آنچه در این مقاله میخوانید

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

    ما رنگ ها را به منظور کسب نتایج آن به کار می بریم به این معنی که همین که رنگ ها را می بینیم به سرعت با آنها ارتباط برقرار می کنیم و این یک راز است یا بهتر است بگویم یک نکته پنهانی در این مسئله وجود دارد.

    کسی نمی تواند با اطمینان بگوید که این عکس العمل ما بر اساس غریزه صرف صورت گرفته است و یا عواملی چون تمایل نوع بشر به اجتماعی بودن چنین ارتباطی را به وجود آورده است. روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگوبا وجود این تفاسیر هم باز باید اذعان کرد که این نوع واکنش بسیار واقعی است. حافظه و ذهن آدمی در قبال پاسخی که به رنگ ها می دهد به سختی مقاومت از خود نشان می دهد و از چنان انعطاف و نرمشی برخوردار نیست بلکه این ناخودآگاه ما است که در این شرایط وارد عمل می شود و وظیفه ی تبدیل رنگ به پیام را بر عهده دارد.

    ما از کشش و ارتباطات بصری قوی که رنگ ها می توانند با مصرف کنندگان برقرار کنند مطلع هستیم و با تحقیقاتی در این زمینه آشنا شده و یا اینکه نتایج و مشاهداتی در این زمینه داریم.

    ما می دانیم که رنگ ها می توانند با سرعتی سرسام آور و مافوق تصور ما حتی در مدت زمانی کمتر و سریع تر از یک پلک زدن بر نظریات دیگران تأثیر بگذارند و آن ها را تغییر دهند. این نکته فقط برج عاج تحقیقات و یا چیزهای دیگر نیست.

    روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو

    کارهایی که در دنیای واقعی انجام می شود به تنهایی برای اثبات این نکته کافی است. امروزه دیگر شرکت های معتبر دریافته اند که حتی یک تغییر جزئی در طرح رنگ ها و یا به کارگیری و اضافه نمودن رنگ های جدید می تواند موجب افزایش فروش و در نتیجه درآمد زایی بیشتری برای آنها شود.

    رنگ بندی به عنوان بخش بزرگی از طراحی لوگو  در این خصوص نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. زمانی که رنگ ها را می بینیم واکنشی صریح و حقیقی نسبت به آن نشان می دهیم این اتفاق حتی سریع تر از زمانی که قصد خواندن کلمه ای را داریم به وقوع می پیوندد.

    در واقع ذهن ما ارتباطات بین رنگ و فرم آنها را به وجود می آورد و ناخودآگاه قبل از این که قصد دیدن رنگ خاصی را داشته باشیم تصویر آن به ذهن ما متبادر می شود و حتی بعضی افکار و نظریات را قبل از آن که به ذهن ما خطور کنند درک می کنیم و در لحظاتی به صورت انفجاری و ناگهانی یا انگیزشی و با توانی مضاعف شروع به اتود زدن می کنیم از این رو می دانیم که در جستجوی چه چیزی هستیم.

    لوگو  اغلب یک نماد و نشانه ی مرتبط و تکراری بوده که کسب و کار شما را به نمایش می گذارد. این لوگو را معمولاً بر سر برگ نامه های شرکت شما، وب سایت یا کارت های ویزیتوری و محصولات دیگر می چسبانند در واقع این لوگو " برند " و هویت تجاری شما محسوب می شود که بخش جدایی ناپذیر و غیر قابل تفکیک کسب و کار شما را تشکیل می دهد.

    روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو

    لوگوی شما، در واقع خود شما هستید.

    در مورد اهمیت لوگو و قدرت رنگ بندی آن و نیز نتیجه ای که به دست می آورید بیندیشید یقینأ به همین دلیل است که باید روانشناسی رنگ در طراحی لوگو نقش برجسته و بزرگی ایفا کند. اگر انتخاب رنگ در لوگوی خودتان را فراموش کرده یا نادیده بگیرید ممکن است به جای جذب مشتریان جدید در واقع مشتریان قبلی خودتان را نیز از دست بدهید و انگیزه ی خرید آن ها هم به نوعی فروکش می کند.

    تاثیر بسیار روانشناسی رنگ در طراحی لوگو 

    کاربرد روانشناسی رنگ ها برای نتایجی که شما انتظارش را دارید ممکن است چندان هم خوشایند نباشد شما می توانید به یک نمودار ساده یا لیست رنگ های سفارشی نگاه کنید و برای خودتان تشریح کنید که آنها متمایل به چه رنگ دیگری هستند و چه ایده هایی می توانند به شما بدهند حتی در این مطلب نیز سعی کرده ایم در این خصوص شما را راهنمایی کنیم و اطلاعات جامع و مناسبی در اختیارتان بگذاریم. روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو با این وجود انجام این کار فقط می تواند سطوح جزئی و اندکی از آنچه را که بر اساس روانشناسی رنگ ها می توانیم اجرا کنیم را به ما نشان می دهد و هنوز مسائل و مباحث زیادی در این حوزه ناگفته بر جا می ماند.

    اکنون از مباحث ارتباطات رنگ های ساده گامی فراتر می نهیم و با ترکیب این اطلاعات و دانشی که در خصوص مفاهیم رنگ های منفی در اختیار داریم متوجه می شویم که مردم چطور نسبت به ترکیب رنگ های مختلف عکس العمل نشان می دهند.

    ما می توانیم طیفی از رنگ های مناسب ایجاد کنیم و مفاهیمی را که از روانشناسی رنگ ها فراگرفته ایم با مهارتهای طراحی در سطح ممتازی در هم بیامیزیم. منتظر نتیجه هستید؟

    به طور خلاصه یک طرح لوگو زمانی می تواند به یاد ماندنی باشد که پیام درست و مشخصی را در یک لحظه ارسال کند. امروزه بسیاری از ما دوست داریم در پروژه ی " خودت انجام بده " شرکت کنیم. تصور ما این است که اگر تحقیق کمی انجام دهیم و در عوض به سختی کار کنیم می توانیم شاهکارهایی خلق کنیم که در حد و اندازه های طراحان حرفه ای باشد .

    اگر چه چنین تصوری در برخی موارد ممکن است درست از آب دربیاید ولی این مسئله بیشتر بستگی به شانس شما دارد ولی در مشاغل و حرفه هایی که با نظم و زمان بندی خاصی مواجه هستند شانس هیچ نقشی ندارد و بیشتر نقش تخصصی در آن پررنگ  و برجسته می شود.

    طراحی لوگو یک مثال و نمونه ای کامل برای این مسئله است که شما واقعاً نیازمند کمک یک طراح و متخصص در این زمینه هستید. ما می توانیم طراحی لوگو در هر سطحی را درک کنیم و این توانایی را داریم که اشکال و طرح های مختلف را تشخیص دهیم و حتی طرح هایی را با استفاده از صدای یک هیس ساده می توانیم خلق کنیم. ما توانایی ها و مهارتهایی داریم که ضمن پیشبرد کارهای ما با صدای بلند حرفه ای بودن ما را فریاد زده و به رخ بقیه می کشند.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر
    رضا
    1400/07/29 14:37

    ممنون. جالب بود. موافقم كه رنگ خوب ميتونه جذابيت بالايي ايجاد كنه و انتخاب رنگ بد ميتونه مخاطب رو دور كنه. 👌

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو