آنچه در این مقاله میخوانید

    امبلم (Emblem) لوگو چیست؟

    امبلم (Emblem) لوگو چیست؟

    امبلم (Emblem) لوگو یکی از اصلی‌ترین انواع لوگوهای تجاری در جهان است. این لوگوها در صنایع مختلفی یافت می‌شوند؛ از دانشگاه‌ها، تیم‌های ورزشی، برندهای بزرگ ماشین، پرچم ایالت‌ها گرفته تا لوگوی روی فنجان قهوه‌ی استارباکستان. برخی از سازمان‌ها، هویت و اصالت برند خود را با پیوند آن به گذشته و سنت‌ها وابسته می‌دانند.

    برای اطلاع از تعرفه های طراحی لوگو با شماره 41185-021 تماس بگیرید.

    اگرچه جهان به طور مداوم در حال تکامل است اما مصرف‌کنندگان معمولا نسبت به آنچه که جاافتاده، باسابقه و در نتیجه قابل اعتماد است توجه بیشتری نشان می‌دهند تا چیزی جدید. اگر شما نیز بر این باورید باید بگوییم که امبلم (Emblem) لوگو به عنوان نمادی از سنت، قدرت و امنیت می‌تواند روابط بی‌نظیری را با مخاطبان برندتان به وجود آورد.

    در این مقاله کمی بیشتر با امبلم (Emblem) لوگو آشنا می‌شویم و درمی‌یابیم که کدام کسب‌وکارها با چنین سبک لوگویی درخشش بیشتری دارند.

    امبلم لوگو چیست

    امبلم (Emblem) لوگو

    امبلم (Emblem) لوگو یکی از انواع سبک‌های لوگو است که در آن متن درون شکل قرار می‌گیرد و طرحی واحد را می‌سازد. شاید بسیاری از افراد متوجه این موضوع نباشند که هر برندی، سبک لوگوی خاص خودش را می‌طلبد.

    لوگو شانسی به شما می‌دهد که در نگاه اول بتوانید تأثیری که باید را روی مخاطبتان بگذارید در نتیجه اتخاذ رویکردی مشابه در طراحی لوگوی برندهای مختلف به هیچ عنوان موثر نیست. یکی از مواردی که امبلم (Emblem) لوگو را متمایز می‌کند این است که این لوگو لزوما مختص دنیای شرکت‌ها نیست.

    منظور ما این است که شما ممکن است پیش از اینکه چنین طرحی برای معرفی یک برند استفاده شود نیز آن را دیده باشید و برایتان آشنا باشد. امبلم (Emblem) لوگو قابلیت این را دارد که برای نشان دادن مفاهیم قدرتمند جهانی طراحی شود در نتیجه ممکن است برندهای زیادی از آن برای نمایش خود استفاده کنند.

    به عنوان مثال طرح شیر در امبلم (Emblem) لوگوی انگلستان نشان‌دهنده‌ی قدرت، سلطنت و میراث است. در لوگوهای ترکیبی متن و تصویر از یکدیگر مجزا هستند اما در امبلم لوگو متن داخل تصویر قرار می‌گیرد و شکلی واحد را ایجاد می‌کند.

    درست است که امبلم (Emblem) لوگو، لوگویی جمع و جور است اما شاید انتشار آن در فضاهای کوچک استفاده از این سبک لوگو را با چالش روبرو کند.

    ویژگی‌های امبلم لوگو

    شاید برخی از افراد وقتی نام امبلم را بشنوند تصور کنند که با لوگو تفاوت دارد اما اینطور نیست. امبلم یکی از سبک‌های لوگو است و برخی از بهترین انواع لوگوها در طول تاریخ، امبلم لوگوها بوده‌اند. برای اینکه بیشتر با مفهوم این سبک از لوگو آشنا شوید اجازه دهید که اجزای یک لوگوی استاندارد را بررسی کنیم. لوگو شامل طرحی است که از نظر بصری می‌تواند نمادی از یک بیزینس باشد.

    برخی از لوگوها شامل متن، برخی دیگر شامل ویژگی‌های گرافیکی و برخی دیگر ترکیبی از هر دوی آن‌ها هستند. یک لوگوی خوب صرفا حاصل جفت شدن یکپارچه‌ی یک‌سری عناصر طراحی با یکدیگر نیست بلکه با هویت برند و اهداف و ارزش‌های سازمان خود مرتبط است.

    درنتیجه باید گفت سبک لوگویی که انتخاب می‌کنید باید شکل، اندازه و طرح مناسبی داشته باشد تا با ماهیت برندتان منطبق شود. هر سبک از لوگو، ظاهر و احساس متفاوتی را برای برند ما ایجاد می‌کند.

    از آنجایی که لوگو اولین چیزی است که مشتریان آن را می‌بینند در نتیجه باید نوعی از لوگو را انتخاب کنید که برداشت اولیه‌ی درستی را در ذهنشان به وجود آورید. امبلم (Emblem) لوگو یک طراحی کاملا سنتی است.

    امبلم لوگو

    در این سبک لوگو شما اغلب ترکیبی از متن و تصویر به همراه تاج، محافظ و دایره را مشاهده می‌کنید. تمرکز امبلم (Emblem) لوگو بر روی میراث گذشتگان موجب می‌شود که این سبک از لوگو اغلب توسط سازمان‌ها، مدارس و دفاتر نمایندگی دولتی انتخاب گردد.

    به عنوان مثال لوگوی دانشگاه هاروارد از نوع امبلم (Emblem) لوگو است. در این لوگو کلمه Veritas که معنای حقیقت را دارد و شعار این دانشگاه است در سه کتاب نوشته شده است.

    این کلمه از Veritas Christo et Ecclesiae به معنای «حقیقت در خدمت مسیح و کلیسا» گرفته شده است. این سبک از لوگوها حس و حالی کلاسیک در طرحتان ایجاد می‌کنند و می‌توانند:

    1. ظاهری برجسته، معتبر و علمی از برند شما ارائه کنند؛

    2. ارزش‌های مدرن و سنتی را در کنار هم قرار دهند؛

    3. موجب پیوند با میراث یا سابقه کمپانی‌تان شوند؛

    4. این حس را در مخاطبان ایجاد کنند که همچون عضوی از خانواده‌ی برند شما هستند.

    اگرچه که امبلم لوگو، لوگویی سنتی است اما برخی از شرکت‌ها، ظاهر آن را به شکل موثری مدرن کرده‌اند. در این مورد می‌توان به لوگوی استارباکس و لوگوی هارلی دیویدسون اشاره کرد.

    یکی از مسائل اصلی که شرکت‌ها در انتخاب این سبک لوگو با آن مواجه می‌شوند این است که تصاویر اغلب بسیار دقیق و همراه جزئیات هستند. از آنجایی که امبلم لوگو از در هم آمیختن متن و تصویر، شکلی واحد را ایجاد می‌کند، نمی‌تواند به اندازه‌ی یک طرح گرافیکی استاندارد و یا ورد مارک تطبیق‌پذیر باشد. درنتیجه هر اندازه که امبلم لوگو کوچکتر شود، خواندن آن برای مخاطب دشوار‌تر می‌گردد.

    تفاوت بین نماد و امبلم لوگو چیست؟

    اگرچه اغلب افراد نماد را با امبلم (Emblem) لوگو اشتباه می‌گیرند اما باید گفت این دو تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند.

    • نماد یک جزء کوچک است که با حضور خود به یک شیء، ایده و یا رابطه اشاره دارد و آن را عینی می‌سازد؛

    • امبلم (Emblem) لوگو بیشتر یک نمایش انتزاعی است از یک فرد (همانند یک پادشاه)، یک گروه از افراد (همانند یک تیم ورزشی) یا یک ایده (مانند یک حقیقت اخلاقی). لوگوی امبلم اغلب نشان از وابستگی برند به گذشته، سابقه یا میراث خود است و در ذهن مخاطب پایبندی را تداعی می‌کند.

    امبلم لوگو

    شما به طور مرتب نمادهایی را در طراحی لوگوی امبلم مشاهده می‌کنید که وظیفه‌ی انتقال پیام را بر عهده دارند. به عنوان مثال تصویر جمجمه و استخوان‌های ضربدری به تنهایی نمادی برای سم است. اما وقتی همین اشکال در طراحی لوگوی امبلم استفاده شوند معنای کلی‌تری پیدا می‌کنند و خطر یا عصیان را به ذهن می‌آورند.

    نکات کلیدی در طراحی یک امبلم لوگوی باکیفیت چیست؟

    امبلم لوگو اگر به درستی انتخاب شود گزینه مناسبی است که یک برند را در نگاه اول منحصربه‌فرد جلوه دهد. رعایت چند نکته به شما یک امبلم (Emblem) لوگوی خوب می‌دهد:

    1. متن لوگوی امبلم، بولد باشد و آسان خوانده شود. از آنجایی که تصویر لوگوی امبلم پیچیدگی بیشتری نسبت به وردمارک آن دارد بنابراین باید فونتی را برای نوشتن انتخاب کنید که حتی با کوچک کردن سایز لوگو نیز قابل خواندن باشد. معمولا کسی فونت‌های دستنویس را برای این سبک لوگو انتخاب نمی‌کند. سبک نوشتاری مدرن یا استفاده از فونت sans-serif می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

    2. لوگو باید ساده باشد و جزئیات اضافه از آن حذف گردد. اساسا این سبک لوگو بر پایه‌ی جزئیات است اما این جزئیات اگر بیش از اندازه باشند موجب سقوط امبلم لوگو می‌شوند. اگر قید جزئیات اضافه را نزنید با کوچک کردن سایز لوگوی امبلم، اجزای به کار برده در آن دیده نمی‌شوند.

    3. رنگی مناسب انتخاب کنید. شاید رنگ‌های پررنگ و تند توجه افراد را جلب کند اما به سختی می‌توانید از آن‌ها در امبلم لوگو استفاده کنید و بسیار غیرمعمول است. سایه‌های خنثی و ظریف می‌تواند برای شما بهترین انتخاب باشد چراکه محدود به بازه‌ی زمانی خاصی نیست و حواس مخاطب را نیز از اصل موضوع پرت نمی‌کند.

    4. شکل ظرف مناسبی را برای لوگوی امبلم خود انتخاب کنید. این شکل می‌تواند همانند بسیاری از لوگوهایی بدین سبک همانند سپر باشد؛ سپری که تمام عناصر سازنده‌ی طرح شما را درون خودش نگه دارد و از آن شکلی واحد بسازد.

    برخی از طراحان طرح سپر سنتی را برای لوگوی امبلم خود انتخاب می‌کنند و برخی یک دایره‌ی ساده را. همه‌ی اجزای سازنده‌ی لوگو درون این فضا قرار می‌گیرد. هنگام انتخاب شکل، مخاطب خود را در نظر داشته باشید و به یاد داشته باشید که هر عنصر، معنای خاص خودش را برای او دارد.

    به عنوان مثال سپر مفهوم قدرت و امنیت را منتقل می‌کند در حالی که دایره انتقال دهنده‌ی مفهوم جامعه و محافظت است. امبلم لوگوهای دایره‌ای شکل، کلاسیک هستند. امبلم لوگوها می‌توانند در قالب بیضی نیز ارائه شوند؛ همانند لوگوی فورد.

    این سبک لوگو در قالب مربع و مستطیل نیز ارائه می‌گردد و این اشکال، احساسی از ثبات، کارایی و حرفه‌ای بودن را به ذهن مخاطب منتقل می‌کنند. حتی می‌شود این سبک لوگو را در قالب مثلث نیز ارائه کرد.

    طراحی یک امبلم لوگو

    5. از افزودن شعار به لوگوی خود خودداری کنید. همیشه کم و گزیده گفتن انتخاب بهتری برای طراحی لوگو است. اضافه کردن سال تأسیس نیز فایده‌ای ندارد چون با کاهش سایز لوگو این مورد دیده نمی‌شود. بسیاری از برندهای بزرگ تنها نام خود یا مخفف آن را در لوگو می‌آورند.

    6. مخاطبان خود را در نظر بگیرید. ممکن است که شما بتوانید زیباترین امبلم (Emblem) لوگو را طراحی کنید اما اگر این لوگو با برند مورد نظر همسو نباشد و یا با مشتریاتان ارتباط برقرار نکند کارایی ندارد. ممکن است که سلیقه‌تان در طراحی را بسیار قبول داشته باشید اما یادتان نرود که شما باید برای مخاطبتان طراحی کنید.

    لوگوی امبلم برای چه شرکت‌هایی مناسب است؟

    پاسخ کلی و ساده ما به این سوال این است که بستگی دارد بخواهید چه نوع بیزینسی را راه بیندازید. لوگو تنها یک جزء از کلِ هویتِ برند شماست. معمولا امبلم (Emblem) لوگو توسط سازمان‌هایی انتخاب می‌شود که بخواهند مخاطب خود را دلتنگ یک نوستالژی کنند.

    اگر شرکت شما قدمت بالایی دارد و می‌خواهید خاطرات مشترک مخاطب با خودتان را به یادش بیندازید، لوگوی امبلم می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای شما باشد. دیگر بیزینس‌هایی که می‌توانند برای معرفی خود از امبلم لوگو استفاده کنند عبارتند از:

    1. سازمان‌های جدیدی که قصد دارند از دنیای رقابت فاصله بگیرند: اگر در بیزینسی تازه‌کار هستید اما می‌خواهید مشتریانتان را مطمئن کنید که چیزی در چنته دارید، این سبک از لوگو به کارتان می‌آید. طرحی که به اتفاقی نوستالژیک گره بخورد می‌تواند حس اعتماد را در مخاطب به وجود آورد.

    2. شرکت‌های صنایع خاص: لوگوی امبلم معمولا برای آژانس‌های دولتی، مدارس، تیم‌های ورزشی و تولیدکنندگان خودرو به کار می‌رود. اما به طور کلی هر بیزینسی می‌تواند توسط این سبک لوگو خود را متمایز کند. همانند استارباکس که لوگوی قدیمی پری دریایی خود را به کمترین تغییر، مدرن کرد.

    3. شرکت‌هایی که قصد دارند ثبات و امنیتشان را به مخاطب نشان دهند: یکی از دلایل محبوبیت این سبک لوگو در شرکت‌های اتومبیل‌سازی این است که حس ایمنی را به مخاطب منتقل می‌کند. محافظ و اشکال دایره می‌توانند حس حافظت شدن را در مخاطب ایجاد کنند.

    تمام این موارد باعث می‌شود که مخاطب به شرکت شما اعتماد کند. بانک‌ها، تیم‌های حقوقی و دیگر سازمان‌هایی که هدف اصلی‌شان انتقال حس امنیت به مخاطب است می‌توانند از این سبک لوگو برای معرفی خود استفاده کنند.

    در جهانی که رقابت بین بیزینس‌های مختلف رو به افزایش است، یک برند با انتخاب درست امبلم (Emblem) لوگو و ارتباطش با یک نوستالژی، می‌تواند خود را از جمعیت رقابتی جدا کند. از برندهای موفق دیگری که از این سبک لوگو استفاده کردند می‌توان به برگر کینگ (Burger King)، ولوو (Volvo)، مسترکارت (Mastercard) و ب‌ام‌و (BMW) اشاره کرد.

    چه زمانی نباید امبلم لوگو را برای برند خود انتخاب کنید؟

    زمانی که قصد دارید توسط برندتان یک فضای فوق‌العاده مدرن و آینده‌نگرانه را القا کنید نباید از لوگوی امبلم استفاده کنید. این سبک لوگو از قدیمی‌ترین انواع لوگو است بنابراین نمی‌توانند معرف شرکت‌های پیشرفته و تکنولوژیک باشند.

    3 مثال از امبلم لوگو

    1. امبلم لوگوی فورد (Ford)

    «فورد» سومین شرکت خودروسازی بود که توسط هنری فورد (Henry Ford) تأسیس شد. اولین لوگویی که برای این شرکت طراحی شد یک لوگوی گرد تزئین‌شده و با جزئیات زیاد بود. این شرکت در سال 1972 تصمیم گرفت که طرح خود را به صورت یک امبلم لوگوی بیضی شکل اصلاح و ساده‌سازی کند. لوگوی نهایی که امروزه از شرکت فورد می‌شناسید ظرافت را به ذهن مخاطب منتقل می‌کند.

    امبلم لوگوی فورد

    2. امبلم لوگوی استارباکس (Starbucks)

    لوگویی که به عنوان معرفی از برند استارباکس می‌بینید نمونه‌ای از سبک امبلم لوگو است. در سال 1971 بنیان‌گذاران این برند نمونه اولیه لوگوی خود را از طرح حکاکی شده‌ای روی یک تکه چوب در قرن 14 الهام گرفتند. روی آن تکه چوب طرحی از یک پری دریایی دو دُم حکاکی شده بود.

    لوگوی ابتدایی استارباکس بسیار پیچیده بود و با جامعه مدرن همخوانی نداشت. در طی سال‌ها این طرح بارها و بارها طراحی مجدد شد. در نهایت طراح هوشند لوگوی استارباکس توانست این طرح قدیمی را به بهترین شکل امروزی کند. لوگوی استارباکس نمونه موفقی از سبک امبلم لوگو در جهان است.

    امبلم لوگوی استارباکس

    3. امبلم لوگوی موتورسیکلت هوندا (Honda Motorcycle)

    شرکت هوندا برای موتورسیکلت‌ها و ماشین‌هایش لوگوهای مختلفی دارد. لوگویی که امروزه از موتورسیکلت هوندا می‌بینیم نمونه‌ای از امبلم لوگو است. حتی شاید امبلم لوگویی که این شرکت برای موتورسیکلت‌هایش استفاده می‌کند از لوگوی مربوط به ماشین‌هایش چشم‌نوازتز به نظر برسد.

    طرح بال‌هایی که در این امبلم لوگو به کار رفته است به این برند و بنیانگذارش، سوئی شیرو (Soichiro) اعتبار داده است. ظاهرا او این طرح را از بال‌های الهه‌ای یونانی به نام نایک که آن را الهه پیروزی نیز می‌دانند الهام گرفته است. لوگویی که امروزه از موتورسیکلت هوندا می‌بینید با استداندارد و مدرن کردن طرحی از گذشته ساخته شده است.

    امبلم لوگوی موتورسیکلت هوندا

    امبلم لوگو برای به دام انداختن مشتری از تیرِ نوستالژی استفاده می‌کند. حال این نوستالژی می‌تواند میراثی از گذشته باشد که مردم نسبت به آن ارق دارند، شخصیتی افسانه‌ای باشد که برای مخاطب سحرآمیز است و بسیاری موارد دیگر که مشتری را هیجان‌زده می‌کند تا کشف کند این چه برندی است که تا این اندازه به گذشته و باورهای خود پایبند است.

    البته که این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که طرحی انتخاب شده با موضوع اصلی برند همسو باشد در غیر اینصورت مخاطب از دنبال کردن برند سردرگم و ناامید می‌شود.

    هوشمندی طراح است که بتواند ارتباطی بین گذشته و ماهیت برند به وجود آورد و سیری داستانی بیافریند یا با جرقه‌ای نوستالژیک، احساسات مخاطب را برانگیزد. توجه به اصول طراحی امبلم (Emblem) لوگو که در این مقاله ذکر شد به شما کمک می‌کند تا بتوانید از این سبک لوگوی قدیمی، درست و به جا استفاده کنید.

    برای دیدن امبلم لوگو های طراحی شده توسط تیم آرمکده به لینک زیر مراجعه کنید:

    نمونه لوگو

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو