آنچه در این مقاله میخوانید

    رونمایی از لوگوی جدید توییتر و خداحافظی با پرنده آبی

    رونمایی از لوگوی جدید توییتر و خداحافظی با پرنده آبی

    در تاریخ 24 جولای (2 مرداد)، شبکه اجتماعی پرطرفدار توییتر پس از 17 سال با پرنده آبی رنگ خود که نمادی از اشتراک گذاری ایده در دنیا بود، به طور رسمی خداحافظی کرد و از لوگوی جدید توییتر رونمایی شد. ایلان ماسک غول بزرگ دنیای فناوری که پاییز سال گذشته شبکه اجتماعی توییتر را به قیمت 44 میلیارد دلار خریداری کرد، چند روز پیش لوگوی جدید آن را معرفی نمود و نشان داد که در حال انجام یک ریبرندینگ اساسی برای توییتر است.

    لوگوی جدید توییتر لوگویی بسیار ساده و مینیمال است که متشکل از یک حرف X سفید بر روی پس زمینه مشکی است. این لوگو برای اولین بار در وب سایت و نسخه دسکتاپ توییتر ظاهر شد و کمی بعد به اپلیکیشن‌های موبایل نیز راه پیدا کرد و رسما جای پرنده آبی و محبوب توییتر را گرفت.

    ایلان ماسک از زمانی که توییتر را خریداری کرد، در بیانیه‌های مختلف اعلام کرده بود که قصد دارد تغییرات قابل توجهی در این شبکه اجتماعی به وجود آورد و خدماتی فراتر از یک شبکه اجتماعی همچون پرداخت‌های همتا به همتا را به کاربران ارائه دهد. ایده‌ای که در واقع معنکس کننده برنامه محبوب WeChat در چین است. به همین دلیل رونمایی از لوگوی جدید توییتر و تغییر نام این برنامه به X را می‌توانیم نخستین اقدامات ایلان ماسک در جهت محقق ساختن این ایده در نظر بگیریم.

    بیشتر بخوانید: تاریخچه لوگو توییتر

    ماجرای لوگوی جدید توییتر

    ایلان ماسک با رونمایی از لوگوی جدید توییتر و حذف پرنده آبی رنگی که از سال 2006 بخشی از هویت توییتر و فرهنگ منحصر به فرد آن بود، گامی اساسی در جهت متحول ساختن این شبکه اجتماعی برداشت و هیاهوی بسیاری در میان کاربران به وجود آورد. در این طول این سال‌ها، توییتر به تدریج پیوند عاطفی عمیقی با مخاطبان خود ایجاد کرد و به عنوان پلتفرمی جهت اشتراک گذاری ایده‌ها و افکار مختلف مورد استفاده قرار گرفت؛ به طوری که توییت کردن به یک فعل تبدیل شد و هر توییت نیز به یک پست اشاره داشت. اما ایلان ماسک پس از خریداری این شبکه اجتماعی، بارها در توییت‌ها و مصاحبه‌های مختلف خود اعلام کرده بود که قصد دارد تغییراتی اساسی در این برنامه ایجاد کند که رونمایی از لوگوی جدید توییتر نیز اولین اقدام رسمی او برای متحول ساختن این پلتفرم بود.

    ایلان ماسک در روز 24 جولای 2023 نام حساب کاربری توییتر را در این شبکه اجتماعی به X تغییر داد (اما نام کاربری آن همچنان Twitter است) و لوگوی جدید توییتر را جایگزین پرنده آبی آن کرد. لوگوی جدید همانطور که اشاره کردیم، تنها متشکل از حرف بیست و چهارم الفبای لاتین یعنی حرف X است که در ابتدا دارای خطوط نازک بود اما ایلان ماسک آن را نپذیرفت و در نسخه دوم با خطوط ضخیم‌تر طراحی شد.

    علت انتخاب حرف X به عنوان لوگوی رسمی توییتر چیست؟

    انتخاب این حرف به عنوان عنصر اصلی لوگوی جدید توییتر احتمالا به دلیل علاقه زیاد ایلان ماسک به حرف X است که نمونه آن را در می‌توانیم در شرکت صنایع فضایی SpaceX (تحت مالکیت ایلان ماسک)، شرکت جدید هوش مصنوعی xAI او و حتی اتومبیل SUV شرکت خودروسازی تسلا به مدیریت ایلان ماسک که آن را تحت عنوان مدل X به بازار عرضه کرد، صراحتا مشاهده کنیم. پیش از رونمایی کامل از لوگوی جدید توییتر، در دفتر مرکزی توییتر واقع در سانفرانسیسکو، لوگوهای X در کافه تریا نمایش داده شدند و نام اتاق‌های کنفرانس به کلماتی با حرف X در آن‌ها، از جمله "eXposure"، "eXult" و "s3Xy" تغییر پیدا کرد.

