می دانیم که گوگل کروم یک مرورگر وب رایگان است که در سال 2008 نسخه اولیه آن منتشر شد و البته در تاریخ 11 دسامبر سال 2008 شاهد رونمایی این نسخه ابتدایی و ساده بودیم که به نوبه خود توانست غوغایی به پا کند.
طرح اولیه لوگوی google chrome
در همین دوره اولین نسخه لوگوی google chrome نیز رونمایی شد که بسیار جالب طراحی شده بود. از همان ابتدا از یک دایره کامل برای طراحی لوگوی google chrome استفاده شد که حدس می زنیم به دلیل استفاده از حرف G است که قرار است همیشه در ذهن ها باقی بماند.
طراحی لوگوی google chrome به صورتی بود که از رنگ های زرد و سبز و قرمز و آبی در آن استفاده شد که البته بسیار زیبا و شگفت انگیز بودند. اگر دقیق کرده باشید که در طراحی لوگوی گوگل این رنگ ها به صورت مجزا استفاده می شوند.
یکی از دلایلی که سبب شده است لوگوی google chrome به این صورت طراحی شود استفاده از رنگ های اصلی است و طراح این لوگو معتقد بوده که این رنگ های اصلی هستند که سبب می شود طراحی لوگوی google chrome منحصربفرد به نظر برسد.
می دانیم که سه رنگ قرمز و زرد و آبی رنگ های اصلی هستند و دیگر رنگ ها از ترکیب این سه گزینه به وجود می آید
با استفاده از رنگ آبی و زرد رنگ سبز به دست می آید که این رنگ در طراحی لوگوی google chrome دیده می شود.
تکامل لوگوی google chrome
در طراحی لوگوی google chrome از سه نیمه بخش و یک دایره داخلی استفاده شده است در نظر داشته باشید که دو رنگ اصلی و یک رنگ فرعی در قاب لوگوی google chrome قرار دارد و در مرکز آن شاهد یک دایره به رنگ آبی هستیم که رنگ اصلی است.
نسخه دوم این مرورگر که مشهور به نسخه پایدار بود در سال 2015 عرضه شد و از سال 2008 تا سال 2015 همان لوگوی اولیه برای آن استفاده می شود در طراحی جدید برای نسخه پایدار تنها تغییری که در طراحی لوگوی google chrome ایجاد شد استفاده از یک حلقه سفید به دور دایره آبی رنگ است که البته هیچ کس علت این موضوع را نمی داند.
این مرورگر به زبان های سی پلاس پلاس، اسمبلی، پایتون و جاوا نوشته شده است و بر روی سیستم عامل لینوکس، اندروید، ویندوز و مک مورد استفاده قرار می گیرد.
در طراحی لوگوی google chrome سعی شده است از المان های بیرونی دقیق تر استفاده شود و به نوعی ریاضیات نیز در این خصوص به کار گرفته شده است. در نظر داشته باشید که دو رنگ اولیه رنگ های اصلی هستند و شامل اعداد اولیه هستند،
یعنی اعدادی که فقط بر خود بخش پذیرند. همینطور مورد سوم دیگر شامل رنگ های اصلی نبوده و از رنگ ثانویه استفاده شده است که نشان می دهد همیشه این اعداد اول نیستند که شهرت دارند و پس از آن از یک عدد زوج برای رنگ اصلی استفاده شده است یعنی رنگ آبی.
تغییرات آینده در لوگوی google chrome
در طول سال های دراز از طراحی لوگوی گوگل کروم هنوز تغییر واضحی در آن دیده نمی شود اما بحث بر روی تغییر اولویت نمایش رنگ ها است.
یعنی برخی از طراحان معتقد هستند که رنگ های اصلی باید برای اعداد اول به کار برود و رنگ آبی و سبز با هم جایگزین شوند البته این ایده به مدت کوتاهی مورد استفاده قرار گرفت اما هرگز به نتیجه درستی نرسید و نتوانست به طور دقیق تر ایفای نقش نماید و باز هم شاهد همان لوگوی google chrome به نسخه پایدار هستیم.
در سال 2020 قرار است سایز لوگوی google chrome کمی تغییر نماید و اینطور که مشخص است عرض این لوگو تغییر کرده و طول آن می بایست کمتر شود، در خصوص شعاع داخلی دایره به کار رفته در لوگوی google chrome نیز مشخص است که باید از گروه های مشابه با شعاعی بزرگتر استفاده شود.
در سال 2016 یک طراح هلندی پیشنهاد استفاده از رنگ های جدید و البته ثانویه را برای لوگوی google chrome داد که هرگز مورد تأیید قرار نگرفت و اما در این زمینه کشمکش های زیادی دیده می شود و عده ای معتقد هستند که رنگ به کار رفته در لوگوی گوگل کروم باید با رنگ لوگوی گوگل فرق داشته باشد.
البته این نظریه به نوبه خود ارزشمند است و عده ای را در فکر فرو برده است اما خانم کدار طراح لوگوی گوگل معتقد است که رنگ های اصلی اعتبار این مرورگر هستند و هرگز نباید حذف شوند.
اما در خصوص اضافه شدن پارت رنگ های ثانویه در کنار رنگ های اصلی سکوت کرده و هنوز نظر نهایی اعلام نشده است طبق روانشناسی رنگ ها، استفاده از رنگ قهوه ای به معنی قدرت یکی از گزینه های مناسب برای نسخه های جدید لوگوی google chrome محسوب می شود که می تواند بسیار ارزشمند باشد.
اینطور که ما متوجه شده ایم آغاز لوگوی لوگوی google chrome با رنگ قرمز است و این گزینه یک اصل ثابت و همیشگی است.