آنچه در این مقاله میخوانید

    اصول طراحی لوگو برای استارتاپ ها

    اصول طراحی لوگو برای استارتاپ ها

    طراحی لوگو برای استارتاپ (Startup) پایه و اساس استراتژی برندسازی یک کسب و کار نوپا را شکل می‌دهد و اطلاعات زیادی را در قالب یک نماد بصری کوچک به مخاطبان منتقل می‌کند. استارتاپ‌ها در واقع بیزینس‌های تازه تاسیسی هستند که فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده و افراد معدودی با آنها آشنایی دارند. از این رو طراحی یک لوگوی جذاب و منحصر به فرد برای استارتاپ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا این فرصت را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا کسب و کار خود را به طور موثر و حرفه‌ای به مخاطبان هدف معرفی نمایند. اما چگونه برای یک استارت آپ لوگو طراحی کنیم؟ طراحی لوگو برای استارتاپ ها ممکن است در ابتدا کمی چالش برانگیز به نظر برسد اما با رعایت برخی نکات ساده اما مهم به راحتی می‌توانید یک لوگو به یادماندنی و خاص برای بیزینس نوپای خود طراحی نمایید. در ادامه این مطلب اهمیت طراحی لوگو برای استارتاپ را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با نکات مهم و مراحل طراحی لوگو استارت آپ نیز آشنا خواهیم کرد. با آرمکده همراه باشید.

    برای طراحی لوگو استارتاپ خود با مشاوران آرمکده در ارتباط باشید.

    اهمیت طراحی لوگو برای استارتاپ

    طراحی لوگو برای استارتاپ یکی از مهم‌ترین مراحل برندسازی آن است که به یک کسب و کار تازه تاسیس رسمیت، هویت و اعتبار می‌بخشد. در این مرحله افراد زیادی با نام برند و حوزه فعالیت‌‌تان آشنایی ندارند؛ از این رو طراحی یک لوگوی منحصر به فرد می‌تواند اطلاعات اولیه و مهمی همچون نام تجاری، زمینه فعالیت و همچنین شخصیت برند شما را به مشتریان بالقوه انتقال دهد. عناصر بصری همچون لوگو و تبلیغات نیز نقش حائز اهمیتی را در موفقیت و معرفی تاثیرگذار استارتاپ‌ها به مخاطبان هدف ایفا می‌کنند؛ زیرا افراد در مرحله آشنایی با یک کسب و کار ابتدا به ظواهر توجه کرده و سپس وارد مراحل بعدی برقراری ارتباط با آن خواهند شد.

    بنابراین با طراحی لوگو استارتاپی خاص و جذاب می‌توانید اولین مرحله از معرفی خود به مخاطبان هدف را با موفقیت پشت سر گذاشته و آنها را نسبت به برقراری تعامل بیشتر ترغیب نمایید. از طرفی دیگر طراحی لوگو برای استارتاپ ها موجب ایجاد تمایز از رقبا شده و شخصیت منحصر به فرد برند آنها را در یک فضای رقابتی به درستی شکل می‌دهد. لوگوی یک استارتاپ تنها در صورتی موفق و تاثیر گذار خواهد بود که بتواند بیانگر ارزش‌ها و حوزه فعالیت‌ آن باشد؛ در غیر این صورت نه تنها موجب جلب توجه مخاطبان هدف نخواهد شد بلکه خیلی سریع نیز به دست فراموشی سپرده می‌شود.

    طراحی لوگو برای استارتاپ

    نکات مهم طراحی لوگو استارت آپ

    چگونه برای یک استارت آپ لوگو طراحی کنیم؟ طراحی نشان بصری برای کسب و کارهای نوپا در مقایسه با کسب و کارهایی که مخاطبان هدف با آنها آشنایی نسبی دارند کمی حساس‌تر است؛ زیرا عدم موفقیت در طراحی یک لوگوی جذاب و خیره کننده به معنای شکست یک استارتاپ در اولین مرحله از برندسازی و معرفی خود به مخاطبان است. بنابراین طراحی لوگو برای استارتاپ باید به صورت حرفه‌ای و اصولی انجام شود تا بتواند اولین مرحله از برندینگ خود را با موفقیت پشت سر بگذارد. در این بخش نکات مهم و اصول طراحی لوگو برای استارتاپ ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا با در نظر داشتن آنها بتوانید یک لوگوی منحصر به فرد و به یادماندنی طراحی نمایید.

    مرحله اول: تعریف دقیق شخصیت، هویت و اهداف برند

    در اولین مرحله از طراحی لوگو برای استارتاپ ابتدا باید شخصیت، هویت و اهداف برند خود را به صورت دقیق و واضح مشخص کنید. لوگوها بخش مهمی از هویت بصری نه تنها استارتاپ‌ها بلکه تمامی کسب و کارها را تشکیل می‌دهند. از این رو برای آنکه بتوانید بر تمامی جنبه‌های مرتبط با برندسازی تمرکز کنید ابتدا باید اهداف بلند مدت و کوتاه مدت، حوزه فعالیت و ارزش‌های خود را به درستی تعریف نمایید. علاوه بر این موارد همچنین باید مخاطبان هدف و نیازهای آنها را نیز به خوبی بشناسید تا بتوانید توجه آنها را به لوگوی خود جلب کنید.

    طراحی لوگو استارت آپ

    مرحله دوم: تعیین کارکرد اصلی لوگو

    یک لوگوی موفق باید به ایجاد تصویر ذهنی مثبت و آگاهی از برند کمک نماید. از این رو باید بدانید که با طراحی یک لوگوی خاص به کدام یک از اهداف خود دست پیدا می‌کنید و مخاطبان بالقوه نیز چگونه لوگوی شما را درک و تحلیل خواهند کرد. با پاسخ به سوالات زیر به راحتی می‌توانید ساختار اولیه لوگوی خود را ترسیم نمایید:

    • 1) لوگوی شما باید چه احساساتی را در مخاطبان به وجود آورد؟
    • 2) چه عناصری باید در لوگوی شما برجسته شوند؟
    • 3) مهم‌ترین مفهوم یا عنصری که بیننده پس از مشاهده لوگوی شما باید به خاطر بیاورد چیست؟

    پاسخ به این سه سوال به شما کمک می‌کند تا طرح کلی لوگوی خود را در ذهن داشته باشید و آن را در مراحل بعدی تکمیل کنید.

    مرحله سوم: تطابق لوگو با سبک برند

    در این مرحله از طراحی لوگو برای استارتاپ باید آن را با سبک برند خود تطبیق دهید؛ زیرا لوگوی هر کسب و کار باید نشان دهنده استایل آن باشد. برای انجام این کار ابتدا باید هویت برند خود را تعیین کنید؛ چرا که مخاطبان با مشاهده لوگو، سبک و حوزه فعالیت شما را حدس می‌زنند. به عنوان مثال اگر در زمینه طراحی و فروش مبلمان مدرن فعالیت دارید، اما برای لوگوی خود یک فونت قدیمی و سنتی انتخاب کنید به احتمال زیاد توجه طیف گسترده‌ای از مشتریان بالقوه‌تان را از دست می‌دهید؛ زیرا بسیای از آنها با مشاهده لوگو گمان می‌کنند که شما عتیقه فروش هستید و به همین دلیل وارد مرحله آشنایی و برقراری تعامل با برند شما نخواهند شد.

    انتخاب فونت نامناسب در طراحی لوگو برای استارتاپ ممکن است منجر به از دست دادن مشتریان و در واقع سرمایه شما شود. این قاعده در رابطه با رنگ و نماد مرتبط در لوگو نیز صادق است و باید تمامی عناصر لوگو را به دقت و مطابق با سبک برند خود انتخاب نمایید تا مخاطبان در نگاه اول، برداشت صحیحی از حوزه فعالیت شما داشته باشند.

    طراحی لوگو استارتاپی

    مرحله چهارم: عدم تمرکز تک بعدی بر جنبه های زیبایی شناسی

    یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که در زمان طراحی لوگو برای استارتاپ اتفاق می‌افتد این است که طراحان عموما بخش عمده تمرکز خود را بر جنبه‌های زیبایی شناسی لوگو معطوف کرده و از پرداختن به مهم‌ترین بخش آن یعنی «انتقال پیام برند به مخاطب» غافل می‌شوند. به یاد داشته باشید که لوگو شما هیچگاه با سلیقه تمامی مخاطبان و حتی طرفدارانتان مطابقت نخواهد داشت؛ از این رو نباید تمرکز بر جنبه زیبایی شناسی و ظاهر بصری لوگو، حواس شما را از انتقال پیام اصلی برند به مخاطبان پرت کند. با این حال، اگر بر روی پیام خاصی تمرکز کنید که سبک و هدف برند را نمایش دهد، اکثر مخاطبان به درستی آن را درک کرده و علاوه بر عناصر بصری همچون نماد اصلی یا رنگ لوگو به پیام مستتر در آن نیز توجه خواهند کرد.

    مرحله پنجم: طراحی لوگو برای مخاطبان بالقوه نه خودتان!

    تصور کنید که برای طراحی لوگو استارتاپی خود به یک ساختار و طرح منحصر به فرد دست پیدا کرده و این لوگو به نظر خودتان لوگوی عالی و بی عیب و نقصی است. اما زمانی که نظر افراد دیگر درباره لوگو را سوال می‌کنید، آنها هیچ درکی از نشان بصری شما نداشته و حتی پیام آن را نیز دریافت نکرده‌اند. در این موقعیت چه کاری انجام می‌دهید؟

    به یاد داشته باشید که طراحی لوگو برای مخاطبان است نه خودتان؛ یعنی حتی اگر جنبه‌های زیبایی شناسی لوگو به عنوان مثال رنگ آن با سلیقه شما مطابقت نداشته باشد اما به سرعت توجه مخاطبان هدف را جلب کند، آنگاه لوگوی شما لوگویی موفق و عالی در نظر گرفته می‌شود. رشد و موفقیت کسب و کار نوپای شما در گرو رضایت مشتریان است نه خودتان! بنابراین سعی کنید در هنگام طراحی لوگو برای استارتاپ سلیقه شخصی‌ خود را تا حد امکان دخیل نکرده و لوگو را بر اساس سلیقه مخاطبان هدف و البته اصول گرافیکی و روانشناسی طراحی نمایید.

    مرحله ششم: بررسی لوگو رقبا

    طراحی لوگو برای استارتاپ ها کار ساده‌ای نیست و برای آنکه بتوانید یک نشان بصری خاص و منحصر به فرد برای کسب و کارتان طراحی نمایید، باید لوگوهای طراحی شده توسط رقبا در صنعت خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید. شما از همان ابتدا باید برند خود را از رقبا متمایز کرده با طراحی یک لوگوی خاص از آنها پیشی بگیرید. از این رو بررسی لوگوی رقبا و تحلیل نقاط ضعف و قوت آنها، ایده‌های طراحی جذابی را جهت خلق یک نماد تجاری به یاد ماندنی در اختیار شما قرار می‌دهد.

    طراحی لوگو برای استارتاپ ها

    مرحله هفتم: محدود ساختن ایده ها برای طراحی لوگو

    طراحی لوگو برای استارتاپ و به طور کلی راه اندازی یک کسب و کار با ایده‌های متعددی همراه است. در برخی موارد ممکن است به عنوان صاحب یک استارتاپ بخواهید تمامی ایده‌های خود و همکارانتان را در لوگو قرار داده و هر آنچه در ذهن دارید را در لوگو اجرا کنید. پیاده سازی تمامی ایده‌ها در طراحی لوگو استارت آپ چندان جالب و حرفه‌‌ای نیست. از این رو بهتر است تنها بر روی یک ایده تمرکز کرده و آن را بهبود بخشید.

    طرح ساده اما جذاب لوگوی برندهای مطرح، نمونه بسیار خوبی از این ایده است؛ نماد پرنده لوگوی توییتر، سیب گاز زده لوگو اپل و یا کمان‌های طلایی برند مک دونالد! این لوگوها به عنوان قابل تشخیص‌ترین لوگوهای طراحی شده در حوزه‌های مختلف شناخته می‌شوند که در عین سادگی به نمادهای ماندگاری در صنعت خود تبدیل شده‌اند. البته به این موضوع مهم نیز توجه داشته باشید که برای طراحی لوگو استارتاپی الزامی به استفاده از نماد وجود ندارد. شما می‌توانید مانند شرکت IBM نام برند خود را به روشی خلاقانه و خاص در لوگو قرار دهید. بنابراین گمان نکنید که برای طراحی لوگو حتما باید ایده‌های عالی و بی نقصی داشته باشید. گاهی ساده‌ترین طرح‌ها منجر به خلق نمادهای ماندگاری همچون لوگو اپل خواهند شد.

    مرحله هشتم: انتخاب یک طرح ساده اما جذاب برای لوگوی استارتاپ

    گاهی اوقات ممکن است طراحی یک نماد پیچیده برای یک برند، موفق عمل کرده و به نمادی ماندگار تبدیل شود. اما برای اکثر مشاغل به خصوص استارتاپ‌ها، هرچه نماد تجاری آنها ساده‌تر باشد احتمال موفقیت و ماندگاری آن در ذهن مخاطبان هدف بیشتر خواهد بود. زمانی که لوگوی استارتاپی خود را به صورت پیچیده و با استفاده از عناصر گرافیکی متعدد طراحی کنید، لوگوی شما به لوگویی نامفهوم تبدیل می‌شود. نکته مهمی که در طراحی لوگو برای استارتاپ باید به آن توجه داشته باشید این است که «طراحی ساده» تنها روش اثرگذاری مثبت بر ذهن و رفتار مخاطبان هدف است. بنابراین طراحی لوگوهای شلوغ و پیچیده را کنار بگذارید و بر روی سادگی اما جذابیت لوگوی خود تمرکز کنید.

    مرحله نهم: طراحی لوگویی جهانی و مستقل از زمان

    طراحی لوگو چه برای یک استارت‌ آپ و چه برای یک شرکت بزرگ باید جهانی و مستقل از زمان باشد. به یاد داشته باشید که لوگوی شما قرار نیست تنها بر روی وب سایت و یا تابلوی فروشگاهتان مورد استفاده قرار گیرد؛ بلکه در موقعیت‌های دیگری همچون شبکه‌های اجتماعی، کارت‌ ویزیت، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و غیره نیز درج خواهد شد. بنابراین باید لوگوی خود را به گونه‌ای طراحی کنید که برای استفاده در پلتفرم‌های مختلف، مناسب و مقیاس پذیر باشد.

    از طرفی دیگر بهتر است لوگوی خود را بدون توجه به ترندها و مدل‌های زودگذر طراحی کنید؛ زیرا برخی روش‌ها و رویکردهای طراحی لوگو در گذر زمان، جذابیت خود را از دست می‌دهند. بنابراین باید لوگو استارتاپ خود را طوری طراحی کنید که نه تنها در زمان حال بلکه در ده سال آینده نیز جذاب و منحصر به فرد باشد. در غیر این صورت پس از مدتی، چاره‌ای جز طراحی مجدد لوگو نخواهید داشت.

    چگونه برای یک استارت آپ لوگو طراحی کنیم؟

    مرحله دهم: همکاری با یک تیم طراحی حرفه ای

    اگر خودتان در حوزه گرافیک و طراحی لوگو فعالیت دارید و به تنهایی می‌توانید لوگوی موردنظرتان را خلق کنید، بسیار عالی است و یک قدم از رقبای خود جلوتر هستید؛ زیرا شما تنها کسی هستید که از چشم انداز برند و ارزش‌های آن درک کاملی دارید. با این حال به ندرت پیش می‌آید که صاحب یک استارت آپ، مهارت و زمان کافی برای طراحی نشان بصری داشته باشد. از این رو برای طراحی لوگو استارت آپ خود بهتر است از یک تیم یا طراح حرفه‌ای کمک بگیرید تا نماد تجاری کسب و کارتان را تماما بر اساس اصول و قواعد طراحی لوگو و البته فاکتورهای ذهنی شما خلق نمایند.

    بسیاری از استارتاپ‌ها در ابتدای شروع فعالیت به دلیل محدودیت بودجه، لوگوی خود را با استفاده از وب سایت‌ها و نرم افزارهای آنلاین طراحی می‌کنند. انجام این کار شاید ظاهرا بدون دردسر و هزینه به نظر برسد اما قطعا خروجی جذابی نخواهد داشت و تمامی انتظارات و توقعات شما از یک لوگوی منحصر به فرد و به یادماندنی را برآورده نخواهد ساخت. بنابراین بهتر است در همان ابتدا از یک تیم طراحی کمک گرفته و یک لوگوی همیشگی و خاص برای کسب و کار نوپای خود طراحی نمایید.

    گروه طراحان آرمکده دارای سال‌ها تجربه در حوزه طراحی لوگو برای مشاغل مختلف است که لوگوی موردنظر و دلخواه شما را با رعایت پارامترها و اصول طراحی لوگو خلق می‌کند. جهت مشاوره و ثبت سفارش طراحی لوگو برای استارتاپ خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    منبع:

    www.nopio.com/blog/logo-for-startup

    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو