آرکتایپها ضربان قلب یک برند هستند، زیرا با انتقال برخی مفاهیم و معانی خاص، باعث میشوند مشتریان با یک محصول ارتباط عمیق برقرار کنند. آرکتایپهای برند دارای 12 مدل مختلفاند که هر کدام از آنها یک شخصیت مستقل و منحصر به فرد را توصیف میکنند. آرکتایپ جستجوگر یا Explorer The یکی از آرکتایپهای جالب است که شخصیت جذابی دارد و چندین برند معروف دنیا نیز از این مدل برای توصیف شخصیت و نمای کلی برند خود استفاده کردهاند. اما آرکتایپ جستجوگر یا کاوشگر چه ویژگیهایی دارد و چه کاری انجام میدهد؟
جهت انتخاب آرکتایپ و شخصیت برند خود با مشاوران آرمکده تماس بگیرید.
021-41185
آرکتایپ جستجوگر چیست؟
آرکتایپ جستجوگر به دنبال کشف اسرار دنیای پیرامون است و میخواهد تمامی وقایع را رمزگشایی کند. جستجوگران بر خلاف قهرمانان در انتظار وقوع یک حادثه تحریک کننده یا ماجراجویانه نیستند تا آنها را به سمت انجام یک عمل سوق دهد. جستجوگران همواره آماده کشف ناشناختهها هستند و خودشان به دنبال ماجراجویی میروند. کاوشگران درباره همه چیز کنجکاوند و میخواهند در مواجه با ماجراها، افراد و مکانهایی که با آنها سروکار دارند، عمیقا کاوش کنند تا به قلب همه چیز برسند.
هدف آرکتایپ کاوشگر، ساخت یک زندگی الهامبخش و رضایتبخش است و میخواهد به سوالاتی مانند: "من چرا من اینجا هستم؟" یا "هدف من چیست؟" پاسخ دقیق و روشن بدهد. کاوشگر به دنبال آزادی است تا از طریق آن بتواند یک مسیر منحصر به فرد ایجاد کرده و در آن مسیر بر مسائلی همچون چیستی وقایع پیرامون خود تمرکز کند.
آرکیتایپ جستجوگر چه کاری انجام میدهد؟
آرکتایپ جستجوگر معمولا شخصیت اصلی برند هستند و برخلاف سایر مدلهای آرکتایپ که نقشهای مکمل را ایفا میکنند، شخصیت Explorer همواره در راس تمامی امور قرار دارد. این آرکتایپ به برندها انگیزه میدهد تا در مسیرهای تازه قدم بردارند و به دنبال کسب تجربیات جدید باشند. بر خلاف انواع دیگر آرکتایپها که به اتفاق مهمی در زندگیشان نیاز دارند، آرکتایپ کاوشگر هیچگاه در انتظار وقوع اتفاقات هیجانانگیز نیست و خودش به دنبال همه چیز میرود.
بدین ترتیب، میتوانید یک شخصیت کاوشگر برای برند خود بسازید تا نیروی محرکه داستان و مسیر شما باشد. آرکتایپ کاوشگر به شما این آزادی را میدهد تا با اعتماد به نفس کامل داستان خود را پیش ببرید و به هیچ چیز وابسته نباشید؛ چرا که شخصیت اصلی شما اینگونه ایجاب میکند.
ویژگیهای شخصیتی آرکیتایپ جستجوگر
آرکتایپ چستجوگر دارای برخی ویژگیهای شخصیتی ثابت و خاصی است که شخصیت کلی آن را شکل داده و به رفتارهای آن جهت میدهند. اصلیترین ویژگیهای شخصیتی آرکتایپ کاوشگر شامل:
- کاوشگر درباره دنیای پیرامون خود کنجکاو است و به دنبال معنای حقیقی زندگی است.
- کاوشگر کاملا مستقل و شجاع است و برای ماجراجویی به هیچ چیز وابسته نیست.
- کاوشگر دارای فرهنگ غنی و جهانبینی کاملی است.
- کاوشگر گاهی اوقات میتواند به خوبی با دیگران کار کند، اما به استقلال علاقه بیشتری دارد و ممکن است به تنهایی، عملکرد بهتری داشته باشد.
- کاوشگر معمولا رویاپرداز است و از نظر درک مفاهیم و ایدهها از زمان خود جلوتر است.
- کاوشگر بسیار باهوش و تحلیلگر است و درک بالایی از دنیای پیرامون خود دارد.
- کاوشگر از طرفداران خود حمایت میکند و در ارتباط با آنها نیز بسیار صبور است.
- کاوشگر میتواند مسائل دشوار را حل کرده و الگوهای پیچیده را به راحتی درک کند.
- کاوشگر به دنبال کشف ناشناختهها است و از ریسک کردن هراسی ندارد.
- کاوشگر برای ماجراجویی و کشف رمز و راز دنیای پیرامون خود هیچ محدودیتی قائل نمیشود.
- کاوشگر به دنبال جلب توجه و تایید دیگران نیست.
ویژگی برندهای جستجوگر
اگر تمامی ویژگیهای شخصیتی آرکتایپ جستجوگر در یک برند قرار بگیرند، برند نهایی دارای ویژگیهای کلی زیر خواهد بود:
- شخصیت کلی برند: مستقل، شجاع، بلندپرواز، جسور، آزادیخواه و ماجراجو
- استراتژی: ورود به مسیرهایی جدید و ناشناخته
- وعده برند: آزادی
- هدف: داشتن یک زندگی هیجانانگیز و رضایتبخش
- آرزو: داشتن آزادی کامل برای جستجو و ماجراجویی
- ترس: ثابت ماندن و پیشرفت نکردن
- رنگ سازمانی: نارنجی روشن، آبی آسمانی، کله غازی و خاکی
- شعار: هیچ محدودیتی برای اکتشاف و ماجراجویی وجود ندارد
برندهای معروف آرکتایپ جستجوگر
چندین برند معروف دنیا دارای آرکتایپ جستجوگر هستند که استراتژیهای برندسازی خود را با الهام از ویژگیهای اصلی این آرکتایپ طراحی کردهاند. برندهای شناخته شده با آرکتایپ کاوشگر شامل:
- جیپ (Jeep) – تولید اتومبیلی که افراد با آن بتوانند به کاوش در طبیعت بپردازند
- ردبول (Red bull) – شعار «ردبول به شما بال میدهد» به ترغیب افراد به ماجراجویی و اکتشاف اشاره دارد
- نشنال جئوگرافیک (National Geographic) - تعهد به کاوش و حفاظت از سیاره زمین
- لندرور (Land Rover) – شعار « قدرت بردن شما به هر جایی! بالاتر و فراتر» نیز افراد را ترغیب میکند تا با اتومبیلهای این برند به دنبال ماجراجویی و هیجان باشند
آیا برند شما جستجوگر است؟
آیا شخصیت برند شما با تعریف آرکتایپ جستجوگر مطابقت دارد؟ آیا به افراد کمک میکنید تا چیزهای جدید کشف کنند؟ آیا مشتریان خود را ترغیب میکنید تا از مسیر هموار و همیشگی خود خارج شوند و به دنبال کشف حقایق و اسرار جهان پیرامون باشند؟ آیا حس هیجان و لذت جستجوگری را به مخاطبان خود انتقال میدهید؟ اگر پاسخ بله است، برند شما یک آرکتایپ جستجوگر یا Explorer است.