    لوگوی جدید توییتر

    ایلان ماسک مدت‌ها پیش در گفتگوهای خود اشاره کرده بود که ممکن است نام توییتر را تغییر دهد، اما او یک روز پیش از معرفی لوگوی جدید توییتر در قالب یک توییت این روند را تسریع کرد و نوشت: «به ‌زودی با برند توییتر و به تدریج از تمامی پرنده‌های آبی آن خداحافظی خواهیم کرد». وی همچنین گفت که امیدوار است توییتر را به "برنامه Everything" به نام X تبدیل کند که نه تنها یک شبکه‌های اجتماعی است، بلکه خدمات مربوط به بانکداری و خرید را نیز ارائه می‌دهد.

    صبح روز رونمایی از لوگوی جدید نیز ایلان ماسک تصویری از یک X غول‌ پیکر که بر ساختمان اداری توییتر در سانفرانسیسکو نمایش داده شده بود را با عنوان: « - Our headquarters tonight دفتر مرکزی ما امشب» به اشتراک گذاشت. این موارد، مشهودترین تغییراتی است که ایلان ماسک از زمان امضای قرارداد خرید توییتر تا به امروز انجام داده است.

    واکنش ها به لوگوی جدید توییتر

    لوگوی جدید توییتر با واکنش‌های متفاوتی از سوی کاربران مواجه شد و آنها را درباره نام توییت‌ها دچار سردرگمی کرد. کارشناسان بازاریابی و برندسازی اذعان دارند که این تغییر نام تجاری، یعنی تغییر نام برنامه توییتر به X ممکن است سال‌ها نام توییتر را به خطر بیاندازد و تعداد کاربران آن را کاهش دهد.

    روز رونمایی از لوگوی جدید توییتر و در خارج از دفتر مرکزی آن در سانفرانسیسکو، پلیس در صحنه‌ای که یک خبرنگار رویترز شاهد آن بود، کارگران ساختمانی را از برداشتن تابلوی توییتر منع کرد؛ در حالی که در یک طرف ساختمان تنها پرنده آبی و حروف «er» باقی مانده بود. در همان روز نیز عبارت "#GoodbyeTwitter" در این پلتفرم با اشاره به لوگوی قدیمی توییتر در میان کاربران ترند شد؛ زیرا بسیاری از آنها از لوگوی جدید انتقاد کردند و نتوانستند با آن ارتباط عاطفی برقرار کنند.

    با این وجود، دریافت بازخوردهای مثبت و منفی در هنگام رونمایی از لوگوی جدید یک پلتفرم، امری طبیعی است و به رسمیت شناخته شدن آن توسط کاربران نیز کمی زمان‌بر است.

    درباره Everything App

    همانطور که اشاره کردیم، ایلان ماسک بارها و بارها از حرف X در نام شرکت‌های خود استفاده کرده است. او x.com را به عنوان یک بانک آنلاین در سال 1999 تأسیس کرد و بعدا به PayPal تبدیل شد اما آن را در سال 2017 از پی پال پس گرفت و گفت که این دامنه دارای "ارزش عاطفی" است. دامنه x.com اکنون به پلتفرم توییتر اطلاق می‌شود. لیندا یاکارینو، رئیس سابق تبلیغات در NBCUniversal که در 5 ژوئن به عنوان مدیرعامل توییتر شروع به کار کرد، در یادداشتی به کارمندان اعلام کرد که X "برای تغییر میدان شهر جهانی، از این نیز فراتر خواهد رفت."

    این یادداشت بدان معناست که این شرکت بر روی ویژگی‌های جدید در صدا، تصویر، پیام رسانی، پرداخت و امکان انجام امور بانکی کار خواهد کرد. به همین دلیل ایلان ماسک قصد دارد برنامه توییتر را به Everything App یا برنامه همه‌چیز تبدیل کند؛ یعنی برنامه‌ کاملی که همه چیز را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این تصمیم نشان می‌دهد که در آینده‌ای نه چندان دور شاهد تغییرات اساسی در توییتر هستیم و برنامه‌ای که سال‌ها در میان کاربران به یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده بود، شاید دیگر مانند سابق به فعالیت خود ادامه ندهد.

    ایلان ماسک و لوگوی جدید توییتر

    مسلما این پلتفرم برای ابداع مجدد کسب و کار خود با چالش‌هایی مواجه خواهد شد. تصمیم ایلان ماسک در رابطه با تغییر نام توییتر به X می‌تواند از نظر قانونی کمی پیچیده باشد؛ زیرا حرف X به طور گسترده در علائم تجاری مورد استفاده قرار می گیرد و شرکت‌هایی مانند متا و مایکروسافت نیز قبلا حقوق مالکیت معنوی این حرف را به نام خود ثبت کرده‌اند.

    نیکلاس میهر، استاد بازاریابی در دانشگاه چپمن گفت: «این تغییر نام تجاری نشان می‌دهد که ایلان ماسک از طراحی و اجرای هرگونه ایده‌ برای احیای توییتر به عنوان یک شبکه اجتماعی قدرتمند و مستقل صرف نظر کرده است و صرفاً 44 میلیارد دلار هزینه شده برای خرید این شبکه را هزینه تمام شده می‌داند».

    نظر شما درباره لوگوی جدید توییتر و ریبرندینگ این شبکه اجتماعی چیست؟ آیا ایلان ماسک می‌تواند شبکه اجتماعی محبوب‌تری از توییتر بسازد؟

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو