آنچه در این مقاله میخوانید

    آرکتایپ حاکم (The Ruler)

    آرکتایپ حاکم (The Ruler)

    تمامی صاحبان کسب‌ و کارهای کوچک تمایل دارند یک گروه را رهبری کند، تعیین کننده استانداردها باشند و در حوزه کاری خود به عنوان نمونه‌ای موفق شناخته شوند. تمامی این اهداف با انتخاب آرکتایپ برند حاکم یا The Ruler محقق خواهند شد.

    این آرکتایپ در واقع رهبری است که از خطر کردن و ایجاد مسیرهای جدید هیچ هراس و تردیدی ندارد. با انتخاب آرکتایپ حاکم برای شخصیت برند خود می‌توانید نمادهای پایدار و موفقی از تسلط و اقتدار را ایجاد کرده و موقعیت خود در هر صنعتی را تقویت کنید. حاکم به عنوان یک رهبر تمام عیار شناخته می‌شود و اولویت اصلی آن نیز برقراری نظم و در دست داشتن کنترل امور است.

    این آرکتایپ از قدرت خود برای ایجاد نظم در هرج و مرج استفاده می‌کند و راه‌حل‌های ساده‌ و کارآمدی را برای برطرف ساختن مشکلات مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. حاکم به مشتریان خود وعده تغییر و تحول می‌دهد و آنها را در مسیر درست هدایت می‌کند.


    جهت انتخاب آرکتایپ برند مناسب بیزینس و برند خود با ما تماس بگیرید


    آرکتایپ حاکم چیست؟

    آرکتایپ حاکم با در دست گرفتن کنترل امور به دنبال جلوگیری از ایجاد هرج و مرج است. این آرکتایپ با نیاز مبرم به برقراری امنیت و نظم تعریف می‌شود و برای بدست آوردن و حفظ قدرت نیز تلاش بسیاری می‌کنند. شخصیت حاکم به سیاست‌ها پایبند است، از انجام امور دشوار لذت می‌برد و با نقض قوانین نیز شدیدا مخالف است. آرکتایپ حاکم به دنبال رهبری است و خود را الگو می‌پندارد؛ الگویی که دیگران باید از آن پیروی کنند. این آرکتایپ بر سه اصل رهبری، کنترل و حاکمیت استوار است.

    آرکتایپ حاکم زمانی که در موقعیت برندسازی و داستان سرایی قرار می گیرد، حس اقتدار و شایستگی را انتقال می‌دهد و خیال مخاطبان را از تخصص بالا و توانایی رهبری و راهنمایی آنان آسوده می‌کند. این ویژگی با میل درونی مخاطبان برای تکیه به رهبری مقتدر و قابل اعتماد، کاملا همسو و سازگار است و به همین دلیل، برندهای حاکم معمولا طرفداران زیادی دارند. بنابراین آرکتایپ حاکم ابزاری قدرتمند در داستان سرایی و برندسازی است که حس اعتماد، قابلیت اطمینان و قدرت را به مخاطبان منتقل می‌کند.

    برندهای دارای آرکتایپ حاکم

    ویژگی‌های کلی آرکتایپ حاکم

    آرکتایپ حاکم با ویژگی‌های مقتدرانه خود از سایر آرکتایپ‌ها متمایز می‌شود. این آرکتایپ در شکل دادن به روایت برندها و شخصیت‌ها نقش اساسی را ایفا می‌کند. ارزش اصلی حاکم، رهبری و اقتدار است که هسته آن را مشخص می‌کند. برندها یا کاراکترهایی که مظهر آرکتایپ حاکم هستند، اغلب تصویری از کنترل و تسلط را ارائه می‌دهند و خود را به عنوان رهبر معرفی می‌کنند. با این حال، ویژگی‌های کلی آرکتایپ حاکم را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

    • ویژگی‌های اصلی: اقتدار، تسلط، کمال‌گرا، کنترل‌گر، منظم، موفق، انحصارطلب، قابل اعتماد، مستقل، سازگار و هدفمند
    • هدف: ایجاد رفاه و دستیابی به موفقیت
    • آرزو: کنترل همه چیز
    • ترس: هرج و مرج و سرنگون شدن
    • استراتژی: اعمال رهبری
    • وعده: قدرت، دنیا را به حرکت درمی‌آورد
    • شعار: ما همه چیز را شکل می‌دهیم
    • رنگ سازمانی: طلایی، نقره‌ای، مشکی، خاکستری تیره و روشن

    آرکتایپ حاکم در برندسازی

    آرکتایپ حاکم در برندسازی از طریق مجموعه‌ای از عناصر استراتژیک مجسم می‌شود و مفاهیمی همچون اقتدار، کنترل و انحصار را به مخاطب منتقل می‌کند. برندهایی که این آرکتایپ را به عنوان شخصیت خود انتخاب می‌کنند، اغلب این کار را با ایجاد تصویری از اعتماد به نفس، رهبری و موفقیت در ذهن افراد انجام می‌دهند. استراتژی‌های بازاریابی آرکتایپ حاکم معمولا برتری، قابلیت اطمینان و جایگاه بالا محصولات یا خدمات آنها را نشان می‌دهند.

    پیام‌رسانی برندهای حاکم معمولا قاطعانه است و اغلب بر موقعیت رهبری آنها در بازار و کیفیت برتر محصولات و خدمات آنان تمرکز می‌کند. برندهای حاکم به لحاظ بصری معمولا سبکی ظریف، پیچیده و اغلب مینیمال را انتخاب می‌کنند تا این مفاهیم بر وضعیت برتر آنها تأکید داشته باشند. پالت رنگی، تایپوگرافی و تصاویر مورد استفاده آنها نیز نشان دهنده تجمل، قدرت و انحصار است.

    برندهای با آرکتایپ حاکم

    برندهای دارای آرکتایپ حاکم

    آرکتایپ حاکم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و آنها را با بازار و پایگاه مشتریان منحصر به فرد خود تطبیق می‌دهد. برخی از برندهای معروف دارای آرکتایپ حاکم شامل:

    • مرسدس بنز (Mercedes- Benz): تمامی پیام‌های این برند تقریبا شامل شعار معروف آن یعنی "یا بهترین یا هیچی" است. آنچه مرسدس بنز به آن اشاره می‌کند، این است که مهم نیست چه اتفاقی می افتد، آنها بهترین اتومبیل را مطابق با پیام اصلی خود تولید می‌کنند.
    • مایکروسافت (Microsoft): شرکت مایکروسافت از زمان راه‌اندازی آن توسط بیل گیتس، بدون وقفه در حال رشد است. مایکروسافت در اوایل به قدرت رسیدن، به دلیل استراتژی رشد تهاجمی خود کمی غیرقابل اعتماد به نظر می‌رسید اما با گذشت زمان به یک رهبر موفق در حوزه فعالیت خود تبدیل شد.
    • رولکس (Rolex): رولکس برندی برای تمامی مشتریان نیست و همین ویژگی، نشان دهنده آرکتایپ حاکم به عنوان شخصیت این برند است که با مفاهیمی همچون قدرت، ثروت و سلطنت مرتبط است. رولکس فقط یک ساعت نیست، بلکه نمادی از موفقیت، اقتدار و اعتبار نیز هست و این مشخصه‌ها نیز ویژگی‌های اصلی یک حاکم هستند.
    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو