لوگو متحرک (logo motion) یکی از ابزارهای نوین و مدرن برای برندسازی است و استفاده از چنین ابزارهایی میتواند قدرت و حرفهای بودن شما را نسبت به رقبا به رخ مخاطب کشیده و جذابیت زیادی برای شما ایجاد نماید.
چنین لوگوهایی مسیر پیشرفت را برای هر برندی به کوتاهترین حالت ممکن میرسانند. در این مقاله با جزئیات این نوع لوگوها بیشتر آشنا شده و بهتر میتوانید برای داشتن یا نداشتن آن تصمیمگیری نمایید.
دربارهی لوگو متحرک
تأثیر داشتن لوگو برای برندسازی امروز بر کسی پوشیده نیست و هر کس اهمیت استفاده از لوگو را در کار خود میداند. با توجه به گسترش اینترنت و سایتهای اینترنتی داشتن لوگو تبدیل به امر بدیهی شده و دیگر جذابیتهایی بالایی برای کاربر ایجاد نمیکند.
با این حال استفاده از لوگو متحرک هنوز آن قدرها هم همهگیر نشده است و برندهایی که از این نوع لوگو استفاده میکنند در حال حاضر از جمله اولینها خواهند بود.
لوگو متحرک درواقع یک نمایش چند ثانیهای از شرکت شما است که در همان دید اول در معرض نمایش بیننده و مخاطبین شما قرار خواهد گرفت. برای طراحی این لوگو شما نیاز به ابزارهای خاصی خواهید داشت و همچنین نکات مهمی را نیز برای این امر باید رعایت کنید.
تاریخچه لوگو متحرک
هر چند استفاده از لوگوهای تجاری از قرن 18 در میان کارخانهها و شرکتهای غول شروع شده بود اما لوگو به معنی امروزی از اوایل قرن بیستم به وجود آمد. در این سالها هنوز استفاده از لوگو حتی برای بزرگترین شرکتها نیز رایج نشده بود.
استفاده از فونتها و رنگهای مختلف در دههی ششم این قرن تازه آغاز شده بود. طراحی لوگو در این سالها خیلی گرافیک فوقالعادهای نداشت. در سال 1960 با ابداع موشن گرافیک بود که شرکتهای بزرگ به فکر استفاده از این تکنیک برای برند سازی و معرفی هر چه بهتر برند خود افتادند.
البته اصطلاح لوگو متحرک یا لوگو موشن اصطلاح بسیار جدیدی است که مربوط به اواخر قرن گذشته است و سابقهای خیلی طولانی ندارد.
انواع لوگو متحرک
لوگو متحرک یا لوگو موشن در حال حاضر با پیشرفتهایی که در علم گرافیک به وجود آمده و ابزارهای متنوعی که برای این ابزار ایجاد شده است، در انواع مختلفی تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از انواع لوگوهای متحرک به نوع کسب و کار باز میگردد.
با این حال محدودیت خاصی برای هر نوع کسب و کار در این باره وجود ندارد و تأثیر استفاده از چنین لوگوهایی را میتوان در هر کسب و کاری مشاهده کرد. لوگوهای فلت، سهبعدی و لوگوهای متحرک آماده سه نوع لوگو موشن هایی هستند که میتوانید از آنها برای برند سازی شرکت خود استفاده کنید. در ادامه به بیان جزئیات هر یک از این متدهای طراحی میپردازیم.
لوگو متحرک فلت یا دو بعدی
امکان طراحی اشکال متحرک در محیط دو بعدی نیز وجود دارد. ابزارها و نرمافزارهای به روز امروزی این امکان را برای کاربران فراهم آوردهاند تا به راحتی بتوانند از محیطهای دو بعدی نیز برای طراحی لوگوهای متحرک استفاده کنند.
در این طراحی که اتفاقاً به دلیل سادگی نسبت به حالت سهبعدی طرفداران زیادی هم دارد، معمولاً از یک مسکات به عنوان لوگو استفاده میشود. هم میتوان از طرحهای رنگی برای این منظور استفاده نمود و هم طرحهای ساده سیاه و سفید نیز جذابیتهای خاص خود را دارند.
اولین موشن گرافیهای متحرک به این صورت طراحی شدند. حتی قبل از اینکه نرمافزارهای جذاب امروزی برای تولید محتوای متحرک به وجود بیانید، روی کاغذ نیز این طرحها پایهریزی میشدند. استفاده از تکنیک ورق زدن برای ایجاد تصاویر متحرک اولین تکنیکهای ایجاد این شکلهای متحرک بودند.
لوگو متحرک سهبعدی
لوگو متحرک سهبعدی حرفهایترین نوع از انواع این لوگوها است. در این نوع طراحی لوگو با استفاده از ابزارهای فوق مدرن امروزی شما میتوانید لوگوهای سه بعدی کاملاً طبیعی طراحی کرده و از آن برای نمایش ماهیت و برندینگ شرکت خود استفاده نمایید. طراحی سهبعدی البته نیاز به تخصص بسیار بالاتری نسبت به طراحی دو بعدی لوگوهای متحرک دارد.
برای این طراحی شما بایستی از چند نرمافزار به صورت همزمان استفاده کنید. موشن گرافی سهبعدی با رنگبندیهای جذاب میتواند تأثیر بسیار زیادی روی بازاریابی برند شما داشته و کیفیت بسیار عالی برای این منظور برای شرکت شما ایجاد نماید.
کاربرد لوگو متحرک سهبعدی نسبت به نمونهی دو بعدی آن نیز بیشتر است و میتوانید از آن جهت داستانسازیهای حرفهای برای برند خود استفاده کنید. در این مقاله نرمافزارهای لازم برای این طراحی را نیز با هم مرور خواهیم کرد.
لوگوهای متحرک آماده
یکی دیگر از انواع لوگوهای متحرک که کاربران میتوانند از آن برای معرفی شرکت خود استفاده کنند، لوگوهای متحرک آماده است. در این روش هم میتوانید از لوگوهای طراحی شدهی آمادهی شرکتهای ارائه دهندهی این خدمات استفاده کنید و هم با کمی تغییرات از گزینههای موجود در اینترنت کمک بگیرید. البته در روش دوم ممکن است خیلی لوگوی منحصربهفردی نداشته باشید و این امر میتواند تأثیر منفی روی برندسازی شرکت شما داشته باشد.
کاربردهای لوگو متحرک
لوگو متحرک کاربردهای زیادی در برندسازی و معرفی شرکت شما خواهد داشت. استفاده از چنین لوگوهایی در درجهی اول به این منظور است که شما بتوانید در مدت زمانی بسیار کوتاه داستانی کامل و جامع از شرکت خود را به بیننده نشان دهید.
شاید چنین شرحی روی متن نیاز به چندین صفحه داشته باشد، در حالی که در یک لوگوی متحرک این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید در چند ثانیه بیننده را مجذوب برند خود کنید. در این بخش قصد داریم بهترین کاربردهای این نوع لوگو را باهم مرور کنیم.
نمایش آدرس شرکت
از این نوع لوگو میتوانید برای نشان دادن آدرس شرکت استفاده کنید. در این نوع طراحی شما میتوانید با داستانپردازی چند ثانیهای آدرس دقیق شرکت خود را با شکلکهای خاص به نمایش بگذارید.
معرفی سریع شرکت
لوگوهای متحرک این امکان را برای شما فراهم میآورند تا در عرض چند ثانیه بتوانید داستان کاملی از شرکت خود را به مخاطبین نمایش دهید.
معرفی محصولات
معرفی محصولات نیز از دیگر کاربردهای استفاده از لوگو متحرک میباشد.
تبلیغات شرکت
این نوع لوگو خود به تنهایی ابزاری قدرتمند برای تبلیغات هر شرکتی خواهد بود. همچنین میتوانید از آن برای تأثیرگذاری بیشتر سایر انواع تبلیغات خود بهره ببرید.
برندینگ
لوگوهای متحرک تأثیر بسزایی روی برندینگ هر شرکتی دارند. استفاده از چنین لوگویی البته اگر در طراحی آن روند درستی طی کرده باشید میتواند مسیر تبدیل شما به یک برند معتبر را بسیار کوتاهتر از شرایط معمول نماید.
چرا برندها به لوگوی متحرک نیاز دارند؟
اینکه در حال حاضر این ادعا را داشته باشیم که استفاده از لوگو متحرک برای برخی از انواع برندها لازم و برای برخی دیگر غیرضروری است نمیتواند ادعایی منطقی به نظر برسد. این نوع لوگوها میتوانند تأثیر مثبتی در جهت برندینگ همهی شرکتها داشته باشند.
استفاده از آن را نیز نمیتوان محدود به برندهایی خاص کرد. در سالهای اخیر استفاده از لوگوهای متحرک برای فروشگاههای آنلاین و سایتهای اینترنتی تبدیل به یک امر همهگیر شده و تعداد این فروشگاهها روز به روز نیز در حال افزایش است.
شرکتهای سازندهی فیلم و سریال نیز در جهان از چنین لوگوهایی استفاده زیادی دارند و از این طریق به دنبال این هستند که نام خود را در ذهن مخاطب حک کنند. در ایران نیز استفاده از لوگو متحرک سال به سال رواج بیشتری مییابد.
برای مثال لوگو بابا برقی که مربوط به سازمان برق است همیشه همهی ما را به یاد مصرف بهینه برق میاندازد. با این بررسی ساده شما بهراحتی میتوانید متوجه شوید که استفاده از چنین لوگوهایی را نمیتوان محدود به صنعت یا شرکتهای خاصی دانست.
در هر صنعتی اعم از تولید محصولات خوراکی گرفته تا صنایع پوشاک و مد میتوان از ایدههای بسیار جذابی برای تولید این لوگوها استفاده کرد. با توجه به کاربردهایی هم که برای انواع لوگوهای متحرک برشمردیم، گسترهی استفاده از آنها باز هم بیشتر و بیشتر میشود.
مزایا و معایب لوگوهای متحرک
معرفی مزایا و معایب استفاده از انواع لوگو متحرک میتواند هم اهمیت استفاده از آن را بهتر به شما نشان دهد و هم استفاده از ابزارهای درست برای انتخاب و طراحی آن را به شما گوشزد کند. در ادامه این مزایا معایب را با هم مرور میکنیم.
مزایا:
• تاثیرپذیری فوقالعاده روی بیننده
داشتن چنین لوگوهایی میتواند به سرعت بیننده را به سمت ورود به فضای شرکت شما جذب کند. چنین لوگوهایی در حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار گرفته و به دلیل سختتر بودن طراحی آن نیز هنوز در بین شرکتهای مختلف رایج نشده است.
از این رو تماشای آن برای بیننده تازگی و جذابیت بالایی خواهد داشت. سعی کنید از این فرصت نهایت استفاده را ببرید. استفاده از چنین لوگوهایی باعث میشود احساسات طرف مقابل به صورت کامل و عمیق برانگیخته شود.
حتی اگر در چنین مواقعی نیازی به محصولات شرکت شما نیز نباشد، مخاطب برای آشنایی بیشتر به سمت شما جذب شده و این میتواند از وی یک مشتری بالقوه برای شما ایجاد نماید.
• حرفهای بودن شما را نشان میدهد
استفاده از لوگو متحرک در معرفی شرکت باعث میشود تا مخاطب به نوعی به این موضوع پی ببرد که شما ارزش زیادی برای برند خود قائل هستید و از این رو به صورت کاملاً حرفهای در برندینگ آن عمل میکنید.
• انتقال راحتتر مفاهیم به مخاطبین شرکت
این مورد هم از مهمترین مزیتهایی است که شما میتوانید با داشتن لوگو متحرک به آن دست پیدا کنید. با داشتن چنین لوگویی شما نیازی به استفاده از صفحات متنی طولانی برای معرفی شرکت خود نخواهید داشت. حتی ساخت تیزرهای تبلیغاتی طولانی نیز با داشتن این لوگو میتوانند سادهتر و کمحجمتر شوند.
• امکان استفاده از آن در تبلیغات مختلف
امروز تبلیغات و بازاریابی یک برند ابعاد بسیار گستردهای پیدا کرده است؛ از تبلیغات در شبکههای مجازی گرفته تا تبلیغات ویدئویی و تبلیغات بنری در سطح شهر. اما با داشتن یک لوگوی متحرک شما میتوانید وجه اشتراک بسیار عالی برای انواع تبلیغات خود در نظر بگیرید و به راحتی از آن برای تبلیغات ویدئویی خود بهره ببرید.
• بازدهی بالاتر
بیایید هزینه تمام شده برای داشتن یک لوگوی متحرک و تأثیرگذاری آن در برندینگ و تبلیغات شرکت شما را با روشهای معمول مقایسه کنیم. برای اینکه ملموستر این قضیه را درک کنید، از شبکههای مجازی کمک میگیریم. شما برای جذب تعداد فالوورهای زیاد در این شبکهها نیاز به هزینههای بسیار زیاد در امر تبلیغات خواهید داشت. در حالی که با استفاده از یکی از لوگوهای متحرک این مهم با کمترین هزینه برای شما فراهم خواهد بود.
• منحصر به فرد بودن
لوگوهای معمولی با اینکه هنوز هم میتوانند منحصر به فرد باشند اما به دلیل استفادهی بسیار زیاد در اکثر مواقع اقتباسی از هم هستند. اما استفاده از لوگوموشن باعث میشود تا شما صاحب یک لوگوی کاملاً منحصربهفرد و بینظیر باشید.
معایب استفاده از لوگوی متحرک
• گرانتر بودن نسبت به لوگوهای معمولی
طراحی لوگوهای متحرک قاعدتاً نیاز به تخصص بالاتری نسبت به لوگوهای معمولی خواهد داشت. از این رو ممکن است طراحی این لوگو برای شما در نگاه اول کمی گرانتر به نظر برسد.
البته این گرانی تنها در طراحی اولیهی لوگو بوده و در انتها خواهید دید که استفاده از این لوگو با توجه به بهینهسازی هزینه تبلیغات میتواند کاملاً مقرونبهصرفه نیز باشد.
• عدم امکان نمایش آن در محیطهای دو بعدی
کاغذها، بنرهای تبلیغاتی محیطی و برخی دیگر از پلتفرمها این امکان را برای نمایش لوگوهای متحرک ندارند. این نقطه ضعف البته در دنیای امروز خیلی حاد نیست، زیرا کاربرانی که به محیطهای حرفهای دسترسی ندارند بسیار کم بوده و روز به روز نیز از تعداد آنها کاسته میشود.
لوگوهای متحرک با چه نرمافزارهایی طراحی میشوند؟
برای طراحی لوگوهای متحرک و به اصطلاح logo motion ابزارهای حرفهای بسیار زیادی در دسترس کاربران و طراحان قرار دارد که هر کس بنا به سلیقه و تخصصی که دارد از یکی از این ابزارها میتواند استفاده کند.
البته این ابزارها برتریهایی هم نسبت به یکدیگر دارند که باید در یک مقالهی اختصاصی به این موضوع پرداخت. مهمترین و معروفترین ابزارهای طراحی لوگو متحرک به شرح زیر میباشند:
1. فتوشاپ
فتوشاپ معروفترین نرمافزار طراحی گرافیک در جهان است که استفادهی بسیار زیادی از آن برای انواع طراحیها میتوان داشت. حتی از این نرمافزار برای ویرایش و تدوین فیلم نیز استفاده میشود.
هر چند فتوشاپ یک نرمافزار تخصصی برای موشن گرافی و طراحی لوگوهای متحرک نیست اما با این حال افراد حرفهای در این نرمافزار میتوانند از آن بهرهمند شوند.
2. ایلوستریتور
ایلوستریتور یکی دیگر از نرمافزارهای شرکت ادوبی است که مخصوص طراحی لوگو و آیتمهای خاص است. البته این ابزار را نیز نمیتوان متخصص درجه یک طراحی لوگو متحرک دانست.
با این حال استفاده از این ابزار برای طراحی حرکتها و طرحهای اولیهی شخصیتپردازی انجام گرفته در لوگوهای متحرک، میتواند لوگوی شما را حرفهایتر از شرایط معمول نشان دهد.
3. افترافکت
افترافکت نیز از ابتکارهای عالی شرکت ادوبی آمریکا در زمینهی طراحی است. این نرمافزار را در حال حاضر میتوان حرفهایترین و تخصصیترین نرمافزار مورد استفاده برای موشن گرافی و طراحی لوگوهای متحرک دانست.
داشتن ابزارهای فوقالعاده زیاد و مدرن این امکان را برای کاربر فراهم میآورد تا با استفاده از آن به ایجاد موشن گرافیهای سهبعدی جذاب بپردازد.
4. پریمیر
این نرمافزار نیز از جمله زیرمجموعههای نرمافزارهای شرکت ادوبی است که از آن نیز برای طراحی استفاده میشود. البته مانند فتوشاپ این نرمافزار به صورت تخصصی برای طراحی لوگو متحرک و لوگو موشن طراحی نشده است با این وجود امکانات لازم جهت چنین طراحیهایی را برای کاربر فراهم میآورد.
5. Cinema 4D
این نرمافزار یکی از حرفهایترین نرمافزارها برای طراحی لوگوهای سهبعدی است. استفاده از این نرمافزار نیاز به کامپیوتر قدرتمندی دارد و کار کردن با آن برای طراحیهای متحرک بسیار حرفهای استفاده میشود.
6. مایا
نرمافزار مایا ساختهی شرکت اتودسک است. این شرکت نیز ید طولانی در تولید نرمافزارهای گرافیکی مهندسی داشته و این نرمافزار را نیز باقابلیتهای بسیار بالا تولید و روانهی بازار نموده است.
نرمافزارهای مورد استفاده برای موشن گرافی و طراحی لوگوی متحرک بسیار زیادی وجود دارند که شما میتوانید بر اساس سلیقه و یا تخصصی که دارید یکی از آنها را برای چنین منظوری استفاده کنید. البته طراحان حرفهای معمولاً از ترکیبی از این نرمافزارها برای بهینهترین طراحی ممکن استفاده میکنند.
چگونه میتوان یک لوگوی متحرک ساخت؟
طراحی و تدوین یک لوگوی متحرک نیاز به مراحل مختلف و گاها پیچیده دارد. در درجهی اول شما بایستی نسبت به انتخاب یک داستان مناسب برای این لوگو اقدام نمایید. در واقع شما در این مرحله هدف خود را از ساخت این لوگو شرح خواهید داد.
در قدم دوم شما شخصیتها و آیتمهای موجود را برای این امر تعریف خواهید کرد. در قدم بعدی نوبت به طراحی این آیتمها و شخصیتها و حرکات آنها روی کاغذ میرسد. برای طراحی لوگو متحرک در نرمافزارهای مختلف شما بایستی دید مناسبی نسبت به آنها داشته باشید.
بعد از این بایستی هر یک از اجزای مورد استفاده در این لوگو به صورت مجزا طراحی و ساخته شود و برای هر یک از این اجزا میتوانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید.
در نهایت همهی طراحی را باید در یک فایل با یکدیگر ترکیب و لوگوی نهایی را طراحی کرد. البته معرفی این مراحل برای طراحی چنین لوگویی کمی ساده انگارانه به نظر میرسد. این امکان نیز برای شما وجود دارد که با برونسپاری طراحی لوگو متحرک خود هم در زمان خود صرفهجویی کنید و هم به بهینهترین طراحی دست یابید.
نکاتی که برای ساخت یک لوگوی متحرک باید در نظر بگیریم
نکات مهمی برای طراحی لوگو متحرک میتوان بر شمرد که بایستی قبل از هر اقدامی به آنها توجه لازم را داشته باشید:
- در درجهی اول به خاطر بسپارید که این لوگو قرار است از این پس برای همیشه نمادی از شرکت شما باشد، پس در طراحی آن همهی جوانب را در نظر بگیرید.
- سعی کنید از طرحها و شخصیتهای مربوط به برند خود استفاده کنید.
- علاوه بر یک نمایش چند ثانیهای حتماً داستانی کامل و ایده آل برای آن داشته باشید.
- این لوگو باید در نگاه اول پاسخگوی برخی از سؤالات کاربران دربارهی برند شما باشد.
- در رنگبندی آن دقت نمایید.
- حتماً نیازی به استفاده از طرحهای سهبعدی نخواهید داشت.
معرفی سه نمونه لوگوی متحرک(لوگو موشن)
- شرکت آمازون
از مهمترین لوگوهای متحرک مورد استفاده در دنیای اینترنت میتوان لوگوی فروشگاه اینترنتی آمازون را نام برد. لوگو متحرک این شرکت عملکرد خیلی پیچیدهای ندارد و تنها برند آنها را به نمایش میگذارد.
- مسترکارت
اگر به بازیهای فوتبال علاقه داشته باشید احتمالاً تبلیغات مسترکارت را در تبلیغات محیطی زمینهای فوتبال اروپایی زیاد دیدهاید. این لوگو نیز با وجود ساده بودن به دلیل استفاده از رنگهای جذاب گویای داستانی کامل از عملکرد شرکت مسترکارت برای نقل و انتقال پول میباشد.
- اینستاگرام
یکی دیگر از معروفترین لوگوهای متحرک را میتوانید در تبلیغات اینستاگرام شاهد باشید.
برای دیدن لوگو های متحرک طراحی شده توسط تیم آرمکده به لینک زیر مراجعه کنید :
نمونه لوگو های آرمکده