آنچه در این مقاله میخوانید
  • پیسکل یا وکتور مساله این است؟
  • گرافیک پیکسلی
  • نرم‌افزارهای گرافیک برداری یا وکتور چه هستند؟
  • ویژگی‌های نرم افزارهای طراحی برداری
  • نرم‌افزارهای طراحی پیکسلی و لوگو
  • ابزارهای مهم گرافیک وکتور برای طراحی لوگو
  • کدام نرم‌افزار بهتر است؟

آیا نرم افزارهای طراحی لوگو را می شناسید؟

آیا نرم افزارهای طراحی لوگو را می شناسید؟

طراحی لوگو یکی از مهمترین بخش‌ها برای هر کسب و کاری، شرکت و بیزنس است. اهمیت این موضوع باعث شده تا نگاه ویژه‌ای به این مقوله وجود داشته باشد و طراحان و گرافیست‌ها توجه بیشتری به آن داشته باشند. در این مقاله می خواهیم شما را با نرم افزار های طراحی لوگو آشنا کنیم.

طراحی لوگو جدای از خلاقیت و رعایت اصول و قواعد مخصوص خودش، نیازمند ابزاری خاص یا مجموعه‌ای از ابزارهای به‌خصوص هم هست که طراح بتواند برای حصول نتیجه‌ای بهتر از آن‌ها استفاده کند.

نرم افزارهای طراحی لوگو

پیسکل یا وکتور مساله این است؟

از اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین مسائل مورد توجه قبل از انتخاب ابزار مناسب برای طراحی لوگو، بحث پیکسل یا وکتور بیس بودن نرم‌افزار گرافیکی مورد نظر است. برای انتخاب درست باید اول بدانیم نرم افزار‌های وکتور بیس و پیکسل بیس چه هستند و چه تفاوتی با هم دارند.

گرافیک پیکسلی

تقریبا عمدۀ محتوایی که ما به صورت عکس و تصویر در دستگاه‌های دیجیتالیمان می‌بینیم با این روش ذخیره‌سازی شده‌اند. در گرافیک پیکسلی هر تصویر از ترکیب مجموعه‌ای از پیکسل‌ها ساخته شده به همین خاطر رزولوشن مشخصی هم دارد.

اگر روی تصویرهای پیکسلی معمولی بیش از حد زوم کنید یا بیش از حد بزرگشان کنید، این پیکسل‌ها به چشم می‌آیند و اصطلاحا تصویر شطرنجی می‌شود و کیفیت افت چشم‌گیری پیدا می‌کند. اما این موضوع در مورد وکتور صدق نمی‌کند. چگونه و چرا؟

نرم‌افزارهای گرافیک برداری یا وکتور چه هستند؟

گرافیک وکتوری یا گرافیک برداری یکی از روش‌های ایجاد و ذخیره‌سازی اشکال هندسی و تصاویر دیجیتالی است که در آن اشکال و تصاویر نه به صورت پیکسل که به شکل مشخصات هندسی نقاط، خطوط و منحنی‌ها به وجود می‌آیند. در واقع این تصاویر تشکیل شده از بردارهای ریاضی هستند و تصویر شما بر‌اساس محاسبات داخلی نرم‌افزار ایجاد می‌شود.

در نتیجه تصاویر وکتور از بحث رزولوش فارغ هستند و کاربر می‌تواند به راحتی و بدون افت کیفیت سایز تصاویر را تغییر بدهد. شما می‌توانید فایل وکتورتان را تا هر سایزی که می‌خواهید بزرگ کنید و پرینت بگیرید، بدون اینکه کوچکترین اثری از کاهش کیفیت یا پیکسلی شدن در آن ببینید. چرا که اصلا پیکسل‌ها در شکل گرفتنش نقشی ندارند.

ویژگی‌های نرم افزارهای طراحی برداری

فرمت‌های رایج فایل‌های وکتور عبارتند از: WMF، EPS و AI. فایل‌هایی که با نرم‌افزارهای گرافیک برداری طراحی و ذخیره می‌شوند، معمولا به صورت لایه باز هستند. این یعنی شما می‌توانید در صورتی که بخواهید این فایل‌ها را در نرم‌افزارهای مربوطه‌شان باز کنید هر نوع تغییری که دوست دارید روی آن‌ها اعمال کنید.

می‌توانید آن‌ها را از هم متلاشی کنید و دوباره وصل کنید و همۀ تغییراتی که می‌خواهید را رویشان پیاده کنید. سپس می‌توانید بدون مشکل دوباره آن را ذخیره کنید. همۀ این‌ها بدون اینکه تصویر شطرنجی یا اصطلاحا رنجه شود و کیفیتش را از دست بدهد، انجام می‌شود. فایل‌های وکتور را می‌توانید به تصاویر Raster یا همان پیکسلی شده نیز تبدیل کنید.

اگر لازم داشته باشید که این فایل‌ها را در فتوشاپ هم استفاده کنید، مشکلی نخواهید داشت. فقط به خاطر داشته باشید که اگر از خروجی فتوشاپتان با فرمت‌های رایج تصویر بگیرید، وکتورتان خاصیت برداری‌اش را از دست می‌دهد.

نرم افزارهای طراحی لوگو

نرم‌افزارهای طراحی پیکسلی و لوگو

به خاطر تمام ویژگی‌هایی که در مورد خروجی نرم‌افزارهای گرافیک برداری گفتیم، بهتر است که برای طراحی لوگو از همین نرم‌افزارها استفاده کنیم. چرا که لوگو یکی از عناصر بصری مهم برندها و شرکت‌هاست و چیزی است که بارها و بارها و در شرایط مختلف مور استفاده قرار می‌گیرد. ممکن است بخواهند لوگو را روی کارت ویزیت چاپ کنند. ممکن است لوگو را روی کاتالوگ‌های سایز بزرگ بزنند.

حتی ممکن است بخواهند از لوگو روی بنر عظیمی که به منظور تبلیغات اجاره کرده‌اند استفاده کنند. اگر لوگو با نرم افزارهای گرافیک پیکسلی طراحی شده باشد، ابدا این انعطاف را ندارد که در همۀ این اندازه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد و مشکلی پیدا نکند.

اگر بخواهیم از ابتدا فایل عظیمی بسازیم که مثلا برای روی بنر به مشکل نخورد، کاری عجیب و بیهوده کرده‌ایم، چرا که اولا حجم بیش از حد زیاد و بی‌دلیلی به فایل می‌دهیم و دوما اینکه شاید این فایل هیچوقت روی بنر نرود و به سایز بزرگ آن نیازی نباشد. نرم‌افزارهای گرافیک برداری مناسب‌ترین راه انجام این نوع طراحی‌ها هستند. در واقع با یک مرتبه طراحی، تمام سایزها را در اختیار خواهید داشت.

ابزارهای مهم گرافیک وکتور برای طراحی لوگو

حالا که دقیقا می‌دانیم گرافیک وکتور بیس و پیکسل بیس چه هستند و چه تفاوت‌هایی دارند، می‌توانیم به سراغ معرفی 8 تا از بهترین ابزارهای گرافیک وکتور برای طراحی لوگو برویم.

نرم افزار Adobe illustrator

ایلوستریتور از محصولات به نام کمپانی نام آشنای ادوبی است. این نرم‌افزار یکی از محبوب‌ترین ابزارها در میان هنرمندان دیجیتال آرت می‌باشد، ولی ما به دلیل دیگری آن را در این لیست قرار داده‌ایم.

این نرم‌افزار که اولین بار در تاریخ 1989 برای ویندوز عرضه شد، از گرافیک وکتوری استفاده می‌کند و می‌توان به آن لقب یکی از بهترین ابزارهای طراحی لوگو را نسبت داد. بعضی‌ها حتی پا را از این هم فراتر گذاشته‌اند و ایلوستریتور را قوی‌ترین نرم افزار ساخته شده در این زمینه می‌دانند.

اگر با محصولات دیگر ادوبی و به‌خصوص فتوشاپ کار کرده باشید، منوی کاربری این نرم‌افزار چندان برایتان غریبه نخواهد بود. با این حال می‌توان گفت ایلوستریتور نسبتا از فتوشاپ سخت‌تر است و به همین خاطر، به نسبت افراد کمتری با آن آشنایی دارند. با این‌حال حرفه‌ای‌ها معمولا از این نرم‌افزار یا ترکیبی از این نرم افزار با فتوشاپ برای طراحی‌ها و کارهایشان استفاده می‌کنند.

این نرم‌افزار فرمت‌های مختلفی را ساپورت می‌کند که از آن جمله می‌توان به SVG، EPS، PDF و AI که فرمت اختصاصی خود نرم افزار است اشاره کرد. فایل SVG یکی از پسوند‌های عالی است که برای طراحان وبسایت شدیدا کاربردی است.

این فایل در کنار حجم بسیار پایین، کیفیت بسیار بالایی دارد و در تغییر سایز هم مشکلی ندارد. برای سایزهای بزرگ دیگر به فایل‌های حجیم احتیاجی ندارید. کافی است این تصویر را روی سایتتان بگذارید و بعد آن را به هر اندازه‌ای خواستید تغییر دهید.

یکی از ویژگی‌های جالب این نرم افزار امکان انیمیت تصاویر ساخته شده است. در ایلوستریتور می‌توانید تصاویرتان را متحرک‌سازی کنید و لوگو‌های متحرک بسازید. با استفاده از ایلوستریتور امکان ایجاد صحنه‌های سه بعدی را هم دارید و دیگر در بند دو بعد طول و عرض نیستید.

نرم افزار Corel Draw

کورل یکی دیگر از نرم‌افزارهای معروف و محبوب و پر استفادۀ طراحان است. درست مثل ایلوستریتور این نرم‌افزار هم در کنار اینکه مورد استفادۀ طراحان قرار می‌گیرد، برای هنرمندان دیجیتال آرت هم کاربردی است. در کورل دراو می‌توانید خلاقیت خود را آزاد کنید و طرح‌ها و تصاویری که در ذهن دارید را پیاده کنید. در ابتدای مسیر، این نرم‌افزار رقیب جدی فتوشاپ ادوبی بود.

ولی با ایجاد خط مشی متفاوت و قرار دادن امکانات متنوع، کورل مسیر دیگری را پیش گرفت. ادوبی ایلوستریتور در واقع پاسخ ادوبی به چیز جدیدی بود که کورل به آن تبدیل شده بود.

با استفاده از امکانات مختلف نرم‌افزار کورل می‌توانید به سادگی تصویر مورد نظرتان را خلق کنید. معمولا از این نرم‌افزار برای طراحی پوستر، کارت ویزیت، کاتالوگ، بنر، لوگو و انواع تصاویر وکتور استفاده می‌شود. این نرم‌افزار هم درست مانند ادوبی ایلوستریتور انواع گسترده‌ای از پسوند‌ها را ساپورت می‌کند. ai, eps, ppt, wmf, shw بخشی از این پسوند‌ها هستند ولی پسوند اختصاصی خود نرم افزار CDR است.

اگر پیشتر کاربر فتوشاپ یا ایلوستریتور بودید و حالا قصد کوچ به این نرم‌افزار را دارید می‌توانید بدون نگرانی این‌کار را انجام دهید. چرا که هیچ مشکلی از نظر دسترسی به فایل‌ها و طراحی‌های پیشینتان ندارید. کورل می‌تواند به سادگی فایل‌های فتوشاپ و ایلوستریتور را باز کند تا آن‌ها را ادیت کنید.

نرم افزار Affinity Designer

این نرم‌افزار کمی کمتر شناخته شده است. افینیتی دیزاینر از آن دسته نرم‌افزارهایی است که شاید نامش هم تا به حال به گوشتان هم نخورده باشد. شاید حق هم داشته باشید. بنا به تجربۀ کسانی که هم این نرمافزار را تجربه کرده‌اند و هم دو نرم‌افزاری را که پیشتر گفتیم، افینیتی عملکرد ضعیف تری داشته است. احتمالا با خود فکر کنید که اگر این نرم‌افزار ضعیف‌تر از گزینه‌های دیگر است و امکانات محدودتری دارد، چرا باید آن را در لیستمان معرفی کنیم؟

خوب اولا که این نرم‌افزار امکانات کمی هم ندارد. با افینیتی می‌‌توانید همانند دو نرم‌افزار دیگر طراحی کنید و خروجی برداری بگیرید و دقیقا همان استفاده‌ای را داشته باشید که از نرم‌افزارهای دیگر این زمینه دارید. با اینکه شاید در بعضی از بخش‌ها به کمبود‌هایی برخورد کنید، اما افینیتی دیزاینر ویژگی منحصر به فردی دارد که می‌تواند آن را به انتخابی بسیار مناسب‌تر تبدیل کند.

این نرم‌افزار نسبت به رقبای دیگرش هم حجم بسیار کمتری دارد و هم به مراتب سبک‌تر است. بنابراین اگر سیستم یا لپ‌تاپ نسبتا ضعیف یا قدیمی‌ای دارید و زیاد پیش می‌آید که موقع کار با نرم‌افزارهای دیگر به مشکل هنگ کردن بَربُخورید، افینیتی دیزاینر گزینۀ مناسب شماست.

این نرم‌افزار از تمامی فضاهای رنگی مانند RGB, CMYK, LAB, Grayscale و همچنین پسوند‌های رایج وکتور و رستر مانند PSD، PSD، PSD و EPS پشتیبانی می‌کند. می‌توانید چیزهایی را که با نرم‌افزارهای دیگر طراحی کرده‌اید در افینیتی دیزاینر ایمپورت نموده و تغییرات مورد نظرتان را اعمال کنید و در نهایت با همان پسوندها خروجی بگیرید.

نرم افزار Logojoy

این مورد از هر نظر با موارد قبلی متفاوت است. چرا این را می‌گوییم؟ بگذارید اینطور بگوییم که طراحی لوگو در این نرم‌افزار بیشتر هول محور هوش مصنوعی می‌چرخد تا طراحی به‌خصوص شخص شما. در واقع هدف اصلی از ساخت این نرم‌افزار این بوده که افرادی با دانش کمتر در زمینه‌ی نرم‌افزارهای پیچیده‌ای چون ادوبی ایلوستریتور و کورل دراو، بتوانند برای خودشان لوگو طراحی کنند.

آن هم بدون اینکه وقت زیادی بگذارند یا لازم باشد ساعت‌ها وقتشان را صرف یاد‌گیری این نرم‌افزارها کنند. در لوگو جوی کتابخانۀ نسبتا بزرگی از طرح‌های آماده دارید که بسته به نوع لوگویی که می‌خواهید طراحی کنید می‌توانید لوگوی مناسبی را انتخاب کنید و بعد آن را شخصی‌سازی کنید.

کافی است نام شرکتتان را (یا هر جایی که لوگو برای آن طراحی می‌شود) وارد کنید، سپس از کتابخانه لوگویی که به خواست شما نزدیک‌تر است را انتخاب نمایید و منتظر باشید تا نرم‌افزار با هوش مصنوعی یک سری لوگو برای شما آماده کند. سپس می‌توانید از میان آن‌ها هر کدام را که بیشتر دوست دارید انتخاب و رنگ، فونت و عناصر دیگری که می‌خواهید را به فرم مورد نظر خود درآورید.

نرم افزارهای طراحی لوگو

در نهایت می‌توانید فایل آماده شده‌تان را به صورت فایل‌های وکتور ذخیره کنید و تحویل بگیرید. لوگوجوی با اینکه برای مبتدی‌ها انتخاب بی‌نظیر و خوبی است، چندان به کار حرفه‌ای ها نمی‌آید و تقریبا هیچ کدام از امکانات مورد نیاز برای طراحی و خلاقیت را در اختیارشان نمی‌گذارد. شاید بهترین استفاده‌اش برای حرفه‌ای‌ها این باشد که از آن الهام بگیرند و بعد به سراغ طراحی خودشان بروند.

نرم افزار Canva

کانوا یک نرم‌افزار تحت وب است. یعنی برای استفاده از آن باید آدرس وبسایتش را در مرورگرتان وارد کنید و پس از آنکه سایت لود شد، مشغول یه کار شوید. کانوا تعداد بسیار زیادی قالب آمادۀ لوگو دارد که می‌توانید از آن‌ها برای طراحی‌هایتان استفاده کنید.

اما بر‌خلاف لوگوجوی، اینجا هوش مصنوعی همه چیز را در دست نمی‌گیرد. امکانات شخصی‌سازی و ابزارهای کاربردی هم دارید و می‌توانید با استفاده از خلاقیت خودتان طرحی که در ذهن دارید را پیاده کنید. کانوا اپ اندروید و آی‌او‌اس هم دارد که برای زمان‌هایی که فرصت کمی در اختیار دارید، کاربردی است. شما حتی می‌توانید در مسیر رفت و آمد خود به نقاط مختلف شهر، از آن استفاده کنید.

از توانایی‌های دیگر این نرم‌افزار، امکان کار مشترک بر روی لوگو، به همراه فردی دیگر است. در کانوا می‌توانید به صورت تیمی روی پروژه‌ها کار کنید و حاصل کارتان را به اشتراک بگذارید و به همراه همکارتان آن را ادیت کنید.

نرم افزار JetA logo Creator

لوگو کریتور یکی دیگر از نرم‌افزارهایی است که همه چیز را کاملا ساده کرده و مناسب افرادی است که در مواجهه با نرم‌افزارهای حرفه‌ای دچار ترس و وحشت می‌شوند. این نرم‌افزار بانکی آماده از 1000 تصویر وکتور دارد و بیشتر از 400 تا قالب آمادۀ لوگو در این پایگاه داده ذخیره شده است.

کافی است قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و بعد آن را شخصی سازی نمایید. در بانک نرم‌افزار می‌توانید بین کتگوری‌های مختلف بگردید و بسته به نوع کارتان نزدیک‌ترین قالب به موضوع مورد نظرتان را بیابید.

نرم افزار Inkscape

اینک اسکیپ یکی از بهترین نرم‌افزارهای طراحی است. این نرم‌افزار طرفداران بسیار زیادی دارد که به اندازۀ طرفداران ایلوستریتور و فتوشاپ و کورل روی آن تعصب دارند و قسم می‌خورند که بهترین نرم‌افزار طراحی موجود است. شاید خیلی بی‌راه هم نگویند. اینک اسکیپ شامل مجموعۀ بزرگ و بی‌نظیری از ابزارهای طراحی وکتور است و تقریبا چیزی کم و کسر ندارد.

پسوند دیفالتش SVG است ولی از پسوند‌های رایج و محبوب دیگر هم به‌خوبی پشتیبانی می‌کند. همۀ این‌ها در حالی است که این نرم‌افزار، یک نرم‌افزار Open source (متن باز) و کاملا رایگان است.

بله کاملا رایگان! در حالی‌که نرم‌افزارهایی مانند فتوشاپ و ایلوستریتور و کورل گاهی هزینه‌های بسیار بالایی بابت محصولشان می‌گیرند (که با توجه به وضعیت کشور ما این اعداد سرسام‌آور می‌شوند). اینک اسکیپ تمام امکانات را به صورت رایگان در اختیار شما می‌گذارد.

تمامی خروجی‌های نرم‌افزارهای دیگر را می‌توانید در این نرم‌افزار باز کنید و با ایجاد لایه‌های زنده از اشیا، الگو‌های پیچیده و جذاب خلق کنید. ویژگی عالی دیگر این نرم‌افزار این است که در همۀ پلتفرم‌ها امکان دسترسی به آن وجود دارد. ویندوز، مک یا لینکوس فرقی ندارد، اینک اسکیپ همه جا همراهتان است.

نرم افزار Photoshop

این یکی دیگر نیاز چندانی به معرفی ندارد. فتوشاپ به احتمال زیاد شناخته شده‌ترین و پراستفاده‌ترین نرم‌افزار گرافیکی دنیاست. از هنرمندان دیجیتال آرت گرفته تا طراحان وبسایت و یو‌آی از این ابزار کاربردی برای فعالیت‌های روزمره و کارها و سفارش‌هایشان استفاده می‌کنند.

رنج گسترده‌ای از ابزارهای کاربردی و بی‌نهایت قدرتمند این نرم‌افزار، در کنار روش کار نسبتا ساده و منو‌های قابل فهم و دسترسی‌های عالی، آن را به غول بلامنازع دنیای طراحی تبدیل کرده است. با این‌حال اگر شما هم مثل خیلی‌های دیگر این نرم‌افزار را برای طراحی لوگو انتخاب کرده‌اید، باید به این نکته دقت کنید که فتوشاپ نرم‌افزار طراحی وکتوری نیست.

البته در فتوشاپ هم می‌توانید تصاویر وکتور بیس ایجاد کنید، ولی محیط کار فتوشاپ برای طراحی‌های پیکسل ساخته شده است. در نتیجه شاید کار کردن با نرم‌افزاری که اساسا برای کار روی وکتور ساخته شده، منطقی‌تر باشد.

کدام نرم‌افزار بهتر است؟

در پایان شاید با این سوال رو به رو شوید که کدام یکی از این نرم‌افزارها بهتر از بقیه است. به‌خصوص اگر پیشینۀ کمی دربارۀ طراحی لوگو داشته باشید و نرم‌افزاری نباشد که برایتان محبوب شده باشد.

حقیقت این است که مثل هر موضوع دیگری اینجا هم بهتر بودن کاملا نسبی است. فاکتورهای فراوانی هستند که در هنگام تصمیم‌گیری برای انتخاب نرم‌افزار مناسب به میان می‌آیند.

برخی از فاکتورها برای انتخاب نرم‌افزار مناسب طراحی لوگو شامل این موارد هستند: قیمت نرم‌افزار و قابل خرید بودنش، قدرت عملکرد و امکانات آن، پیچیدگی و میزان سختی کار با نرم‌افزار، سازگاری‌اش با پلتفرم‌های مختلف یا پلتفرم مورد نظر شما، امکانات دیگر از قبیل پشتیبانی و کامیونیتی قوی و موارد دیگر که همه و همه بستگی به خود شما دارد.

پیشنهاد ما این است که با توجه به توضیحات این متن و سبک و سنگین کردن نیازهای خودتان نرم‌افزاری را انتخاب کنید که به بهترین وجه خواسته‌هایتان را عملی می‌کند.

ارسال نظر

آژانس طراحی هویت بصری

Visual Identity Design Agency

ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

سفارش طراحی لوگو