آنچه در این مقاله میخوانید

    لوگو سایت فروشگاهی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

    لوگو سایت فروشگاهی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

    در نگاه اول

    هویت بصری در معرفی هر کسب‌وکار نقش زیادی دارد. 50 درصد مغز انسان براساس اطلاعات بصری کار می‌کند و زیبایی‌شناسی می‌تواند تاثیر زیادی بر تصمیم‌گیری‌های ما داشته باشد. دنیای فروشگاه‌های آنلاین هم نه‌تنها از این قاعده مستثنی نیست، شاید بیشتر هم مشمول این قانون شود؛ زیرا تنها راه ارتباطی فروشگاه مجازی با مشتریان، همین هویت بصری است. لوگو سایت فروشگاهی چیزی است که در نگاه اول به چشم کاربران می‌خورد و اولین جرقه‌ی شناخت برند را در ذهن مشتری می‌زند. اگر به عشق در نگاه اول اعتقاد دارید، این مسئله هم چیزی شبیه همان است؛ تصمیم‌گیری برای انتخاب یک برند در همان نگاه اول! بر همین‌اساس، طراحی لوگو سایت فروشگاهی یکی از فرآیندهای حیاتی در شکل‌دادن به هویت و تصویر شرکت است و نباید این کار را دست‌کم بگیرید. در این مقاله می‌خواهیم کمی به روند اجرای فرآیند طراحی لوگو و مشخصه‌های یک لوگو سایت فروشگاهی خوب بپردازیم و ببینیم برای معرفی برند به بهترین شکل باید چه کنیم؟

    لوگو سایت فروشگاهی

    در جست‌و‌جوی اولین لوگو سایت فروشگاهی تاریخ

    اولین فروشگاه آنلاین در دنیا، شرکت تبادل کامپیوتر بوستون بود که در سال 1982 شروع به کار کرد؛ ولی هیچ لوگویی از این شرکت در دست نیست. دو سال بعد یعنی سال 1984 شرکت تسکو، فروش آنلاین خود را آغاز کرد و کار او خرده‌فروشی موادغذایی بود. تا قبل از پیدایش اینترنت در سال 1993، فروشگاه‌های آنلاین فروش‌ خود را از طریق تلفن انجام می‌دادند. سرانجام در سال 1994؛ یعنی دو سال بعد از ارائه‌ی نت اسکیپ، اولین مرورگر دنیا، فروشگاه آنلاین آمازون فعالیت خودش را با فروش کتاب آغاز کرد. لوگوی اولیه‌ی این شرکت در سال 1995 در سایت آمازون رونمایی شد که تصویری از حرف اول کلمه آمازون A بود که در وسط آن نقشی از رودخانه‌ی آمازون قرار داشت. این لوگو کاملا به‌صورت سیاه و سفید طراحی شده بود. در قسمت پایین لوگو، نوشته‌ی amazon.com قرار داشت که هدف از آن شناساندن نام و آدرس برند، به مشتریان جدید بود.

    لوگو فروشگاه آنلاین

    ویژگی‌های بارز لوگو سایت فروشگاهی

    • رنگ: انتخاب رنگ لوگو سایت فروشگاهی، بسیار اهمیت دارد؛ چون در واقع رنگ، نوع کسب‌وکار و ارزش‌های آن را منعکس می‌کند. رنگ لوگو، چیزی است که در نگاه اول محصولات و خدمات شما را به مشتری نشان می‌دهد. هنگام انتخاب رنگ باید توجه داشته باشید که به رنگ شاد نیاز دارید یا تاریک و ملایم، شلوغ یا مدرن و مینیمال؟ با انتخاب رنگ درست می‌توانید مشتریان را تنها با نگاه کردن به لوگو فروشگاه، ترغیب به خرید کنید.
    • لی اوت یا چیدمان: اگرچه مهم‌ترین اصل در طراحی لوگو، وضوح و خوانایی آن به‌شمار می‌رود؛ شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که لوگو قرار است روی انواع رسانه‌ها نمایش داده شود. به‌ همین‌علت باید طرحی بسازید که بدون افت کیفیت، در هر اندازه‌ای قابل کوچک یا بزرگ شدن باشد. یک طرح تمیز و ساده همان نمایش زیبایی که روی محصولات دارد را در یک بنر بزرگ هم از خود نشان می‌دهد.
    • تایپوگرافی: اگر بخواهید مشتریان به نام برند شما وفادار بمانند، باید تصویر درستی از نام آن در خاطرشان ثبت کنید. داشتن یک فونت خوانا و واضح برای لوگو سایت فروشگاهی، بسیار حائز اهمیت است. هنگامی که لوگوی خود را طراحی کردید، از فاصله‌ی دور هم آن را تماشا کنید تا مطمئن شوید خوانایی لازم را دارد.
    • نماد: سمبل‌ها سریع‌ترین راه برای نمایش نوع کسب‌وکار و محصولات شما هستند. برای افزودن نماد به لوگو سایت فروشگاهی باید دقت کنید که نماد موردنظر کاملا با محصولات فروشگاه شما و سایر عناصر طراحی، مطابقت داشته باشد. با یک نماد مرتبط و خلاقانه، شما می‌توانید انسجام بیشتری در خرید مشتریان ایجاد کنید و آن‌ها را نسبت به برندتان وفادار نگه دارید.
    • سایر ویژگی‌ها: اغلب لوگوها، از یک سری چارچوب‌های کلی تبعیت می‌کنند؛ اما، الزامی برای این‌کار وجود ندارد. شما می‌توانید مقاومت کنید و با کمی خلاقیت، این ساختارها را بشکنید. از طرف دیگر، لوگوی شما باید چندمنظوره باشد. باید بتوانید همه یا قسمتی از آن را برای قسمت‌هایی از سایت نظیر فاوآیکن استفاده کنید یا اینکه در پس‌زمینه‌ی فاکتور فروش آن را قرار دهید.

    چرا لوگو سایت فروشگاهی اینقدر مهم است؟

    همان‌طور که گفته شد، لوگو سایت فروشگاهی اولین تصویری است که از کسب‌وکار شما در ذهن مشتریان نقش می‌بندد. یک لوگوی موثر، قدرت این را دارد که برای فروشگاه شما تبلیغ کند، مشتریان را در مورد مزایای برند شما مطلع سازد و شما را از میان سایر برندها، متمایز گرداند. در مقابل یک لوگوی ضعیف مردم را نسبت به برند شما بی‌تفاوت خواهد کرد و کسب‌وکار شما را بی‌ارزش نشان می‌دهد. اولین کاری که باید برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی انجام دهید، طراحی حرفه‌ای لوگو سایت فروشگاهی است و در پایان کار مطمئن شوید که لوگوی شما کاملا مفهوم ارزش‌های کسب‌وکار شما را به مشتریان انتقال می‌دهد.

    قبل از شروع کار طراحی لوگو، حواستان را جمع کنید

    • تجزیه‌وتحلیل برند: قبل از هر چیز نیازها و اهداف کسب‌وکار را تعیین کنید. این‌کار را می‌توانید از طریق پرسشنامه یا تماس مستقیم انجام دهید.
    • به ترندها توجه نکنید: طرح‌های روز دنیا برای بازه‌‌ی زمانی مشخصی تعیین شده‌‌اند و پس از مدت کوتاهی، قدیمی می‌شوند، پس سعی کنید به آن‌ها تکیه نداشته باشید.
    • طرح اولیه را سیاه و سفید بزنید: پالت‌های رنگی بی‌شماری وجود دارد که طراح موقع انتخاب در آن‌ها، غرق می‌شود. برای فهم درست از شکل لوگو، بهتر است اول آن را سیاه و سفید طراحی کنید.
    • مقیاس‌پذیری را فراموش نکنید: طرح شما قرار است روی بسته‌بندی محصولات، فاکتورها، اپلیکشن یا هر جای دیگری قرار بگیرد، پس باید به مقیاس‌پذیر بودن آن توجه داشته باشید.
    • مینیمال فکر کنید: یک طرح شلوغ، می‌تواند مخاطب را آشفته کند، سعی کنید در طراحی لوگو سایت فروشگاهی نمادهای فروشگاهی را به مینمال‌ترین حالت ممکن طراحی کنید.
    • یک مفهوم هسته‌ای در طرح داشته باشید: در هنگام طراحی باید یک مفهوم اصلی را در طرح قرار دهید و در کنار آن سایر مفاهیم را هم بگنجانید.
    • پویا باشد: شما نباید یک لوگوی ایستا و بی‌جان طراحی کنید؛ بلکه باید لوگویی بسازید که بیننده را به هیجان و تکاپو وا دارد.

    لوگویی با چاشنی خلاقیت برای سایت فروشگاهی

    برای لوگو فروشگاه، اول از همه باید مشخص کنید که زمینه‌ی کاری فروشگاه چیست؟ چه نوع کسب‌وکاری دارد و مخاطبان آن چه کسانی هستند؟

    برای شناخت دقیق نوع کسب‌وکار، قبل از هرچیز باید مشخص کنید:

    برای طراحی لوگو فروشگاه لباس شما می‌توانید از آیتم‌هایی نظیر لباس، رخت‌آویز لباس، نخ و قرقره، اتیکت لباس، مانکن، چرخ خیاطی یا حتی پاکت فروش لباس استفاده کنید.

    برای فروشگاه کتاب آنلاین نیز مانند لوگو فروشگاه لباس، شما باید اول جامعه‌ی مخاطبین را مشخص کرده و بعد از روی آن، نوع کتاب‌های فروشگاه را تعیین کنید. در طراحی لوگو سایت فروشگاهی کتاب، شما می‌توانید از طرح‌های گوناگون کتاب در زاویه‌های مختلف استفاده کنید؛ مثل کتابِ باز، چندین کتاب روی‌هم، کتابخانه و... . همچنین می‌توانید مولفه‌های نمادین دیگر نظیر کتابفروشی، قلم، خورشید، چراغ و... را به‌کار ببرید.

    معمولا برای چنین فروشگاه‌هایی از عناصر صنعتی مثل چرخ‌دنده، ابزارها، طرح کارخانه، نمودار رشد و... استفاده می‌شود. شما همچنین می‌توانید از عناصری که به‌صورت نمادین نوع کسب‌وکار صنعتی را نشان می‌دهند استفاده کنید؛ مثلا در حوزه‌ی محصولات صنعتی دیجیتالی می‌توان طرح‌هایی نظیر صفرویک یا مدار دیحیتالی را به‌کار برد.

    محصولات چنین فروشگاه‌هایی معمولا ارتباط مستقیم با سلامت، زیبایی و پوست دارد، پس بهتر است از نمادهایی نظیر چهره‌ی زنانه، قلب، ضربان قلب، انواع لوازم آرایشی، علامت پلاس، گل‌وگیاه، درخت، انسان و... استفاده شود.

    شاید یکی از پرتنوع‌ترین حوزه‌های طراحی لوگو سایت فروشگاهی، لوگو فروشگاه‌های موادغذایی باشد. در این مورد هم شما باید نوع کسب‌وکار را مشخص کنید و طراحی را براساس آن انجام دهید. اغلب موادغذایی موجود را می‌توان به‌سادگی طراحی کرد و مستقیما آن‌ها را در لوگو فروشگاه قرار داد؛ اما، می‌تواتید از مفاهیم دیگری مثل ظروف، کلاه شرآشپز، فنجان، شعله، دود و... نیز برای طراحی این نوع لوگو سایت فروشگاهی استفاده کنید.

    به‌طورکلی در هر نوع کسب‌وکاری یک سری مفاهیم کلی وجود دارد که می‌توان در لوگو فروشگاه نیز از آن‌ها استفاده کرد؛ اما، باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که آنچه کسب‌وکار شما را متمایز می‌کند، خلاقیت شما در طرح لوگوهای متفاوت و جدید است، پس بهتر است به‌دنبال طرح‌های جدید و متفاوت باشید.

    •                                    لوگو فروشگاه لباس
    • لوگو فروشگاه لباس
      1. لباس‌های فروشگاه زنانه، مردانه یا بچه‌گانه است؟
      2. محصولات مجلسی، رسمی یا معمولی است؟
      3. چه نوع پوشاکی به فروش می‌رسد؟
    •                            لوگو سایت فروشگاهی کتاب
    • لوگو فروشگاه کتاب آنلاین
    • لوگو فروشگاه‌های صنعتی
    •                                     لوگو فروشگاه‌های آرایشی
    • لوگو فروشگاه‌های آرایشی، بهداشتی و دارویی
    •                         لوگو فروشگاه‌های موادغذایی
    • لوگو فروشگاه‌های موادغذایی

    قدم‌به‌قدم تا رسیدن به لوگو سایت فروشگاهی ایده‌آل

    1. ارزیابی یرند: اولین اقدام برای طراحی لوگو، شناخت محصولات فروشگاه، مخاطبین و اهداف آن است. شما باید ببینید اگر برند شما یک انسان بود، چه خصوصیاتی داشت؟ مزیت رقابتی برند چیست و چگونه قرار است به مشتریان معرفی شود؟
    2. انتخاب نوع لوگو: براساس نوع کسب‌وکار و نتایج مرحله‌ی اول، باید مناسب‌ترین نوع لوگو را پیدا کنید. اگر جذابیت بصری لوگو در اولویت است، لوگوهای تصویری مناسب‌ترند؛ اما، اگر نیاز به دیده‌شدن نام برندتان دارید، لوگوتایپ را انتخاب کنید.
    3. لیست کاربردهای لوگو: در هنگام طراحی لوگو باید حتما به کاربرد آن در جاهای مختلف فکر کنید، پس بهتر است قبل از شروع طراحی دقیقا بدانید که لوگو قرار است کجاها استفاده شود.
    4. طرح‌های مختلف از مفاهیم: همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، هر نوع کسب‌وکاری یک سری نماد خاص دارد که می‌توان در طراحی لوگو از آن‌ها استفاده کرد. برای شروع کار باید تک‌تک طرح‌های مرتبط را جمع‌آوری کرده و از میانشان مناسب‌ترین را انتخاب کنید.
    5. ساخت پیش‌نمایش: یک نمونه‌ی اولیه از لوگو سایت فروشگاهی را در یک نرم‌افزار برداری مثل کورل یا ایلاستریتور، طراحی کنید تا ایرادات اصلی کار مشخص شود.
    6. بازخورد بگیرید: با گرفتن بازخورد از کارفرما یا هر شخص متخصص در زمینه‌ی طراحی می‌توانید راحت‌تر ایرادات را متوجه شوید و اصلاحات لوگو را انجام دهید.
    7. آماده‌سازی نهایی: آخرین مرحله‌ی کار،0. نهایی کردن لوگو و تحویل فایل‌های آن به مشتری است.

    بهترین‌های دنیای سایت‌های فروشگاهی

     

    بهترین لوگو های سایت فروشگاهی

    Amazon

    آمازون یکی از غول‌های تجارت الکترونیک در دنیاست که امروزه، هر محصولی را می‌توان در فروشگاه‌شان پیدا کنید. لوگوی این فروشگاه دو المان در خود گنجانده: بی‌انتها بودن محصولات که توسط یک فلش از حرف a به حرف z نمایش داده شده و همچنین سرعت اجرای پروسه‌ی سفارش و حمل را نشان می‌دهد. دومین المان هم لبخندی است که در این فلش دیده می‌شود که می‌خواهد روابط دوستانه و اعتماد این فروشگاه را به شما اثبات کند.

    لوگو سایت فروشگاهی

    eBay

    این فروشگاه از سال 2011، فعالیت خودش را در 30 کشور دنیا آغاز کرد. لوگوی شرکت از رنگ‌های پرهیجان ساخته شده که به معنای شور و شوق، سرگرمی و انرژی است. این لوگو در عین مینیمال بودن، نگاهی کاملا مدرن دارد و لوگوهای قدیمی و جدید شرکت eBay را به‌هم متصل می‌کند.

    لوگو سایت فروش آنلاین

    Alibaba

    فروشگاه علی‌بابا توسط یک سرمایه‌گذار تجارت الکترونیکی در چین به‌نام جک ما تاسیس شد. لوگوی این شرکت از حرف اول شرکت تشکیل شده که با استفاده از فضای منفی تصویر یک انسان خندان در آن قرار گرفته است. این انسان در واقع اشاره به مشتریان راضی این فروشگاه دارد. در این لوگو تناسب رنگی کامل به‌چشم می‌خورد و بد نیست بدانید انتخاب رنگ نارنجی بیان‌گر سرگرم‌کنندگی، مقرون‌به‌صرفه بودن و شور و هیجان است.

    آرم سایت فروشگاهی

    Target

    معنای نام این شرکت هدف است و کاملا می‌توان از لوگوی شرکت، متوجه نام آن شد. بدون شک استفاده از سیبل برای نمایش هدف، ماندگارترین آرمی که می‌تواند از این شرکت در خاطرها بماند را ساخته است. طراحی مینیمال لوگو در کنار انتخاب رنگ‌های درست، کاملا نشان از سلیقه‌ و تخصص طراح آن دارد.

    لوگو سایت فروشگاهی معروف

    Walmart

    والمارت به‌عنوان یکی از فروشگاه‌های چندملیتی آمریکا، باید در این لیست عنوان شود. در لوگوی این فروشگاه، می‌توانید طرح یک جرقه را ببینید که به گفته‌ی طراح آن، نشان دهنده‌ی ایده‌ها، نو‌آوری‌ها و تغییرات همیشگی شرکت است.

    لوگویی که نباید نادیده گرفته شود

    هر فروشگاه آنلاینی محصولات خاصی را به دسته‌ی خاصی از مشتریان می‌فروشد. مخاطبان هدف شما، جذب ویژگی‌های منحصر به‌فردی می‌شوند که برند شما ارائه می‌کند. سه اصل اساسی برای فروشگاه‌های آنلاین وجود دارد که باید سعی کنید در طراحی خود نیز به آنها اشاره کنید:

    • قیمت مناسب؛
    • کیفیت مناسب؛
    • اطمینان.

    اگر در هنگام طراحی لوگو سایت فروشگاهی، این موارد را در نظر بگیرید، حتما نتیجه‌ی خوبی خواهید گرفت:

    • لوگو چهره‌ی برند شماست: سعی کنید آن را طوری طراحی کنید که مشتریان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
    • لوگو می‌تواند مشتری بالقوه را به مشتری واقعی تبدیل کند: حواستان باشد که لوگوی شما در تصمیم‌گیری مشتریان نقش دارد، پس انتظاراتشان را برآورده کنید.
    • لوگو به کسب‌وکار شما رسمیت می‌دهد: هویت بصری می‌تواند صد برابر بیشتر از کلمات به برند شما ارزش دهد، پس سعی کنید آن را منحصربه‌فرد، راحت و قابل شناسایی طراحی کنید.
    • لوگو شرکت شما را متمایز می‌کند: صدها کسب‌وکار مشابه با شما در دنیا وجود دارد که تنها با یک لوگوی خاص می‌توانید خود را از آ‌ن‌ها متمایز کنید.

    در این مقاله به شما نشان دادیم که چگونه باید هویت خودتان را به زیباترین شکل نشان دهید و اعتماد مشتریان را برای خرید از سایت فروشگاهی‌تان جلب کنید.

    منبع:

    https://justcreative.com/logo-design-tips/

    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس طراحی هویت بصری

    Visual Identity Design Agency

    ما با حمایت مشتریانمان و با بهره گیری از جدیدترین متدهای طراحی آرم و لوگو توانستیم تنها در طی 17 سال، خالق بدیع ترین هویت های بصری در حوزه طراحی لوگو و آرم برای بیش از 1900 کمپانی و برند متعدد باشیم.

    سفارش طراحی لوگو