آنچه در این مقاله میخوانید

    تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست؟

    تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست؟

    در دنیای بازاریابی و برندسازی به منظور ایجاد آگاهی از یک برند و جلب توجه مخاطبان از دو ابزار مهم و کاربردی به نام تگ لاین (Tagline) و اسلوگان (Slogan) استفاده می‌شود. اما تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست و چگونه می‌توانیم از آنها در جهت رشد و توسعه نام تجاری خود استفاده کنیم؟ تمامی کسب و کارهای موفق و پیشرو از تگ لاین و اسلوگان به منظور برقراری ارتباط موثر با مشتریان و ایجاد تصویر ذهنی مثبت استفاده می‌کنند. تگ لاین و اسلوگان عبارات کوتاه و تاثیرگذاری هستند که با هدف معرفی یک کسب و کار ابداع می‌شوند اما بسیاری از افراد این دو ابزار را معمولا به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. به نظر شما فرق تگ لاین و اسلوگان چیست و چگونه می‌توانیم آنها را از یکدیگر تشخیص دهیم؟ توانایی تشخیص و ایجاد تمایز میان این دو مفهوم به شما کمک می‌کند تا بتوانید کسب و کار خود را به روشی موثر به مخاطبان هدف معرفی نمایید. به همین منظور در ادامه این مطلب تفاوت تگ لاین و اسلوگان را به طورکامل مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با مفهوم دقیق آنها آشنا خواهیم کرد. با آرمکده همراه باشید.

    Tagline چیست؟

    تگ لاین یک عبارت یا جمله کوتاه است که در واقع شعار تبلیغاتی یک برند بوده و با هدف معرفی و تقویت یک نام تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. تگ لاین‌ها بر خلاف اسلوگان‌ها معمولا دائمی هستند و در طول مدت فعالیت یک برند تغییر پیدا نمی‌کنند. شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ در کمپین‌های بازاریابی و تبلیغاتی خود از تگ لاین استفاده می‌کنند تا از طریق آن بتوانند تاثیر همیشگی بر مخاطبان داشته باشند. تگ لاین در واقع هدف و رویکرد اصلی یک برند را بدون ذکر ویژگی محصولات و خدمات آن به مشتریان معرفی می‌کند و آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تگ لاین‌ها عباراتی به یادماندنی هستند که یک برند را از سایر برندها متمایز ساخته و به مصرف کنندگان کمک می‌کنند تا نام تجاری موردنظر را به خاطر بسپارند.

    به عنوان مثال جمله معروف «هیچکس تنها نیست» تگ لاین یا شعار معروف شرکت همراه اول است که از همان ابتدا در کنار نام و لوگوی این شرکت ذکر شده است. این تگ لاین نیز مانند نام و لوگوی همراه اول به عنوان بخشی از هویت این شرکت شناخته می‌شود و به خوبی در ذهن مخاطبان ثبت شده است. جمله معروف «Just Do It» نیز تگ لاین موفق برند نایکی است که در تمامی دنیا شناخته شده است و در همه جا در کنار لوگوی نایکی دیده می‌شود.

    تگ لاین

    تگ لاین‌ها معمولا به نقطه قوت یک برند اشاره می‌کنند و اغلب پس از پایان تیزر تبلیغاتی نمایش داده می‌شوند و در زیر لوگوی برند قابل مشاهده هستند. همانطور که اشاره کردیم، تگ لاین‌ها در طول زمان تغییری نمی‌کنند و تغییر آنها تنها در صورتی اتفاق می‌افتد که یک شرکت درگیر فرآیند بازسازی برند ((Rebranding و زیرساخت‌های خود شود. نمونه‌هایی از معروف‌ترین تگ لاین‌های برندهای ایرانی شامل:

    • طعم خوش لحظه‌ها (چی توز)
    • به سلامت خانواده می‌اندیشد (پاکسان)
    • هم مزه‌ی هر لحظه (مزمز)
    • دوست بزرگ و کوچک (رامک)
    • بانک تجارت، بانک فردا (بانک تجارت)
    • زیبا، جادار، مطمئن (امرسان)
    • به همین سادگی به همین خوشمزگی (پودر کیک رشد)
    • ال سی من، انتخاب خاص تن (ال سی من)
    • همراه سرد و گرم زندگی (راسان)
    • بزن شارژ شی (*780)
    • بانک خوب سرمایه است (بانک سرمایه)

    اسلوگان

    اسلوگان چیست و چه کاربردی دارد؟

    به نظر شما اسلوگان چه تفاوتی با تگ لاین دارد و با چه هدفی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ اسلوگان نیز یک عبارت کوتاه و چند کلمه‌ای است که در فرآیند بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد و هدف اصلی آن نیز برجسته سازی و توسعه محصولات و خدمات یک برند است. این عبارات معمولا علت وجودی و پیام یک برند را به مخاطبان معرفی می‌کنند و در واقع بر ویژگی‌های خدمات آن تمرکز دارد. اسلوگان‌ها بر خلاف تگ لاین‌ها عباراتی موقتی و کوتاه مدت هستند که در طول زمان تغییر پیدا می‌کنند تا بتوانند ویژگی‌ها و قابلیت‌های یک محصول را در یک بازه زمانی کوتاه به مخاطب معرفی کنند. بنابراین اصلی‌ترین تفاوت تگ لاین اسلوگان را می‌توانیم مدت زمان کاربرد آنها در امر تبلیغات و بازاریابی در نظر بگیریم.

    یک اسلوگان موفق در کنار لوگو و نام یک برند به عنوان یک عنصر کلیدی و تاثیرگذار شناخته می‌شود که می‌تواند توجه مصرف کنندگان را به محصولات و خدمات آن جلب نماید. اسلوگان‌ها معمولا به یک محصول و یا یک کمپین تبلیغاتی خاص تعلق دارند که پس از مدتی به دست فراموشی سپرده می‌شوند و ممکن است دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. با این وجود، اسلوگان‌ها عباراتی به یادماندنی هستند که احساسات مثبتی را درباره یک محصول خاص به مخاطب انتقال می‌دهند و در عین حال نیز مهم‌ترین ویژگی‌ آن را معرفی می‌کنند. به عنوان مثال جمله «پشتم گرمه» اسلوگان موفق شرکت ایران رادیاتور است که به قابلیت ایجاد گرمای مطلوب رادیاتورها و پکیج‌های این شرکت اشاره دارد. این جمله برای مدتی کوتاه در تبلیغات ایران رادیاتور به منظور برجسته سازی پیکج‌های این برند مورد استفاده قرار گرفت اما تگ لاین یا شعار تبلیغاتی اصلی آن محسوب نمی‌شود.

    اسلوگان چیست

    نمونه‌هایی از بهترین اسلوگان‌های برندهای ایرانی شامل:

    • اصل بخرید (ایران خودرو)
    • یه گاز خوشمزه (چی توز موتوری)
    • یک تعویض طلایی (اپلیکیشن دیوار)
    • ایران یک شهر دارد (بانک شهر)
    • فرق می‌کنه (سان استار)
    • از سرعت واقعی لذت ببرید (رایتل)

    همانطور که می‌بینید این جملات به توصیف و برجسته سازی یکی از ویژگی‌های محصولات و یا خدمات شرکت‌های موردنظر پرداخته‌اند اما تگ لاین یا شعار تبلیغاتی اصلی آنها محسوب نمی‌شوند.

    بررسی تفاوت تگ لاین و اسلوگان

    حال که با تعریف و مفهوم دقیق این دو ابزار کاربردی در بازاریابی و تبلیغات آشنا شدید، به نظر شما تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست و چه چیزهایی آنها را از یکدیگر متمایز می‌سازد؟ برای بررسی تفاوت تگ لاین اسلوگان می‌توانیم آنها را از چندین منظر مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم تا بتوانیم تفاوت‌های بنیادی آنها را درک نماییم. تگ لاین و اسلوگان هر دو به عنوان ابزارهای مهم و کاربردی بازاریابی شناخته می‌شوند و ممکن است ظاهرا شبیه به یکدیگر باشند و در بسیاری از مواقع نیز به جای یکدیگر به کار گرفته شوند. اما کاربرد آنها تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر دارد و برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال برای آنکه تفاوت تگ لاین و اسلوگان را به خوبی درک کنید، در این بخش این دو مفهوم مهم را در جهات مختلف با یکدیگر مقایسه می‌کنیم. اصلی‌ترین تفاوت‌های اسلوگان و تگ لاین شامل:

    بررسی تفاوت تگ لاین و اسلوگان

    هدف

    «هدف» مهم‌ترین تفاوت تگ لاین و اسلوگان است که نقش مهمی را در فرآیند ابداع آنها ایفا می‌کند. اسلوگان معمولا برای بیان ویژگی یک محصول یا ماموریت برند ساخته می‌شود اما تگ لاین، شعار تبلیغاتی آن است که تصویر ذهنی مخاطب از برند را تشکیل می‌دهد. تگ لاین‌ها در صورتی که به صورت اصولی و متناسب با رویکرد برند ایجاد شوند به خوبی در ذهن مخاطبان ثبت می‌شود و افراد با شنیدن نام یک برند به سرعت تگ لاین یا شعار آن را به خاطر می‌آورند. اما اسلوگان‌ها عموما با هدف توصیف ویژگی اصلی محصولات و خدمات در یک کمپین تبلیغاتی به وجود می‌آیند و شما می‌توانید به ازای هر محصول یک اسلوگان خاص برای آن داشته باشید. اما تگ لاین چنین نیست و هر برند تنها می‌تواند یک تگ لاین برای معرفی خود به مصرف کنندگان داشته باشد.

    اسلوگان‌ها به منظور تبلیغ و فروش یک محصول ساخته می‌شوند اما تگ لاین‌ها با هدف افزایش آگاهی مخاطبان از نام تجاری و معرفی حوزه کلی فعالیت برند ابداع می‌شوند. به طور کلی اسلوگان‌ها بر جنبه‌های تبلیغاتی برند تمرکز دارند، در حالی که تگ لاین‌ها بر ایجاد شهرت و افزایش آگاهی افراد از یک نام تجاری متمرکز هستند.

    تعداد کلمات

    دیگر تفاوت تگ لاین و اسلوگان در تعداد کلمات آنها است که با توجه به سلیقه و رویکرد برند موردنظر انتخاب می‌شوند. اگرچه اسلوگان و تگ لاین هر دو عباراتی کوتاه و توصیفی هستند اما تعداد کلمات اسلوگان غالبا از تگ لاین بیشتر است. تگ لاین‌ها معمولا بین سه الی پنج کلمه هستند اما اسلوگان‌ها می‌توانند طولانی‌تر باشند و تعداد کلمات آنها بین هفت تا نه کلمه متغیر است. علت اصلی تفاوت تعداد کلمات این است که اسلوگان با هدف شرح ویژگی و برجسته سازی محصولات و خدمات یک برند طراحی می‌شود اما تگ لاین بیانگر ماموریت کلی یک برند است و باید کوتاه‌ و مختصر باشد تا در خاطر مخاطب ثبت شود.

    ماندگاری

    «ماندگاری» به عنوان اصلی‌ترین تفاوت تگ لاین و اسلوگان در نظر گرفته می‌شود و همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، تگ لاین‌ها همیشگی هستند اما اسلوگان‌ها در طول زمان تغییر پیدا می‌کنند. هر برند در طول دوره فعالیت خود معمولا از یک تگ لاین استفاده می‌کند و تنها در صورتی آن را تغییر می‌دهد که درگیر فرآیند بازسازی برند شود. اما از آنجایی که اسلوگان‌ها برای توصیف یک محصول و یا راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا ماندگاری کمتری دارند و زمانی که شرکت بخواهد از یک محصول جدید رونمایی کند، اسلوگان خود را تغییر می‌دهد.

    مراحل توسعه

    مراحل توسعه و ابداع نیز دیگر تفاوت تگ لاین و اسلوگان است. شرکت‌ها تگ لاین خود را در مراحل ابتدایی توسعه نام تجاری و استراتژی‌های برنامه ریزی بازاریابی خود طراحی می‌کند. اما اسلوگان‌ها زمانی ساخته می‌شوند که شرکت قصد راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی و یا رونمایی از یک محصول جدید را داشته باشد. بنابراین یک برند زمانی که بخواهد بر جنبه‌های مختلف محصولات خود تمرکز کند، اسلوگان خود را تغییر می‌دهد تا بتواند تنها بر یک عنصر خاص تمرکز کند. در حالی که تگ لاین تنها یک مرتبه ساخته می‌شود در طول فعالیت برند بدون تغییر باقی می‌ماند.

    تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست؟

    جمع بندی

    ما در این مطلب تعرف و تفاوت تگ لاین و اسلوگان را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم و شما را با چندین نمونه از تگ لاین‌ها و اسلوگان‌های موفق ایرانی آشنا کردیم. اگر بخواهیم به طور خلاصه به پرسش اساسی شما یعنی تعریف تگ لاین و اسلوگان چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ پاسخ دهیم باید بگوییم که تگ لاین برای توصیف برند و اسلوگان نیز برای توصیف یک محصول خاص ساخته می‌شود. تفاوت تگ لاین و اسلوگان نیز در هدف، میزان ماندگاری، نحوه توسعه و تعداد کلمات آنها خلاصه می‌شود. افراد بسیاری این دو ابزار کاربردی و مهم بازاریابی را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند؛ در صورتی که تگ لاین و اسلوگان دارای تفاوت‌های بنیادی هستند. بنابراین اگر صاحب کسب و کار شخصی خود هستید با درک تفاوت این دو ابزار پرکاربرد، یک تگ لاین منحصر به فرد و خاص برای برند خود و چندین اسلوگان برای برجسته سازی ویژگی‌های محصولات خود طراحی کنید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو