آنچه در این مقاله میخوانید

    روانشناسی رنگ های طراحی لوگو(بخش2)

    روانشناسی رنگ های طراحی لوگو(بخش2)

    استفاده توأم با آگاهی و هوشمندانه از روانشناسی رنگ ها نمونه ای کامل از چگونگی استعداد و دانش و تخصص حرفه ای طراحی برای یک طراح حرفه ای لوگو است که می تواند موجب تفاوت های زیادی با سایرین شود.

    ما می دانیم که چطور باید رنگ ها را انتخاب کنیم تا با استفاده از پیام ها و مضامین رنگ ها به طرز مؤثر و موفقیت آمیزی با آن ارتباط برقرار کنیم. علاوه بر این می توان گفت که فقط شما نیستید که این ریسک ها و اشتباهات را انجام می دهید بلکه اغلب این اشتباهات از بخش خودخواه " خودت انجام بده " سر می زند.

    اگر در واحد فروش و طراحی لوگو فعالیت دارید با ما مشورت کنید و از دانش روانشناسی رنگ ها در جهت منافع و کاربردهای آن استفاده کنید.

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

    مبانی روانشناسی رنگ ها

    در این بخش به برخی از رنگ هایی که اغلب مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردی محسوب می شوند و همچنین بینندگان می توانند پیام ها و امواج مثبتی از آن ها دریافت کنند اشاره می کنیم.

    همانطور که در مطالب قبلی توضیح دادیم نمودار رنگ های پایه و اصلی به تنهایی نمی تواند جامعیت داشته باشد و به ما در طراحی لوگو یاری برساند و از همین رو مرجع مناسبی در این زمینه نمی باشد.

    چرا که در آن از ترکیب رنگ های منفی و خنثی خبری نیست و در خصوص بهترین شیوه ها و متد ترکیب رنگ ها نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد ولی این مطلب می تواند به عنوان مقدمه ای جالب و قابل توجه برای روانشناسی رنگ ها محسوب شود.

    هنگامی که جادوی رنگ ها را در طراحی لوگوی خودمان و برای ارائه ی مفاهیمی منطبق بر کسب و کارمان مورد استفاده قرار می دهیم می توانیم از این طریق فهرست و جدول دیگری را منطبق بر خواسته هایمان در این زمینه به ارمغان بیاوریم که از هر نظر قابلیت های ویژه ای داشته باشد و منبع مفید و مناسبی در این زمینه محسوب شود.

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

     نشانه ها و مفاهیم رنگ ها

     1 – سیاه ( مشکی ) : سلطه و قدرت، رمز و راز، پنهان کاری، سنت گرایی؛ همچنین این رنگ نشان دهنده ی پیروی و فرمان پذیری نیز بوده و به تعبیری نشانه ی اطاعت است. هر چند در مواردی به رنگ انزوا هم مشهور است.

    2 – آبی : قدرت، آرامش، موفقیت، اعتماد؛ در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین رنگ ها محسوب می شود و علاقمندان بیشماری دارد غیر از مواردی که برای رنگ آبی ذکر شد همچنین می توان به این نکته اشاره کرد که رنگ آبی نشانه ی وفاداری نیز به شمار می رود و البته کارکردهای منفی نیز برای آن در نظر گرفته شده و در مواردی آن را رنگ یأس و افسردگی نیز نامیده اند.

    3 – قهوه ای : زمین و طبیعت، سادگی، جدی بودن؛ همچنین رنگ قهوه ای را مظهر اعتبار، قدرت و استقامت نیز نامیده اند.

    4 – سبز : هماهنگی و هارمونی، سلامتی و شفا یافتن، طبیعت و حیوانات، پول؛ این رنگ غیر از این که می تواند بر قدرت دید تأثیر مثبت بگذارد همچنین شادی آور و آرام بخش بوده البته در مواردی به معنای باروری و محافظه کاری نیز به کار رفته است.

    5 – نارنجی : مقرون به صرفه بودن، سرگرم کننده، جوان و پرانرژی، خلاقیت، جشن؛ برای این رنگ معانی و مفاهیم دیگری هم در نظر گرفته شده است از جمله رنگ ورزش و فعالیت، کشاورزی، ساده زیستی، ماجراجویی، یادگیری و کسب تجربه.

    6 – بنفش : رنگ فانتزی و رؤیاها، عدالت، حق امتیاز؛ از سایر نشانه هایی که به رنگ بنفش نسبت می دهند می توان به سردی، انزوا طلبی، اندوه، تسلیم، غرور و تکبر اشاره کرد و در ضمن رنگ بنفش را رنگ هنرمندان نیز نامیده اند.

    7 – قرمز : رنگ هیجان، عمل و اقدام، ماجراجویی، عشق اشتیاق و غذا؛ این رنگ یکی از غلیظ ترین الوان موجود بوده که اغلب به منظور تأکید نیز به کار می رود و در طراحی و دکوراسیون های متنوع نقش پر اهمیتی را بر عهده دارد.

    8 – سفید : رنگ سادگی، پاکیزگی و بی گناهی است. طرفداران رنگ سفید اغلب کم رو هستند هرچند پر حرفی نیز در این افراد دیده می شود.

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

    9 – زرد : شادی و خوش بینی، روانشناسان این حیطه معتقدند که رنگ زرد می تواند موجی افزایش تمرکز و فراگیری بیشتر شود و بنابراین احتمالاً در بین دانشجویان و دانش آموزان محبوبیت خاصی داشته باشد.

    در خاتمه اگر به برندمان در مقام یک شخصیت اعتقاد داشته باشیم لازم است تا تصویر مناسبی را هم با استفاده از ترکیب های رنگی متفاوت طراحی کنیم تا تأثیر و کارآیی لازم را داشته باشد .

    شرکت های معتبر در این خصوص به اهمیت رنگ بندی پی برده اند چرا که غیر از رنگ محصولاتشان به خصوص در لوگوی برندها و مواد غذایی به نحو بسیار مؤثر و مطلوبی از آن بهره برده اند و این رنگ ها هستند که به تأثرات مشتریان در خصوص آن برند دامن می زنند.

    روانشناسی رنگ در طراحی لوگو

    البته این نشانه ها برای رنگ ها در فرهنگ ها و سنن مختلف نیز متفاوت بوده و ممکن است یک رنگ در یک فرهنگ یا مملکت به عنوان نشانه ای پسندیده و زیبا معرفی شود در حالی که همان رنگ در فرهنگ و کشور دیگری درست تعبیری مخالف این قضیه داشته و نکوهیده باشد.

    مثلاً رنگ ارغوانی بیشتر در مقام یک رنگ روح گرا و عرفانی معرفی در سراسر جهان تعریف و توصیف شده که این نکته در بین اعراب به گونه ای خلاف این نکته عنوان گردیده و به تعبیری رنگ فساد نامیده می شود.

    در باب اهمیت رنگ ها مباحث بسیاری مطرح گردیده است که از حوصله بحث ما خارج بوده و بسیار گسترده و متنوع می باشد ولی به طور کلی اگر بخواهیم نقش رنگ ها در لوگو را بررسی کنیم باید اذعان کنیم که همچنان که  برند آیینه تمام قد فعالیت های یک شرکت است لوگویی که به عنوان معرف برندتان در بازار رقابت حضور دارد .

    در مقام شناسه تجاری شما باید از شاخص های برگزیده و برتری نسبت به رقبا برخوردار باشد تا بتواند دوام بیاورد و ماندگاری داشته باشد و این امر ممکن نیست جز به کمک لوگوی تأثیرگذار و موفق در این عرصه که یقیناً برای این کار باید طرح و رنگ در هم آمیخته شوند تا با استفاده از این اجزاء متحد موفقیت های بزرگی را رقم زد.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو