در بازارهای رقابتی و پرهیاهوی امروزی، مهم نیست که محصولات شما تا چه اندازه باکیفیت و کامل هستند، تا زمانی که خود را به مخاطبان معرفی نکنید، هیچکس با برند و محصولاتتان آشنا نخواهد شد. برند و تبلیغات رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و موفقیت یک برند، علاوه بر تولید محصولات و خدمات باکیفیت و برندسازی اصولی، تا حد زیادی به تبلیغات موثر و گسترده بستگی دارد. به عنوان یک برند باید روابط طولانی مدتی با مشتریان خود برقرار کنید تا هر زمان که محصولات شما را در موقعیتهای مختلف مشاهده میکنند، قادر به شناسایی برندتان باشند. برای انجام این کار نیز باید به تدوین استراتژیهای برندسازی و تبلیغات برند فکر کنید.
برای برندسازی و دریافت مشاوره برندینگ با ما تماس بگیرید: 02141185
برای انجام تبلیغات و افزایش آگاهی از برند، روشهای بسیاری همچون نصب بیلبورد در سطح شهر و یا تبلیغات تلویزیونی وجود دارد. انجام این روشها در عین اثربخش بودن، ممکن است برای تمامی برندها امکانپذیر نباشد. از این رو، امروزه برندسازی و تبلیغات آنلاین، اهمیت بالایی پیدا کرده است و رسانههای اجتماعی نقش حائز اهمیتی را در معرفی یک برند به مخاطبان هدف ایفا میکنند. اما تبلیغات برند خود را از کجا و چگونه شروع کنیم؟ مدیریت تبلیغات و برند باید به چه شکل انجام شود؟ در ادامه این مطلب شما را با رابطه برند و تبلیغات آشنا کرده و استراتژیهای موثر برای تبلیغات برند را نیز مورد بررسی قرار میدهیم. با آرمکده همراه باشید.
تبلیغات برند چیست؟
کسب و کارهای بسیاری وجود دارند که محصولات یا خدمات مشابهی ارائه میدهند. اما شما به عنوان یک برند مستقل و منحصر به فرد چگونه میتوانید نام تجاری خود را در بازارهای رقابتی امروزی برجسته کنید؟ نحوه جلب توجه مخاطبان به برند بسیار مهم است و میتواند برند شما را از سایر برندها متمایز کند. تبلیغات برند همانطور که از نام آن پیداست، شکلی از تبلیغات است که به سازمانها و شرکتها کمک میکند تا برند خود را برای جلب توجه و جذب مخاطبان بیشتر در معرض نمایش قرار دهند و اصطلاحا آن را تبلیغ کنند.
ایده اصلی تبلیغات برندسازی این است که کل برند را برای مخاطبان خود تبلیغ کنید و نشان دهید که چه محصولات و خدماتی به بازار عرضه میکنید. بنابراین، مخاطبان شما بیشتر با نام برند و ماهیت آن آشنا خواهند شد تا یک محصول خاص. در نتیجه، ایده اصلی برند و تبلیغات در واقع افزایش آگاهی از برند و ایجاد وفاداری مشتری است.
کانالها و پلتفرمهایی که برای تبلیغات برند خود استفاده میکنید، عموماً همان کانالهایی هستند که برای فعالیتهای بازاریابی محصول مورد استفاده قرار میگیرند. این کانالها شامل شبکههای اجتماعی، تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها، روزنامه، بروشور و حتی کانالهای صوتی (پادکست) است. برای تبلیغ برند خود میتوانید دو یا چند کانال را جهت ایجاد آگاهی از برند انتخاب کنید. با این حال، استراتژی برندسازی به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که کدام کانال برای تبلیغات و معرفی برندتان موثرتر و کارآمدتر است.
تبلیغات برند بر ایجاد هویت برند قوی و برقراری ارتباط عاطفی با مخاطبان هدف تمرکز دارد. هدف اصلی این است که تبلیغات منجر به افزایش شناخت برند، ایجاد اعتماد و تقویت وفاداری مشتری شود. برای درک بهتر مفهوم و کارایی تبلیغات برند، بهتر است با برخی ویژگیهای کلیدی آن آشنا شوید:
- تمرکز طولانی مدت: برخلاف تبلیغاتِ پاسخ مستقیم که فروش فوری را هدف قرار می دهد، تبلیغات برند مانند تبلیغات لباس و غیره دارای رویکرد بلند مدت هستند. این رویکرد به دنبال تثبیت حضور و هویت یک برند در طول زمان است، با این انتظار که در نهایت منجر به برقراری تعامل و وفاداری پایدار در مشتریان شود.
- جذابیت عاطفی: تبلیغات موفق یک برند اغلب از احساسات به منظور برقراری ارتباط با مخاطبان استفاده میکند. این احساسات می تواند هر چیزی از شادی و شوخ طبعی گرفته تا دلتنگی و همدلی باشد. هدف این است که برند خود به برندی خاص و به یاد ماندنی تبدیل کنیم.
- ثبات و انسجام: ثبات در پیام رسانی، طراحی و لحن به عنوان یک ضرورت در فرآیند تبلیغات در نظر گرفته میشود. این عامل به تثبیت تصویر برند در ذهن مصرف کنندگان کمک بسیاری میکند. زمانی که مشتریان هویت ثابتی از یک برند مشاهده کنند، به احتمال زیاد برند موردنظر را تشخیص داده و به آن اعتماد میکنند.
- داستان سرایی برند: روایات و داستان سرایی نیز از دیگر عناصر ضروری در تبلیغات برند محسوب میشوند. شرکتها میتوانند از داستانها به منظور انتقال ارزشها، تاریخچه و ماموریت برند خود استفاده کنند. این عامل موجب شخصیسازی برند شده و آن را جذابتر جلوه میدهد.
- مخاطب محور: تبلیغات برند تماماً به درک و طنین انداز شدن آن با مخاطب هدف مربوط میشود. این اصل تنها مختص به فروش محصولات نیست؛ بلکه به برقراری روابط معنادار با مصرف کنندگان نیز کمک میکند.
بنابراین، در هنگام برنامهریزی برای تبلیغات برند خود باید به این موارد توجه داشته باشید تا بتوانید نام تجاری خود را به طور حرفهای و موثر به مخاطبان هدف معرفی کنید.
رابطه برند و تبلیغات
همانطور که اشاره کردیم، برند و تبلیغات ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و یک برند بدون برندسازی و انجام تبلیغات تاثیرگذار قادر به جلب توجه مخاطبان هدف نخواهد بود. برندسازی، فرآیند ایجاد هویت منحصر به فرد برای یک کسب و کار است که شامل انتخاب نام تجاری مناسب، لوگو و سایر عناصر بصری است که یک کسب و کار را از رقبا متمایز میسازد. برندسازی در فرآیند راهاندازی یک کسب و کار امری ضروری است؛ زیرا به شما کمک میکند تا برند خود را به شهرت برسانید و از طریق آن اعتماد مشتریان را نیز جلب نمایید. برندسازی و تبلیغات دارای ارتباط نزدیکی با یکدیگر هستند و هویت برند قوی، پایه و اساس کمپینهای تبلیغاتی موفق را تشکیل میدهد. بدون داشتن یک نام تجاری قدرتمند، تلاشها و اقدامات تبلیغاتی، بیثمر و بینتیجه خواهد شد و بالعکس.
تبلیغات برای راهاندازی یک برند موفق، امری ضروری است و به کسب و کارها در افزایش ایجاد آگاهی از برند و دسترسی به مخاطبان هدف کمک بسیاری میکند. بنابراین، زمانی که برند و تبلیغات با یکدیگر کار کنند، کسب و کارها میتوانند حضور آنلاین و آفلاین قدرتمندی ایجاد کنند تا از طریق آن، خود را از رقبا متمایز سازند. برندها با ایجاد هویت قوی و مستقل و دستیابی به مخاطبان هدف خود از طریق تبلیغات به اهداف خود یعنی معرفی به مشتریان، جلب اعتماد در نهایت افزایش میزان فروش در بازار رقابتی امروز دست مییابند. بنابراین، تبلیغات و موفقیت برند کاملا به یکدیگر وابسته هستند و رشد و پیشرفت یک برند بدون انجام تبلیغات موثر، امکانپذیر نخواهد بود.
اهداف کمپینهای تبلیغ برند
معرفی یک برند به مخاطبان هدف از طریق روشهای تبلیغاتی مختلف، با هدف دستیابی به اهداف خاصی انجام میشود تا در نهایت به توسعه و پیشرفت آن کمک کند. برخی از مهمترین اهداف تبلیغات برند شامل موارد زیر است:
- معرفی محصول یا خدمات جدید به بازار
- حفظ اعتبار و افزایش آگاهی از برندی که قبلا به مخاطبان معرفی شده است
- حمایت از وفاداری مشتریان فعلی و جلب توجه مشتریان جدید
- افزایش تعداد مشتریان سرنخ و میزان فروش در یک چشم انداز بلند مدت
- افزودن ارزش جدید به اعتبار برند یا برندسازی مجدد کسب و کارها
این اهداف تبلیغاتی اغلب کمک میکنند تا معرفی یک محصول جدید به بازار با موفقیت انجام شود، میزان آگاهی از برند و وفاداری مشتری افزایش یابد و در نهایت نیز منجر به جذب سرنخهای بیشتر شود.
استراتژیهای تبلیغات برند
در فرآیند راهاندازی یک برند موفق و پایدار، تبلیغات باید بخش مهمی از آن در نظر گرفته شود. برند و تبلیغات دو جزء جداییناپذیر یک کسب و کار هستند که مکمل یکدیگر بوده و در وهله اول به توسعه موفق یک برند و پس از آن نیز به حیات آن کمک میکند. برای انجام تبلیغات موثر جهت معرفی یک برند به مخاطبان هدف باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید و استراتژیهای کارآمد و امتحانشدهای را بکار گیرید. در این بخش چندین استراتژی موثر جهت انجام تبلیغات و موفقیت برند را به شما معرفی میکنیم. از نکات زیر جهت ایجاد یک استراتژی تبلیغاتی متناسب با نیازهای خاص برند خود استفاده کنید:
رقبای خود را مورد بررسی قرار دهید
اولین قدم برای تبلیغ برند این است که بدانید رقبای شما چگونه عمل میکنند و از چه استراتژیهایی برای فروش محصولات خود استفاده میکنند. شما همچنین باید دریابید که رقبا، برند خود را در چه کانالهایی تبلیغ می کنند. شناخت پلتفرمهای تبلیغاتی رقبای موفق به شما کمک میکند تا بدانید مخاطبان هدف در کدام رسانهها فعالتر هستند. در فرآیند تحلیل رقبا میتوانید محصول جدید و روشهای تبلیغات برند خود را با روشهای فعلی موجود در بازار مقایسه کنید. از آنجایی که در حال رقابت با این برندها هستید، بنابراین مهم است که نام خود را در کنار نام آنها قرار دهید.
از تحقیقات مشتری جهت ایجاد پرسونای خریدار استفاده کنید
برای تولید محتوایی که با خریدار ایده آل شما صحبت کند، ابتدا باید دریابید که آنها چه افرادی هستند. پرسونای خریدار یک نمایه مبتنی بر تحقیق است که نشان میدهد خریداران ایدهآل شما چه افرادی هستند، به چه چیزهایی علاقهمندند و چگونه میتوانید به آنها کمک کنید. با درک شخصیت خریدار خود می توانید محتوای هدفمند و متناسب با نیازهای آنان تولید کنید؛ انجام این کار در نهایت منجر به افزایش میزان فروش شما خواهد شد.علاوه بر این، با تهیه پرسونای مخاطبان متوجه میشوید که مشتریان هدف شما در کدام رسانهها دسترس هستند تا بتوانید تلاشهای تبلیغاتی برند خود را در آن کانالها انجام دهید.
تولید محتواهای تبلیغاتی را آغاز کنید
حال که مخاطبان هدف خود را میشناسید، باید بتوانید محتوایی تولید کنید که برای آنها جذاب باشد. اگر با لحن و صدای متناسب با آنها صحبت کنید، بسیار سریع به برند شما نزدیکتر میشوند. حتی رنگها و شعارهایی که برای طراحی تبلیغات خود انتخاب میکنید نیز باید به گونهای باشند که با سلیقه مخاطبان همخوانی داشته باشد. علاوه بر این، محتوای تبلیغاتی شما باید خلاقانه و منحصر به فرد باشد تا توجه خواننده را به خود جلب کند. در نهایت نیز باید دعوت به عمل (Call to Action) واضح و مختصری در تبلیغ خود قرار دهید تا خواننده را نسبت به انجام اقدام مورد نظر (مثلا بازدید از وب سایت، ثبتنام و یا خرید محصول) تشویق کنید.
کانال بازاریابی خود را انتخاب کنید
در این مرحله از استراتژی تبلیغات برند خود باید بتوانید حداقل یک کانال را برای انجام تبلیغات برند خود پیدا کنید. همانطور که اشاره کردیم، بر اساس تحقیقات خود در مورد مشتریان و فعالیت رقبا میتوانید از کانالهای مختلفی استفاده کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که هر کانال تبلیغاتی همچون گوگل ادز، دارای هزینههایی هستند که باید آنها را در زمان بودجهبندی برای تبلیغات خود در نظر بگیرید. در این مورد، توصیه می کنیم که ابتدا درباره میزان بودجه خود تصمیم بگیرید، سپس کانالهای بازاریابی منتخب خود را اولویتبندی کنید.
با افراد تاثیرگذار و معروف همکاری کنید
رسانههای اجتماعی به عنوان مهمترین کانال تبلیغاتی برای اکثر مشاغل در نظر گرفته میشوند. اهمیتی ندارد که مشتریانتان را نوجوانان (13 تا 24 سال)، بزرگسالان (25 تا 54 سال) و یا حتی سالمندان (55 سال) تشکیل میدهند، شما همچنان میتوانید یک پلتفرم رسانه اجتماعی مرتبط برای تبلیغات خود پیدا کنید.
یکی از روشهای موثر تبلیغات برند، اینفلوئنسر مارکتینگ است که در فرآیند ایجاد آگاهی از برند در میان مشتریان آنلاین کمک بسیاری به شما میکند. این روش از بازاریابی اگر به درستی انجام شود، ممکن است زودتر از آنچه که انتظار دارید، منجر به افزایش میزان فروشتان شود. کسب و کار شما میتواند از یک چهره شناختهشده و معروف برای تبلیغات خود استفاده کند، زیرا تأثیرگذاران (اینفلوئنسرها) شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام به عنوان سفیر برند و به جای شما با مخاطبان صحبت کرده و برندتان را به آنان معرفی خواهند کرد؛ به این ترتیب تبلیغات برندینگ شما در سطح بسیار شخصیتر انجام میشود.
پیامهای بازاریابی خود را شخصیسازی کنید
در تبلیغات خود باید یک پیام واضح برای مشتریان داشته باشید. اگرچه پیام شما باید در تمامی کانالهای بازاریابی یکسان باشد، اما روش انتقال این پیام میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، زمانی که از یک اینفلوئنسر میخواهید برند شما را تبلیغ کند، میتوانید خلاقیت معرفی برند خود را به آن شخص بسپارید. اینفلوئنسرها باید با محصولی که تبلیغ میکنند به طور کامل آشنایی داشته باشند تا بتواند آن را به طور موثر به مخاطبان معرفی نمایند. بنابراین، اگر میخواهید اینفلوئنسر منتخب شما، دنبالکنندگان خود را متقاعد کند که برند شما را برای خرید انتخاب کنند، باید اجازه دهید پیام شما را با لحن و صدای خودشان ارائه دهند.
کمپینهای تبلیغاتی خود را آزمایش و بررسی کنید
کمپینهای بازاریابی برندینگ باید به طور منظم ارزیابی شوند تا میزان اثربخشی آنها با اهداف و استانداردهای صنعت شما مورد بررسی قرار گیرد. آزمایش میزان اثربخشی کمپینها یک ایده فوقالعاده است که به شما کمک میکند تا دریابید چه استراتژی تبلیغاتی برای برندتان موثر و کاربردی است. به این موضوع مهم نیز توجه داشته باشید که تجزیه و تحلیل کمپینها میتواند بر اساس کانال و اهداف بازاریابی شما متفاوت باشد. به عنوان مثال در اینستاگرام، برخی از فرمولها می توانند به شما در اندازه گیری ROI اینفلوئنسر مارکتینگ کمک کنند.
نظرات مشتریان درباره محصولات را درج کنید
زمانی که مصرف کنندگان قصد خرید یک محصول جدید را داشته باشند، اغلب به دنبال نظرات سایر افرادی هستند که از آن محصول استفاده کردهاند. انجام این کار یک روش مفید جهت آگاهی از کیفیت یک محصول است که توسط کاربران حقیقی که محصول را قبل خریداری کردهاند (مانند دیجی کالا که برای هر محصول خود دارای یک بخش نظرات کاربران است) نوشته شده است. بنابراین، بخش نظرات کاربران درباره محصولات، نوعی گواهی صادقانه از سوی مشتریان است که میتواند یک استراتژی تبلیغاتی عالی برای برندسازی و البته تبلیغات اثربخش باشد.
ترافیک ارگانیک ایجاد کنید
ترکیب بازاریابی محتوا و بهینهسازی موتور جستجو (SEO) یکی از بهترین استراتژیها جهت ارتقا سطح تبلیغات برندها در نظر گرفته میشود. به این ترتیب، بسیاری از مشتریان ممکن است وب سایتتان را از طریق دسترسی ارگانیک و در نتایج جستجو پیدا کرده و از شما خرید کنند.
تبلیغات محلی انجام دهید
تبلیغات محلی یک روش مقرون به صرفه جهت دستیابی به مخاطبان هدف در محدوده جغرافیایی است که در آن فعالیت میکنید. در این نوع تبلیغات تجاری، کسب و کارها معمولا محصولات و خدمات خود را به صورت محلی و با نمایش آگهیهایی مانند بیلبوردها یا تبلیغات روزنامه در بازارهای محلی تبلیغ میکنند. حتی تبلیغات آنلاین نیز میتوانند پیام شما را به صورت محلی گسترش دهند. برای استراتژی تبلیغات برند خود می توانید با اینفلوئنسرهای محلی همکاری کنید.
همانطور که اشاره کردیم، اینستاگرام یکی از محبوبترین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برای انجام تبلیغات محلی و استفاده حداکثری از کمپینهای تبلیغاتی شما است. به همین دلیل است که تبلیغات در اینستاگرام در میان صاحبان مشاغل محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. برای انجام تبلیغات محلی از طریق اینستاگرام باید از اینفلوئنسرهای فعال در موقعیت مکانی خود کمک بگیرید تا برند شما را به افراد همشهریهایتان معرفی کنند. به عنوان مثال اگر مخاطبان هدف شما اهل شهر مشهد هستند، به راحتی میتوانید با اینفلوئنسرهای اهل مشهد همکاری کرده و برند خود را در معرض دید مخاطبان مشهدی قرار دهید.
با استفاده از این استراتژیهای کاربردی و موثر میتوانید معرفی برند و تبلیغات خود را با موفقیت انجام داده و در مدت زمانی کوتاه، نتایج آن را در رشد و رونق کسب و کار خود مشاهده کنید.
جمع بندی
ما در این مطلب شما را با رابطه برند و تبلیغات آشنا کرده و استراتژیهای موثر تبلیغ برند را نیز مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که خواندید، برند و تبلیغات دارای ارتباط نزدیکی با یکدیگر هستند و یک برند بدون انجام تبلیغات حرفهای نمیتواند در معرض دید مخاطبان هدف قرار گیرد. برندسازی و تبلیغات اصولی به شما کمک میکند تا برند خود را به طیف گستردهای از مخاطبان معرفی کرده و آنها را نسبت برقراری تعامل، انجام اولین خرید و سپس خریدهای مکرر ترغیب نمایید. بنابراین برند شما با برندسازی و تبلیغات اصولی پس از مدت زمانی کوتاه میتواند شاهد افزایش میزان فروش و مشتریان وفادار باشد.