در فرآیند بازاریابی برند، درک و تجسم آرکتایپهای برند، رویکردی قدرتمند و هوشمندانه برای برقراری ارتباطات عمیق با مخاطبان هدف است. آرکتایپ حکیم یا The Sage بر خرد، دانش و شفافیت تاکید دارد و برای برندهایی که به دنبال تعامل با مشتریانی هستند که این ارزشها را به اشتراک میگذارند، چارچوبی قانع کننده و رضایتبخش ارائه میدهد. اما آرکتایپ حکیم یا خردمند دقیقا چیست و چرا برندها باید تفاوتهای ظریف آن با سایر آرکتایپها را درک کنند؟
آرکتایپ حکیم چیست؟
آرکتایپ حکیم حول محور دانش و حقیقت میچرخد و رمز موفقیت آن، جمعآوری اطلاعات و پیگیری بیوقفه حقیقت است. این آرکتایپ خاص بر این باور است که با جمعآوری اطلاعات معتبر و حقیقی و اشتراک گذاری آنها با دیگران می توانیم جهان را به محل بهتری برای زندگی تبدیل کنیم. برندهای دارای آرکتایپ حکیم، سطح آگاهی افراد را افزایش میدهند و از عدم قطعیت، ارائه اطلاعات نادرست، اظهارات گمراه کننده و ساده لوحی در دیگران و یا خود اجتناب میکنند.
آرکتایپ حکیم نشان دهنده درک، دانش و بینش است و به عنوان نمادی از خرد و تجربه شناخته میشود. این آرکتایپ به دنبال کشف اسرار جهان و راهنمایی افرادی است که به دنبال پاسخ سوالات خود هستند. آرکتایپ حکیم برای مخاطبانی جذاب است که برای آموزش، تعلیم، تربیت و رشد شخصی خود ارزش قائل هستند.
آرکتایپ حکیم در عمل
آرکتایپ حکیم یک منبع قابل اعتماد از اطلاعات و تخصص است. برندهایی که این آرکتایپ را انتخاب می کنند، در مقام مشاوران آگاه قرار میگیرند و بینشهایی را به مشتریان ارائه می دهند تا به آنها در تصمیم گیری آگاهانه کمک کنند. این آرکتایپ در صنایعی که مشتریان آن نیاز به کمک و مشاوره دارند، بسیار کارآمد و موثر است. اپرا وینفری، دانشگاه هاروارد، نیویورک تایمز و سی ان ان همگی نمونههایی از برندهای حکیم هستند که در دنیای مملو از اطلاعات مختلف و گیج کننده به عنوان رهبر و روشنگر وارد عمل شدهاند.
هر شرکتی که ارزشی ویژهای در تجزیه و تحلیل، پیشرفت، دارا بودن دانش به روز و اشتراکگذاری اطلاعات پیدا کند، به راحتی میتواند خود را حکیم بنامد. به عنوان مثال منابع خبری، موسسات آموزش عالی، شرکتهای تحقیقاتی، کتابفروشیها، موزهها و کتابخانهها همگی به نوعی آرکتایپ حکیم هستند که در حوزه انتقال اطلاعات به مخاطبان فعالیت میکنند.
ویژگیهای کلی آرکتایپ حکیم
با نگاهی دقیقتر به آرکتایپ برند حکیم در مییابیم که این آرکتایچ بر دانش، خرد و عقل تأکید دارد. برای درک بهتر پیچیدگیهای این آرکتایپ بهتر است با جزئیات شخصیتی آن آشنا شویم:
- ویژگیهای اصلی: خردمند، جستجوگر، دانا، منطقی، قابل اعتماد و متخصص
- هدف: آموزش و استفاده از عقل و منطق برای درک دنیای پیرامون
- آرزو: کشف حقیقت
- ترس: فریب خوردن و نادان بودن
- استراتژی: رهبر فکری شدن، جستجوی اطلاعات و درک حقایق
- وعده برند: راهنمایی مخاطب در مسیر پرورش فکری و روشنگری
- شعار: استفاده از هوش و خرد برای درک بهتر جهان هستی
- رنگ سازمانی: آبی تیره و خاکستری
برندهای دارای آرکتایپ حکیم
همانطور که خواندید، آرکتایپ حکیم یا خرمند دارای شخصیتی فرهیخته و جستجوگر است که دائما به دنبال کشف حقایق و اشتراک گذاری اطلاعات دقیق و صحیح به مخاطبان است. برندهای معروفی که از این آرکتایپ برای تعیین شخصیت اصلی و رویکرد خود استفاده کردهاند شامل:
- تویوتا (Toyota): این برند از سال 2016 در تلاش است تا با سرمایهگذاری هنگفت در بخش رانندگی خودکار، خود را از رقبایی مانند هوندا و هیوندای متمایز سازد. این شرکت بیش از یک میلیارد دلار به موسسه تحقیقاتی تویوتا اختصاص داده است.
- تد (TED): واژه TED مخفف عبارت Technology, Entertainment and Design به معنای فناوری، سرگرمی و طراحی است. تد یک شرکت غیرانتفاعی است، اما به عنوان نمونهای درخشان از یک برند با آرکتایپ حکیم شناخته میشود. در TED گفتگوهایی توسط روشنفکران فعال در حوزهای مختلف ارائه میشود که دانش و اطلاعات مخاطبان را به روز کرده و آن رابه برندی مبتنی بر تفکر و خرد تبدیل کردهاند.
آیا آرکتایپ برند شما حکیم است؟
اگر برند شما مبتنی بر دانش و اشتراکگذاری اطلاعات دقیق و معتبر بوده و هدف اصلی آن آگاهیبخشی به مخاطبان از طریق ارائه بینشهای علمی جهت درک دنیای پیرامون است، آرکتایپ برندتان حکیم یا خرمند است.