آنچه در این مقاله میخوانید

    معرفی بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    معرفی بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    طراحی لوگو به سبک لوگوتایپ (Logotype) از جمله روش‌های رایج خلق هویت و نماد بصری کسب و کارها است که مبتنی بر متن بوده و موجب ماندگاری نام یک برند در ذهن مخاطبان خواهد شد. برندهای ایرانی و خارجی بسیاری همچون همراه اول و یا گوگل و یاهو روش لوگوتایپ را برای طراحی لوگوی اختصاصی خود انتخاب کرده‌اند. اما به نظر شما بهترین لوگوتایپ های ایرانی کدام اند و چه چیز موجب ماندگاری یک لوگوتایپ ایرانی در ذهن مخاطبان خواهد شد؟ از آنجایی که لوگوتایپ‌ها بر پایه متن هستند و اشکال و تصاویر به ندرت در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ انتخاب فونت مناسب در آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

    راز موفقیت بهترین لوگوتایپ های ایرانی و خارجی نیز انتخاب فونت مناسب است که موجب ماندگاری و تثبیت نام برندها در ذهن مخاطبان و ایجاد تصویری ذهنی مثبت برای آنان خواهد شد. اما ساخت لوگوتایپ به سادگی انتخاب یک فونت و نوشتن نام برند در لوگو نیست و برای طراحی حرفه‌ای یک لوگوتایپ ماندگار و منحصر به فرد باید به سایر عناصر طراحی نیز توجه ویژه داشته باشید. در ادامه این مطلب نحوه انتخاب فونت و سبک های مختلف لوگوتایپ فارسی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با بهترین لوگوتایپ های ایرانی نیز آشنا خواهیم کرد. با آرمکده همراه باشید.

    لوگوتایپ چیست؟

    «لوگوتایپ» یا «لوگو نوشتاری» یکی از سبک‌های پرطرفدار و متداول طراحی لوگو است که بر پایه حروف و کلمات ساخته می‌شود. لوگوتایپ متشکل از نام کامل و یا تعدادی از حروف نام یک برند یا شرکت است که با فونتی مناسب در لوگو نوشته می‌شود. لوگوتایپ می‌تواند با حروف فارسی و یا انگلیسی طراحی شود که انتخاب از میان آنها کاملا به سلیقه و ترجیح شما بستگی دارد. اما به طور کلی طراحی لوگوتایپ فارسی برای برندهایی که در سطح داخلی فعالیت دارند گزینه بسیار مناسبی است که به سادگی می‌تواند آنها را از رقبا متمایز سازد. اما برندهایی که در سطح بین المللی فعالیت دارند نیز بهتر است برای خلق نماد بصری خود از لوگوتایپ انگلیسی استفاده کنند تا مخاطبان غیر ایرانی نیز قادر به درک لوگو و خواندن نام برند آنها باشند.

    در روش طراحی لوگو به سبک لوگوتایپ بر خلاف سایر سبک‌های طراحی همچون لوگوی تصویری یا ترکیبی، نمادهای بصری مرتبط با حوزه فعالیت مشاغل مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و لوگو تماما بر اساس نام برند طراحی خواهد شد. طراحی لوگو به سبک لوگوتایپ موجب ماندگاری نام‌های تجاری در ذهن مخاطبان شده و هیچگونه وابستگی به زمان ندارد؛ یعنی لوگوهای طراحی شده به سبک لوگوتایپ در گذر زمان، جذابیت خود را از دست نمی‌دهند و به عنوان نمادی ماندگار در ذهن مخاطبان ثبت خواهند شد. از طرفی دیگر لوگوهای طراحی شده به سبک لوگوتایپ، نمادهایی کاملا انحصاری و خاص هستند زیرا با استفاده از نام برند طراحی می‌شوند و امکان تکراری بودن و یا کپی برداری از آنها توسط رقبا وجود ندارد.

    بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    چطور یک لوگوتایپ فارسی خوب بسازیم

    سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چگونه یک لوگوتایپ فارسی خوب بسازیم و از آن به عنوان نشان تجاری کسب و کار خود استفاده نماییم؟ با کمی دقت به بهترین لوگوتایپ های ایرانی در می‌یابیم که موفقیت و ماندگاری این لوگوها تنها در انتخاب یک فونت مناسب خلاصه نمی‌شود. یک لوگوتایپ برای آنکه بتواند توجه مخاطبان را به خود جلب نماید باید بر اساس برخی اصول و ضوابط مربوط به طراحی لوگو ساخته شود. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در طراحی بهترین لوگوتایپ های ایرانی مشترک هستند و در واقع راز موفقیت آنها محسوب می‌شوند شامل:

    سادگی

    حفظ سادگی مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی بهترین لوگوتایپ های ایرانی است که توجه بیننده را به عنصر اصلی لوگو یعنی «نام برند» جلب کرده و موجب ماندگاری آن خواهد شد. لوگوتایپ‌های پیچیده، نامفهوم و شلوغ منجر به تشکیل تصویر ذهنی منفی در ذهن مخاطبان شده و موجب سلب اعتماد آنها از برند مربوطه می‌شود. از طرفی دیگر طیف گسترده‌ای از مخاطبان با لوگوهای نوشتاری ساده‌ای که دارای جزئیات اضافه و پیچیدگی‌های غیر ضروری نیستند، ارتباط عاطفی موثرتری برقرار کرده و خیلی سریع آنها را به خاطر می‌سپارند. بنابراین رعایت اصل سادگی یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در هنگام طراحی لوگوتایپ فارسی باید به آن توجه داشته باشید.

    فونت فارسی مناسب برای طراحی لوگوتایپ

    خوانایی

    خوانایی لوگوتایپ نیز ویژگی مهم دیگر این سبک از طراحی است که نقش حائز اهمیتی را در ماندگاری نام یک برند در ذهن مخاطبان ایفا می‌کند. فونت لوگوتایپ باید به گونه‌ای باشد که مخاطب به راحتی و بدون دشواری قادر به خواندن آن و به خاطر سپردن نام برند باشد. بهترین لوگوتایپ های ایرانی نیز با توجه به این نکته طراحی شده‌اند و نام برند به سادگی در آنها قابل خواندن است. البته منظور از انتخاب فونت خوانا برای طراحی لوگوتایپ این نیست که صرفا به سراغ فونت‌های کاملا ساده و کلاسیک بروید؛ بلکه به معنای آن است که در صورت انتخاب فونت‌های شکسته، نستعلیق و یا فانتزی باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید.

    انتخاب رنگ مناسب

    رنگ فونت از دیگر نکات مهم طراحی لوگوتایپ فارسی است که تاثیر بسزایی بر جلوه و جذابیت بصری آن خواهد داشت. رنگ لوگوتایپ باید متناسب با ماهیت و نوع کسب و کار موردنظر و البته اصول روانشناسی رنگ‌ها انتخاب شود. به عنوان مثال برای طراحی لوگوتایپ یک مهدکودک بهتر است از رنگ‌های شاد و پرانرژی همچون قرمز، آبی، زرد، بنفش و یا سبز استفاده کنید اما برای طراحی لوگوتایپ یک طلافروشی بهتر است از رنگ‌های سنگین‌تری همچون مشکی و یا طلایی استفاده نمایید. در صورت استفاده از چندین رنگ در لوگوتایپ نیز بهتر است به هماهنگی رنگ‌ها با یکدیگر توجه داشته باشید؛ زیرا استفاده از رنگ‌های نامرتبط در لوگو موجب شکل گیری عواطف و احساسات متناقض در مخاطب خواهد شد.

    سبک های مختلف لوگوتایپ فارسی

    طراحی افقی لوگوتایپ

    در حالت ایده آل بهتر است لوگوتایپ خود را به صورت افقی طراحی کنید؛ زیرا بر اساس تحقیقات انجام شده مخاطبان با لوگوتایپ‌های افقی ارتباط بهتری نسبت به لوگوتایپ‌های عمودی برقرار کرده و بسیار راحت‌تر آنها را به خاطر می‌سپارند. بهترین لوگوتایپ های ایرانی نیز همگی به صورت افقی طراحی شده‌اند و کمتر لوگویی وجود دارد که به صورت عمودی طراحی شده باشد.

    استفاده از اشکال هندسی

    قرار دادن لوگوتایپ در اشکال هندسی همچون دایره، بیضی و یا مربع نیز رویکرد رایج دیگری در طراحی لوگوتایپ است که قدرت تاثیرگذاری آن را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد. دو شکل هندسی دایره و مربع احساساتی همچون اعتماد، قدرت و امنیت را در مخاطبان به وجود می‌آورند و توجه آنان را به لوگو جلب خواهند کرد. استفاده از تکنیک کنتراست رنگ در طراحی لوگوتایپ نیز جذابیت آن را دو چندان کرده و نام برند را در نظر بینندگان برجسته می‌سازد. بنابراین قرار دادن لوگوتایپ در یک دایره و یا مربع با رنگ متضاد، جلوه بصری خاصی به لوگوی شما می‌بخشد و آن را از حالت سادگی خارج می‌کند.

    با در نظر داشتن این موارد می‌توانید یک لوگوتایپ فارسی خوب همچون بهترین لوگوتایپ های ایرانی طراحی کرده و از آن به عنوان نشان تجاری اختصاصی کسب و کار خود استفاده نمایید.

    چطور یک لوگوتایپ فارسی خوب بسازیم

    فونت فارسی مناسب برای طراحی لوگوتایپ

    همانطور که اشاره کردیم، انتخاب فونت مناسب به عنوان مهم‌ترین مرحله از طراحی لوگوتایپ در نظر گرفته می‌شود که در عین جذابیت باید ساده و خوانا نیز باشد. برای انتخاب فونت لوگوتایپ فارسی مدل‌های مختلفی همچون کلاسیک، مدرن، سنتی، نستعلیق و فانتزی وجود دارد که برای انتخاب از میان سبک های مختلف لوگوتایپ فارسی باید به نوع کسب و کار و حوزه فعالیت خود توجه داشته باشید.

    فونت‌های زیر چندین مورد از بهترین فونت‌های ایرانی برای طراحی لوگوتایپ فارسی هستند که می‌توانید از آنها برای طراحی لوگو نوشتاری برند خود استفاده نمایید:

    • فونت پرشین مابلا
    • فونت شاپرک
    • فونت امین
    • فونت ایران
    • فونت هیما
    • فونت رومو
    • فونت ماکان

    این فونت‌ها به عنوان مناسب‌ترین فونت‌های فارسی برای طراحی لوگوتایپ ایرانی شناخته می‌شوند که برخی از آنها به صورت لایه باز در دسترس قرار دارند و می‌توانید تغییرات دلخواه خود را در آنها اعمال کنید.

    بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    حال که با نکات مهم طراحی لوگوتایپ فارسی و میزان تاثیرگذاری آن بر ماندگاری نام تجاری خود در ذهن مخاطبان آشنا شدید، در این بخش چندین مورد از بهترین لوگوتایپ های ایرانی را به شما معرفی می‌کنیم.

    لوگو آپ

    لوگو اپلیکیشن شرکت آپ (آسان پرداخت) یکی از بهترین لوگوتایپ های ایرانی است که برای طراحی آن برخلاف سایر لوگوتایپ‌های رایج از فونت استفاده نشده است. فونت این لوگو در واقع نوعی فونت ابداعی است که طراح آن با استفاده از یک المان گرافیکی و آینه‌ای کردن آن و البته خلاقیت خود چنین لوگوی خاص و جذابی را خلق کرده است. استفاده از رنگ قرمز برای طراحی این لوگو نیز انتخاب هوشمندانه‌ای است که موجب جلب توجه سریع و ماندگاری آن در ذهن مخاطبان شده است.

    لوگو آپ

    لوگو دیجی کالا

    لوگو فروشگاه اینترنتی دیجی کالا یکی دیگر از بهترین لوگوتایپ های ایرانی است که به عنوان یکی از نمادهای تجاری ماندگار در دنیای طراحی لوگو شناخته می‌شود. البته لوگوی دیجی کالا در دو نسخه فارسی و انگلیسی طراحی شده که ترکیب رنگی و نحوه قرارگیری حروف آنها کاملا مشابه یکدیگر است. لوگوتایپ فارسی دیجی کالا نیز تا کنون دو مرتبه طراحی شده است که نسخه اول آن دارای ترکیب رنگی طوسی و قرمز در کنار یکدیگر است؛ یعنی کلمه دیجی با رنگ طوسی و کلمه کالا نیز با رنگ قرمز و به صورت سرهم نوشته شده است. اما در نسخه جدید تنها از رنگ قرمز مورد استفاده قرار گرفته و نام فروشگاه نیز به صورت جدا نوشته شده است. فونت لوگوتایپ دیجی کالا نیز فونتی ساده اما در عین حال جذاب است که به راحتی قابل خواندن می‌باشد.

    بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    لوگو میهن

    لوگو شرکت تولیدکننده محصولات لبنی میهن از دیگر نمونه‌های جذاب لوگوتایپ فارسی است که با ترکیب شکل هندسی بیضی و رنگ‌های قرمز، آبی و سفید طراحی شده است. فونت لوگوتایپ میهن فونتی نسبتا فانتزی اما در عین حال خوانا و جذاب است که در کنار سایر عناصر طراحی، این لوگوتایپ را به نمادی جذاب تبدیل کرده است.

    بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    لوگو دیوار

    لوگو وب سایت و اپلیکیشن نیازمندی‌های اینترنتی دیوار نیز یکی دیگر از بهترین لوگوتایپ های ایرانی است که تماما مبتنی بر کلمه (نام اپلیکیشن) بوده و با هیچ عنصر بصری دیگری ترکیب نشده است. فونت لوگوتایپ دیوار فونتی ساده و دارای گوشه‌های گرد است که جذابیت خاصی به آن بخشیده و استفاده از رنگ قرمز برای آن نیز موجب جلب توجه مخاطب و ماندگاری آن در ذهن کاربران این اپ شده است.

    لوگو دیوار

    لوگو چرم مشهد

    لوگو برند چرم مشهد نیز در فهرست بهترین لوگوتایپ های ایرانی قرار دارد که در چندین نسخه طراحی شده است. فونت لوگو در تمامی نسخه‌های آن یکسان است اما ترکیب رنگی آن تغییر پیدا کرده است. در نسخه اولیه لوگوتایپ چرم مشهد از ترکیب رنگی قرمز به منظور جلب توجه مخاطب استفاده شده و در کنار آن از دو مثلث که نشان بصری این برند محسوب می‌شود نیز مورد استفاده قرار گرفته است. اما در نسخه دیگر لوگوی چرم مشهد رنگ فونت و نماد بصری آن به قهوه‌ای روشن (عسلی) تغییر پیدا کرد. این رنگ ارتباط معنایی بیشتری با حوزه فعالیت و نوع محصولات گران قیمت این برند دارد و در حال حاضر نیز به عنوان لوگوی رسمی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    معرفی بهترین لوگوتایپ های ایرانی

    لوگو اسنوا

    لوگو برند تولیدکننده لوازم خانگی اسنوا یکی دیگر از بهترین لوگوتایپ های ایرانی است که علاوه بر نام برند، یک نماد بصری مشابه علامت move with balance (یین و یانگ) نیز در لوگوی آن مورد استفاده قرار گرفته است. لوگو اسنوا نیز دارای دو نسخه فارسی است که نسخه اول آن تنها با استفاده از نام برد، رنگ قرمز و فونتی ساده طراحی شده است. اما در لوگوی فعلی آن شاهد تغییر رنگ قرمز به آبی و اضافه شدن نماد بصری اسنوا با ترکیب رنگی سبز و آبی هستیم. رنگ سبز و آبی دارای قابلیت جلب اعتماد مخاطبان هستند و نوعی حس امنیت و آرامش را بیننده انتقال می‌دهند. انتخاب این دو رنگ برای طراحی لوگو یک برند تولیدکننده لوازم خانگی انتخاب هوشمندانه‌ای است که موجب ترغیب مشتریان نسبت به خرید از آن خواهند شد.

    لوگو اسنوا

    لوگو زمزم

    لوگوی برند معروف تولید نوشابه زمزم نیز به عنوان یکی از بهترین لوگوتایپ های ایرانی شناخته می‌شود که از ابتدای تاسیس این برند تا به امروز چهار مرتبه تغییر پیدا کرده است. آخرین نسخه لوگوی برند زمزم با رنگ قرمز و فونتی فانتزی و شکسته و طراحی شده که درعین پیچیدگی، خوانایی خود را حفظ کرده و به یکی از ماندگارترین نمادهای تجاری ایرانی تبدیل شده است.

    لوگوتایپ‌های معروف دیگری همچون لوگو مواد غذایی مهرام یا یک و یک، لوگو فروشگاه‌های همواره تخفیف کوروش، لوگو چی توز، لوگو شرکت ارائه دهنده خدمات صبانت، لوگو برنج طبیعت و غیره نیز در فهرست بهترین لوگوتایپ های ایرانی قرار دارند. با کمی دقت در لوگوتایپ‌های فارسی متوجه می‌شویم که در اکثر آنها از رنگ قرمز به عنوان رنگ اصلی لوگو استفاده شده است. به نظر شما علت چیست؟ بر اساس علم روانشناسی رنگ‌ها «رنگ قرمز» یکی از تاثیرگذارترین رنگ‌ها است که به سرعت توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند. این رنگ معمولا با احساساتی همچون عشق، انرژی، اشتیاق و قدرت همراه است و اغلب در صنایع غذایی، لوازم بهداشتی و مشاغل خدماتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ قرمز در میان رنگ‌ها دارای طولانی‌ترین طول موج است و به همین دلیل نزدیک‌تر از آنچه که هست به نظر می‌رسد.

    لوگو زمزم

    جمع بندی

    ما در این مطلب سبک و اصول طراحی لوگوتایپ را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم و شما را با بهترین لوگوتایپ های ایرانی نیز آشنا کردیم. همانطور که خواندید، لوگوتایپ یا لوگو نوشتاری یکی از سبک‌های رایج طراحی لوگو است که مبتنی بر حروف و کلمه بوده و با استفاده از نام برندها طراحی می‌شود. لوگوتایپ دارای دو نوع لوگوتایپ فارسی و انگلیسی است که نسخه انگلیسی آن برای برندهای فعال در عرصه بین المللی و نسخه فارسی آن نیز برای برندهای فعال در سطح داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لوگوهایی همچون لوگو همراه اول، دیجی کالا، زمزم و دیوار به عنوان بهترین لوگوتایپ‌ های ایرانی شناخته می‌شوند که دارای فونت‌های خوانا و ترکیب رنگی جذابی هستند و به نمادهای تجاری ماندگاری در عرصه فعالیت خود تبدیل شده‌اند.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو