آنچه در این مقاله میخوانید

    صدای برند چیست و چگونه آن را ایجاد کنیم؟

    صدای برند چیست و چگونه آن را ایجاد کنیم؟

    صدای برند (Brand Voice) یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار در فرآیند برندینگ است که موجب ایجاد پیوند و ارتباط عمیق میان مخاطب و یک برند خواهد شد. بسیاری از صاحبان مشاغل در زمان انجام امور مربوط به برندسازی اغلب توجه خود را به عناصر بصری برند از جمله طراحی لوگو، انتخاب رنگ و فونت مناسب معطوف می‌کنند و توجه چندانی به صدای برند خود ندارند. در حالی که brand voice نیز مانند طراحی یک لوگوی خاص برای برند از اهمیت بالایی برخوردار است و شما را از رقبا متمایز می‌سازد. صدای برند در واقع به نحوه برقراری ارتباط یک برند با مشتریان اشاره دارد که باید متناسب با اهداف و ارزش‌های آن ایجاد شود. صدایی که شما به برند خود می‌دهید به نوعی شخصیت و تصویر ذهنی مخاطب از آن را شکل می‌دهد. صدای برند شما باید به قدری تاثیرگذار باشد تا بتواند عواطف و احساسات مخاطبان را درگیر کرده و در ذهن آنان تثبیت شود. در ادامه این مطلب همه آنچه که باید درباره صدای برند بدانید را به شما توضیح خواهیم داد و روش‌های ایجاد آن را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. با آرمکده همراه باشید.

    صدای برند چیست؟

    صدای برند به شخصیت منحصر به فرد یک برند و نحوه برقراری ارتباط آن با مخاطب اشاره دارد که موجب متمایز شدن آن از سایر نام‌های تجاری خواهد شد. همانطور که می‌دانید لوگو به عنوان هویت بصری کسب و کارها شناخته می‌شود و مشتریان هر برند نیز با دیدن لوگوی آن به سرعت قادر به شناسایی برند مورد علاقه خود هستند. اما موقعیتی را تصور کنید که یک برند در محتواهای تصویری و یا نوشتاری از لوگوی اختصاصی‌ خود استفاده نکند؛ در این حالت مخاطب چگونه می‌تواند آن را شناسایی کند؟ در اینجاست که اهمیت ایجاد صدای برند مشخص می‌شود زیرا صدای هر برند به روش برقراری تعامل و شخصیت مستقل و منحصر به فرد آن اشاره دارد. زمانی که مخاطب با زبان و نحوه نوشتار یک برند آشنا باشد، بدون وجود لوگو نیز می‌تواند آن را شناسایی کند. بنابراین صدای برند در واقع شخصیت متمایزی است که هر نام تجاری در ارتباطات و تعاملات خود به مخاطب نشان می‌دهد.

    به عنوان مثال فرض کنید که به یک مهمانی رفته‌اید و با تمام مهمانان نیز به صحبت و گفتگو مشغول شده‌اید. اما در این مهمانی نحوه بیان و داستان سرایی یکی از مهمان‌ها بسیار جذاب و سرگرم کننده است و از کلمات و زبان متفاوتی برای صحبت استفاده می‌کند. همین موضوع سبب می‌شود تا شما از آن مهمانی، همان شخص را به خاطر بیاورید زیرا در آن زمان تحت تاثیر نوع بیان او قرار گرفته‌اید و احتمالا هیچگاه این فرد را فراموش نخواهید کرد.

    حالا اگر این مهمانی را به عنوان فضای رقابتی کسب و کارها در نظر بگیرید؛ به نظر شما کدام برند نسبت به سایر برندها از محبوبیت بیشتری برخوردار است؟ اگر برند شما یک شخص باشد دارای چه ویژگی‌های شخصیتی است؟ چه کارهایی را انجام می‌دهد و از انجام چه کارهایی اجتناب می‌کند؟ برند شما برای برقراری ارتباط با مخاطبان معمولا از چه نوع زبان و یا عباراتی استفاده می‌کند تا در ذهن آنان به برندی ماندگار و خاص تبدیل شود؟ تمامی این موارد در کنار یکدیگر صدای برند شما را تشکیل می‌دهند.

    بنابراین صدای برند به شخصیت و نحوه برقراری ارتباط یک برند با مشتریان گفته می‌شود که موجب ایجاد پیوند عاطفی میان برند و مخاطبان خواهد شد. صدای برند بر تمامی عناصر مرتبط با یک کسب و کار اعم از زبان، کلمات، شخصیت و تصویر ذهنی مخاطب از یک برند تاثیر می‌گذارد و به عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند برندسازی در نظر گرفته می‌شود.

    چرا ایجاد صدای برند مهم است؟

    بدیهی است که هر برند با هدف جلب توجه و اعتماد مخاطبان و در نهایت ماندگار شدن در ذهن آنان به دنیای کسب و کار قدم می‌گذارد و وارد عرصه رقابت با رقبا می‌شود. تمامی کسب و کارهای موفق دارای شخصیت قوی و هدفی مشخص هستند و پیام برند خود را به صورت واضح و در هر کجا که حضور پیدا کنند به مخاطبان خود انتقال می‌دهند. انتقال پیام برند نیز از طریق صدای برند امکان پذیر است و هر کسب و کار برای ادامه حیات خود در بازارهای رقابتی کنونی باید همواره در معرض دید مصرف کنندگان قرار داشته باشد. پیشرفت و توسعه برندها نیز در گرو حضور مداوم و پرتکرار است تا مخاطبان بتوانند با آن ارتباط عاطفی برقرار کنند.

    بنابراین هر برند باید دارای یک شخصیت و پیام واحد و مشخص باشد و در طول زمان نیز آن را تغییر ندهد. اهمیت ایجاد و ساخت صدای برند امروزه در فضای آنلاین و بازاریابی دیجیتال بسیار بیشتر از گذشته است زیرا اکثر مخاطبان یک برند از طریق پلتفرم‌های اجتماعی و مجازی با آن در ارتباط هستند. بنابراین نوع تولید محتوای نوشتاری شما در شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال باید به گونه‌ای باشد که بتواند شخصیت برند شما را به خوبی به مخاطب معرفی کرده و در طول زمان نیز تغییر پیدا نکند. یکی دیگر از دلایل ایجاد صدای برند این است که با استفاده از آن می‌توانید خود را به طور کلی از رقبا متمایز سازید و سبک خود منحصر به فرد خود را در تولید محتوا ابداع کنید. بدین ترتیب مخاطب پس از مدتی با قلم و نوع بیان شما در تولید محتوا آشنا شده و به راحتی آن را شناسایی خواهد کرد.

    پس صدای برند به معنای ایجاد وجه انسانی برای یک نام تجاری در نظر گرفته می‌شود که از طریق آن می‌توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. زمانی که نوع تولید محتوای شما برای مخاطبان قابل شناسایی باشد، پس از مدتی در ذهن آنان به عنوان یک برند موفق ثبت می‌شوید.

    صدای برند

    تفاوت صدای برند با لحن برند

    در حوزه دیجیتال مارکتینگ برای تعیین شخصیت یک نام تجاری علاوه بر ایجاد صدای برند، تعیین لحن برند (Brand Tone) نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی افراد صدای برند را با لحن برند اشتباه می‌گیرند و یا این دو مفهوم را به جای یکدیگر به کار می‌برند؛ در صورتی که این دو دارای کارکرد و معنای کاملا متفاوتی هستند. برای درک بهتر مفهوم لحن برند و تفاوت آن با صدای برند به یکی از دوستان صمیمی خود دقت کنید. شما با شخصیت کلی و سبک زندگی دوست صمیمی خود آشنا هستید و می‌دانید که چه چیزی او را خوشحال و یا ناراحت می‌کند، چه چیزی موجب خنده و یا گریه او می‌شود، از نحوه برخورد او با مسائل مختلف کاملا آگاهی دارید و می‌دانید که در محیط‌های مختلفی همچون محیط خانواده، دوستان و یا محیط کاری چه رفتاری دارد.

    تمامی این خلقیات و رفتارها، لحن دوست صمیمی شما را تشکیل می‌دهند که در شرایط مختلف و با توجه به زمان و مکان تغییر پیدا می‌کنند. اما شخصیت دوست شما با توجه به موقعیت، تغییری پیدا نمی‌کند و تنها لحن و یا رویکرد رفتاری او در شرایط مختلف عوض خواهد شد. بنابراین با این تفاسیر می‌توانیم برای این دو مفهوم، تعاریف مجزایی داشته باشیم:

    صدای برند در واقع شخصیت برند شما است و در تمامی موقعیت‌ها و کانال‌های ارتباطی، ثابت و بدون تغییر باقی می‌ماند.

    لحن برند نیز پاسخ و واکنش عاطفی صدای برند شما است که آن را با موقعیت، وضعیت و یا کانالی که در حال نوشتن و تولید محتوا برای آن هستید به نوعی مطابقت می‌دهید. انتخاب لحن مناسب برای برند نشان می‌دهد که شما مخاطبان هدف خود را می‌شناسید و عواطف و احساسات آنان را درک می‌کنید. انواع لحن برند از جمله لحن دوستانه، جدی، صمیمی، رسمی و غیره در موقعیت‌های مختلف و متناسب با نوع مخاطب و البته رویکرد کسب و کار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    چگونه صدای برند خود را ایجاد کنیم؟

    چگونه صدای برند خود را ایجاد کنیم؟

    هر کسب و کار برای توسعه صدای برند خود باید به برخی نکات مهم توجه داشته باشد و مراحل مشخصی را طی کند. اما چگونه این کار را انجام دهیم و صدای برند خود را ایجاد کنیم؟ پیش از انجام هرگونه اقدامی باید به کسب و کار خود شخصیت بدهید و اطمینان حاصل کنید که شخصیت برند شما منحصر به فرد بوده و برای مخاطبان هدف از جذابیت کافی برخوردار است. صدای برند شما این شخصیت را در هر موقعیتی همچون محیط‌های تبلیغات (آنلاین و آفلاین)، وب سایت،‌ پست‌های شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات داخلی، ویدیو مارکتینگ و به غیره همراه دارد. بنابراین باید سعی کنید صدای برند خود را طوری تعیین کنید تا در تمامی این موقعیت‌ها خوش بدرخشد و توجه و اعتماد مخاطبان هدف را جلب نماید.

    برای ایجاد یک صدای برند منحصر به فرد و موفق کافی است مراحل زیر را به درستی طی کنید:

    بررسی بیانیه ماموریت کسب و کار

    شخصیت برند شما ارزش‌های آن را منعکس می‌کند و ارزش‌های برند نیز باید در بیانیه ماموریت آن (Mission Statement) آشکار باشند. بیانیه ماموریت علت وجودی یک کسب و کار را توضیح می‌دهد و باید طوری تنظیم شود تا بتواند علاوه بر تحقق اهداف تعیین شده، اعتماد مخاطبان هدف را نیز جلب کرده و به جایگاه مطلوبی در ذهن آنها دست پیدا کند. بنابراین با بررسی بیانیه ماموریت خود می‌توانید صدای برندتان متناسب با آن انتخاب نمایید.

    صدای برند چیست؟

    قابل اعتماد و معتبر باشید

    86 درصد از مصرف کنندگان اذعان دارند که اعتبار بالای یک برند بر تصمیم گیری آنها در جهت خرید و یا حمایت از یک برند تاثیر مستقیم دارد. بنابراین در زمان ایجاد و توسعه صدای برند باید به حفظ ارزش و اعتبار خود توجه ویژه داشته باشید تا در کنار آن بتوانید پیوند عاطفی با مخاطبان خود برقرار کنید. صدای برند شما باید طوری باشد تا علاوه بر ایجاد اعتبار بتواند اعتماد مخاطب را نیز جلب کند.

    بررسی صدای فعلی برند

    مسلما هر کسب و کار دارای روش‌های منحصر به فردی برای برقراری ارتباط با مخاطبان است. برای ایجاد صدای برند باید تمامی محتواها و پیام‌های ارتباطی و تبلیغاتی خود را بررسی کنید تا دریابید که مخاطبان با زبان کدام محتواها، ارتباط بیشتری برقرار کرده‌اند. برای انجام این کار می‌توانید نوع بیان و زبان خود در پست‌های در شبکه‌های اجتماعی و یا پیام‌های تبلیغاتی‌تان را مورد بررسی قرار دهید تا زبان مورد علاقه مخاطبان را پیدا کنید.

    تعیین مخاطبان هدف

    تعیین مخاطبان هدف به عنوان مهم‌ترین مرحله در ایجاد صدای برند در نظر گرفته می‌شود زیرا انتخاب صدای برند کاملا به نوع مخاطبان آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر شما برند تولیدکننده لوازم مورد نیاز برای سالمندان هستید، قطعا نمی‌توانید از جملات و اصطلاحات عامیانه و کوچه بازاری استفاده کنید و باید صدای برند خود را کمی رسمی‌تر و متناسب با افراد مسن انتخاب نمایید. بنابراین اگر در همان ابتدا مخاطبان هدف خود را تعیین کنید به راحتی می‌توانید زبان مناسب برای برقراری ارتباط با آنان را انتخاب کرده و به آنها نشان دهید که برند شما دقیقا همان چیزی است که به دنبال آن هستند.

    تهیه پرسونای خریداران

    پس از تعیین مخاطبان هدف اکنون می‌توانید پرسونای خریداران برند خود را تهیه کنید تا با جزئیات شخصیتی آنها بیشتر آشنا شوید. برای تهیه پرسونای مخاطب با هدف ایجاد صدای برند باید به سوالات زیر پاسخ دهید:

    • خریداران شما چه سلیقه‌ای دارند؟
    • خریداران شما چه نوع محتواهایی را می‌پسندند؟ جدی یا صمیمی؟
    • به محتواهای طولانی علاقه مند هستند یا محتواهای کوتاه؟

    نظرسنجی از مخاطبان

    انجام نظرسنجی از مخاطبان هدف، بهترین و ساده‌ترین روشی است که از طریق آن می‌توانید با نظر مخاطبان درباره صدای برند خود آشنا شوید. با تهیه یک فرم نظرسنجی و طرح سوالات مختلف به راحتی می‌توانید نظر و سلیقه مخاطبان را درک کنید. در فرم نظرسنجی می‌توانید پرسش‌های زیر را مطرح کنید:

    • اگر بخواهید برند ما را در یک جمله توصیف کنید، چه می‌گویید؟
    • اگر برند ما یک شخص باشد، شخصیت آن را چگونه توصیف می‌کنید؟
    • آیا لحن برند ما برای برقراری ارتباط با شما مناسب است؟

    صدای برند

    گردآوری اطلاعات کلی

    پس از طی کردن تمامی مراحل بالا می‌توانید صدای برند خود را متناسب با نوع مخاطبان هدف و رویکرد کسب و کار خود تعیین کنید و آن را در اختیار تیم تولید محتوای خود قرار دهید. تمامی محتواهایی که برای انتشار در پلتفرم‌های مختلف تولید می‌شوند باید دارای صدای یکسانی باشند. تیم تولید محتوای شما باید درک کافی از ماموریت برند و نوع مخاطبان هدف شما داشته باشند تا بتوانند محتواهای موردنیاز را بر اساس آنها تولید نمایند. تاثیر صدای برند بر مخاطبان در طول زمان و با تولید محتوای مکرر مشخص می‌شود.

    با رعایت این موارد می‌توانید صدای برند خود را ایجاد کرده و از طریق آن ویژگی‌های شاخص و اهداف کلی برند خود را به گوش مخاطبان برسانید. بدین ترتیب مخاطبان پس از شنیدن نام برند و یا دیدن لوگوی شما بلافاصله آن را شناسایی کرده و محصولات منحصر به فرد برندتان را به خاطر می‌آورند.

    نمونه هایی از صداهای برند ایرانی

    حال که با مفهوم و اهمیت صدای برند آشنا شدید، در این بخش نمونه هایی از صداهای برند ایرانی که قطعا با نام و خدمات آنها آشنایی دارید را به شما معرفی خواهیم کرد.

    دیجی کالا

    دیجی کالا به عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایرانی شناخته می‌شود که طیف گسترده‌ای از محصولات موردنیاز ما را با بهترین کیفیت و خدمات پس از فروش ارائه می‌دهد. تولید محتواهای فنی برای تمامی محصولات یکی از ویژگی‌های بارز این وب سایت است که در واقع صدای برند آن بوده و در جهت تسهیل فرآیند خرید در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

    ایرانسل

    شرکت ایرانسل نیز یکی از اپراتورهای پیشگام و موفق ایرانی است که صدای برند آن بهبود ارائه خدمات ارتباطی به مشترکین است که از همان ابتدا با ارائه خدمات منحصر به فرد توانست توجه افراد زیادی را به برند خود جلب نماید. بهبود کیفیت ارتباطات، هدف اصلی ایرانسل در طول سال‌های فعالیت این برند بوده است.

    اسنپ

    اسنپ نیز اولین اپلیکیشن تاکسی آنلاین است که یکی دیگر از نمونه‌های موفق ایجاد صدای برند ایرانی شناخته می‌شود. این اپ در طول سال‌های فعالیت خود بخش‌های دیگری را نیز به خدمات اضافه کرد و در حال حاضر نیز محبوب‌ترین سامانه درخواست خودرو به شمار می‌رود. هدف اسنپ فراهم آوردن سفرهای امن و مقرون به صرفه برای کاربران است.

    امرسان

    شرکت تولیدکننده لوازم خانگی امرسان نیز از دیگر نمونه‌های صدای برند ایرانی است که هدف آن تولید محصولات باکیفیت با قیمت‌های مناسب است. جمله معروف «زیبا، جادار، مطمئن» نیز شعار معروف امرسان است که در واقع ویژگی‌ یخچال‌های این برند را توصیف می‌کند.

    نمونه صدای برند

    جمع بندی

    صدای برند به عنوان وجه انسانی و شخصیت یک کسب و کار و یا نام تجاری در نظر گرفته می‌شود و به نحوه برقراری ارتباط یک برند با مخاطبان اشاره دارد. با ایجاد صدای برند منحصر به فرد می‌توانید توجه و اعتماد مخاطبان را جلب کرده و آنها را با خود همراه سازید. صدای برند در غیاب لوگوی آن به عنوان معرف کسب و کار شما در نظر گرفته می‌شود و مخاطب با مطالعه محتواهای نوشتاری شما می‌تواند به راحتی برندتان را شناسایی کند. بنابراین اگر صاحب کسب و کار شخصی خود هستید از ایجاد صدای برند اختصاصی برای برند خود غافل نشوید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو