف کنندگان تا زمانی که با یک نام تجاری آشنایی نداشته باشند، در بسیاری از مواقع محصولات آن را خریداری نخواهند کرد. به همین دلیل است که کسب و کارها در ابتدا شروع فعالیت خود زمان و هزینه قابل توجهی را صرف تبلیغات می‌کنند تا از طریق آن بتوانند افراد را با برند، محصولات و خدمات خود آشنا کنند. تبلیغات در وهله اول با هدف آشنایی مخاطبان با یک برند انجام می‌شوند؛ زیرا از طریق آن افراد از وجود یک نام تجاری مطلع شده و نسبت به امتحان کردن محصولات و خدمات آن ترغیب خواهند شد. بنابراین هرچه میزان آگاهی از برند یک کسب و کار بالاتر باشد، میزان فروش آن نیز بالاتر خواهد بود. در ادامه این مطلب مفهوم دقیق Brand Awareness را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با عوامل موثر بر آگاهی از برند نیز آشنا خواهیم کرد. با آرمکده همراه باشید.


    مقاله کامل بازاریابی برند را از دست ندهید.


    تعریف آگاهی از برند

    آگاهی از برند به معنای آشنایی مخاطبان هدف با یک برند و قدرت شناسایی آن در موقعیت‌های مختلف و در میان طیف گسترده‌ای از محصولات دیگر است. نام‌های تجاری که از آگاهی برند بالایی برخوردار هستند، معمولا تحت عنوان برندهای «محبوب» و «پرطرفدار» شناخته می‌شوند. ایجاد آگاهی از برند از جمله اقدامات مهم در فرآیند بازاریابی و تبلیغات محصولات به خصوص در مراحل ابتدایی و اولیه شروع فعالیت یک کسب و کار در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا تاثیر بسزایی بر میزان موفقیت و فروش آن خواهد داشت.

    برای درک بهتر آگاهی از برند تصور کنید که وارد یک فروشگاه لوازم خانگی شده‌اید و می‌خواهید یک تلویزیون خریداری کنید. اگر به دنبال محصول با کیفیت باشید به احتمال زیاد به دنبال دو برند الجی یا سامسونگ خواهید رفت؛ زیرا این دو برند از جمله نام‌های تجاری پیشرو در تولید لوازم خانگی محسوب می‌شوند و دارای شهرت و محبوبیت جهانی هستند. در این موقعیت کمتر کسی به دنبال نام‌های تجاری ناشناخته می‌رود و نسبت به خرید از آنها ترغیب می‌شود. ایجاد اشتیاق و تمایل در مخاطبان نسبت به خرید محصول از یک نام تجاری جدید تنها در صورتی محقق می‌شود که میزان آگاهی از برند آن در سطح بالایی قرار داشته باشد. بنابراین Brand Awareness نقش حائز اهمیتی را در میزان فروش کسب و کارها ایفا می‌کند و باید به صورت اصولی و موثر انجام شود.

    آگاهی از برند

    اهمیت ایجاد آگاهی از برند

    تاثیر آگاهی از برند بر رشد و رونق کسب و کارها به قدری بالا است که 89 درصد از بازاریابان اذعان دارند ایجاد Brand Awareness اصلی‌ترین هدف آنها است. آگاهی از برند به شما کمک می‌کند تا در زمان خرید، اولین گزینه‌ مخاطبان هدف باشید؛ یعنی مشتریان به هیچ عنوان برند شما را به برند رقبا ترجیح نخواهند داد. بدین ترتیب به راحتی از رقبای قدر خود پیشی گرفته و نبض بازار رقابتی را بدست خواهید گرفت. برخی از مهم‌ترین مزایای Brand Awareness شامل:

    افزایش فروش

    افزایش فروش اصلی‌ترین مزیت ایجاد آگاهی از برند است و به عنوان هدف غایی تمامی کسب و کارها شناخته می‌شود. همانطور که اشاره کردیم، مشتریان ترجیح می‌دهند محصولات موردنیاز خود را از برندهایی خریداری کنند که با آنها آشنایی کامل دارند. هرچه میزان آگاهی و شناخت مخاطبان از یک برند بیشتر باشد، برند مربوطه سهم بازار (Market Share) بیشتری را بدست خواهد آورد. هرچه سهم بازار یک برند بیشتر باشد، قطعا میزان فروش بالاتری نسبت به رقبا داشته و به راحتی می‌تواند خود را از آنان متمایز سازد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که حضور مستمر یک برند در تمامی پلتفرم‌ها، میزان فروش و درآمد آن را حدود 23 درصد افزایش می‌دهد.

    افزایش آگاهی از برند

    برقراری ارتباط عاطفی با مشتریان

    آگاهی از برند موجب ایجاد نوعی پیوند عاطفی میان نام تجاری موردنظر و مخاطبان خواهد شد و نقش مهمی را در حفظ مشتریان و ایجاد انگیزه جهت خرید مجدد در آنان ایفا می‌کند. برندهای آشنا نوعی حس اعتماد و خوش بینی را در مخاطبان به وجود می‌آورند و سبب می‌شوند تا مخاطبان نسبت به خرید از برندی که نام آن را شنیده‌اند و یا قبلا از آن خرید کرده‌اند، ترغیب و تشویق شوند و حتی مبالغ بیشتری را نیز برای خرید محصولات آن بپردازند. ایجاد پیوند عاطفی قوی میان برند و مشتری از طریق آگاهی از برند همچنین موجب حفظ ارتباط مشتریان با برند و ایجاد نوعی احساس راحتی و تعلق خاطر به آن می‌شود و پس از مدتی نیز مشتریان را به مبلغان، حامیان و طرفداران برند تبدیل می‌کند. به عنوان مثال سطح آگاهی از برند اپل و میزان طرفداری مشتریان از آن به قدری بالا است که مصرف کنندگان آن حاضر به خرید و استفاده از محصولات سایر برندها نیستند و از آن در مقابل برندهای رقیب نیز طرفداری می‌کنند.

    تعریف آگاهی از برند

    افزایش وفاداری مشتری

    افزایش وفاداری مشتری از دیگر مزایای ایجاد آگاهی از برند است که علاوه بر رشد میزان فروش همچنین موجب چشم پوشی مخاطبان از خطاهای احتمالی برند مورد علاقه‌شان خواهد شد. بر اساس تحقیقات تنها 17 درصد از مشتریان در صورت بروز هرگونه خطا به عنوان مثال افت کیفیت محصول از خرید مجدد و تعامل با یک برند صرف نظر می‌کنند. بنابراین اگر مشتریان نسبت به یک برند وفادار نباشند از خطاهای احتمالی آن چشم پوشی نکرده و دیگر از آن حمایت نخواهد کرد. 39 درصد از خریداران پس از اولین تجربه خرید منفی از یک برند، دیگر به آن مراجعه نخواهند کرد؛ زیرا در خرید اول هنوز هیچگونه وفاداری نسبت به آن ندارند.


    در مورد وفاداری به برند بیشتر بدانید.


    جذب مشتریان جدید

    ایجاد آگاهی از برند همچنین موجب جذب مشتریان جدید خواهد شد؛ زیرا 94 درصد از افراد وفاداری که با یک برند ارتباط و پیوند عاطفی عمیق دارند آن را به خانواده، دوستان، آشنایان و همکاران خود معرفی خواهند کرد. انجام این کار علاوه بر افزایش میزان فروش همچنین موجب افزایش 20 الی 50 درصدی مشتریان ثابت و وفادار نیز خواهد شد. جالب است بدانید که 84 درصد از افراد معرفی یک برند از سوی دوستان و خانواده خود را به عنوان بهترین و معتبرترین معرفی و منبع اطلاعاتی در نظر می‌گیرند.

    این مزایای قابل توجه سبب می‌شوند تا صاحبان مشاغل به طور مداوم در حال تلاش برای ایجاد آگاهی از برند باشند تا از طریق آنها کسب و کار خود را توسعه دهند.

    استراتژی های آگاهی از برند

    استراتژی های آگاهی از برند

    حال که با مفهوم و اهمیت Brand Awareness آشنا شدید، اکنون باید با تعیین استراتژی‌های هدفمند و موثر بتوانید فرآیند آگاهی و آشنایی مخاطبان هدف با برند خود را آغاز کنید. استراتژی های آگاهی از برند باید به صورت انحصاری و بر اساس نوع کسب و کار و حوزه فعالیت آن تنظیم شوند اما برخی استراتژی‌های ثابت و امتحان شده‌ای وجود دارند که برای شروع می‌توانید از آنها کمک بگیرید. برخی از مهم‌ترین استراتژی‌ها و شاخص های آگاهی از برند شامل:

    قرار دادن پست مهمان در وب سایت های پربازدید

    قرار دادن پست مهمان در وب‌ سایت‌های پربازدید (Guest Blogging) یکی از بهترین و کم زحمت‌ترین استراتژی‌های افزایش آگاهی از برند است. در این روش شما می‌توانید از بازدیدکنندگان و میزان ترافیک بالای وب سایت‌های مهم و مرتبط با حوزه کاری خود استفاده کرده و توجه کاربران را به برند، محتوا و محصولات خود جلب نمایید. در این روش تمرکز اصلی «جلب توجه کاربران» جهت آشنایی با نام برند است و فروش محصولات در مرکز توجه قرار ندارد.

    راه های افزایش آگاهی از برند

    بازاریابی مشترک (Co-Marketing)

    انجام بازاریابی مشترک یکی دیگر از استراتژی های آگاهی از برند است که به عنوان روشی عالی برای معرفی یک برند به مخاطبان هدف شناخته می‌شود. در روش بازاریابی مشترک دو یا چند نام تجاری در امر تبلیغات با یکدیگر همکاری می‌کنند تا بدین ترتیب بتوانند توجه مخاطبان بالقوه بیشتری را به کسب و کار خود جلب نمایند. در این روش شما می‌توانید از مخاطبان یک برند دیگر استفاده کرده و از طریق آن نام تجاری خود را به گروهی از مخاطبان جدید معرفی نمایید و آنها را با شخصیت برند، محصولات و خدمات خود آشنا کنید. به عنوان مثال اگر در زمینه تولید و فروش محصولات مرتبط با حیوانات خانگی فعالیت می‌کنید، همکاری با یک مرکز مراقبت از حیوانات خانگی و یا دامپزشکی، گزینه مناسبی برای شما محسوب می‌شود که می‌تواند برند شما را به طیف گسترده‌ای از مخاطبان هدف معرفی نماید.

    عوامل موثر بر آگاهی از برند

    تبلیغات گسترده

    انجام تبلیغات گسترده به صورت آنلاین و آفلاین از دیگر استراتژی های آگاهی از برند محسوب می‌شود که نقش حائز اهمیتی را در معرفی یک برند به مخاطبان ایفا می‌کند. امروزه به واسطه گسترش استفاده افراد از اینترنت، انجام تبلیغات آنلاین همچون تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی و یا وب سایت‌های معتبر بازدهی بالاتری نسبت به تبلیغات سنتی همچون چاپ بروشور دارد. البته در این میان انجام تبلیغات تلویزیونی به عنوان موثرترین روش تبلیغات شناخته می‌شود که بازدهی بالایی دارد اما هزینه آن بسیار بالا است و برای کسب و کارهای نوپا مناسب نیست. با این حال انجام تبلیغات به روش (آنلاین و یا آفلاین) اولین گام در جهت معرفی یک کسب و کار به مخاطبان و ایجاد آگاهی از برند است. بنابراین برای معرفی موثر خود به مخاطبان سعی کنید پلتفرم‌های مناسبی را جهت تبلیغات انتخاب کنید.

    حضور فعال در شبکه های اجتماعی

    حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام نیز یکی دیگر از استراتژی‌های ایجاد آگاهی از برند در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند شما را به طیف گسترده‌ای از مخاطبان معرفی نماید. امروزه بسیاری از افراد روزانه زمان قابل توجهی را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند؛ بنابراین فعالیت و انجام تبلیغات در پلتفرم‌هایی که تعداد کاربران بالایی دارد در مدت زمان کوتاه می‌تواند یک برند را به مخاطبان هدف معرفی نماید. در این میان همکاری با چهره‌های مشهور شبکه‌های اجتماعی نیز تاثیر بسزایی بر ایجاد آگاهی از برند و رشد میزان فروش شما خواهد داشت.

    تاثیر آگاهی از برند

    استفاده از یک لوگو یا نماد خاص

    توجه به عناصر بصری از جمله لوگو یک برند نیز از دیگر استراتژی های آگاهی از برند است که موجب برقراری ارتباط موثر با مخاطبان و ماندگاری برند در ذهن آنان خواهد شد. به نماد برندهایی معروفی همچون نایکی یا مک دونالد توجه کنید؛ این لوگوها به عنوان محبوب‌ترین نشان‌های تجاری در سراسر دنیا شناخته می‌شوند که بدون ذکر نام برند، توسط مخاطبان قابل شناسایی هستند.

    طراحی یک شعار کوتاه و تاثیرگذار

    طراحی یک شعار کوتاه و جذاب نیز استراتژی دیگری برای ایجاد آگاهی از برند است که تاثیر بسزایی بر ماندگاری نام یک برند در ذهن مخاطبان خواهد داشت. همه ما پس از شنیدن نام برند نایکی به یاد شعار معروف آن یعنی Just Do It می‌افتیم. این شعار کوتاه موجب ماندگاری نام برند نایکی و محبوبیت آن میان مخاطبان شده است. یک شعار جذاب و تاثیرگذر باید کوتاه باشد تا در ذهن مخاطبان ثبت شده و یادآور نام برند شما باشد.

    با اجرای این استراتژی‌های ساده اما کاربردی می‌توانید مراحل ابتدایی ایجاد آگاهی از برند را با موفقیت طی کرده و نام تجاری خود را به طیف گسترده‌ای از مخاطبان معرفی نمایید.

    Brand Awareness

    راه های افزایش آگاهی از برند

    علاوه بر استراتژی های آگاهی از برند که در واقع مراحل اولیه ایجاد Brand Awareness در نظر گرفته می‌شوند، روش‌های مختلفی نیز وجود دارند که از طریق آنها می‌توانید آگاهی از برند خود را افزایش دهید. در این مرحله مخاطبان با نام برند شما آشنا هستند اما نسبت به برقراری تعامل بیشتر و یا انجام خرید، انگیزه کافی نداشته و در مرحله شناخت باقی مانده‌اند. به منظور همراه ساختن مخاطبان هدف با خود باید از راه های افزایش آگاهی از برند استفاده کنید تا بتوانید علاوه بر ایجاد شهرت و محبوبیت، میزان فروش خود را افزایش دهید. روش‌های افزایش آگاهی از برند شامل:

    • تبلیغات کلیکی (پرداخت به ازای هر کلیک -PPC)
    • ارائه تخفیفات ویژه و یا خدمات رایگان
    • اسپانسرینگ مراسم‌ها و رویدادهای مختلف
    • تولید پادکست
    • برگزاری مسابقات در شبکه‌های اجتماعی

    با استفاده از این روش‌ها می‌توانید سطح آگاهی از برند خود را افزایش داده و توجه مخاطبان بیشتری را به برندتان جلب نمایید. هرچه میزان آگاهی از برند شما بیشتر باشد، میزان محبوبیت و فروش‌تان افزایش پیدا خواهد کرد و مخاطبان نیز بسیار راحت‌تر به شما اعتماد کرده و نسبت به خرید و استفاده از محصولات و خدمات‌تان ترغیب می‌شوند.

    شاخص های آگاهی از برند

    جمع بندی

    آگاهی از برند یا Brand Awareness از جمله مهم‌ترین اصطلاحات دنیای بازاریابی و کسب و کار است که به میزان آشنایی مخاطبان با یک برند و قدرت شناسایی آن در موقعیت‌های مختلف و در میان طیف گسترده‌ای از محصولات دیگر اشاره دارد. زمانی که مخاطبان با یک برند آشنا باشند، پس از مدتی به آن اعتماد کرده و نسبت به خرید محصولات و خدمات آن ترغیب خواهند شد. با انجام اقداماتی همچون تبلیغات گسترده، حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی، همکاری با چهره‌های معروف، اسپانسرینگ رویدادهای مهم و یا ارائه تخفیفات ویژه می‌توانید میزان آگاهی از برند خود را به طرز چشمگیری افزایش داده و اعتماد مخاطبان هدف را به نام تجاری‌تان جلب نمایید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو