آنچه در این مقاله میخوانید
  • برند سازی شخصی چیست؟
  • اهمیت برندینگ شخصی
  • اصول برندینگ شخصی
  • مراحل برندسازی شخصی
  • مشاوره برندسازی شخصی

همه چیز درباره برندسازی شخصی

همه چیز درباره برندسازی شخصی

برندسازی تنها مختص شرکت‌ها و سازمان‌ها نیست و برخی اشخاص نیز به منظور معرفی حرفه‌ای خود به مخاطبان هدف اقدام به برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ (Personal Branding ) می‌کنند. اما برند سازی شخصی چیست و انجام آن چه اهمیتی دارد؟ برندسازی شخصی فرآیند ایجاد هویت برند برای یک شخص است. این مفهوم، همانطور که از نام آن پیداست، در واقع یک برند اختصاصی برای شما یا کسب و کارتان است. به طور کلی، برندینگ شخصی به این معناست که برند خود و ارزش‌های آن را چگونه معرفی می‌کنید.

برندسازی شخصی به نحوه تبلیغات شما اشاره دارد که ترکیب منحصر به فردی از مهارت‌ها، تجربه و نوع شخصیتی است که می‌خواهید به دیگران نشان دهید. برندینگ شخصی به معنای بیان داستان و نشان دادن طرز تفکر، مهارت‌ها و تجارب‌تان است که نحوه نگرش شما را منعکس می‌کند. برندسازی شخصی کمک می‌کند تا مخاطبان هدف، شما را آنگونه که می‌خواهید، ببینند و یا بشناسند.

ساخت برند شخصی موجب برجسته شدن نقاط قوت یک فرد شده و باعث افزایش شناخت افراد از او می‌شود. اکثر مردم به افرادی که آنها را می‌شناسند، سریع‌تر اعتماد می‌کنند. بنابراین، با انجام برندسازی شخصی می‌توانید میزان آگاهی افراد نسبت به خودتان را افزایش دهید. اما چگونه باید برند شخصی خود را راه‌اندازی کنیم؟ اصول برندینگ شخصی چیست؟ در ادامه این مطلب شما را با مفهوم دقیق‌تر پرسنال برندینگ آشنا کرده و نحوه ساخت برند شخصی را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. با آرمکده همراه باشید.


درباره برند سازی و مشاوره برندینگ با آرمکده در ارتباط باشید


برند سازی شخصی چیست؟

برندسازی شخصی یا برندینگ شخصی یک تصویر جامع و کامل از شخصیت، مهارت‌ها، تجربه و رفتار یک فرد است که هویت اختصاصی وی را مشخص می‌کند. ساخت یک برند شخصی تعریف شده، راهی عالی برای متمایز ساختن خود در بازار رقابتی امروزی است، زیرا برندینگ شخصیت به افراد امکان می‌دهد تا در هر موقعیتی شما را بشناسند. یک فرد با بیا‌ن داستان، به اشتراک گذاشتن شخصیت و برقراری ارتباط با افراد مختلف، خود را از دیگران متمایز می‌سازد.

برند سازی شخصی چیست؟

برندسازی شخصی شامل تمامی محتواها و داده‌هایی است که در مورد یک شخص در دسترس قرار دارند. ساخت برند شخصی شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، اما تغییر هویت پس از تعیین و اشتراک‌گذاری آن با افراد ممکن است دشوار و پیچیده باشد. از نظر حرفه ای، برند شخصی همان تصویری است که مردم از شما مشاهده و درک می‌کنند. این شناخت و درک نیز می‌تواند ترکیبی از نحوه نگاه آنها به شما در زندگی واقعی، نحوه نمایش رسانه‌ها از شما و یا تصوری باشد که افراد از اطلاعات آنلاین موجود درباره شما بدست می‌آورند.

اهمیت برندینگ شخصی

صرف زمان و سرمایه‌گذاری جهت ساخت برند شخصی، مزایای بسیاری را هم برای شما و هم برای مشتریان‌تان به همراه دارد. مهم‌ترین مزیت برندسازی شخصی این است که افراد به خوبی شما را خواهند شناخت. بدین ترتیب، به سرعت می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند با شما همکاری کنند یا خیر. اگر می‌خواهید به عنوان فردی تأثیرگذار شناخته شوید، باید یک برند شخصی قوی بسازید. شما می‌توانید از برند شخصی خود در جهت نشان دادن دانش و مهارت‌هایتان در زمینه‌های تخصصی استفاده کنید. برخی از مهم‌ترین دلایل اهمیت برندسازی شخصی شامل:

تمایز از رقبا

اگر برای تعریف و تقویت برند شخصی خود وقت بگذارید، حضور آنلاین شما منسجم به نظر می‌‌رسد. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا از رقبایی که شخصیت قدرتمندی ندارند و یا شخصیت متفاوتی ارائه می‌کنند، کاملا متمایز شوید. هر کسی که از حساب کاربری شما بازدید می‌کند و یا نام شما را در گوگل جستجو می‌کند، خیلی سریع با خطر فکری‌تان آشنا شده و احساس می‌کند که شما را در سطح شخصی می‌شناسند.

ایجاد فرصت‌ها و موقعیت‌های عالی

یک برند شخصی ترکیب منحصر به فردی از مهارت‌ها و تجربیاتی است که شما را به دیگران معرفی می‌کند. برند سازی شخصی دقیقا چیزی است که شما را خاص جلوه می‌دهد و از دیگران متمایز می‌سازد. با توسعه یک برند شخصی، نوعی مزیت رقابتی به خودتان اعطا می‌کنید. بدین ترتیب، زمانی که افراد در جستجوی شخصی با مهارت‌ها و تخصص خاص شما هستند، به سرعت شما و برندتان را به یاد خواهند آورد. علاوه بر این، یک برند شخصی قوی می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای شما فراهم کند. اگر افراد با حوزه تخصص شما آشنایی داشته باشند، به احتمال زیاد پیشنهاداتی برای همکاری یا کار روی پروژه‌های جدید به شما خواهند داد. بنابراین، اگر به دنبال پیشرفت و گسترش حوزه فعالیت خود هستید، برندسازی شخصی را جدی بگیرید.

جلب اعتماد مخاطبان

برند سازی شخصی فرآیند ایجاد هویت برای خود به عنوان یک فرد یا کسب و کار است که شامل ایجاد ظاهر، پیام و حضور آنلاین و آفلاین کاملاً تعریف شده و ثابت است. زمانی که افراد احساس کنند که می‌دانند شما چه کسی هستید و چه چیزی را مطرح می‌کنید، به احتمال زیاد به شما اعتماد خواهند کرد، زیرا آنها احساس می‌کنند که با شما رابطه نزدیک دارند و تا حدی شما را می‌شناسند.

امکان شروع کسب و کار شخصی

اگر به فکر راه‌اندازی کسب و کار مستقل خود هستید، برندسازی شخصی امکان انجام ساده‌تر این کار را برای شما فراهم می‌کند. عامل «تمایز» نیمی از نبرد با یک محصول یا خدمات جدید است و افراد اغلب یک استارت‌آپ را با بنیانگذار آن مرتبط می‌کنند. بنابراین، هر چه بیشتر بتوانید برند شخصی خود را مشخص و برجسته کنید، بسیار راحت‌تر می‌توانید کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده و دغدغه‌ای بابت ایجاد آگاهی، شناخت و حمایت مخاطبان نداشته باشید.

افزایش اعتبار و میزان فروش

امروزه نماینده یا چهره بودن، اصلی ترین عامل تمایز در فروش است. مهم نیست که چه چیزی به فروش می‌رسانید، زیرا مشتریان بالقوه می‌دانند که می‌توانند یک محصول یا خدمات مشابه را از فروشنده دیگری خریداری کنند. چیزی که آنها نمی‌توانند از هیچ ارائه دهنده‌ای دریافت کنند، تجربه فروش مشابه با همان فروشنده است. از آنجایی که مصرف کنندگان به محتوای تولید شده توسط کاربر اعتماد بیشتری دارند تا محتوای تولید شده توسط برند، بنابراین به دنبال افرادی هستند که محتوایی تولید می‌کنند که نماینده یک شخص است نه یک شرکت! با ارائه یک برند شخصی متمایز، انتخاب شرکت شما (و شما) برای خریداران نسبت به سایر فروشندگان آسان‌تر شده و به دنبال آن نیز میزان فروش افزایش پیدا می‌کند.

اصول برندینگ شخصی

حال که با مفهوم برند سازی شخصی آشنا شدید، سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که اصول برندینگ شخصی چیست و چگونه می‌توانیم برند اختصاصی خود را ایجاد کنیم؟ برای توسعه برند منحصر به فرد خود باید به برخی اصول اولیه توجه داشته باشید تا بتوانید یک برند قوی و منسجم بسازید. جهت شروع فرآیند برندسازی شخصی به موارد و اصول زیر توجه داشته باشید و آنها را به طور دقیق انجام دهید.

اصول برندینگ شخصی

ساخت حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام و لینکدین امروزه بخش قابل توجهی از فضای بازاریابی، فروش و حتی برندینگ را شامل می‌شوند. مخاطبان هدف شما پیش از اینکه تصمیم بگیرند با شما همکاری کنند و یا محصولی را به واسطه معرفی شما خریداری کنند، ابتدا در شبکه‌های اجتماعی درباره شما تحقیق خواهند کرد. بنابراین، بسیار مهم است که حساب کاربری خود را در رسانه‌های اجتماعی محبوب به خوبی راه‌اندازی کرده و تمامی اطلاعات موردنیاز را در آن قرار دهید.

به عنوان مثال، انتخاب عکس پروفایل مناسب، نوشتن بیوگرافی کامل (درباره خود و حوزه فعالیت)، تولید محتوای جذاب و کاربرپسند و استفاده از عناصر بصری ثابت و منحصر به فرد (همچون لوگو و رنگ سازمانی) همگی به راه‌اندازی یک حساب کاربری قابل اعتماد برای شروع فرآیند برندسازی کمک بسیاری به شما می‌کنند.

دیدگاه و چشم‌انداز منحصر به فرد

آنچه می‌گویید و نحوه بیان آن، برند شخصی شما را شکل می‌دهد. اگر شما نیز مانند دیگران به نظر برسید، نام تجاری‌تان برجسته و به یاد ماندنی نخواهد شد. به همین دلیل است که ایجاد لحن و صدای خاص بسیار مهم است؛ صدایی که شبیه شماست و نظرات منحصر به ‌فردتان را به اشتراک می‌گذارد. برای آنکه دریابید چه دیدگاهی دارید، سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  • چگونه خودم را در 3 تا 5 کلمه توصیف کنم؟
  • آیا لحن من رسمی است یا عامیانه؟
  • آیا از کلمات خاصی استفاده می‌کنم؟
  • چه کاری را بهتر از اشخاص دیگر انجام می‌دهم؟
  • چه ارزشی می‌توانم به جامعه/صنعت/شبکه خود ارائه دهم؟

زمانی که دریابید چه چیزی شما را از دیگران متمایز می‌سازد، آنگاه می‌توانید محتواهایی ایجاد کنید که دیدگاه شما را به طور واقعی و شفاف به اشتراک می‌گذارند و برند شخصی شما را شکل می‌دهند.

اشتراک‌گذاری محتوا

پس از ایجاد حساب کاربری استاندارد در شبکه‌های اجتماعی محبوب و تعیین دیدگاه منحصر به فرد، حال باید یک برنامه مناسب جهت شروع فعالیت و اشتراک‌گذاری محتواهای خلاقانه خود برای برندسازی شخصی در نظر بگیرید. تولید محتواهای ارزشمند، کاربرپسند، جذاب و البته کارآمد به شما کمک می‌کند تا درباره شخصیت، تخصص و دیدگاه خود به راحتی با مخاطبان صحبت کنید. پست‌های شما نباید به صورت آشکار، برند شخصی و یا شما را به تبلیغ کند.

مراحل برندسازی شخصی

برای انجام برندسازی در حساب کاربری شخصی خود می‌توانید از اینستاگرام یا لینکدین خود به ‌عنوان ابزاری جهت برند سازی شخصی و با در نظر گرفتن زاویه مناسب استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که هر محتوا منجر به شکل‌گیری گفتگوهای گسترده با مخاطبان می‌شود و در عین حال نیز دیدگاه شما را از دیگران متمایز می‌‌سازد. یعنی محتواهای شما باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر ترغیب مخاطبان نسبت به دنبال کردن آنها، همچنین بتواند دیدگاه شما درباره یک موضوع خاص را به آنها معرفی کند. به عنوان مثال می‌توانید درباره یک موضوع فراگیر روز صحبت کرده و دیدگاه خود را درباره آن با مخاطبان به اشتراک بگذارید.

مراحل برندسازی شخصی

برای انجام برندسازی شخصی باید علاوه بر اصولی که در بخش قبلی به آنها اشاره کردیم، مراحل برند سازی شخصی را نیز در نظر داشته باشید تا بتوانید برندسازی شخصیت خود را به طور اصولی و تاثیرگذار انجام دهید. اصلی‌ترین مراحل برندسازی شخصی شامل موارد زیر است:

مرحله 1: چشم انداز برند شخصی خود را تعیین کنید

چشم انداز برند شما نیروی هدایت کننده برند شخصی‌تان است که شامل تعریف واضح اهداف، ارزش‌ها و تأثیری است که می‌خواهید بر مخاطب بگذارید. درباره آنچه که شما را از دیگران متمایز می‌سازد، به دقت فکر کرده و یک چشم انداز قانع کننده برای برندتان ایجاد کنید، چشم‌اندازی که با آرزوها و اهداف شما همسو باشد. به عنوان مثال، چشم انداز یک برند می‌تواند این باشد که با ارائه استراتژی‌ها و بینش‌های اثبات شده، متخصصان فروش را برای استفاده حداکثری از پتانسیل کامل خود توانمند سازید.

مرحله 2: وجه تمایز خود را مشخص کنید (می‌خواهید برای چه چیزی شناخته شوید)

شناسایی پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما در ساخت برند شخصی بسیار مهم است. به عنوان یک شخص تاثیرگذار باید مشخص کنید که می‌خواهید با چه مهارت‌ها، تخصص‌ها و یا ویژگی‌هایی شناخته شوید و سپس روی نمایش مداوم آنها به مخاطبان تمرکز کنید. مثلا یک فرد به عنوان کارشناس فروش خبره، ممکن است انتخاب کند که در میان مخاطبان به دارا بودن مهارت‌های ارتباطی استثنایی، تفکر استراتژیک و توانایی ایجاد روابط قوی با مشتری شناخته شود.

مراحل برندسازی شخصی

مرحله 3: مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

تعیین و شناخت مخاطبان هدف، کلید توسعه موثر برند شخصی شما است. مخاطبان ایده‌آل خود را شناسایی کرده و پیام‌ها و محتوای خود را طوری تنظیم کنید تا با نیاز و سلیقه آنها همخوانی داشته باشد. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا ارتباط واقعی با آنها برقرار کرده و فرصت‌های مناسبی را برای توسعه برند و همکاری جذب کنید. اگر قبلاً پرسونای فروش خود را ایجاد کرده‌اید، از آن برای انجام این مرحله استفاده کنید.

مرحله 4: یک پیام ثابت و منسجم ایجاد کنید

زمانی که صحبت از برندسازی شخصی به میان می‌آید، ثبات و انسجام از اهمیت بالایی برخوردار است. یک پیام واضح و مختصر که با دیدگاه برند شما همسو باشد را برای برند شخصی خود ایجاد کنید و به طور مداوم آن را در تمامی کانال‌های ارتباطی خود، چه آنلاین و چه آفلاین، به اشتراک بگذارید. ساخت پیام منسجم اساسا به تنظیم لحن صدای خود و تصمیم‌گیری در مورد آنچه می خواهید با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید (مرحله 2 و مرحله 3) مربوط می‌شود.

مرحله 5: معتبر و قابل اعتماد باشید

اصالت چیزی نیست که در برند سازی شخصی نادیده گرفته شود. با خودتان صادق باشید و اجازه دهید شخصیت شما در تعاملات‌تان منعکس شود. اصالت نه تنها به جلب اعتماد مخاطبان کمک می‌کند، بلکه شما را از افرادی که ممکن است سعی در به تصویر کشیدن شخصیتی دروغین از خود داشته باشند نیز متمایز می‌سازد. به یاد داشته باشید که شما یک فرد با عواطف احساسات انسانی هستید، بنابراین عواطف و احساسات خود را در تعامل با انسان‌ها دخیل کنید.

مرحله 6: وب‌سایت شخصی خود را راه‌اندازی کنید

راه‌اندازی وب سایت حرفه‌ای یکی از ابزارهای ضروری برای برندسازی شخصی در نظر گرفته می‌شود. وب سایت به عنوان یک ویترین مرکزی عمل می‌کند که در آن می‌توانید تخصص خود را به نمایش بگذارید، محتوای ارزشمند قرار دهید و بستری را برای مشتریان یا کارفرمایان بالقوه فراهم کنید تا درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. وب سایت شما می‌تواند یا وب سایت شرکت شما یا وب سایت شخصی‌تان در هنگام انجام مشاوره باشد. راه‌اندازی وب سایت به برند شما رسمیت و اعتبار می‌بخشد و موجب جلب اعتماد بیشتر مخاطبان خواهد شد. بنابراین، برای آنکه بتوانید برند خود را حرفه‌ای‌تر و معتبرتر نشان دهید، راه‌اندازی وب سایت یک روش کارآمد برای تحقق این هدف و البته برندسازی شخصی موفق است.

مرحله 7: حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی جایی است که بیشترین زمان را در آن صرف خواهید کرد. زمانی که صحبت از برندسازی شخصی به میان می‌آید، همه پلتفرم‌ها لزوماً برای شما کاربردی نیستند. همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، دو پلتفرم اینستاگرام و لینکدین در حال حاضر به عنوان بهترین رسانه‌های اجتماعی برای برندسازی شناخته می‌شوند که طیف گسترده‌ای از مخاطبان هدف در آن حضور فعال دارند. امروزه، اکثر مخاطبان به افراد تاثیرگذار در رسانه‌های اجتماعی، اعتماد بیشتری دارند و با آنها همکاری می‌کنند. از این رو، فعالیت مستمر در پلتفرم‌های اجتماعی نه تنها به رشد و ارتقای برند شما کمک می‌کنند، بلکه موجب جلب توجه و اعتماد مخاطبان نیز خواهد شد.

برندینگ شخصیت

با طی کردن این 7 مرحله کلیدی و مهم می‌توانید فرآیند برندسازی شخصیت یا برندسازی شخصی خود را انجام دهید و به عنوان یک چهره شاخص در حوزه فعالیت خود شناخته شوید.

مشاوره برندسازی شخصی

برای آنکه بتوانید برندسازی شخصی خود را به طور اصولی و حرفه‌ای انجام دهید، بهتر است از افراد متخصص در این حوزه یا شرکت‌های برندینگ کمک بگیرید. آژانس بمان با دارا بودن بیش از یک دهه تجربه در حوزه برندسازی و خلق هویت بصری برای کسب و کارها به شما کمک می‌کند تا برندسازی شخصی خود را بر اساس حوزه فعالیت و نیاز بازار هدف انجام دهید. جهت برقراری ارتباط و مشاوره با کارشناسان ما با شماره 02141185 تماس حاصل فرمایید و یا به وب سایت bemanid.com مراجعه کنید.

ارسال نظر

آژانس طراحی هویت بصری

Visual Identity Design Agency

ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

سفارش طراحی لوگو