انتخاب رنگ سازمانی

رنگ سازمانی در برندسازی، آمیزه‌ای از احساسات، تفکرات و هویت یک برند است. به باور کارشناسان، وقتی رنگی که برای برند خود انتخاب می‌کنید منحصر به فرد یا متفاوت باشد در واقع یک چکش بصری به دست گرفته‌اید که بر ذهن مخاطبان شما فرود می‌آید تا به یاد برند شما بیفتند. انتخاب رنگ سازمانی در ظاهر کار ساده‌ای به نظر می‌رسد ولی کاملاً یک امر تخصصی است و به نتایج تحلیل‌هایی برمی‌گردد که در حوزه‌های روانشناسی رنگ، بررسی رقبا، هویت برند و حتی حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی انجام می‌شود. مطالعات نشان داده است که انتخاب درست رنگ می‌تواند تا ۴۰ درصد در بهبود شناسایی برند و درآمدهای سازمان مؤثر باشد. با انتخاب درست رنگ سازمانی می‌توانید:

 

باعث برانگیختگی مخاطبان خود شوید

رنگ مناسب از دو روش می‌تواند در افراد شوک ایجاد کند. روش اول این است که رنگ خود را کاملاً منحصر به فرد انتخاب کنید به گونه‌ای که کمتر دیده شده باشد و برای افراد دارای تازگی باشد. روش دوم این است که رنگ را به گونه‌ای انتخاب که با بقیه برندهایی که در ردیف محصول مشابه فعالیت دارند، تمایز داشته باشد تا از این طریق در ذهن افراد باقی بماند و یا توجه آنها را جلب کند. برای مثال هنگامی که بسیاری از برندهای خودرو در اروپا از رنگ‌های سرد استفاده می‌کردند شرکت رنو به یکباره تصمیم به استفاده از رنگ زرد گرفت. این کار رنو باعث شد که توجه بیشتری به محصولات این شرکت جلب شود.

انتخاب رنگ سازمانی

مورد توجه و علاقه‌ی جامعه‌ی هدف خود قرار بگیرید

هر برندی ممکن است جامعه‌ی هدف خاصی را برای فروش محصول یا خدمات خود در نظر گرفته باشد و یا برای بخشی از این جامعه‌ی هدف، اولویت بیشتری قائل شده باشد. با روانشناسی رنگ برند جامعه‌ هدف می‌توانید از رنگ‌هایی استفاده کنید که بیشتر مورد اقبال آنها باشد تا به این ترتیب زمینه بیشتری برای رجوع آنها به برند خود ایجاد کنید. برای مثال، مردمی که در سواحل اقیانوس زندگی می‌کنند و همواره با رنگ آبی دریا و یا رنگ سبز درختان روبرو می‌شوند ممکن است به دلایل اجتماعی به این طیف از رنگ‌ها علاقه خاصی داشته باشند یا به دلایل روانشناختی دچار یک دافعه خاص نسبت به آنها شده باشند. برندی که مخاطبین آن چنین مردمی هستند، بهتر است در هنگام انتخاب رنگ برای خود به این موضوع توجه داشته باشد.

انتخاب رنگ برای کسب و کار

حس مرتبط با محصول را منتقل کنید

هر محصولی دارای حس متفاوتی است که می‌توان با انتخاب رنگ متناسب با آن، حوزه کاری برند را بهتر در خاطر مشتریان نگه داشت. مثلاً برندهای غذایی ممکن است از رنگ‌های گرم و اشتهاآور استفاده ‌کنند و یا برندهای لوکس از رنگ‌های خاص. یکی از دلایل استفاده از رنگ‌های زرد و قرمز توسط برند مکدونالد، در همین نکته نهفته است.

تفکر برند خود را نشان دهید

هر برندی دارای تداعیات ذهنی و شخصیت خاصی است که می‌توان حداقل بخشی از آن را به کمک رنگ سازمانی برجسته‌تر کرد. در نگاه مدرن برای انتخاب رنگ سازمانی، هویت برند از مهمترین اولویت برخوردار می‌شود و مدیران برند برای انعکاس شخصیت برند از رنگ استفاده می‌کنند. در این نگاه حس و مفهومی که از طریق رنگ منتقل می‌شود و یا علایق رنگی جامعه‌ی هدف در درجه بعدی اهمیت قرار می‌گیرد و این شخصیت برند است که رنگ خود را تعیین می کند. برای مثال استفاده از رنگ طلایی توسط برند رولکس که ساعت‌های لوکس تولید می‌کند، به دلیل وجود خصلت تجمل‌گرایی در هویت این برند و هدف‌گذاری آن برای ساخت محصولات گران‌قیمت است.

روند انتخاب رنگ سازمانی در بمان

تا کنون به اهمیت انتخاب رنگ سازمانی پی برده‌ایم. اما مسیری که ما در آژانس هویت سازی برند «بمان» آن را دنبال می‌کنیم تا رنگ سازمانی کسب و کارها را بر اساس آن انتخاب کنیم چیست؟

  • برگزاری جلسات مشاوره برای ساخت یا شناخت کامل هویت برند.
  • جامعه مخاطبان و مشتریان محصول و مصرف‌کنندگان آن چه کسانی هستند؟
  • آنالیز نوع محصولات و یا خدماتی که برند ارائه می دهد.
  • شناسایی جامعه هدف ( سن و جنسیت) غالب مخاطبان و مشتریان برند.
  • شناسایی محدوده جغرافیایی و فرهنگی برند برای فروش.
  • آنالیز مفاهیم برند
  • شناسایی لحن و شخصیت برند
  • آنالیز بازار و رنگ سازمانی برندهای رقیب.
  • بررسی قابلیت چاپ رنگ در فضاهای خارجی و متریال‌های مربوط به کسب‌و‌کار و یکسان بودن آن در فضای مجازی و خارجی

پس از انجام مراحل فوق و بدست آوردن داده‌های مورد نیاز، کارشناسان متخصص هویت بصری در بمان، با تکیه بر علم و دانش روز برندینگ و هویت‌سازی و استفاده از خرد جمعی رنگ سازمانی کسب و کار مشتریان را به قسمی انتخاب نموده که تمامی عناصر هویتی برند را در خود جای داده و نشان‌دهنده‌ی هدف کسب و کار از ارائه خدمات و فعالیت باشد. در ادامه می‌توانید در مورد روان‌شناسی رنگ‌ها و سطوح مختلف رنگ سازمانی بیشتر بدانید:

در مخاطب حس هیجان و شور، اشتیاق و سرعت به وجود می‌آورد. اغلب در برندهای غذایی برای تحریک اشتها‌ی مشتریان و برندهایی برای نمایش سرعت خدمات به کار می‌رود. مثال بارز این رنگ در برندینگ می‌توان به کوکاکولا یا دی اچ ال اشاره کرد.

رنگ قرمز

نوید‌دهنده‌ی امید و خوش‌بینی است. بسیاری از تحقیقات ثابت کرده است که کلمات به کار رفته در زمینه زرد پرنفوذ‌تر و متقاعدکننده‌تر می‌باشد. به عنوان نمونه‌ای از رنگ سازمانی زرد می‌توان به برند آمازون اشاره کرد که از‌ ترکیب‌های رنگ سازمانی زرد استفاده کرده است.

رنگ قرمز

در علم رنگ‌شناسی، رنگ نارنجی از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز پدید می‌آید که تا حدودی ویژگی‌های هردوی آنان را به همراه دارد. این رنگ شور و هیجان قرمز و خوش‌بینی و اعتماد زرد را به ارمغان می آورد. برند نوشابه‌های فانتا نمونه‌ای است که این رنگ سازمانی را در محصولات خود دارد.

رنگ قرمز

نمایشگر آرامش و قدرت است. کسب و کارهای بزرگ و موفق تمایل بسیار زیادی به استفاده از این رنگ در برندینگ سازمانی خود دارند به عنوان مثال می توان به برند سامسونگ اشاره کرد که رنگ لوگوی خود را با پس‌زمینه‌ی آبی طراحی کرده است.

رنگ قرمز

نشان‌دهنده سلامت و سرزندگی را دارد. بیشتر برندهای مواد غذایی که مدعی تولید محصولات کاملاً طبیعی و بدون افزونه هستند از این رنگ در ساخت برندینگ خود استفاده می کنند.

رنگ قرمز

تجمل، نوآوری و تعادل پیام های رنگ نقره ای هستند. این رنگ را در بیشتر برندهایی که محصولات و خدمات آنها وابسته به تکنولوژی است می‌‌بینیم. به عنوان نمونه‌ای از برند نقره این می‌توان به برندهای اپل، لکسوس و بنز اشاره نمود.

رنگ قرمز

رنگ بنفش هم نمادی از سلطنت بوده و هم بسیار آرامش‌بخش است. اغلب نمایانگر ثروت می‌باشد و می‌توان گفت که به زنانگی هم اشاره دارد، انتخاب این رنگ برای برندهایی که مخاطب و مشتریان آن قشر مرفه جامعه و یا زنان هستند می تواند تأثیرگذاری بیشتری به همراه داشته باشد. رنگ بنفش در کالای لوکس، بعضاً طرفداران بسیار زیادی دارد. برای مثال از برند بنفش می‌توان به Yahoo و Milka وBenQ اشاره کرد.

رنگ قرمز

اشاره به صلح‌آمیز بودن و لطافت دارد و اغلب برای محصولاتی استفاده می‌شود که مشتری آنان اغلب دختران جوان هستند. مثل لوازم آرایشی و پوشاک زنانه. عروسک ها و لباس‌های باربی نمونه‌ای از برندی موفق با رنگ صورتی می‌باشد.

رنگ قرمز

اشاره به صلح‌آمیز بودن و لطافت دارد و اغلب برای محصولاتی استفاده می‌شود که مشتری آنان اغلب دختران جوان هستند. نمونه‌ای بارز از قدرت و سلطه‌گری در برندینگ است. کسب‌و‌کارهایی که از این رنگ سازمانی استفاده می‌کنند پیامی متفاوت به مخاطبان خود القا می‌کنند مانند Nike و D&G .

رنگ قرمز

رنگ سازمانی شامل سطوح مختلفی مانند رنگ‌های اصلی، رنگ‌های مکمل و رنگ‌های متضاد است. رنگ‌های اصلی که همیشه با برند دیده می‌شوند، در عناصر غیرقابل تغییر برند مانند لوگو و پترن می‌آیند. رنگ‌های مکمل هم کامل‌کننده طیف رنگ‌های اصلی هستند که در طرح‌های مورد نیاز استفاده می‌شوند. رنگ‌های متضاد هم رنگ‌هایی هستند که در بعضی از نقاط که باید برند بهتر دیده شوند، در کنار رنگ اصلی استفاده می‌شود.

رنگ قرمز

جهت مشاوره در خصوص شعار سازمانی برند، با کارشناسان هنری ما در ارتباط باشید.

انتخاب صحیح شعار سازمانی میتواند انرژی کارکنان و مدیران برند را به سمت اهداف اصلی برند همسو کند و هماهنگی و روحیه‌ی مضاعفی در وجود سازمان بدمد. در کنار این اتفاق، حرکت به سمت تحقق شعار سازمانی در درازمدت و مشاهده این روند توسط مشتریان.

خدمات ما در آرمکده

انتخاب کهن الگو

برندی که از رفتار یک کهن‌الگوی مشخص استفاده می‌کند، دیگر فقط یک برند تجاری نیست بلکه تبدیل به بخشی از وجود مشتریان خود شده! کهن‌الگو(آرکیتایپ) از بین مواردی مثل قهرمان، دانای‌کل، عاشق، معصوم، همه‌پسند، جادوگر و ... انتخاب می‌شود.

مشاهده بیشتر

طراحی پترن

پترن(Pattern)‌ یا الگوی تکرار‌شونده برند، بهترین طرح برای هویت‌دادن به فضاهای گسترده مانند تابلوها، مکان‌های اداری و نمایشگاهی و وبسایت شرکت‌ها و برندها است. پترن به عنوان یک چکش بصری، با پوشاندن میدان دید و یکپارچگی با عناصری مانند لوگو و رنگ، برند را ناخودآگاه وارد ضمیر مخاطب می‌کند.

مشاهده بیشتر

طراحی ست و اوراق اداری

ست ها و اوراق اداری، سفیران یک برند هستند که از هنگام آشنایی مشتری با برند تا عقد قرارداد، نقش ایفا میکنند. طراحی یکپارچه‌ی اوراق اداری مثل سربرگ، کارت ویزیت، پاکت‌نامه و غیره، ناخودآگاه وجود یکپارچگی در امور شرکت را به ذهن مشتریان القا می‌کند.

مشاهده بیشتر

طراحی بسته‌بندی محصولات

بسته‌بندی، آخرین فروشنده‌ی محصولات شماست که به صورت خاموش بر مخاطب اثر می‌گذارد. نمایش درست محتوا، توجه به کارکرد محصول، انتقال حس استفاده از محصول و استفاده از تکنیک‌های بازاریابی عصبی، تنها بخشی از نکات تخصصی در این کار است.

مشاهده بیشتر

انتخاب نام برند

ساده‌انگاری در انتخاب نام برند، اشتباهی است که در گذشته گریبانگیر برندهای معتبر زیادی شده است. برای انتخاب نام برند بیش از ۳۰ فاکتور استاندارد باید رعایت شود. کوتاهی و زیبایی، منحصر بهفرد بودن، ماندگاری در ذهن و ... فاکتورهایی هستند که در آژانس بمان برای انتخاب نام برند در نظر گرفته می‌شود.

مشاهده بیشتر

انتخاب شعار سازمانی

شعار سازمانی، عبارتی کوتاه و عصاره‌ی اهداف و ارزش‌های یک برند است که نقش الهام‌بخش و جهت‌ده برای درون و بیرون سازمان را بازی می‌کند. کارشناسان آ‌ژانس بمان در مورد کلمه‌به‌کلمه‌ی شعار سازمانی شما عمیقاً به تفکر و تحلیل می پردازند.

مشاهده بیشتر

خلق مسکات برند

مسکات (Mascot) برند یک چهره‌ی عروسکی،خیالی، شیء یا حتی انسان و حیوانی واقعی است که نقش سخنگوی برند را ایفا می‌کند. به خاطر داشته باشید که با وجود پیشرفت حیرت‌آور فناوری‌های ارتباطی، هنوز هیچ فناوری نتوانسته است جایگزین تأثیر ارتباطات موجودات زنده باشد

مشاهده بیشتر

پشتیبانی و مدیریت برند

اسناد هویتی برند، به‌ عنوان اسناد پایه‌ای بسیار لازم است ولی بمعنای انجام فرایند برندسازی نیست. با استفاده از خدمات مشاوره‌ای و پشتیبانی، از اشتباهات مرسوم در بدو تولد برند جلوگیری کنید و کم‌کم به مدیر برند خود تبدیل شوید.

مشاهده بیشتر

انتخاب رنگ سازمانی

انتخاب رنگ سازمانی و برند، وابسته به نتایج پژوهش‌هایی است که متناسب با هویت برند در حوزه‌هایی مثل روانشناسی‌رنگ، بررسی‌رقبا و تمایلات مخاطبان اصلی برند صورت می‌گیرد. مطالعات نشان می‌دهد انتخاب درست رنگ تا ۴۰ درصد در بهبود شناسایی برند مؤثر است.

مشاهده بیشتر
 
 

سوالات متداول

رنگ سازمانی در واقع رنگ اصلی برند شماست که بخش اعظمی از رنگ‌هایی را که برای طراحی فضاها، عناصر برند مانند لوگو یا پترن و محصولات استفاده می‌شود، به خود اختصاص می‌دهد. معمولاً بقیه‌ی رنگ‌های مورد استفاده در سوژه‌های مختلف، به صورت رنگ مکمل، رنگ متضاد و طیف‌های رنگی متعلق به رنگ سازمانی انتخاب می‌شوند.

مهمترین تأثیر رنگ سازمانی، عملکرد آن به عنوان یک چکش بصری است که در ذهن مخاطب فرود می‌آید و باعث تقویت برند سازمان می‌شود. نتایجی از قبیل برانگیختگی مخاطبان، افزایش علاقه به برند در مخاطبان، ایجاد حس مرتبط با محصول در بیننده و همچنین نمایش تفکر و شخصیت برند از مهمترین تأثیرات رنگ سازمانی بر برند و کسب‌وکار شماست.

این کار در ظاهر کار ساده‌ای به نظر می‌رسد ولی واقعیت این است که کاملاً یک امر تخصصی است و برای انجام آن نیازمند تحلیل‌هایی هستیم که در حوزه روانشناسی رنگ انجام می‌شود. علاوه بر این بررسی هویت و شخصیت برند، پژوهش در رنگ‌هایی که رقبای برند برای خود انتخاب کرده‌‌اند و همچنین نیازهای روانشناختی که جامعه‌ی هدف دارد، از الزامات انتخاب رنگ سازمانی است.