آنچه در این مقاله میخوانید

    چگونه به یک طراح لوگو موفق تبدیل شوم؟

    چگونه به یک طراح لوگو موفق تبدیل شوم؟

    طراحی لوگو یکی از جالب‌ترین و هیجان‌انگیزترین بخش‌های صنعت طراحی گرافیک است. فکر ایجاد لوگویی که میلیون‌ها نفر بتوانند آن را ببینند، برای بسیاری وسوسه انگیز بوده و تعجبی ندارد که علاقه به این زمینه در عصر حاضر از همیشه بیشتر شده باشد.

    در ادامه‌ی این مقاله با شما در مورد لوگو و اینکه چگونه می‌توانید به طراح لوگو تبدیل شوید صحبت خواهیم کرد. با وجود اینکه روش‌هایی که در ادامه گفته شده برای تبدیل شدن به یک طراح لوگو به شما کمک خواهند کرد، اما موضوع اصلی این است که اگر قصد پبشرفت در این حوزه را دارید، باید دائما برای برند‌ها و شرکت‌های مختلف یا حتی خیالی لوگو طراحی کنید. تبدیل شدن به یک طراح لوگوی بزرگ، علاوه بر مطالعه‌ی منابع، به تمرین و ممارست زیاد نیاز دارد.

    فراخوان طراحی لوگو

    آیا لوگو فقط یک علامت است؟

    لوگو وظیفه‌ی معرفی سازمان یا شرکتی را از طریق تصویر به عهده دارد. لوگو باید به‌سادگی شناخته و درک شود. لوگوها معمولاً شامل نمادها یا متن‌هایی با سبک خاص و یا هر دو هستند. این‌ها را اغلب هنرمندان گرافیست با مشورت متخصصان بازاریابی شرکت‌ها طراحی می‌کنند.

    سه نوع لوگو وجود دارد که اغلب به صورت ترکیبی استفاده می‌شوند. این سه نوع عبارتند از:

    - اندیش‌نگاره یا ایدئوگراف

    - تصویر‌نگاره یا حرف‌تصویری یا پیکتوگراف ؛

    - لوگوتایپ

    لوگوهایی مانند تیک نایک، طاق‌های طلایی مک دونالدز و سیب گاز زده‌ی اپل، یک وجه اشتراک دارند و آن این است که همگی چنان موفق هستند که دیگر نیازی نیست بگویید این لوگو نمایانگر چیست؛ هر جا که باشند، مصرف‌کنندگان انتظارات خاصی از آن‌ها خواهند داشت. این‌ها حکم سخنگوی شرکت خود را پیدا کرده‌اند.

    لوگو قرار است چه چیزی را به مخاطب نشان دهد؟

    پشت طراحی لوگو یک روانشناسی نهفته است که به لوگوی شما اجازه می‌دهد ارتباط درستی با مصرف‌کنندگان برقرار کنید. لوگو دست روی احساسات مشتریان و مصرف‌کنندگان محصول شما می‌گذارد و باعث می‌شود که دو بار فکر کنند.

    در واقع شاید بتوان گفت لوگو قرار نیست چیزی را به مخاطب نشان دهد؛ بلکه قرار است شما را برای مشتری متمایز و به یاد ماندنی کند. برخی سعی دارند با لوگوی خود محتوای کسب و کارشان را نشان دهند و برخی می‌خواهند هدف و خط‌و‌مشی کسب‌و‌کارشان را معرفی کنند.

    ملزومات طراحی لوگو

    آشنایی با اصول موثر در طراحی لوگو

    فراموش نکنید تنها لوگویی که به خوبی در مورد طراحی‌اش فکر شده باشد می‌تواند به شکلی هدفمند در رشد کسب‌و‌کار شما مؤثر واقع شود. در اینجا شش اصل پایه‌ای که طراحان لوگوی حرفه‌ای باید مد‌نظر قرار دهند را بیان می‌کنیم.

    1. طرح باید ساده باشد

    لوگوهای ساده بهتر مورد توجه قرار می‌گیرند و به خاطر سپرده می‌شوند. سادگی چیزی است که در لوگوی برندهای معروف به خوبی دیده می‌شود. برندهایی مثل هوندا، نایک، مک دونالدز و کوکا شاهدان زنده‌ی این اصل هستند.

    2. به یاد ماندنی بودن

    مسئله این است که هیچ کس بیشتر از یک ثانیه به لوگو نگاه نمی‌کند. بنابراین باید طوری طراحی شود که به یاد بماند. اگر طرح لوگو ساده باشد بهتر در خاطر می‌ماند. رنگ نیز نقش بزرگی در به یاد ماندنی ساختن لوگو ایفا می‌کند.

    3. لوگو باید انعطاف پذیر و انطباق پذیر باشد

    در کسب و کار خود لوگو را از روی کارت ویزیت گرفته تا روی بیلبورد استفاده خواهید کرد؛ بنابراین لوگوی شما در ابعاد مختلف ظاهر خواهد شد. یک مورد دیگر که لوگو روی آن استفاده می‌شود، صفحه‌های نمایش الکترونیکی هستند. برای اینکه محدودیت‌های گرافیکی لوگو را بردارید، باید لوگوی خود را در فرمت عمودی طراحی کنید.

    4. لوگو باید مناسب باشد

    لوگو باید به شکلی انتحاب شود که نماینده‌ی کسب و کار مورد نظر باشد. به عنوان مثال نمی‌توانید از رویه‌ی حرفه‌ای سیاه برای برند لباس کودکان استفاده کنید بلکه بهتر است یک رویه‌ی رنگی که جلب توجه می‌کند برای آن انتخاب کنید.

    فراخوان طراحی لوگو

    5. لوگو باید مدرن اما بی‌زمان باشد

    اگرچه در طراحی لوگو باید از شیوه‌های مدرن طراحی بهره بگیرید اما یادتان باشد که لوگو نباید فقط از مد روز پیروی کند وگرنه بعد از چند سال از مد افتاده و قدیمی به نظر خواهد رسید.

    6. لوگو باید متفاوت و منحصر به فرد باشد

    نگاهی به رقبای خود بیندازید و بعد دنبال لوگویی بروید که شبیه هیچ کدام از آن‌ها نباشد. باید در نگاه اولی که مخاطب به کسب و کارتان می‌اندازد، نسبت به رقبا متنایز به نظر برسید. لوگو بهترین راه ایجاد این تمایز است. با این که همه از اصولی خاص پیروی می‌کنند، اما باید به نتیجه‌ای متفاوت و خاص برسید.

    7. تایپوگرافی

    تایپوگرافی لوگوی شما باید ویژه باشد. نباید از فونت‌های رایج استفاده کنید؛ چون باعث می‌شود لوگوی شما بی‌روح به نظر برسد و توجه بیننده را جلب نکند.

    نرم‌افزارهای مورد نیاز برای طراحی لوگو

    برای طراحی لوگو به دو گروه ابزار احتیاج دارید:

    - ادیتورهای عکس (Image editors) و نرم‌افزارهای کار با تصویر

    - نرم‌افزارهای مخصوص طراحی لوگو مثل گروه نرم‌افزارهای Adobe، فتوشاپ، این-دیزاین، ایلاستریتور، کورل دراو و غیره

    اما صرفا داشتن این ابزارها کافی نیست. نیاز به داشتن آگاهی در زمینه‌هایی مثل تئوری‌های رنگ، روانشناسی رنگ‌ها، روانشناسی لوگو و غیره نیاز دارید.

    برای یادگیری طراحی لوگو باید با چه تئوری‌هایی آشنا باشید؟

    امروزه تبلیغات به ابزاری برای اداره‌ی جهان تبدیل شده است. مردم چیزهایی را می‌خرند که به آن‌ها حس شادی، ناراحتی، هیجان، امنیت و غیره بدهد. لوگوی شما می‌تواند این حس‌ها را در آن‌ها ایجاد کند؛ بنابراین لازم است با نماد شناسی آشنا باشید.

    برای اینکه بتوانید روانشناسی لوگو را درک کنید، باید بدانید برای چه کسی لوگو را طراحی می‌کنید. افراد مختلف احساسات متفاوتی نسبت به یک چیز واحد دارند. تئوری رنگ یکی دیگر از مهم‌ترین تئوری‌هایی است که می‌تواند در طراحی لوگو به شما کمک کند، چرا که به شما شناختی از مخاطبان مختلف و زمینه‌های متعدد هر کسب و کار می‌دهد.

    چگونه باید انتخاب رنگ مناسب برای لوگوهای مختلف را بیاموزید؟

    پاسخ کوتاه روانشناسی رنگ‌هاست. انسان به تصویر بیشتر از متن ساده توجه می‌کند چون مغز ما تصاویر را بهتر از متون پردازش می‌کند؛ یعنی بیش از 60 هزار بار سریع‌تر. با انتخاب رنگ مناسب می‌توانید احساس‌های مورد نظرتان را به مخاطب منتقل و خود را در ذهن او ماندگار کنید. برای مثال وقتی به نتفلیکس فکر می‌کنیم، رنگ قرمز، فیس بوک آبی، استارباکس سبز در ذهنمان تداعی می‌شوند.

    چرا برای انجام طراحی لوگو باید با لوگوهای موفق و ناموفق آشنا شویم؟

    با قدرت وب و با توجه به اینکه چشمان بیشتری لوگوی شما را می‌بینند، مهم است که کسب و کارها پیام منحصر‌به‌فرد خود را منتقل کنند. کوچک‌ترین خطایی در انتقال این پیام تبدیل به یک اشتباه شده و تاوان آن شکست خواهد بود. از آنجا که بهترین راه برای جلوگیری از اشتباه این است که از تجربه‌ی دیگران استفاده کنید، بنابراین خوب است لوگوهای موفق و ناموفق را بشناسید تا بدانید برای موفقیت چه کاری باید انجام دهید و چه کاری را نباید انجام دهید.

    برخی لوگوهای موفق در سطح ایران

    - لوگوی شرکت سایپا، طراح استاد مرتضی ممیز

    - لوگوی سازمان آتش نشانی طراح استاد مرتضی ممیز

    - لوگوی شهرداری تهران، طراح استاد مرتضی ممیز

    - لوگوی علامت استاندارد ایران، طراح استاد مرتضی ممیز

    - لوگو تایپ ایران خودرو، استاد بیژن جناب

    - لوگوی بانک صادارت، استاد اسماعیل کیا مقدم

    - لوگوی شرکت نفت، استاد احمد میرزا

    فراخوان طراحی لوگو

    چند نمونه از لوگوهای موفق در سطح جهان

    - استارباکس

    - مک دونالدز

    - اپل

    - مرسدس

    - پپسی

    - نایک

    - کوکا‌کولا

    - شَنِل

    - میکی‌موس

    برخی لوگوهای ناموفق در سطح جهان

    بینگ (bing)

    MSN

    المپیک 2012 لندن

    هتل هیلتون

    موسسه مطالعات شرقی (Institute of Oriental Studies)

    ایده‌یابی برای طراحی لوگو

    برای پیدا کردن ایده‌ی طراحی لوگو، در سایت‌های مربوط به طراحی‌های گرافیکی جستجو کنید. مهم نیست که حتماً تمرکز سایت‌ها بر طراحی لوگو باشد. می‌توانید به کسب و کارهای دیگری که در همان صنعت فعالیت می‌کنند نیز نگاه کنید. کسب و کار مشتری خود را هم بررسی کنید تا بدانید برای چه هدفی قرار است لوگو طراحی کنید.

    یک طراح لوگو باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟

    مهم‌ترین ویژگی برای طراح لوگو خلاقیت است؛ چرا که لوگو یعنی خلق اثری ماندگار، تاثیرگذار و متفاوت. طراح لوگو باید دیدی وسیع و ذهنی پویا داشته باشد. همچنین باید صبور باشد چرا که طراحی لوگو کاری زمان‌بر است و گاهی شاید لازم باشد چند روز درگیر آن شود؛ بنابراین نباید عجول باشد.

    مهارت‌های لازم برای یک طراح لوگوی حرفه‌ای

    طراحان لوگو نیاز است که 8 مهارت اصلی داشته باشند؛ از مهارت‌های ساده‌تر مثل ارتباط و خلاقیت گرفته تا مهارت‌های سخت‌تر مثل تایپو‌گرافی و کد‌نویسی. در غیر‌این صورت در بازار کار امروز نمی‌تواند موفق باشد.

    1. خلاقیت

    داشتن خلاقیت به طراح لوگو کمک می‌کند طرح‌هایی یکتا و جذاب طراحی کند.

    2. ارتباط

    کلید خلق محصول موفق این است که بفهمید مشتری از لوگوی طراحی شده چه می‌خواهد. در عصر دیجیتالی امروز مردم نمی‌دانند چگونه با هم حرف بزنند. داشتن توانایی خوب شنیدن، پردازش بازخورد و توضیح عناصر طرح بدون اینکه خیلی وارد بخش‌های فنی شود، می‌تواند امتیاز خوبی برای یک طراح لوگو باشد.

    3. تایپوگرافی

    زبان نوشتاری به ‌کار گرفته شده در طراحی لوگو علاوه بر خوانایی باید بیننده را نیز جذب کند.

    4. اپ‌های خلاقانه Adobe

    دانش استفاده از نرم افزارهای Adobe به خصوص Illustrator، InDesing و فتوشاپ برای طراحان گرافیک ضروری است.

    5. رسانه‌های تعاملی

    رسانه‌های تعاملی ابزاری هستند که از طریق متن، تصاویر متحرک، انیمیشن، ویدئو، صوت و غیره، کاربر را مجبور به تعامل می‌کنند.

    فراخوان طراحی لوگو

    6. برند سازی

    طراحان گرافیک برای اینکه بتوانند نیازهای مشتری را درک کنند، باید اول برند او را درک کنند. برند‌سازی در شبکه‌های اجتماعی طراحان گرافیک را در بخش‌های مختلف این صنعت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    7. ارائه دادن

    طراح گرافیک باید بتواند داستان برند را در ذهنش بسازد و داده‌های پیچیده را گرفته و با بیانی واضح، طوری که مشتری بتواند هضم کند، ارائه دهد.

    آیا تحصیلات دانشگاهی برای تبدیل شدن به یک طراح لوگوی حرفه‌ای لازم است؟

    اگرچه بسیاری از افرادی که در حال حاضر طراح لوگو هستند تحصیلات دانشگاهی ندارند اما این بدان معنا نیست که تحصیلات دانشگاهی در این زمینه کمک‌کننده نخواهد بود. داشتن تحصیلات آکادمیک حتی اگر هیچ کمکی نکند، برای گرفتن خط‌ و مشی و قرار گرفتن بین سایر افراد خلاق در این حیطه مفید خواهد بود.

    برای طراحی لوگو چه اطلاعاتی در مورد مشتری‌تان باید داشته باشید؟

    برای طراحی لوگوی یک کسب و کار لازم است درباره‌ی موضوعات زیر آکاهی داشته باشید:

    - دلیل آغاز کردن کسب و کارش چه بوده است؟

    - باورها و ارزش‌هایش چیست؟

    - چه کارهایی را بهتر از رقبایش انجام می‌دهد؟.

    - چه چیزی او را از بقیه‌ی رقبایش متمایز کرده است؟

    - سه کلمه‌ی کلیدی که خودش برندش را با آن توصیف می‌کند؟

    چگونه باید انتخاب فونت مناسب برای طراحی لوگوهای مختلف را بیاموزید؟

    فونت بخش تکمیل کننده‌ی لوگو محسوب می‌شود. انتخاب درست فونت می‌تواند بر مزایای لوگوی شما بیفزاید؛ ولی فونت نامناسب باعث می‌شود پیام مد نظر شما به مخاطب منتقل نشود. برای انتخاب بهترین فونت‌ها برای لوگو به چند مورد توجه کنید:

    - فونت باید ساده باشد

    لوگویی که فونتِ تر‌و‌تمیزتری دارد، ساده‌تر روی محصولات مختلف چاپ می‌شود. یادتان باشد که قرار است لوگو کوچک و بزرگ شود؛ پس لازم است که لوگو به شیوه‌ای طراحی شود که با بزرگ کردن سایز آن کیفیت اُفت نکند و با کوچک کردن آن نیز المان‌ها و جزئیات محو نشوند.

    - ببینید رقبا از چه فونت‌هایی استفاده کرده‌اند 

    هدف از این کار تقلید نیست بلکه می‌خواهید آنالیز کنید که راه حل‌های آن‌ها هوشمندانه بوده است یا نه. سعی کنید از تجارب و لوگوهای موفق‌تر بیاموزید، چرا که بررسی لوگوهای سطح پایین از انتظارات شما برای لوگویتان کم خواهند کرد، در نتیجه به یک لوگوی بد هم راضی خواهید شد.

    فراخوان طراحی لوگو

    - فونت باید هویت برند را نشان دهد

    فونت باعث می‌شود که لوگو به یادماندنی و قابل تشخیص باشد. ببینید کدام فونت برای شرکت شما مناسب‌تر است. بررسی کنید که آیا فونت انتخابی‌تان جدی، رسمی، مرتب و منظم است یا نشان دهنده‌ی بی‌حواسی و بی‌نظمی است؟ مدرن و نو بودن را انتقال می‌دهد یا سنتی و محافظه‌کاری را بیان می‌کند؟ توجه کنید که صنایع مختلف ارزش‌های مختلف دارند که از طریق فونت‌های مختلف انتقال می‌یابند. - در استفاده از تعداد فونت افراط نکنید

    یک فونت یا نهایتاً دو فونت کافی است. فونت‌های بیشتر زشت و شلوغ به نظر می‌رسند و باعث می‌شوند مشتریان اعتمادشان را به شما از دست بدهند. شرکت‌های بزرگ فقط بر یک فونت تکیه می‌کنند. شرکت‌های کوچک‌تر از فونت‌های مختلف برای اسم شرکت و شعار خود استفاده می‌کنند.

    - از فونت‌هایی که مُد می‌شوند استفاده نکنید

    عمر مد کوتاه است. چیزی که امروز مد می‌شود فردا به دست فراموشی سپرده خواهد شد. اگر می‌خواهید کسب‌و‌کارتان سالیان سال دوام پیدا کند، گول مد را نخورید. فونتی را انتخاب کنید که ارزش‌ها و ویژگی شرکت شما را نشان می‌دهد.

    چگونه باید عناصر مناسب برای طراحی یک لوگو را پیدا کنید؟

    قبل از شروع طراحی لوگو باید چند مورد را مد نظر قرار دهید:

    1. شرکتی که می‌خواهید برای آن طراحی لوگو انجام دهید، نماینده‌ی چه چیزی است؟

    2. می‌خواهد چه بگویید؟

    3. داستانش چیست؟

    4. بازار هدفش کدام است؟

    5. چه چیزی او را منحصر به فرد می‌کند؟

    قبل از شروع طراحی باید خلاصه‌ای تهیه کنید. تحقیق یکی از بخش‌های مهم کار است. شما باید بعد از پیدا کردن پاسخ سوال‌های بالا، در مورد رقبای آن شرکت نیز تحقیق کنید و ببینید آن‌ها در بازار چه می‌کنند. مدها، سلایق و گرایش‌های مختلف را بررسی کنید تا مطمئن شوید که طرحتان به ثمر می‌نشیند.

    بعد از اینکه کارهای بالا را انجام دادید، پایه‌های طراحی لوگو شکل می‌گیرند و مفهوم ساخته می‌شود. حال که به مفهومی دست پیدا کردید، می‌توانید آن را بیارایید یا ویرایش کنید و بر روی بهبود انتقال مفاهیم از طریق آن، کار کنید. برای این کار باید شروع به ایده‌پردازی کنید، سپس مفاهیم و ایده‌های خود را ارزیابی نمایید و مشغول طراحی و نهایی کردن ایده‌ی خود ‌شوید.

    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر
    سیما
    1401/01/18 08:58

    سلام وقت بخیر واقعا مطلب مفیدی بود و به شخصه به من کمک کرد ، یک سوال
    من برای طراحی لوگو در مشهد، پیویو هرکی میرم قیمت های عحیبی میده.. ممکنه تعرفه طراحی لوگوتون رو بفرمایید ؟

    مدیر ارشد
    1401/01/20 12:04
    پاسخ به:سیما

    سلام وقت بخیر.برای اطلاع از قیمت ها لطفا با ما تماس بگیرید.

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو